X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tez nie slyszalam o tym wczesniej a dzis kazala mi odstawic glukometr co wczoraj sobie zalatwilam go i paski z firmy diagnostic gold i przerzucic na contour plus bayera slodkie mamy.Mysle ,ze moze cos jest na rzeczy trochu bo po co by mi kazala zmeinic ??Tym bardziej ,ze tamten byl nowka nie smigawka
    Choćby po to zeby firma Bayer dostawała teraz kasę za twoje paski ;) myśle ze sprzęt niczym sie specjalnie nie różni od normalnego. Sa firmy lepsze i gorsze. Ja mam accucheck i tez dostałam w przychodni.
    Co do diety to Kapta juz sama wiesz :) dobre pieczywo plus sporo warzyw i bedzie git. Mi powiedzieli ze absolutnie zakaz nabiału na pierwsze śniadanie bo potem cały dzien cukry szaleją

dorbie, efcia, Dziobak lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tylko ze ja za niego nei zapalcilam ani grosza a za 2komplety paskow raptem 6zeta..To na mnie interesow nie zrobili ;)
    Super ze dla cięzarnych paski sa na ryczałt, a nie tak jak dla cukrzyckow na tabsach i insulina sztywno 2x za ok 15zł. Cięzarne musza mierzyc glc po kazdym posilku jak przy cukrzycy t1

efcia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Caffe!!!!
    Mam pomysł na strój na jutrzejszą imprezę komunijną dla Ciebie!
    Nic a nic nie będzie widać!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfd9d4c96d64.jpg
    Jezzzzzu nie strasz!
    Toc to na komunie wcale nie pasi, spalila by sie w tym jak tylko prog kosciola by przekroczyla.
    A mi cisnienie skoczylo i znow mam nakret na ciapatych. Dobrze, bo o cyklu nie mysle :-)

macduska, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwiazku z powyzszym ide do kuchni. Przygotuje danie z wieprzowiny :-)

efcia, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki to z niej dietetyk skoro soki z kartonu pije O.o
    Krakonka wrote:
    Ja bym Cię zatrudniła na personalnego dietetyka i trenera :)

efcia, BISCA, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jezzzzzu nie strasz!
    Toc to na komunie wcale nie pasi, spalila by sie w tym jak tylko prog kosciola by przekroczyla.
    A mi cisnienie skoczylo i znow mam nakret na ciapatych. Dobrze, bo o cyklu nie mysle :-)

No co! Ekumenizm jest! ;-)
    Tolerancja, i takie tam....

stara.krycha, efcia, Elfik, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Choćby po to zeby firma Bayer dostawała teraz kasę za twoje paski ;) myśle ze sprzęt niczym sie specjalnie nie różni od normalnego. Sa firmy lepsze i gorsze. Ja mam accucheck i tez dostałam w przychodni.
    Co do diety to Kapta juz sama wiesz :) dobre pieczywo plus sporo warzyw i bedzie git. Mi powiedzieli ze absolutnie zakaz nabiału na pierwsze śniadanie bo potem cały dzien cukry szaleją
    Tak, to są te same glukometry, tylko są lepsze i gorsze. Ja widze jakie paski najczesciej sa kupowane głownie przez cukrzyków 1 typu, oni maja wiedze, ktory glukometr jak mierzy, maja czesto po kilka i potem odwzorowanie w HbA1c.U mnie najwiecej maja AccuChek Active, Performa, Contour TS, One Touch, czasami Ascensia Entrust, ale to czesciej starsi ludzie

kapturnica lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niecale 3 godziny notariusz. A potem od razu stamtąd jadę na wieś.
    Zapiszcie te ciąże gdzieś na boku, żebym potem nie szukała, dobra?

Mnie brzuch boli, jakby była w 9 miesiącu :) Ale to od nerek. I na @ :) W poniedziałek zaczynam mój szczęśliwy cykl. Howgh!

dorbie, efcia, kkisia, Elfik, ania.g, BISCA, Bozia3, Magdala, gosia7122, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jaki to z niej dietetyk skoro soki z kartonu pije O.o

Ale rozcieńcza :)
    Ale trochę prawda, chyba że to soki wyciskane. Ja pijam z butelek, prawdziwe i raczej mało. Wolę mleko, kawę, herbatę :)

Ale za to Dziobak nie je cukrów, a ja owszem niestety. I nie ćwiczę, a ona ma jakies takie zacięcie do pilnowania gimnastyki dziewczyn. Na pewno potrafi wymyślić jakieś koszmary motywacyjne :)

efcia, BISCA, stara.krycha, Dziobak, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziczyzna najzdrowsza bo luzem biega po lasach i żre co chce. U mnie będzie serwowana na chrzcinach ale przygotuje ją moja "macocha". Podobno mięcho trzeba najpierw moczyć w kefirze ale więcej nie wiem.

Bleh !!!! My oboje nie lubimy dziczyzny. A moglibysmy tegp miec tonami bo tesc poluje....

kkisia, Elfik, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tylko ze ja za niego nei zapalcilam ani grosza a za 2komplety paskow raptem 6zeta..To na mnie interesow nie zrobili ;)
    Wiesz, NFZ dopłaca, bo pełnopłatne paski sa za ok 50zł za 50szt. Opłaca im sie dac do lekarza darmowe glukometry. by otem pacjent kupował paski

Natka_79, efcia, Krakonka, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bleh !!!! My oboje nie lubimy dziczyzny. A moglibysmy tegp miec tonami bo tesc poluje....
    Ja nigdy nie przyrządzałam dziczyzny, nawet nie wiem ile by to trzeba było piec i jak

efcia lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Krakonko :-)

efcia, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Super ze dla cięzarnych paski sa na ryczałt, a nie tak jak dla cukrzyckow na tabsach i insulina sztywno 2x za ok 15zł. Cięzarne musza mierzyc glc po kazdym posilku jak przy cukrzycy t1
    W sumie mam mierzyc 4azy a posilkow 6 ma byc..z czego po glownych i na czczo jedynie mierzyc..inaczej po tygodniu pewnie zadnym palcem nie miala bym szans przydzwonic w klawe XD

Natka myslisz ze bayer az tak duzo zarobi na mnie jak bplace po 3zeta na ryczalt??Rodzinna mi wypisala ze znizka na 30% i zaplacilam 12zl z innej firmy..Swoja droga zarabiaja firmy na tych co im nie przepisuja ze znizkami i kupuja za 40zl paczke 50sztuk..O tak wtedy to ejst zarobek.A na mnie to tak chyba taka cienizna jakw Chinach na pracownikach ;)
    Do0rbie ale m9oja rodzinna mi pwoiedziala ,ze ona cukrzykom wypisuje paski po 3zl i jak bede meic od diabetologa zasw to tez mi tak bedzie wypisywac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mi tez powiedziala ,ze nabial pozniej i nie jesc go rano..Mialas cukrzyce w 1szej ciazy ???
    Swoja droga nie ma lepszego sezonu na diete cukrzycowa jak wiosna i lato..W ul warzyw i owocow ktore mozna tak komponowac by nie zarzygac sie od monotonii..Wspolczuje w zimie bo wtedy rzeczywiscie klopot wiekszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:28

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    No jutro, jutro. Lubie chyba zyc w napieciu ;-)

À le my nie lubimy. Nie Cie dunder sfisnie jak nie polecisz po ten test na ten tychmiast !!!!!!!
    Marsz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kapturnica, efcia, stara.krycha, dorbie, macduska, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ponieważ leże i oglądam tv, to wyłapałam w dzien dobry tvn przedstawienie nowej piramidy żywieniowej, co prawda nazwali jak odwrócona, ale jaka tam odwrócona jest. Podoba mi się i my faktycznie tak jemy.
    Najniżej 3 grupy produktów: warzywa i owoce, oleje tzw zdrowe tłuszcze, pieczywo pelnoziarniste
    wyżej- straczkowe chyba kasze(tego nie jestem pewna do konca) i ryby z drobiem
    najwyzej - mieso czerwone, nabiał, masło
    Do tej pory podstawą były weglowodany wszystkie razem
    Też widziałam w przelocie jak u mamy byłam. Bardzo mi się spodobała ta piramida żywieniowa, niestety słabo zapamiętałam co po kolei.

efcia, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiesz, NFZ dopłaca, bo pełnopłatne paski sa za ok 50zł za 50szt. Opłaca im sie dac do lekarza darmowe glukometry. by otem pacjent kupował paski
    W aptece tez sa darmowe glukometry i bez problemu sie je dostanie..Gorzejz paskami ;) a jak nfz doplaca to mi tam wiesz ;D tylko na reke

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nie lubiłam póki nie spróbowałam zrobionej przez moją macoszkę właśnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, niech sila bedzie z Toba (bis) :)

<3

ania.g, efcia, Krakonka, kkisia, Zofia8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 9588 9589 9590 9591 9592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ