X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh dziewczyny,
    troche luzu,to jest tylko forum,nie warto wszystkiego tak przezywać,Morka miała potrzebę oddalenia ,widać rozdrażniona była ale moze jeszcze wróci,w końcu ma tu jakiś staż to i pewnie do forum trochu przywiązana jest.
    Ale wiecie mi też brakuje mama3

iwcia77, ComeToMeBaby, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I jeszcze jedno pytanie mam za 100 punktów. Bo ze spacerem Was posłuchałam ;)
    Młodemu gorączka znowu wzrosła, do 38,6 wiec go schlodzilam przy kąpieli, bo i tak miałam go myć. Syropu dać nie moglam, bo on co 6h może być (dałam o 17).
    Teraz położyłam go spać, pewnie za jakieś 10 min zaśnie. Śpi z reguły do trzeciej, czwartej.
    Ale co w międzyczasie? Termometr mam tylko dodupny, przecież nie będę go budzić i rozbierać, zeby sprawdzić temperaturę?
    A ręką na czole nie wyczuje chyba, nie mam wprawy, poza tym on jest zawsze ciepły, a ja zimno krwiste, wiec zawsze będzie wrażenie rozgrzania..
    Co robić drogie Bravo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:33

iwcia77, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja dla swojego swietego spokoju wstawałam i mierzyłam kontrolnie w nocy nawet podczas snu.. Nawet za cene wybudzenia ale po chwili zasypial znow..
    U mlodego czolo nie zdawalo rezultatu bo przewaznie bywalo chlodne.U niego goraczke mozna bylo poznac po policzkach i bardzo goracej szyjce

To za ile mam go sprawdzić? O 23 mogę już dać syrop jakbycok..

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To za ile mam go sprawdzić? O 23 mogę już dać syrop jakbycok..
    No to wtedy sobie sprawdz malego moze ? W czasie kiedy wczesniejsza dawka przestaje dzialac, zeby kontynuowac.Moja pediatra zawsze mowila ,ze jak temp sie utrzymuje to dawac kolejna dawke i nie liczyc zwl w nocy na to ,ze moze sama spadnie bo ani sie Ty nie wyspisz ani dziecko bo bedzie umordowane temperatura.Wiec w zaleceniach mialam zawsze leki obnizajace temperature ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:03

paszczakin lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najgorsza jest lazienka bo musimy zrobic odA do Z,jak skuwali kafelki (100lat chyba mialy )to sie sciana rozjebala ,z reszta pomieszczen nie tak zle odswiezyc i panele .Chcialabym tam zamieszkac w sierpniu ale czy bedzie gotowe to nie wiem ,bo dom jest piekny i teren w okol ze starym sadem .
    kapturnica wrote:
    U mnie plan na remontw lipcu.Syn sie przenosi do innego pokoju troche dalej od naszego by miec spokoj jak młody bedzie jape wydzieral XD Wiec czeka nas remont 2pomieszczen. Ale sie doczekac nie moge kiedy juz wszystko bedzie zrobione i bede mogla wszystko poskladac i przygotowac dla Maksa 8)

kapturnica, efcia, Krakonka, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Najprostszy sposob to sprawdzanie czola ustami a nie dlonmi.
    No ale on zawsze jest ciepły. Normalnie ma temperaturę 37,1- 37,3, niezależnie od tego jak ubrany, już go próbowałam studzic, ale nie spada, to jego normalna. Ja natomiast mam 36,2 z reguły, wiec on mnie zawsze grzeje..
    A co za trik z tymi ustami?

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    U nas najgorsza jest lazienka bo musimy zrobic odA do Z,jak skuwali kafelki (100lat chyba mialy )to sie sciana rozjebala ,z reszta pomieszczen nie tak zle odswiezyc i panele .Chcialabym tam zamieszkac w sierpniu ale czy bedzie gotowe to nie wiem ,bo dom jest piekny i teren w okol ze starym sadem .
    Ojj nawet nie mow mi , mysmy 2lata temu skuwali wszystko w lazience , wymiana od A do Z lacznie z rurami .To była masakra jednym słowem

efcia, anna maria lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojj nawet nie mow mi , mysmy 2lata temu skuwali wszystko w lazience , wymiana od A do Z lacznie z rurami .To była masakra jednym słowem

Daj spokój. U mnie dzieciury reagują histerycznie na słowo "remont" po tym jak dwa laya temu odnawaliśmy klatkę schodową łacznie z dobudowaniem scian działowrej, wstawianiem drzwi, zakładaniem ogrzrewania podłogowego i przebudowywanirem kibelka.

Kurz był dosłownie wszędzie.

kapturnica, anna maria lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Daj spokój. U mnie dzieciury reagują histerycznie na słowo "remont" po tym jak dwa laya temu odnawaliśmy klatkę schodową łacznie z dobudowaniem scian działowrej, wstawianiem drzwi, zakładaniem ogrzrewania podłogowego i przebudowywanirem kibelka.

Kurz był dosłownie wszędzie.
    Tego kurzu sie najbardziej obawiam Ale wyjscia nie ma musimy wymienic drzwi w 2pokojach z futrynami .No i małz położyc tynki , ułożyc podłoge i pomalować sciany u młodego.W naszym pokoju wystarczy odświeżyć sciany i wymienic meble. Jets tego treoche to bedzie sie działo.

macduska, anna maria lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ano szkoda.Może jeszcze wróci.Natka została bez pary.
    No właśnie chlip, chlip :( wierze ze wróci
    Co do uszu to przebijałam sobie przed ślubem, 28 lat miałam. Pistolet poszedł w ruchu jednak czułam te uszy przez dobę. Pamietam ze sobie wtedy powiedziałam ze malutkiemu dziecku bym tego nie zrobiła :) za to mam ostatnio ochotę podziurawiło se ucho bardziej i chodzi za mną malusi tatuaż :)

SolarPolar, kapturnica lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:32

iwcia77, efcia, Aasiula, paszczakin lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No właśnie chlip, chlip :( wierze ze wróci
    Co do uszu to przebijałam sobie przed ślubem, 28 lat miałam. Pistolet poszedł w ruchu jednak czułam te uszy przez dobę. Pamietam ze sobie wtedy powiedziałam ze malutkiemu dziecku bym tego nie zrobiła :) za to mam ostatnio ochotę podziurawiło se ucho bardziej i chodzi za mną malusi tatuaż :)
    Za mna tatuaż od dawna 8) Chcesz dorobic wiecej dziurek ? =D

Natka_79, efcia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:32

iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tylko wzór wybrać :) z tym jest problem :) chce w jednym uchu dorzucić z dwa kolczyki, teściowa ma pistolet ale boi sie mi pstryknąć, ale przychodzi do niej jej kumpela, kosmetyczka to mi zrobi :)

kapturnica, Aasiula, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy 10100 strone..czy ona tez sie liczy?

efcia, Aasiula, ania.g, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Tylko wzór wybrać :) z tym jest problem :) chce w jednym uchu dorzucić z dwa kolczyki, teściowa ma pistolet ale boi sie mi pstryknąć, ale przychodzi do niej jej kumpela, kosmetyczka to mi zrobi :)
    Ja bralam igle lekarska cyk dziurke zakladalam kolczyk kolko na koncowke igly , przeciagalam przez ucho i juz bylo po robocie.Taki kolczyk dezynfekowalam kilka razy dziennie (bez wyciagania kolczyka ) i kilka razy dziennie nim obracałam by sie nie zarastała na nim dziurka. Nic nie bolało , nie było stanów zapalnych 8)
    Jak sie uszy zaleczyły to wymienialam na jakie chcialam wtedy kolczyki 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:29

Krakonka, Reni lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10101 wyglada ciekawiej :)

Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    10101 wyglada ciekawiej :)
    A 11111 jeszcze lepiej XD

efcia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mamy 10100 strone..czy ona tez sie liczy?
    Oczywiscie że sie liczy :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

a ja mam tatuaż juz chyba z 12 lat
    ból byl straszny , ale głupio sie bylo wycofac ;D
    mialam iśc do poprawki ( darmowej) i nie poszlam - tym razem strach przed bólem zwyciężył

‹‹ 9891 9892 9893 9894 9895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ