35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:Kapta, dodam jeszcze o refundacji pasków: 30% jest dla pacentów z rozpoznan cukrzcya, a R jest dla cukrzycy t1, cukrzycy t2 jesli przyjmuje insuline 3x i wiecej na dobę i dla kobiet z cukrzyca ciężarnych.
Także rodzinna twoja narażała się wypisując ci paski bez rozpoznania cukrzycy w ogole, ale jakby spojrzała w wyniki i wpisała je sobie, to by miała rozpoznanie cukrzycy cięzarnych, bo sama też może ją rozpoznać
Tak samo jest z rozpoznaniem niedoczynności tarczycy czy alergicznego nieżytu nosa, który ma refundację leków na "objawy alergicznego nieżytu nosa" i nie wymaga testów, bo nic nie piszą w ChPL o tym. A często się zdarza, że lekarze POZ nie chca pisac leków refundowanych na choroby, które mogą sami rozpoznać, a nie tylko po wizycie u specjalisty. Tak samo nadciśnienie, cukrzyce t2.
Bez sensu się boją, a potem i tak popełniają błędyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:08
-
paszczakin wrote:Jezzzzzzzzzu Bisca, szkoda, że Ty tak daleko, bym Ci rosół i ogórki kiszone tonami w barterze robiła. Uwielbiam dziczyzne, ale ceny u nas są koszmarne..
Ja wiem czy tak daleko ....kkisia, paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Pani higienistka się tłumaczy
czyli coś jest na rzeczy
Pytanie czy ktoś tego suchotnika widział w realu? bo może nam ta Norkowa kity wstawia i fotoszopa ma w małym palcu
Dziobak wrote:Pani sie czepia. Moglam napisac, ze rozwadniam kole ( lajt) i do tego pije rozgazowana, wiec to samo zdrowieIchnie sokibz kartonu nie sa zle, a poza tym pijemy masy wody. I herbatki rozne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:11
caffe, stara.krycha, kkisia, Dziobak, gretka, Bozia3, macduska, Magdala, paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:06
stara.krycha, ania.g, BISCA, kkisia, caffe, Arwena, Bozia3, macduska, paszczakin, gosia7122, malgos741, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:
O ja pierdolezajebiscie
ania.g, caffe, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
Zobaczymy co z tego wyniknie. Jestem dopiero 7 mc po trzecim cc. Oby niespodzianka ulokowała się z dala od blizny. I muszę znaleźć gina który zgodzi się prowadzić taką ciążę.
dorbie, stara.krycha, kkisia, MartaDidi, caffe, Dziobak, Reni, gretka, Arwena, Bozia3, macduska, Magdala, moremi, Simba, Parka, gosia7122, malgos741, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Zobaczymy co z tego wyniknie. Jestem dopiero 7 mc po trzecim cc. Oby niespodzianka ulokowała się z dala od blizny. I muszę znaleźć gina który zgodzi się prowadzić taką ciążę.
Reni, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
ANka zgrywusko!
Widzę, że po zmianie prezydenta, kiedy to w PL żyje się jak w raju, dobrostan te sprawy i pyk dziecko za dzieckiem
brawoania.g wrote:Beta 27.05 - 365,60 i z dziś 29.05 - 764,20
Wygląda na to że jestem w ciąży. .BISCA, kkisia, stara.krycha, caffe, kapturnica, SolarPolar, gretka, Bozia3, ania.g, moremi, Mega, megan8, efcia lubią tę wiadomość
-
p.s. kola lajt jest jeszcze bardziej niezdrowa od zwykłej
wstydDziobak wrote:Pani sie czepia. Moglam napisac, ze rozwadniam kole ( lajt) i do tego pije rozgazowana, wiec to samo zdrowieIchnie sokibz kartonu nie sa zle, a poza tym pijemy masy wody. I herbatki rozne.
kkisia, stara.krycha, kapturnica, Dziobak, Magdala, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Hej Kobiety. Ania zwaliła mnie z nóg- runęłam...Ania ale przecież jeszcze niedawno bylas w ciazy smutna, teraz jestes wesola i chwała niech będzie Najwyższemu- czyli mężowi Twemu... Ale zgłupiałam...czyli nastąpił w Tobie przełom?... Od ostatniego razu?Czy po prostu jestem sto lat w tyle i tak naprawde ostatni raz weszłam na forum xxx lat temu?
stara.krycha, kkisia, kapturnica, caffe, ania.g, gretka, dorbie, Dziobak, BISCA, Arwena, Bozia3, macduska, Mala79, moremi, paszczakin, Simba, gosia7122, malgos741, Zofia8, Mega, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualnyania.g wrote:Zobaczymy co z tego wyniknie. Jestem dopiero 7 mc po trzecim cc. Oby niespodzianka ulokowała się z dala od blizny. I muszę znaleźć gina który zgodzi się prowadzić taką ciążę.
Jeju, chcialabym miec choc polowe Twojego "przedszkola"A wlasnie, bo nie pamitam ile ma Twoj najstarszy? Bo cora cos kolo gimnazjum, tak?
kkisia, caffe, Simba, efcia lubią tę wiadomość
-
MYślisz, że zrozumie?
Zamieszka z Wami ojciec dziecka? Ciekawe czy Twój mąż go zaakceptuje..ania.g wrote:W każdym razie mąż jeszcze nic nie wie...kkisia, stara.krycha, ania.g, kapturnica, caffe, gretka, dorbie, Dziobak, BISCA, Bozia3, Niuta, macduska, moremi, Parka, gosia7122, Mega, ComeToMeBaby, megan8, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaDidi wrote:Czy po prostu jestem sto lat w tyle i tak naprawde ostatni raz weszłam na forum xxx lat temu?
kkisia, kapturnica, MartaDidi, gretka, Dziobak, Mala79, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HReni wrote:Pani higienistka się tłumaczy
czyli coś jest na rzeczy
Pytanie czy ktoś tego suchotnika widział w realu? bo może nam Ty Norkowa kity wstawia i fotoszopa ma w małym palcu
Fakt, nie mam swiadkow. Musita mi na slowo wierzyci na fotki, ze bez szopa
stara.krycha, MartaDidi, Reni, megan8 lubią tę wiadomość