X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie doczytałam ze Morek ma łozysko z przodu i tak mi się przypomniało ze mi tez na usg spec. powiedziała ze mam lozysko na przodzie ,ale nie komentowala a ja nie dopytałam,w sumie nie wiem to tak ciężko wyłapac w innym języku róznicę między łożyskiem na przedniej ścianie a łozyskiem przodującym
    powiedziała mi ze na przedniej ścianie ,ale nie wiem jak jak po holendersku jest ''przodujące'' w sumie mój E też nie wie :P

iwcia77, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja wogole to jestem raczej radosna :) nie licze tylko babyblusa poporodowego gdzie zagrozone bylo zycie Alojza ;D

Magda*, moremi, macduska, Aasiula, caffe, kkisia, gosia7122, efcia, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..a ja ogldam thermomix tm5...musze zaczac odkladac kase na to urzadzenie..zadowole sie modelem poprzednim czyli tm31 :)
    a czemu termomix? co najbardziej chciałabyś w nim robić?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Magda- ja wogole to jestem raczej radosna :) nie licze tylko babyblusa poporodowego gdzie zagrozone bylo zycie Alojza ;D
    tak się mu we znaki dałaś??
    no i ja do optymistek się zaliczam,tak jakoś łatwiej przez zycie ;) :)

iwcia77, Aasiula, dorbie, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Hehe Iwcia, a jak teraz z Alojzem?
    Słucha się?

moremi, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    cześć macduśka :) jak tam nastroje? :)

:-) dziękuję, już lepiej.

Magda* lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    a czemu termomix? co najbardziej chciałabyś w nim robić?
    wszystko! kostke rosolowa, chalke, placki ziemniaczane itp :)

a w gdansku bylo oczywiscie zajebiscie, moj rodzice oszaleli na punkcie Ivo, plakali jak wyjezdzalismy :(

Magda*, malgos741, Zofia8, moremi, Aasiula, caffe, kkisia, gosia7122, efcia, ComeToMeBaby, megan8, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle Ivo poka jakieś nowe zdjęcia!

iwcia77, moremi, Aasiula, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    tak się mu we znaki dałaś??
    no i ja do optymistek się zaliczam,tak jakoś łatwiej przez zycie ;) :)
    on mi :D a nie ja jemu ;D

macduska, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I w ogóle Ivo poka jakieś nowe zdjęcia!
    no wlasnie widzialam, ze Simba nie zaktualizowala twixow to ja tez sie nie bede wychylac ;D

Simba lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Natka :) fajnie ze małe rośnie :) a czemu to szew na szyjke?
    Zapobiegawczo. Poprzednia ciąże straciłam w 18tc, przyczyna nie jasna, choc wtedy byłam na wizycie 2 dni wczesniej i szyjka była ok. Pewnie jak za miesiac bedzie z nią wszystko dobrze to szew nie bedzie potrzebny.

iwcia77, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej gupkowe pytanie, ale zadam
    Czy szew na szyjkę zakładają na żywca? Czy to boli? A potem przecinają czy jak?

malgos741, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak często słyszę o szwie i aż mnie wedżajna boli

SolarPolar, Mega, moremi, caffe, Aasiula, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie też jestem ciekawa ;)

efcia lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    własnie doczytałam ze Morek ma łozysko z przodu i tak mi się przypomniało ze mi tez na usg spec. powiedziała ze mam lozysko na przodzie ,ale nie komentowala a ja nie dopytałam,w sumie nie wiem to tak ciężko wyłapac w innym języku róznicę między łożyskiem na przedniej ścianie a łozyskiem przodującym
    powiedziała mi ze na przedniej ścianie ,ale nie wiem jak jak po holendersku jest ''przodujące'' w sumie mój E też nie wie :P
    Przodujące to nie jest czasem przy szyjce?? Mi na wypisie ze szpitala napisali ze mam na dnie macicy i sie wystraszyłam a okazało sie ze tzn ze jest u góry ;)

kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Przodujące to nie jest czasem przy szyjce?? Mi na wypisie ze szpitala napisali ze mam na dnie macicy i sie wystraszyłam a okazało sie ze tzn ze jest u góry ;)
    I to jest jedna z lepsiejszych opszyn =D

Natka_79, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Dzień strasznie pracowity, a tu jeszcze nie koniec. Z wyjazdu do ZOO jutro nici, bo leje, więc musimy iść do jakiejś sali zabaw. Ale może to i lepiej, bo wrócimy do domu na drzemkę, ja dokończę "tort", który zacznę dzisiaj, pójdziemy do moich rodziców, a potem M zawozi mamę na wieś.

Byłam u ginki. Przy tej kombinacji leków (euthyr+metform+bromerg) ovitrelle działa. Niestety ten cykl na straty, choć tak wyczekany ( w zeszłym były dwa pęcherzyki, więc odpuścilam trochę). Za dużo się dzieje teraz, jestem strzępkiem nerwów i rozwiodłam się akurat na te 3 dni owu :/ Ale starania kontynuujemy :) Odnowiliśmy śluby :)

Pogadałam z ginką, powiedziałam, że będę chodziła do niej co cykl na moni, dawała sobie ovitrelle i próbowała. No nie do końca życia, ale jakiś bliżej nieokreślony czas. To wszystko, co mogę. A myślę sobie, że w naszym wieku nie zachodzi się ot tak w pierwszym lepszym cyklu. Muszę uzbroić się w cierpliwość.

Potem gince włączył się tryb "genekolog-gawędziarz", co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że muszę spokojnie poczekać na tym, co biorę. Na jej opowieści lepiej spuścić zasłonę milczenia...

Chyba oleję klasyczne torty. Mam truskawki świeże, kupiłam bardzo zacną śmietanę kremówkę. Zrobię Pavlową. Świeczki wbiję w wielką truskawę. Pavlowa nie jest bardzo słodka i nie ma mąki :) Dzisiaj piekę bezę.

moremi, macduska, kkisia, caffe, dorbie, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Cos mi sie obiło o uszy ze w znieczuleniu ze jednak boli.... Brr jak o tym myśle to mam ciary... Jest jeszcze pessar, no ale mam nadzieje ze ten temat jednak nie bedzie mnie dotyczył

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Przodujące to faktycznie na szyjce jest, z przodu, z tyłu to po bokach, a na dnie to już wiesz ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A Ja nie moge szukam I nie widze
    Dzie to ???
    Idziesz do tych co tam pierwszą dzidzię chcą, wchodzisz na stronę 109 i czytasz od góry posty tej słodkiej czekolady na M.

Aasiula, kapturnica, efcia, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9429 9430 9431 9432 9433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ