X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, jeszcze odnośnie progesteronu, ja o niebo lepię znoszę luteinę (2x2 dopochwowo) niż dupka, praktycznie nie puchnę a i w cenie kolosalna różnica - teraz to dla mnie ważne bo delikatnie mówiąc przez te badania, leki, monitoringi itp, jesteśmy spłukani. Po dupku strasznie puchłam i ogólnie żle się czułam po luteinie nie mam takich skutków ubocznych, także w sobotę niespodziewanie dostałam pregnyl a luteina od środy

Dzieki Bozia ale mówię poważnie, chyba przestałam już wierzyć w sukces..... teraz to jest sztuka dla sztuki :-)
    tak byłam, pęcherzyk pękł najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano, czy COŚ z tego będzie - czas pokaże, ja jak co miesiąc czkam na moją przyjaciółkę @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 16:22

inessa, caffe, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, jeszcze odnośnie progesteronu, ja o niebo lepię znoszę luteinę (2x2 dopochwowo) niż dupka, praktycznie nie puchnę a i w cenie kolosalna różnica - teraz to dla mnie ważne bo delikatnie mówiąc przez te badania, leki, monitoringi itp, jesteśmy spłukani. Po dupku strasznie puchłam i ogólnie żle się czułam po luteinie nie mam takich skutków ubocznych, także w sobotę niespodziewanie dostałam pregnyl a luteina od środy

Dzieki Bozia ale mówię poważnie, chyba przestałam już wierzyć w sukces..... teraz to jest sztuka dla sztuki :-)
    tak byłam, pęcherzyk pękł najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano, czy COŚ z tego będzie - czas pokaże, ja jak co miesiąc czkam na moją przyjaciółkę @
    No widzisz Aga - dzięki za radę - może podpowiem gince, żeby wypisała mi na początek luteinę dopochwową- rozumiem, że działanie ma takie samo jak dupek? Bo po dupku to ja spuchłam w 3 miesiące jak słonica.....

bliska77, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnica jest taka, że luteina to hormon naturalny a dupek syntetyczny i w przeciwieństwie do luteiny nie ma wpływu na temperaturę ciała ;-) (luteina może ją lekko podnosić) cena: dupek 20tabletek czyli na 10 dni między 30 a 38zł a luteina 60 tabletek ok 6zł :-)
    ale jako ciekawostkę powiem Ci, że w czasie ciąży z córką w 2007/2008 do końca go miesiąca brałam dupka i nie puchłam, cóż, może wiek też robi swoje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 17:03

inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już finansowo zaczynam siadać od tego wszystkiego..:) No cóż zobaczymy co z tym dupkiem...mykam teraz do domu z pracy - pewnie zaglądnę wieczorem...:)

bliska77, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kasa straszna, teraz to nowe badanie nasienia 180zł plus ruchliwość 40 .... wizyta 120, dlatego tez powoli chyba odpuszczam
    i żeby nie był tak wesoło z niewiadomych przyczyn TSH znów poszło w górę, już biorę euthyrox 175/200, we wtorek idę do endo, wiem że przy moim obecnym TSH o ciąże bardzo trudno

miłego popołudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 16:37

inessa, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:41

bliska77, inessa, grosza, caffe, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia super,ze masz takie wyniki Aga również :D pięknie i oby serduszkowo a na końcu dwukreskowo :D :D :D
    Megan jak się czujesz?
    Bursztynku pamietam <3

grosza, caffe, bliska77, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo owocna ta wizyta Twoja była
    fajna ginka :)

Bozia3 wrote:
    Wróciłam od ginki - pochwaliła moje wyniki. Zapytałam o ten estradiol, ale stwierdziła, że wynik 126,00 jest dobry...więc już nie zadawałam więcej pytań.

Nie znam się na endometrium - stwierdziła, że mam bardzo dobre - w 9dc-1,13 cm.

W lewym jajniku mam dwa jaja godne uwagi- 1,25cm i 1,50cm, natomiast w prawym kiszka - jeden 0,80cm i drugi 1,05cm. Reszta jakaś drobnica....:).
    Określiła, że szału nie ma po Clo...ale najgorzej też nie jest...

Na razie mam się wstrzymać od serduszek - i zacząć w niedzielę (12 dc) no i do niej w 14dc...Na pytanie o poprzedni cykl, który niby był owulacyjny, a potem wielka kicha i progesteron 8,02, stwierdziła, że mogło jajo być puste...no i chciała mnie uchronić od dupka, bo 2 cykle w tył porgesteron był 20 więc dobry...ale skoro potem 8 - to jednak jakaś niedomoga może wychodzić - więc zaczynam też od 2 fazy zajadać mojego ukochanego tuczyciela - DUPESŁAWA :).

Ziółkami nie przejmować się...ona jakoś nimi się nie jara...

O drożność jajowodów nie dopytałam dokładnie - bo według niej - ja to mam problem ze wzrostem dobrych dużych jaj i na razie mam się nie zajmować drożnością....:)

No i to na tyle dziś..:)

inessa, inessa, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megan najlepszego dla mamy
    Caffe również najlepsze życzonka spóźnione :P
    megan8 wrote:
    caffe -100 LAT !!! i zielonej upragnionej kropeczki !!!

grosza moja mama też ma w piątek 26.07 imieniny ,wszystkiego NAJ !!!

Bursztynku wszystkie będziemy trzymać kciuki ,więc nie masz wyjścia ...

inessa, caffe, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowionka przesyłam
    Ja w kuchni ketchup kręcę z pomidorków prosto z pola :) pyszności a juto i pojutrze ogórasy słoikowe robić będę tyż prosto z pola :)

inessa, caffe, bliska77, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam od ginki - pochwaliła moje wyniki. Zapytałam o ten estradiol, ale stwierdziła, że wynik 126,00 jest dobry...więc już nie zadawałam więcej pytań.

Nie znam się na endometrium - stwierdziła, że mam bardzo dobre - w 9dc-1,13 cm.

W lewym jajniku mam dwa jaja godne uwagi- 1,25cm i 1,50cm, natomiast w prawym kiszka - jeden 0,80cm i drugi 1,05cm. Reszta jakaś drobnica....:).
    Określiła, że szału nie ma po Clo...ale najgorzej też nie jest...

Na razie mam się wstrzymać od serduszek - i zacząć w niedzielę (12 dc) no i do niej w 14dc...Na pytanie o poprzedni cykl, który niby był owulacyjny, a potem wielka kicha i progesteron 8,02, stwierdziła, że mogło jajo być puste...no i chciała mnie uchronić od dupka, bo 2 cykle w tył porgesteron był 20 więc dobry...ale skoro potem 8 - to jednak jakaś niedomoga może wychodzić - więc zaczynam też od 2 fazy zajadać mojego ukochanego tuczyciela - DUPESŁAWA :).

Ziółkami nie przejmować się...ona jakoś nimi się nie jara...

O drożność jajowodów nie dopytałam dokładnie - bo według niej - ja to mam problem ze wzrostem dobrych dużych jaj i na razie mam się nie zajmować drożnością....:)

No i to na tyle dziś..:)
    Bozia, a na pewno tyjesz od dupka? W ulotce do niego, jest napisane, ze nie powoduje tycia o.O

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak...na to wygląda...to na pewno dzięki szampanowi wszystko pamiętasz.... To tak ja ostatnio wieczorami popijam czerwone wytrawne wino - i widzisz jakie mam endometrium dobre..:)
    Jutro nie mam nic pilnego do załatwienia, ale też napiję się szampana w razie czego :P

Wino też zalecasz? :P

inessa, bliska77, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    caffe -100 LAT !!! i zielonej upragnionej kropeczki !!!

grosza moja mama też ma w piątek 26.07 imieniny ,wszystkiego NAJ !!!

Bursztynku wszystkie będziemy trzymać kciuki ,więc nie masz wyjścia ...
    Dzięki :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Megan najlepszego dla mamy
    Caffe również najlepsze życzonka spóźnione :P
    Życzenia i prezenty zawsze przyjmuję :P

inessa, megan8, bliska77, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. Dzis zaczela mi sie @. No i dobrze! Moja polowka przylatuje za 10 dni. Matulu kombinuje i wyliczam. Jak narazie wszystko z planem :-) :-) :-) Teraz to tylko zeby sprzet mojego meza nie nawalil....hi hi
    Bursztynku- gleboki wdech, piers do przodu i do boju. Wszystkie trzymamy kciuki take ze kostki zbielaly.
    Po wszystkim walnij kielicha i tak wyniki za dwa tygodnie. :-) :-) :-)

inessa, samira, megan8, bliska77, caffe, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku to powodzenia za 10 dni :D
    Ja odpoczywam i jak nie ja właśnie pije winko :P :P :P
    mam wszystkiego dość i właśnie....... :P jesteśmy po serduszkowaniu i pijemy sobie tzn głównie ja pije :P

megan8, bliska77, promyk, Lucky, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a na pewno tyjesz od dupka? W ulotce do niego, jest napisane, ze nie powoduje tycia o.O
    wiesz co, ulotka ulotką ale ja wyraźnie tyłam i puchłam właśnie od dupka, pewnie wszystko zależy od organizmu

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jutro nie mam nic pilnego do załatwienia, ale też napiję się szampana w razie czego :P

Wino też zalecasz? :P
    na endometrium czerwone winko orzeszki i migdały :-)

megan8, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Życzenia i prezenty zawsze przyjmuję :P
    to ja się dołączam, wszystkiego naj :-)

megan8, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:41

bliska77, inessa, caffe, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ