35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Nie lubiłam póki nie spróbowałam zrobionej przez moją macoszkę właśnie.
Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow...
ania.g, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja tez nie slyszalam o tym wczesniej a dzis kazala mi odstawic glukometr co wczoraj sobie zalatwilam go i paski z firmy diagnostic gold i przerzucic na contour plus bayera slodkie mamy.Mysle ,ze moze cos jest na rzeczy trochu bo po co by mi kazala zmeinic ??Tym bardziej ,ze tamten byl nowka nie smigawkagretka
-
kapturnica wrote:A ja sie nie daje do dziczyzny przekonac.Zadnej.Wali mi wiatrem wsio
Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow...
kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
kapturnica wrote:Paski normalnei w kubeczku sa...
a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?gretka -
gretka wrote:a sorki dokopalam sie, moj to breeze 2 bayer,ale z zewnatrz wyglada b. podobnie, plus ze paski automatycznie sie zapodaja na takiej tarczy...
a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?Podobno bardziej wiarygodny
dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała
Ten wczorajszy powedruje do matki
efcia, gretka lubią tę wiadomość
-
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-wDJi9Ix2X1U/T5qx7M3HZAI/AAAAAAAAGpU/eYkfq3GLPR0/s1600/zdje%2525CC%2525A8cie.JPG&imgrefurl=http://pco-pearlsoflife.blogspot.com/2012_04_01_archive.html&h=1195&w=1600&tbnid=CV0iKynLAWIC3M:&zoom=1&docid=konGlXGeUvh2eM&ei=FlJoVeq3IMTRywP3pIDQDg&tbm=isch&ved=0CCcQMygIMAg ta firma
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:W sumie mam mierzyc 4azy a posilkow 6 ma byc..z czego po glownych i na czczo jedynie mierzyc..inaczej po tygodniu pewnie zadnym palcem nie miala bym szans przydzwonic w klawe
Natka myslisz ze bayer az tak duzo zarobi na mnie jak bplace po 3zeta na ryczalt??Rodzinna mi wypisala ze znizka na 30% i zaplacilam 12zl z innej firmy..Swoja droga zarabiaja firmy na tych co im nie przepisuja ze znizkami i kupuja za 40zl paczke 50sztuk..O tak wtedy to ejst zarobek.A na mnie to tak chyba taka cienizna jakw Chinach na pracownikach
Do0rbie ale m9oja rodzinna mi pwoiedziala ,ze ona cukrzykom wypisuje paski po 3zl i jak bede meic od diabetologa zasw to tez mi tak bedzie wypisywac...ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią
Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłaca -
kapturnica wrote:Nie pytaj mnie tez tego nie ogarniam.
Podobno bardziej wiarygodny
dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała
Ten wczorajszy powedruje do matki
efcia lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:To fakt, musimy miec zaświadczenia, ale w takiej sytuacji nie powinna ci w ogole ze zniżką wypisać. Ale sama tez moze cukrzyce ciązowa rozpoznac jak jej pokażesz wyniki, chyba że się nie zna. Do mnie w zasadzie przychodza juz z zaswiadczeniami, raczej nie mam cięzarnych tylko z wynikami, stąd nie byłam na bieżaco a 2 lata do tyłu z wytycznymi, teraz się dzięki Tobie doksztalciłam
ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią
Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłacaefcia, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapta, dodam jeszcze o refundacji pasków: 30% jest dla pacentów z rozpoznan cukrzcya, a R jest dla cukrzycy t1, cukrzycy t2 jesli przyjmuje insuline 3x i wiecej na dobę i dla kobiet z cukrzyca ciężarnych.
Także rodzinna twoja narażała się wypisując ci paski bez rozpoznania cukrzycy w ogole, ale jakby spojrzała w wyniki i wpisała je sobie, to by miała rozpoznanie cukrzycy cięzarnych, bo sama też może ją rozpoznać
Tak samo jest z rozpoznaniem niedoczynności tarczycy czy alergicznego nieżytu nosa, który ma refundację leków na "objawy alergicznego nieżytu nosa" i nie wymaga testów, bo nic nie piszą w ChPL o tym. A często się zdarza, że lekarze POZ nie chca pisac leków refundowanych na choroby, które mogą sami rozpoznać, a nie tylko po wizycie u specjalisty. Tak samo nadciśnienie, cukrzyce t2.
Bez sensu się boją, a potem i tak popełniają błędyefcia, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Moze i nie powinna ale spisala moje wyniki glukozy, krzywej i wypisala bez problemu ..Zreszta wiesz jak ktos chce to zawsze sposob znajdzie..
Ale nieważneefcia lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:dzień dobry
miałam się nie odzywać, bo mi się nie chce
ale
OMG
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8fa28d54d31.png
a Wy macie opory, żeby kawałek brzucha w namiocie pokazać
ja pierdo . . . . . . .efcia, Reni, kkisia, kapturnica, peppapig lubią tę wiadomość
-
Dobra, ja idę, bo i tak siedze jak na gwoździach.
Bisca, Dorbie będę przez cały czas wysyłala Wam wspierające pozytywne fluidy. Caffe lecznicze, Komecie ślubnozaciążeniowe, Kapcie antycukrowe, Krysze i Reni plusotesowe, Bozi bo swoja...
Do tego przyspieszenia terminów badań ważnych, oraz zabiegów udanych, a także łagodnie wychodzących zębów, silnej woli w niewyrywaniu dzieci z ramion ojców, apetytu u dzieci, przyjemnych i owocnych starań, dobrego humoru, fajnego Dnia Dziecka, pięknej pogody.
Wszystko wyślę, bo moja wieś na pewno leży na czakramie, więc będzie z czego wysyłać
Niech Płodność będzie z Wami!dorbie, stara.krycha, efcia, macduska, BISCA, kkisia, Reni, caffe, kapturnica, peppapig, Bozia3, Magdala, gosia7122, malgos741, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013