X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry
    Witaj Anek
    Wszystkim Grazynkom i Ankom najlepszego
    Bursztyn trzymam kciuki
    Reni...nie trać humoru, bo jakaś za bardzo wyciszona jesteś....wszystko jeszcze przed Tobą...jak nie teraz to za jakiś czas..:)

caffe, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    cześć Anek :)
    caffe..czy podbudowałaś wczoraj swoje endo? ;)

caffe, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzinkę chuchamy i dmuchamy w kierunku bursztynka..:)

caffe, Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe..czy podbudowałaś wczoraj swoje endo? ;)
    Nie, bo byłam padnięta i poszłam spać :P nawet myslałam żeby się podnieść i sobie coś... do łóżka przynieść, ale zasnęłam :P

Dzisiaj nadrobię, ale najpierw skonsumuję coś na pamięć :P a potem dopiero na endo :P

Lucky, inessa, Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    za godzinkę chuchamy i dmuchamy w kierunku bursztynka..:)
    Myślę, że za dwie, bo tam jest godzina różnicy ;)

Lucky, inessa, Bozia3, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie, bo byłam padnięta i poszłam spać :P nawet myslałam żeby się podnieść i sobie coś... do łóżka przynieść, ale zasnęłam :P

Dzisiaj nadrobię, ale najpierw skonsumuję coś na pamięć :P a potem dopiero na endo :P
    na pamięć, na endo, na ten nowy rok...żeby nam się urodziły......dziewczynka i chłop...;)

caffe, samira, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anek i reszta !!!

Bursztynku chucham :*

a dla mnie mój cykl jest dziwny ,na początku wyższe tempki teraz niskie jakich nie miałam ;) a czy owu wogóle była po tym clo to ja jestem w czarnej dupie...jutro wracam do domku a w poniedziałek pierwszy raz idę do endo

i gorąco jak cholera a ma być jeszcze cieplej,za ciepło jak dla mnie.

dla solenizantki życzenia wszystkiego Najlepszego i zieloności...caffe (spóźnione ale szczere :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 11:11

caffe, inessa, Bozia3, bliska77, megan8, Bursztyn, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    na pamięć, na endo, na ten nowy rok...żeby nam się urodziły......dziewczynka i chłop...;)
    hehe, podpisuję się pod tym jako Minister Zdrowia, Szczęścia i Pomyślności :P :P :P

samira, Lucky, inessa, Bozia3, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witaj Anek i reszta !!!

a dla mnie mój cykl jest dziwny ,na początku wyższe tempki teraz niskie jakich nie miałam ;) a czy owu wogóle była po tym clo to ja jestem w czarnej dupie...jutro wracam do domku a w poniedziałek pierwszy raz idę do endo

dla solenizantki życzenia wszystkiego Najlepszego i zieloności...caffe (spóźnione ale szczere :P )
    Dzięki i powodzenia :)

samira, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane staraczki :)

mam pytanko, czy po odstawieniu Duphastonu trzeba czekac na okres czy dostaje sie od razu? czy zaburza cykl moze przedłuza? ostatnia tabletke zjadlam w srode..

Lucky, caffe, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeee kobitki, ja juz weekendowo, otwieram wino...

Wznosze toast za zgryzoty coby odeszly i szczescie coby wiecznie trwalo, Bursztyn za Ciebie tez bo u Ciebie chyba sie dzieje...

Na Zdrowie!

Lucky, inessa, caffe, Bozia3, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo z duphastonem jest bardzo różnie, ja np dostaję @ w jej terminie mimo iż nadal biorę lek (brałam go niby na wydłużenie FL)
    Niektórym może wydłużyć cykl
    Ogólnie przyjmuje się że @ powinien wystąpić w 2-7 dni po odstawieniu leku, póki co mieścisz się w normie

inessa, caffe, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam dopisać, że luteiną udało mi się kilka razy wywołać okres wcześniej, tzn kończyłam ją brać wcześniej niż norma przewiduje (bo zwykle bierze się od 15/16dc przez 10-12 dni) i okres był na drugi-trzeci dzień

niby to ten sam hormon, ale luteina to naturalny a duphaston syntetyczny i powiem Ci że ile dziewczyn tyle doświadczeń, niektóre się powtarzają, ale nie da się przewidzieć jak Ty zareagujesz

inessa, caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dzien dobry kochane staraczki :)

mam pytanko, czy po odstawieniu Duphastonu trzeba czekac na okres czy dostaje sie od razu? czy zaburza cykl moze przedłuza? ostatnia tabletke zjadlam w srode..
    Ja go miałam brać przez 7 dni i w ciągu 7 dni miałam dostać @.
    Pierwszą tabletkę wzięłam we wtorek wieczorem, a przed południem w sobotę już zaczynała mi się @ i wtedy przestałam brac dupka.

Ja go stosowałam 3 razy dziennie.

inessa, Lucky, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam wszystkie drogie panie :D
    U nas upał jak nie wiem co ja lubie ciepło ale nie upały brbrbrbbrbrbrbr ale cóż lato to niech tak bedzie :D
    Bursztynek teraz biedna się poci bo miała wg naszego czasu o 12 mieć obrone ja wierze,że się jej uda :D :D :D
    Wszystkim Aniom i dzisiejszeym imienniczkom spełnienia marzeń i 100 lat w zdrowiu, miłości i radości <3 <3 <3

Lucky, samira, caffe, Bozia3, bliska77, angela, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak tu z Wami milo jest. Jak jedna wielka rodzina.Tego mi brakowalo. Dzieki wszystkim za zyczonka imieninowe. Pozdrawiam i zycze milego dzionka

caffe, Bozia3, inessa, bliska77, Lucky, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    WItam wszystkie drogie panie :D
    U nas upał jak nie wiem co ja lubie ciepło ale nie upały brbrbrbbrbrbrbr ale cóż lato to niech tak bedzie :D
    Bursztynek teraz biedna się poci bo miała wg naszego czasu o 12 mieć obrone ja wierze,że się jej uda :D :D :D
    Wszystkim Aniom i dzisiejszeym imienniczkom spełnienia marzeń i 100 lat w zdrowiu, miłości i radości <3 <3 <3
    kurcze inessko wybacz,zapomniałam GRATULUJĘ WYGRANIA KONKURSU :* <3

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witaj Anek i reszta !!!

Samirka a nie robiłaś USG po clo? Może CI za duże jaja urosły albo już sama nie wiem co....Aż się boję, co ze mna będzie po tym clo..:) No nic zobaczymy

inessa, bliska77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kurcze inessko wybacz,zapomniałam GRATULUJĘ WYGRANIA KONKURSU :* <3

Samirko dziękuje jakbym mogłą to bym oddała ten rok darmowy wykresów :D

Dziewczyny jak przeczytam ksiażke to może którejś mam przesłać do poczytania ??? :D

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też - wszystkiego najlepszego!
    grosza wrote:
    Bursztynku mocno zaciskam kciuki już na piątek i musi się udać bo mam imieninki :)

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ