X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie lubiłam póki nie spróbowałam zrobionej przez moją macoszkę właśnie.
    A ja sie nie daje do dziczyzny przekonac.Zadnej.Wali mi wiatrem wsio :-/ Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow... :)

ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tez nie slyszalam o tym wczesniej a dzis kazala mi odstawic glukometr co wczoraj sobie zalatwilam go i paski z firmy diagnostic gold i przerzucic na contour plus bayera slodkie mamy.Mysle ,ze moze cos jest na rzeczy trochu bo po co by mi kazala zmeinic ??Tym bardziej ,ze tamten byl nowka nie smigawka
    a paski testowe na takiej tarczce? bo ja taki dostalam u helwetow, wyglada normalnie, nie zeby cos mialo byc specjalnego, tylko jak chcialam w zeszlym roku kupic paski w pl to nie bylo...

gretka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja sie nie daje do dziczyzny przekonac.Zadnej.Wali mi wiatrem wsio :-/ Zreszta ja ogolnie jestem na meiso wybredna i jem malo czesci ze zwierzakow... :)
    Ja mam fazy na mięso. Bywa że nie tykam żadnego parę miesięcy a jak już jem to jestem wybredna. Musi być chude i z jakiejś ładnej nie żylastej części. Nie tykam podrobów a na sam zapach wątróbki to mi się na wymioty zbiera. Kiedyś teściowa częstowała gulaszem z żołądków. Coś mi nie pasowało w konsystencji bo grzebałam widelcem w talerzu i nie mogłam się przekonać do spróbowania. Za chwilę mąż szeptem mówi że to z żołądków, więc szybciutko jak teściowa nie widziała zsunęłam mu swoją porcję na talerz.

kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a paski testowe na takiej tarczce? bo ja taki dostalam u helwetow, wyglada normalnie, nie zeby cos mialo byc specjalnego, tylko jak chcialam w zeszlym roku kupic paski w pl to nie bylo...
    Paski normalnei w kubeczku sa...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że Burszta tego nie widzi

chociaż niedobrze..tęsknię

ania.g, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3, Mala79, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

A wiesz, też o niej myślałam. Szkoda że nie zagląda, brak jej tu.

gretka, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3, Mala79, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No przegina z tym remontem. Albo dała sobie spokoj z nami całkiem..Szkoda...

efcia, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paski normalnei w kubeczku sa...
    a sorki dokopalam sie, moj to breeze 2 bayer,ale z zewnatrz wyglada b. podobnie, plus ze paski automatycznie sie zapodaja na takiej tarczy...
    a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a sorki dokopalam sie, moj to breeze 2 bayer,ale z zewnatrz wyglada b. podobnie, plus ze paski automatycznie sie zapodaja na takiej tarczy...
    a to znaczy ze tylko firma ze lepiejsza czy ze co bo nie kumam paczemu dla mam akurat?
    Nie pytaj mnie tez tego nie ogarniam. XD Podobno bardziej wiarygodny o.O dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała ;) Ten wczorajszy powedruje do matki :)

efcia, gretka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-wDJi9Ix2X1U/T5qx7M3HZAI/AAAAAAAAGpU/eYkfq3GLPR0/s1600/zdje%2525CC%2525A8cie.JPG&imgrefurl=http://pco-pearlsoflife.blogspot.com/2012_04_01_archive.html&h=1195&w=1600&tbnid=CV0iKynLAWIC3M:&zoom=1&docid=konGlXGeUvh2eM&ei=FlJoVeq3IMTRywP3pIDQDg&tbm=isch&ved=0CCcQMygIMAg ta firma

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    caffe nie wku... sie
    chcesz to ja nasikam za kryche ;-)
    sikaj, zawsze to jakieś emocje ;)

stara.krycha, BISCA, efcia, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W sumie mam mierzyc 4azy a posilkow 6 ma byc..z czego po glownych i na czczo jedynie mierzyc..inaczej po tygodniu pewnie zadnym palcem nie miala bym szans przydzwonic w klawe XD

Natka myslisz ze bayer az tak duzo zarobi na mnie jak bplace po 3zeta na ryczalt??Rodzinna mi wypisala ze znizka na 30% i zaplacilam 12zl z innej firmy..Swoja droga zarabiaja firmy na tych co im nie przepisuja ze znizkami i kupuja za 40zl paczke 50sztuk..O tak wtedy to ejst zarobek.A na mnie to tak chyba taka cienizna jakw Chinach na pracownikach ;)
    Do0rbie ale m9oja rodzinna mi pwoiedziala ,ze ona cukrzykom wypisuje paski po 3zl i jak bede meic od diabetologa zasw to tez mi tak bedzie wypisywac...
    To fakt, musimy miec zaświadczenia, ale w takiej sytuacji nie powinna ci w ogole ze zniżką wypisać. Ale sama tez moze cukrzyce ciązowa rozpoznac jak jej pokażesz wyniki, chyba że się nie zna. Do mnie w zasadzie przychodza juz z zaswiadczeniami, raczej nie mam cięzarnych tylko z wynikami, stąd nie byłam na bieżaco a 2 lata do tyłu z wytycznymi, teraz się dzięki Tobie doksztalciłam ;-) ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią ;-)

Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłaca

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie pytaj mnie tez tego nie ogarniam. XD Podobno bardziej wiarygodny o.O dla kobiet w ciąży.A czy to prawda ??Tez w to wątpie.Ale jak dawała to żem brała ;) Ten wczorajszy powedruje do matki :)
    ale przynajmniej wyniki masz lepsze ;)

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To fakt, musimy miec zaświadczenia, ale w takiej sytuacji nie powinna ci w ogole ze zniżką wypisać. Ale sama tez moze cukrzyce ciązowa rozpoznac jak jej pokażesz wyniki, chyba że się nie zna. Do mnie w zasadzie przychodza juz z zaswiadczeniami, raczej nie mam cięzarnych tylko z wynikami, stąd nie byłam na bieżaco a 2 lata do tyłu z wytycznymi, teraz się dzięki Tobie doksztalciłam ;-) ale pewnie zanim pojawi się cięzarna z podejrzeniem cukrzycy ciężarnych, to sie wytyczne zmienią ;-)

Wiesz, firma dostaje w sumie pełną kwotę za paski, bo Ty płacisz 3,2 a resztę dopłaca NFZ, jak zapłacisz 12zł, to NFZ mniej dopłaca
    Moze i nie powinna ale spisala moje wyniki glukozy, krzywej i wypisala bez problemu ..Zreszta wiesz jak ktos chce to zawsze sposob znajdzie..

efcia, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ale przynajmniej wyniki masz lepsze ;)
    Fakt prawie idealnie po godzinei ;D Moze zaniza ? XD

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, dodam jeszcze o refundacji pasków: 30% jest dla pacentów z rozpoznan cukrzcya, a R jest dla cukrzycy t1, cukrzycy t2 jesli przyjmuje insuline 3x i wiecej na dobę i dla kobiet z cukrzyca ciężarnych.
    Także rodzinna twoja narażała się wypisując ci paski bez rozpoznania cukrzycy w ogole, ale jakby spojrzała w wyniki i wpisała je sobie, to by miała rozpoznanie cukrzycy cięzarnych, bo sama też może ją rozpoznać
    Tak samo jest z rozpoznaniem niedoczynności tarczycy czy alergicznego nieżytu nosa, który ma refundację leków na "objawy alergicznego nieżytu nosa" i nie wymaga testów, bo nic nie piszą w ChPL o tym. A często się zdarza, że lekarze POZ nie chca pisac leków refundowanych na choroby, które mogą sami rozpoznać, a nie tylko po wizycie u specjalisty. Tak samo nadciśnienie, cukrzyce t2.
    Bez sensu się boją, a potem i tak popełniają błędy

efcia, Magdala lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam donieśc ze na sasiednim wątku zielona fala sie załaczyla :-)

Krakonka, BISCA, dorbie, kkisia, caffe, kapturnica, Bozia3, Magdala, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze i nie powinna ale spisala moje wyniki glukozy, krzywej i wypisala bez problemu ..Zreszta wiesz jak ktos chce to zawsze sposob znajdzie..
    Wiesz, to powinna była Ci wypisac na ryczałt. Wiesz o co mi chodzi
    Ale nieważne :-)

efcia lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzień dobry
    miałam się nie odzywać, bo mi się nie chce
    ale

OMG

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8fa28d54d31.png

a Wy macie opory, żeby kawałek brzucha w namiocie pokazać ;-)

ja pierdo . . . . . . .

efcia, Reni, kkisia, kapturnica, peppapig lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja idę, bo i tak siedze jak na gwoździach.
    Bisca, Dorbie będę przez cały czas wysyłala Wam wspierające pozytywne fluidy. Caffe lecznicze, Komecie ślubnozaciążeniowe, Kapcie antycukrowe, Krysze i Reni plusotesowe, Bozi bo swoja... :)
    Do tego przyspieszenia terminów badań ważnych, oraz zabiegów udanych, a także łagodnie wychodzących zębów, silnej woli w niewyrywaniu dzieci z ramion ojców, apetytu u dzieci, przyjemnych i owocnych starań, dobrego humoru, fajnego Dnia Dziecka, pięknej pogody.
    Wszystko wyślę, bo moja wieś na pewno leży na czakramie, więc będzie z czego wysyłać :)

Niech Płodność będzie z Wami!

dorbie, stara.krycha, efcia, macduska, BISCA, kkisia, Reni, caffe, kapturnica, peppapig, Bozia3, Magdala, gosia7122, malgos741, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9589 9590 9591 9592 9593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ