Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, jeszcze odnośnie progesteronu, ja o niebo lepię znoszę luteinę (2x2 dopochwowo) niż dupka, praktycznie nie puchnę a i w cenie kolosalna różnica - teraz to dla mnie ważne bo delikatnie mówiąc przez te badania, leki, monitoringi itp, jesteśmy spłukani. Po dupku strasznie puchłam i ogólnie żle się czułam po luteinie nie mam takich skutków ubocznych, także w sobotę niespodziewanie dostałam pregnyl a luteina od środy

Dzieki Bozia ale mówię poważnie, chyba przestałam już wierzyć w sukces..... teraz to jest sztuka dla sztuki :-)
    tak byłam, pęcherzyk pękł najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano, czy COŚ z tego będzie - czas pokaże, ja jak co miesiąc czkam na moją przyjaciółkę @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 16:22

nick nieaktualny, caffe, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, jeszcze odnośnie progesteronu, ja o niebo lepię znoszę luteinę (2x2 dopochwowo) niż dupka, praktycznie nie puchnę a i w cenie kolosalna różnica - teraz to dla mnie ważne bo delikatnie mówiąc przez te badania, leki, monitoringi itp, jesteśmy spłukani. Po dupku strasznie puchłam i ogólnie żle się czułam po luteinie nie mam takich skutków ubocznych, także w sobotę niespodziewanie dostałam pregnyl a luteina od środy

Dzieki Bozia ale mówię poważnie, chyba przestałam już wierzyć w sukces..... teraz to jest sztuka dla sztuki :-)
    tak byłam, pęcherzyk pękł najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano, czy COŚ z tego będzie - czas pokaże, ja jak co miesiąc czkam na moją przyjaciółkę @
    No widzisz Aga - dzięki za radę - może podpowiem gince, żeby wypisała mi na początek luteinę dopochwową- rozumiem, że działanie ma takie samo jak dupek? Bo po dupku to ja spuchłam w 3 miesiące jak słonica.....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnica jest taka, że luteina to hormon naturalny a dupek syntetyczny i w przeciwieństwie do luteiny nie ma wpływu na temperaturę ciała ;-) (luteina może ją lekko podnosić) cena: dupek 20tabletek czyli na 10 dni między 30 a 38zł a luteina 60 tabletek ok 6zł :-)
    ale jako ciekawostkę powiem Ci, że w czasie ciąży z córką w 2007/2008 do końca go miesiąca brałam dupka i nie puchłam, cóż, może wiek też robi swoje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 17:03

nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już finansowo zaczynam siadać od tego wszystkiego..:) No cóż zobaczymy co z tym dupkiem...mykam teraz do domu z pracy - pewnie zaglądnę wieczorem...:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kasa straszna, teraz to nowe badanie nasienia 180zł plus ruchliwość 40 .... wizyta 120, dlatego tez powoli chyba odpuszczam
    i żeby nie był tak wesoło z niewiadomych przyczyn TSH znów poszło w górę, już biorę euthyrox 175/200, we wtorek idę do endo, wiem że przy moim obecnym TSH o ciąże bardzo trudno

miłego popołudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 16:37

nick nieaktualny, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:41

nick nieaktualny, nick nieaktualny, grosza, caffe, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia super,ze masz takie wyniki Aga również :D pięknie i oby serduszkowo a na końcu dwukreskowo :D :D :D
    Megan jak się czujesz?
    Bursztynku pamietam <3

grosza, caffe, nick nieaktualny, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo owocna ta wizyta Twoja była
    fajna ginka :)

Bozia3 wrote:
    Wróciłam od ginki - pochwaliła moje wyniki. Zapytałam o ten estradiol, ale stwierdziła, że wynik 126,00 jest dobry...więc już nie zadawałam więcej pytań.

Nie znam się na endometrium - stwierdziła, że mam bardzo dobre - w 9dc-1,13 cm.

W lewym jajniku mam dwa jaja godne uwagi- 1,25cm i 1,50cm, natomiast w prawym kiszka - jeden 0,80cm i drugi 1,05cm. Reszta jakaś drobnica....:).
    Określiła, że szału nie ma po Clo...ale najgorzej też nie jest...

Na razie mam się wstrzymać od serduszek - i zacząć w niedzielę (12 dc) no i do niej w 14dc...Na pytanie o poprzedni cykl, który niby był owulacyjny, a potem wielka kicha i progesteron 8,02, stwierdziła, że mogło jajo być puste...no i chciała mnie uchronić od dupka, bo 2 cykle w tył porgesteron był 20 więc dobry...ale skoro potem 8 - to jednak jakaś niedomoga może wychodzić - więc zaczynam też od 2 fazy zajadać mojego ukochanego tuczyciela - DUPESŁAWA :).

Ziółkami nie przejmować się...ona jakoś nimi się nie jara...

O drożność jajowodów nie dopytałam dokładnie - bo według niej - ja to mam problem ze wzrostem dobrych dużych jaj i na razie mam się nie zajmować drożnością....:)

No i to na tyle dziś..:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megan najlepszego dla mamy
    Caffe również najlepsze życzonka spóźnione :P
    megan8 wrote:
    caffe -100 LAT !!! i zielonej upragnionej kropeczki !!!

grosza moja mama też ma w piątek 26.07 imieniny ,wszystkiego NAJ !!!

Bursztynku wszystkie będziemy trzymać kciuki ,więc nie masz wyjścia ...

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowionka przesyłam
    Ja w kuchni ketchup kręcę z pomidorków prosto z pola :) pyszności a juto i pojutrze ogórasy słoikowe robić będę tyż prosto z pola :)

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam od ginki - pochwaliła moje wyniki. Zapytałam o ten estradiol, ale stwierdziła, że wynik 126,00 jest dobry...więc już nie zadawałam więcej pytań.

Nie znam się na endometrium - stwierdziła, że mam bardzo dobre - w 9dc-1,13 cm.

W lewym jajniku mam dwa jaja godne uwagi- 1,25cm i 1,50cm, natomiast w prawym kiszka - jeden 0,80cm i drugi 1,05cm. Reszta jakaś drobnica....:).
    Określiła, że szału nie ma po Clo...ale najgorzej też nie jest...

Na razie mam się wstrzymać od serduszek - i zacząć w niedzielę (12 dc) no i do niej w 14dc...Na pytanie o poprzedni cykl, który niby był owulacyjny, a potem wielka kicha i progesteron 8,02, stwierdziła, że mogło jajo być puste...no i chciała mnie uchronić od dupka, bo 2 cykle w tył porgesteron był 20 więc dobry...ale skoro potem 8 - to jednak jakaś niedomoga może wychodzić - więc zaczynam też od 2 fazy zajadać mojego ukochanego tuczyciela - DUPESŁAWA :).

Ziółkami nie przejmować się...ona jakoś nimi się nie jara...

O drożność jajowodów nie dopytałam dokładnie - bo według niej - ja to mam problem ze wzrostem dobrych dużych jaj i na razie mam się nie zajmować drożnością....:)

No i to na tyle dziś..:)
    Bozia, a na pewno tyjesz od dupka? W ulotce do niego, jest napisane, ze nie powoduje tycia o.O

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak...na to wygląda...to na pewno dzięki szampanowi wszystko pamiętasz.... To tak ja ostatnio wieczorami popijam czerwone wytrawne wino - i widzisz jakie mam endometrium dobre..:)
    Jutro nie mam nic pilnego do załatwienia, ale też napiję się szampana w razie czego :P

Wino też zalecasz? :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    caffe -100 LAT !!! i zielonej upragnionej kropeczki !!!

grosza moja mama też ma w piątek 26.07 imieniny ,wszystkiego NAJ !!!

Bursztynku wszystkie będziemy trzymać kciuki ,więc nie masz wyjścia ...
    Dzięki :)

nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Megan najlepszego dla mamy
    Caffe również najlepsze życzonka spóźnione :P
    Życzenia i prezenty zawsze przyjmuję :P

nick nieaktualny, megan8, nick nieaktualny, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. Dzis zaczela mi sie @. No i dobrze! Moja polowka przylatuje za 10 dni. Matulu kombinuje i wyliczam. Jak narazie wszystko z planem :-) :-) :-) Teraz to tylko zeby sprzet mojego meza nie nawalil....hi hi
    Bursztynku- gleboki wdech, piers do przodu i do boju. Wszystkie trzymamy kciuki take ze kostki zbielaly.
    Po wszystkim walnij kielicha i tak wyniki za dwa tygodnie. :-) :-) :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, nick nieaktualny, caffe, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku to powodzenia za 10 dni :D
    Ja odpoczywam i jak nie ja właśnie pije winko :P :P :P
    mam wszystkiego dość i właśnie....... :P jesteśmy po serduszkowaniu i pijemy sobie tzn głównie ja pije :P

megan8, nick nieaktualny, promyk, Lucky, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a na pewno tyjesz od dupka? W ulotce do niego, jest napisane, ze nie powoduje tycia o.O
    wiesz co, ulotka ulotką ale ja wyraźnie tyłam i puchłam właśnie od dupka, pewnie wszystko zależy od organizmu

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jutro nie mam nic pilnego do załatwienia, ale też napiję się szampana w razie czego :P

Wino też zalecasz? :P
    na endometrium czerwone winko orzeszki i migdały :-)

megan8, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Życzenia i prezenty zawsze przyjmuję :P
    to ja się dołączam, wszystkiego naj :-)

megan8, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:41

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ