X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta, dodam jeszcze o refundacji pasków: 30% jest dla pacentów z rozpoznan cukrzcya, a R jest dla cukrzycy t1, cukrzycy t2 jesli przyjmuje insuline 3x i wiecej na dobę i dla kobiet z cukrzyca ciężarnych.
    Także rodzinna twoja narażała się wypisując ci paski bez rozpoznania cukrzycy w ogole, ale jakby spojrzała w wyniki i wpisała je sobie, to by miała rozpoznanie cukrzycy cięzarnych, bo sama też może ją rozpoznać
    Tak samo jest z rozpoznaniem niedoczynności tarczycy czy alergicznego nieżytu nosa, który ma refundację leków na "objawy alergicznego nieżytu nosa" i nie wymaga testów, bo nic nie piszą w ChPL o tym. A często się zdarza, że lekarze POZ nie chca pisac leków refundowanych na choroby, które mogą sami rozpoznać, a nie tylko po wizycie u specjalisty. Tak samo nadciśnienie, cukrzyce t2.
    Bez sensu się boją, a potem i tak popełniają błędy
    Mysle ,ze po tylu latach praktyki lekarskiej (babka po 50tce) to wie co i jak zeby sobie klopotow nie zrobic. Tym bardziej ,ze jak powiedziala wg prawa do diagnostyki ciezarnych tez znizka na paski sie nalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:08

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jezzzzzzzzzu Bisca, szkoda, że Ty tak daleko, bym Ci rosół i ogórki kiszone tonami w barterze robiła. Uwielbiam dziczyzne, ale ceny u nas są koszmarne..

Ja wiem czy tak daleko .... ;)

kkisia, paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A porównywałaś na dwóch jednocześnie? Na pewno Contour jest super
    O widzisz godzine po obiedzie tak zrobie zobaczymy jakie beda wyniki.Good idea 8)

kkisia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrwa, ale bym poprasowała, ale mi zasilanie od żelazka odłączyli...

stara.krycha, ania.g, kkisia, Reni, gretka, Bozia3, Mala79, Simba, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani higienistka się tłumaczy ;-) czyli coś jest na rzeczy

Pytanie czy ktoś tego suchotnika widział w realu? bo może nam ta Norkowa kity wstawia i fotoszopa ma w małym palcu ;-)
    Dziobak wrote:
    Pani sie czepia. Moglam napisac, ze rozwadniam kole ( lajt) i do tego pije rozgazowana, wiec to samo zdrowie :-P Ichnie sokibz kartonu nie sa zle, a poza tym pijemy masy wody. I herbatki rozne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:11

caffe, stara.krycha, kkisia, Dziobak, gretka, Bozia3, macduska, Magdala, paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czas rozgrzać atmosferę na forum ;)
    c02c3507dbf12775m.jpg
    Beta 27.05 - 365,60 i z dziś 29.05 - 764,20
    Wygląda na to że jestem w ciąży. Co to jest że wcześniej tyle było polowania i starania żeby się udało a teraz bez jakichkolwiek starań a nawet prób uniknięcia. W każdym razie mąż jeszcze nic nie wie...
    Maj gad Ania gratuluje!!!!!...Kurde bedziesz miala jak sie nie myle 4ta pocieche ??Czapka z glowy ,ze dajesz rade 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:06

stara.krycha, ania.g, BISCA, kkisia, caffe, Arwena, Bozia3, macduska, paszczakin, gosia7122, malgos741, Mega, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czas rozgrzać atmosferę na forum ;)
    c02c3507dbf12775m.jpg
    Wygląda na to że jestem w ciąży. Co to jest że wcześniej tyle było polowania i starania żeby się udało a teraz bez jakichkolwiek starań a nawet prób uniknięcia. W każdym razie mąż jeszcze nic nie wie...

O ja pierdole o.O zajebiscie

ania.g, caffe, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co z tego wyniknie. Jestem dopiero 7 mc po trzecim cc. Oby niespodzianka ulokowała się z dala od blizny. I muszę znaleźć gina który zgodzi się prowadzić taką ciążę.

dorbie, stara.krycha, kkisia, MartaDidi, caffe, Dziobak, Reni, gretka, Arwena, Bozia3, macduska, Magdala, moremi, Simba, Parka, gosia7122, malgos741, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratuluje !
    Zdrowej i przyjemnej ciazy :)

ania.g, kkisia, MartaDidi, stara.krycha, Arwena, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Zobaczymy co z tego wyniknie. Jestem dopiero 7 mc po trzecim cc. Oby niespodzianka ulokowała się z dala od blizny. I muszę znaleźć gina który zgodzi się prowadzić taką ciążę.
    No faktycznie cięzko po 3cc, szybko bardzo. Szukaj kogos z doświadczeniem

Reni, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANka zgrywusko!
    Widzę, że po zmianie prezydenta, kiedy to w PL żyje się jak w raju, dobrostan te sprawy i pyk dziecko za dzieckiem
    brawo :-)
    ania.g wrote:
    Wygląda na to że jestem w ciąży. .

BISCA, kkisia, stara.krycha, caffe, kapturnica, SolarPolar, gretka, Bozia3, ania.g, moremi, Mega, megan8, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. kola lajt jest jeszcze bardziej niezdrowa od zwykłej
    wstyd ;-)
    Dziobak wrote:
    Pani sie czepia. Moglam napisac, ze rozwadniam kole ( lajt) i do tego pije rozgazowana, wiec to samo zdrowie :-P Ichnie sokibz kartonu nie sa zle, a poza tym pijemy masy wody. I herbatki rozne.

kkisia, stara.krycha, kapturnica, Dziobak, Magdala, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety. Ania zwaliła mnie z nóg- runęłam...Ania ale przecież jeszcze niedawno bylas w ciazy smutna, teraz jestes wesola i chwała niech będzie Najwyższemu- czyli mężowi Twemu... Ale zgłupiałam...czyli nastąpił w Tobie przełom?... Od ostatniego razu?Czy po prostu jestem sto lat w tyle i tak naprawde ostatni raz weszłam na forum xxx lat temu?

stara.krycha, kkisia, kapturnica, caffe, ania.g, gretka, dorbie, Dziobak, BISCA, Arwena, Bozia3, macduska, Mala79, moremi, paszczakin, Simba, gosia7122, malgos741, Zofia8, Mega, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nic sie nie boj, medycyna juz wiele moze. Kciukam za zdrowko. <3
    Jeju, chcialabym miec choc polowe Twojego "przedszkola" :-) A wlasnie, bo nie pamitam ile ma Twoj najstarszy? Bo cora cos kolo gimnazjum, tak?

kkisia, caffe, Simba, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYślisz, że zrozumie?
    Zamieszka z Wami ojciec dziecka? Ciekawe czy Twój mąż go zaakceptuje..;-)
    ania.g wrote:
    W każdym razie mąż jeszcze nic nie wie...

kkisia, stara.krycha, ania.g, kapturnica, caffe, gretka, dorbie, Dziobak, BISCA, Bozia3, Niuta, macduska, moremi, Parka, gosia7122, Mega, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ta zielona fala trwa :)

Krycha lec po testy
    ja jutro jak bede wiedziala co i jak Tez kupie :)

stara.krycha, ania.g, caffe, BISCA, Simba, malgos741, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Czy po prostu jestem sto lat w tyle i tak naprawde ostatni raz weszłam na forum xxx lat temu?
    Sama widzisz, ze Cie tu wieki nie bylo. A my czekamy, tesknimy... <3

kkisia, kapturnica, MartaDidi, gretka, Dziobak, Mala79, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,źle napisałam w swoim poście bo wynika z niego że nie staraliśmy się unikać a przecież próbowaliśmy uniknąć wpadki...

stara.krycha, caffe, MartaDidi, Reni, Mala79, Simba, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gdzie bylad jak Cie nie bylo co ?
    Myslelismy ze ci neta i prad zabrali ;)

stara.krycha, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H
    Reni wrote:
    Pani higienistka się tłumaczy ;-) czyli coś jest na rzeczy

Pytanie czy ktoś tego suchotnika widział w realu? bo może nam Ty Norkowa kity wstawia i fotoszopa ma w małym palcu ;-)
    Hmm, w realu to tylko Kate i to dawno.
    Fakt, nie mam swiadkow. Musita mi na slowo wierzyc ;-) i na fotki, ze bez szopa :-P

stara.krycha, MartaDidi, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 9591 9592 9593 9594 9595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ