35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Ja tez nie slyszalam o tym wczesniej a dzis kazala mi odstawic glukometr co wczoraj sobie zalatwilam go i paski z firmy diagnostic gold i przerzucic na contour plus bayera slodkie mamy.Mysle ,ze moze cos jest na rzeczy trochu bo po co by mi kazala zmeinic ??Tym bardziej ,ze tamten byl nowka nie smigawka
myśle ze sprzęt niczym sie specjalnie nie różni od normalnego. Sa firmy lepsze i gorsze. Ja mam accucheck i tez dostałam w przychodni.
Co do diety to Kapta juz sama wieszdobre pieczywo plus sporo warzyw i bedzie git. Mi powiedzieli ze absolutnie zakaz nabiału na pierwsze śniadanie bo potem cały dzien cukry szaleją
dorbie, efcia, Dziobak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Tylko ze ja za niego nei zapalcilam ani grosza a za 2komplety paskow raptem 6zeta..To na mnie interesow nie zrobili
efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Caffe!!!!
Mam pomysł na strój na jutrzejszą imprezę komunijną dla Ciebie!
Nic a nic nie będzie widać!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfd9d4c96d64.jpg
Toc to na komunie wcale nie pasi, spalila by sie w tym jak tylko prog kosciola by przekroczyla.
A mi cisnienie skoczylo i znow mam nakret na ciapatych. Dobrze, bo o cyklu nie myslemacduska, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystara.krycha wrote:Jezzzzzu nie strasz!
Toc to na komunie wcale nie pasi, spalila by sie w tym jak tylko prog kosciola by przekroczyla.
A mi cisnienie skoczylo i znow mam nakret na ciapatych. Dobrze, bo o cyklu nie mysle
No co! Ekumenizm jest!
Tolerancja, i takie tam....stara.krycha, efcia, Elfik, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Choćby po to zeby firma Bayer dostawała teraz kasę za twoje paski
myśle ze sprzęt niczym sie specjalnie nie różni od normalnego. Sa firmy lepsze i gorsze. Ja mam accucheck i tez dostałam w przychodni.
Co do diety to Kapta juz sama wieszdobre pieczywo plus sporo warzyw i bedzie git. Mi powiedzieli ze absolutnie zakaz nabiału na pierwsze śniadanie bo potem cały dzien cukry szaleją
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Za niecale 3 godziny notariusz. A potem od razu stamtąd jadę na wieś.
Zapiszcie te ciąże gdzieś na boku, żebym potem nie szukała, dobra?
Mnie brzuch boli, jakby była w 9 miesiącuAle to od nerek. I na @
W poniedziałek zaczynam mój szczęśliwy cykl. Howgh!
dorbie, efcia, kkisia, Elfik, ania.g, BISCA, Bozia3, Magdala, gosia7122, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Reni wrote:jaki to z niej dietetyk skoro soki z kartonu pije
Ale rozcieńcza
Ale trochę prawda, chyba że to soki wyciskane. Ja pijam z butelek, prawdziwe i raczej mało. Wolę mleko, kawę, herbatę
Ale za to Dziobak nie je cukrów, a ja owszem niestety. I nie ćwiczę, a ona ma jakies takie zacięcie do pilnowania gimnastyki dziewczyn. Na pewno potrafi wymyślić jakieś koszmary motywacyjne
efcia, BISCA, stara.krycha, Dziobak, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
ania.g wrote:Dziczyzna najzdrowsza bo luzem biega po lasach i żre co chce. U mnie będzie serwowana na chrzcinach ale przygotuje ją moja "macocha". Podobno mięcho trzeba najpierw moczyć w kefirze ale więcej nie wiem.
Bleh !!!! My oboje nie lubimy dziczyzny. A moglibysmy tegp miec tonami bo tesc poluje....kkisia, Elfik, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Tylko ze ja za niego nei zapalcilam ani grosza a za 2komplety paskow raptem 6zeta..To na mnie interesow nie zrobili
Natka_79, efcia, Krakonka, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Super ze dla cięzarnych paski sa na ryczałt, a nie tak jak dla cukrzyckow na tabsach i insulina sztywno 2x za ok 15zł. Cięzarne musza mierzyc glc po kazdym posilku jak przy cukrzycy t1
Natka myslisz ze bayer az tak duzo zarobi na mnie jak bplace po 3zeta na ryczalt??Rodzinna mi wypisala ze znizka na 30% i zaplacilam 12zl z innej firmy..Swoja droga zarabiaja firmy na tych co im nie przepisuja ze znizkami i kupuja za 40zl paczke 50sztuk..O tak wtedy to ejst zarobek.A na mnie to tak chyba taka cienizna jakw Chinach na pracownikach
Do0rbie ale m9oja rodzinna mi pwoiedziala ,ze ona cukrzykom wypisuje paski po 3zl i jak bede meic od diabetologa zasw to tez mi tak bedzie wypisywac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:30
-
Natka_79 wrote:Co do diety to Kapta juz sama wiesz
dobre pieczywo plus sporo warzyw i bedzie git. Mi powiedzieli ze absolutnie zakaz nabiału na pierwsze śniadanie bo potem cały dzien cukry szaleją
Swoja droga nie ma lepszego sezonu na diete cukrzycowa jak wiosna i lato..W ul warzyw i owocow ktore mozna tak komponowac by nie zarzygac sie od monotonii..Wspolczuje w zimie bo wtedy rzeczywiscie klopot wiekszyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:28
-
stara.krycha wrote:No jutro, jutro. Lubie chyba zyc w napieciu
À le my nie lubimy. Nie Cie dunder sfisnie jak nie polecisz po ten test na ten tychmiast !!!!!!!
Marsz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kapturnica, efcia, stara.krycha, dorbie, macduska, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ponieważ leże i oglądam tv, to wyłapałam w dzien dobry tvn przedstawienie nowej piramidy żywieniowej, co prawda nazwali jak odwrócona, ale jaka tam odwrócona jest. Podoba mi się i my faktycznie tak jemy.
Najniżej 3 grupy produktów: warzywa i owoce, oleje tzw zdrowe tłuszcze, pieczywo pelnoziarniste
wyżej- straczkowe chyba kasze(tego nie jestem pewna do konca) i ryby z drobiem
najwyzej - mieso czerwone, nabiał, masło
Do tej pory podstawą były weglowodany wszystkie razemefcia, dorbie, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
dorbie wrote:Wiesz, NFZ dopłaca, bo pełnopłatne paski sa za ok 50zł za 50szt. Opłaca im sie dac do lekarza darmowe glukometry. by otem pacjent kupował paski
a jak nfz doplaca to mi tam wiesz
tylko na reke
dorbie lubi tę wiadomość