35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywłasnie doczytałam ze Morek ma łozysko z przodu i tak mi się przypomniało ze mi tez na usg spec. powiedziała ze mam lozysko na przodzie ,ale nie komentowala a ja nie dopytałam,w sumie nie wiem to tak ciężko wyłapac w innym języku róznicę między łożyskiem na przedniej ścianie a łozyskiem przodującym
powiedziała mi ze na przedniej ścianie ,ale nie wiem jak jak po holendersku jest ''przodujące'' w sumie mój E też nie wie
iwcia77, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak się mu we znaki dałaś??iwcia77 wrote:Magda- ja wogole to jestem raczej radosna
nie licze tylko babyblusa poporodowego gdzie zagrozone bylo zycie Alojza 
no i ja do optymistek się zaliczam,tak jakoś łatwiej przez zycie
iwcia77, Aasiula, dorbie, efcia lubią tę wiadomość
-
Hehe Iwcia, a jak teraz z Alojzem?iwcia77 wrote:Magda- ja wogole to jestem raczej radosna
nie licze tylko babyblusa poporodowego gdzie zagrozone bylo zycie Alojza 
Słucha się?
moremi, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wszystko! kostke rosolowa, chalke, placki ziemniaczane itpMagda* wrote:a czemu termomix? co najbardziej chciałabyś w nim robić?

a w gdansku bylo oczywiscie zajebiscie, moj rodzice oszaleli na punkcie Ivo, plakali jak wyjezdzalismy
Magda*, malgos741, Zofia8, moremi, Aasiula, caffe, kkisia, gosia7122, efcia, ComeToMeBaby, megan8, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
Zapobiegawczo. Poprzednia ciąże straciłam w 18tc, przyczyna nie jasna, choc wtedy byłam na wizycie 2 dni wczesniej i szyjka była ok. Pewnie jak za miesiac bedzie z nią wszystko dobrze to szew nie bedzie potrzebny.Magda* wrote:Natka
fajnie ze małe rośnie
a czemu to szew na szyjke?
iwcia77, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
no właśnie też jestem ciekawaReni wrote:Ej gupkowe pytanie, ale zadam
Czy szew na szyjkę zakładają na żywca? Czy to boli? A potem przecinają czy jak?
efcia lubi tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Przodujące to nie jest czasem przy szyjce?? Mi na wypisie ze szpitala napisali ze mam na dnie macicy i sie wystraszyłam a okazało sie ze tzn ze jest u góryMagda* wrote:własnie doczytałam ze Morek ma łozysko z przodu i tak mi się przypomniało ze mi tez na usg spec. powiedziała ze mam lozysko na przodzie ,ale nie komentowala a ja nie dopytałam,w sumie nie wiem to tak ciężko wyłapac w innym języku róznicę między łożyskiem na przedniej ścianie a łozyskiem przodującym
powiedziała mi ze na przedniej ścianie ,ale nie wiem jak jak po holendersku jest ''przodujące'' w sumie mój E też nie wie
kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
Cześć

Dzień strasznie pracowity, a tu jeszcze nie koniec. Z wyjazdu do ZOO jutro nici, bo leje, więc musimy iść do jakiejś sali zabaw. Ale może to i lepiej, bo wrócimy do domu na drzemkę, ja dokończę "tort", który zacznę dzisiaj, pójdziemy do moich rodziców, a potem M zawozi mamę na wieś.
Byłam u ginki. Przy tej kombinacji leków (euthyr+metform+bromerg) ovitrelle działa. Niestety ten cykl na straty, choć tak wyczekany ( w zeszłym były dwa pęcherzyki, więc odpuścilam trochę). Za dużo się dzieje teraz, jestem strzępkiem nerwów i rozwiodłam się akurat na te 3 dni owu
Ale starania kontynuujemy
Odnowiliśmy śluby 
Pogadałam z ginką, powiedziałam, że będę chodziła do niej co cykl na moni, dawała sobie ovitrelle i próbowała. No nie do końca życia, ale jakiś bliżej nieokreślony czas. To wszystko, co mogę. A myślę sobie, że w naszym wieku nie zachodzi się ot tak w pierwszym lepszym cyklu. Muszę uzbroić się w cierpliwość.
Potem gince włączył się tryb "genekolog-gawędziarz", co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że muszę spokojnie poczekać na tym, co biorę. Na jej opowieści lepiej spuścić zasłonę milczenia...
Chyba oleję klasyczne torty. Mam truskawki świeże, kupiłam bardzo zacną śmietanę kremówkę. Zrobię Pavlową. Świeczki wbiję w wielką truskawę. Pavlowa nie jest bardzo słodka i nie ma mąki
Dzisiaj piekę bezę.
moremi, macduska, kkisia, caffe, dorbie, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Cos mi sie obiło o uszy ze w znieczuleniu ze jednak boli.... Brr jak o tym myśle to mam ciary... Jest jeszcze pessar, no ale mam nadzieje ze ten temat jednak nie bedzie mnie dotyczyłReni wrote:Ej gupkowe pytanie, ale zadam
Czy szew na szyjkę zakładają na żywca? Czy to boli? A potem przecinają czy jak? -
Przodujące to faktycznie na szyjce jest, z przodu, z tyłu to po bokach, a na dnie to już wieszNatka_79 wrote:Przodujące to nie jest czasem przy szyjce?? Mi na wypisie ze szpitala napisali ze mam na dnie macicy i sie wystraszyłam a okazało sie ze tzn ze jest u góry

-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Idziesz do tych co tam pierwszą dzidzię chcą, wchodzisz na stronę 109 i czytasz od góry posty tej słodkiej czekolady na M.Aasiula wrote:A Ja nie moge szukam I nie widze
Dzie to ???
Aasiula, kapturnica, efcia, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

a nie ja jemu