X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie lubiłam póki nie spróbowałam zrobionej przez moją macoszkę właśnie.
    A ja sie nie daje do dziczyzny przekonac.Zadnej.Wali mi wiatrem wsio :-/ Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow... :)

ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tez nie slyszalam o tym wczesniej a dzis kazala mi odstawic glukometr co wczoraj sobie zalatwilam go i paski z firmy diagnostic gold i przerzucic na contour plus bayera slodkie mamy.Mysle ,ze moze cos jest na rzeczy trochu bo po co by mi kazala zmeinic ??Tym bardziej ,ze tamten byl nowka nie smigawka
    a paski testowe na takiej tarczce? bo ja taki dostalam u helwetow, wyglada normalnie, nie zeby cos mialo byc specjalnego, tylko jak chcialam w zeszlym roku kupic paski w pl to nie bylo...

gretka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja sie nie daje do dziczyzny przekonac.Zadnej.Wali mi wiatrem wsio :-/ Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow... :)
    Ja mam fazy na mięso. Bywa że nie tykam żadnego parę miesięcy a jak już jem to jestem wybredna. Musi być chude i z jakiejś ładnej nie żylastej części. Nie tykam podrobów a na sam zapach wątróbki to mi się na wymioty zbiera. Kiedyś teściowa częstowała gulaszem z żołądków. Coś mi nie pasowało w konsystencji bo grzebałam widelcem w talerzu i nie mogłam się przekonać do spróbowania. Za chwilę mąż szeptem mówi że to z żołądków, więc szybciutko jak teściowa nie widziała zsunęłam mu swoją porcję na talerz.

kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a paski testowe na takiej tarczce? bo ja taki dostalam u helwetow, wyglada normalnie, nie zeby cos mialo byc specjalnego, tylko jak chcialam w zeszlym roku kupic paski w pl to nie bylo...
    Paski normalnei w kubeczku sa...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że Burszta tego nie widzi

chociaż niedobrze..tęsknię

ania.g, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3, Mala79, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

A wiesz, też o niej myślałam. Szkoda że nie zagląda, brak jej tu.

gretka, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3, Mala79, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No przegina z tym remontem. Albo dała sobie spokoj z nami całkiem..Szkoda...

efcia, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paski normalnei w kubeczku sa...
    a sorki dokopalam sie, moj to breeze 2 bayer,ale z zewnatrz wyglada b. podobnie, plus ze paski automatycznie sie zapodaja na takiej tarczy...
    a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a sorki dokopalam sie, moj to breeze 2 bayer,ale z zewnatrz wyglada b. podobnie, plus ze paski automatycznie sie zapodaja na takiej tarczy...
    a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?
    Nie pytaj mnie tez tego nie ogarniam. XD Podobno bardziej wiarygodny o.O dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała ;) Ten wczorajszy powedruje do matki :)

efcia, gretka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-wDJi9Ix2X1U/T5qx7M3HZAI/AAAAAAAAGpU/eYkfq3GLPR0/s1600/zdje%2525CC%2525A8cie.JPG&imgrefurl=http://pco-pearlsoflife.blogspot.com/2012_04_01_archive.html&h=1195&w=1600&tbnid=CV0iKynLAWIC3M:&zoom=1&docid=konGlXGeUvh2eM&ei=FlJoVeq3IMTRywP3pIDQDg&tbm=isch&ved=0CCcQMygIMAg ta firma

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    caffe nie wku... sie
    chcesz to ja nasikam za kryche ;-)
    sikaj, zawsze to jakieś emocje ;)

stara.krycha, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W sumie mam mierzyc 4azy a posilkow 6 ma byc..z czego po glownych i na czczo jedynie mierzyc..inaczej po tygodniu pewnie zadnym palcem nie miala bym szans przydzwonic w klawe XD

Natka myslisz ze bayer az tak duzo zarobi na mnie jak bplace po 3zeta na ryczalt??Rodzinna mi wypisala ze znizka na 30% i zaplacilam 12zl z innej firmy..Swoja droga zarabiaja firmy na tych co im nie przepisuja ze znizkami i kupuja za 40zl paczke 50sztuk..O tak wtedy to ejst zarobek.A na mnie to tak chyba taka cienizna jakw Chinach na pracownikach ;)
    Do0rbie ale m9oja rodzinna mi pwoiedziala ,ze ona cukrzykom wypisuje paski po 3zl i jak bede meic od diabetologa zasw to tez mi tak bedzie wypisywac...
    To fakt, musimy miec zaświadczenia, ale w takiej sytuacji nie powinna ci w ogole ze zniżką wypisać. Ale sama tez moze cukrzyce ciązowa rozpoznac jak jej pokażesz wyniki, chyba że się nie zna. Do mnie w zasadzie przychodza juz z zaswiadczeniami, raczej nie mam cięzarnych tylko z wynikami, stąd nie byłam na bieżaco a 2 lata do tyłu z wytycznymi, teraz się dzięki Tobie doksztalciłam ;-) ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią ;-)

Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłaca

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie pytaj mnie tez tego nie ogarniam. XD Podobno bardziej wiarygodny o.O dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała ;) Ten wczorajszy powedruje do matki :)
    ale przynajmniej wyniki masz lepsze ;)

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To fakt, musimy miec zaświadczenia, ale w takiej sytuacji nie powinna ci w ogole ze zniżką wypisać. Ale sama tez moze cukrzyce ciązowa rozpoznac jak jej pokażesz wyniki, chyba że się nie zna. Do mnie w zasadzie przychodza juz z zaswiadczeniami, raczej nie mam cięzarnych tylko z wynikami, stąd nie byłam na bieżaco a 2 lata do tyłu z wytycznymi, teraz się dzięki Tobie doksztalciłam ;-) ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią ;-)

Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłaca
    Moze i nie powinna ale spisala moje wyniki glukozy, krzywej i wypisala bez problemu ..Zreszta wiesz jak ktos chce to zawsze sposob znajdzie..

efcia, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ale przynajmniej wyniki masz lepsze ;)
    Fakt prawie idealnie po godzinei ;D Moze zaniza ? XD

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, dodam jeszcze o refundacji pasków: 30% jest dla pacentów z rozpoznan cukrzcya, a R jest dla cukrzycy t1, cukrzycy t2 jesli przyjmuje insuline 3x i wiecej na dobę i dla kobiet z cukrzyca ciężarnych.
    Także rodzinna twoja narażała się wypisując ci paski bez rozpoznania cukrzycy w ogole, ale jakby spojrzała w wyniki i wpisała je sobie, to by miała rozpoznanie cukrzycy cięzarnych, bo sama też może ją rozpoznać
    Tak samo jest z rozpoznaniem niedoczynności tarczycy czy alergicznego nieżytu nosa, który ma refundację leków na "objawy alergicznego nieżytu nosa" i nie wymaga testów, bo nic nie piszą w ChPL o tym. A często się zdarza, że lekarze POZ nie chca pisac leków refundowanych na choroby, które mogą sami rozpoznać, a nie tylko po wizycie u specjalisty. Tak samo nadciśnienie, cukrzyce t2.
    Bez sensu się boją, a potem i tak popełniają błędy

efcia, Magdala lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam donieśc ze na sasiednim wątku zielona fala sie załaczyla :-)

Krakonka, BISCA, dorbie, kkisia, caffe, kapturnica, Bozia3, Magdala, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze i nie powinna ale spisala moje wyniki glukozy, krzywej i wypisala bez problemu ..Zreszta wiesz jak ktos chce to zawsze sposob znajdzie..
    Wiesz, to powinna była Ci wypisac na ryczałt. Wiesz o co mi chodzi
    Ale nieważne :-)

efcia lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzień dobry
    miałam się nie odzywać, bo mi się nie chce
    ale

OMG

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8fa28d54d31.png

a Wy macie opory, żeby kawałek brzucha w namiocie pokazać ;-)

ja pierdo . . . . . . .

efcia, Reni, kkisia, kapturnica, peppapig lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja idę, bo i tak siedze jak na gwoździach.
    Bisca, Dorbie będę przez cały czas wysyłala Wam wspierające pozytywne fluidy. Caffe lecznicze, Komecie ślubnozaciążeniowe, Kapcie antycukrowe, Krysze i Reni plusotesowe, Bozi bo swoja... :)
    Do tego przyspieszenia terminów badań ważnych, oraz zabiegów udanych, a także łagodnie wychodzących zębów, silnej woli w niewyrywaniu dzieci z ramion ojców, apetytu u dzieci, przyjemnych i owocnych starań, dobrego humoru, fajnego Dnia Dziecka, pięknej pogody.
    Wszystko wyślę, bo moja wieś na pewno leży na czakramie, więc będzie z czego wysyłać :)

Niech Płodność będzie z Wami!

dorbie, stara.krycha, efcia, macduska, BISCA, kkisia, Reni, caffe, kapturnica, peppapig, Bozia3, Magdala, gosia7122, malgos741, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9589 9590 9591 9592 9593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ