X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta cieszę się razem z Tobą że z dzidzia wszystko ok takie newsy super się czyta☺
    a co do drugiej części Twojego postu nie będę komentować napisze tylko tyle a może aż tyle szkoda nerwów i stresu Tobie się może wydawać że masz to gdzieś ale w podświadomości to Cię wkurza bo reagujesz na to i tym samym odczuwa dziecie...
    Takie jest moje zdanie

kapturnica, iwcia77, efcia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zrobiło bardzo smutno.

To forum było dla mnie miłą odskocznią. Takim przerywnikiem dnia.
    Każda z nas ma własne życie w realu ale tu zawsze można było napisać co się mysli, czuje, posmiać się czy popłakać razem.
    Nawet jak się nie zgadzamy ze sobą to też ma swój urok!
    Tym bardziej, ze łączy nas jeden wspólny problem.

A teraz co? Fochy, wyzwiska, lajki, nielajki, srajki...

Proszę Was dziewczyny - bądźmy ponad to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:48

Mala79, ola_35, Zofia8, kkisia, Magdala, Natka_79, MartaDidi, gosia7122, gretka, Aasiula, iwcia77, dorbie, stara.krycha, efcia, Magda*, Mega, paszczakin, Arwena, ComeToMeBaby, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ola, trzymam kciuki za prenatalne
    Ja idę w 11t5dniu, czy to nie za wczesnie? Podobno mozna robić od 10t6d, więc to nie powinno być za wcześnie, ale dziewczyny mówią na styczniowkach ze lepiej po skończeniu 12t/ Chociaz moje dziecie rośnie szybciej i ostatnio usg pokazało mi termin szybszy o 4 dni niż wg miesiaczki
    Strasznie się boję. I nasuwa mi się pytanie co ja zrobię jakby ryzyko wyszło duże?
    Mnie lekarz też dokładnie zapisał jak będzie 11tyg i 5 dni. Uważa że będzie wszystko świetnie widać. To dopiero 17 lipca i nie łatwo będzie mi przetrzymać ten okres. Już afirmuję że moje dziecko jest zdrowe i rozwija się prawidłowo.

macduska, Mala79, kkisia, ola_35, gosia7122, SolarPolar, gretka, Aasiula, iwcia77, dorbie, efcia, ComeToMeBaby, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po genetycznych. dziecko bardzo ruchliwe. Kość nosowa jest bardzo wyraźna, nawet mam zdjęcie:-) NT pierwszy pomiar 1,66, drugi 1,65, trzeci bo kazałam 1,9. Serducho ok i wszystko pozostałe. Wg USG ryzyko :

trisomii 21 1:4458
    trisomii 18 1:11224
    trisomii 13 1:20000

Pappa też robiłam wynik 23 czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:04

kapturnica, ania.g, kkisia, Mala79, macduska, Zofia8, gosia7122, SolarPolar, gretka, Magdala, Aasiula, Dziobak, stara.krycha, dorbie, efcia, Krakonka, Magda*, Mega, Arwena, ComeToMeBaby, malgos741, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    Przeżyłam dziś koszmar. Młodsza córka po raz trzeci miała wracać sama ze szkoły do domu do babci. To jest ok 500m. Dzwonię 40 min po lekcjach do mamy a jej nie ma, nie zabrała telefonu. Wsiadłam w samochód i po drodze postawiłam wszystkich w szkole na nogi. Dowiedziałam się że ze szkoły wyszła razem z koleżanką z klasy. Do babci dotarła po ok półtorej godz po skończonych lekcjach bo poszła do koleżanki. Nie macie pojęcia co ja przeżyłam, myślałam że mi serce pęknie, bałam się że już jej nigdy nie zobaczę. Nawet na nią nie nakrzyczałam tylko przytuliłam dziękując Bogu że jest cała i zdrowa. Nadal mam spuchniętą twarz od płaczu. A ona po prostu nie pomyślała że je będę umierać ze strachu jak się spóźni. Przecież rano prosiłam żeby wracała prosto do babci. Mam nadzieję że już nie wytnie podobnego numeru, widziała jak bardzo jestem zdenerwowana.

iwcia77, Dziobak, efcia, Mega, Arwena, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A mi się zrobiło bardzo smutno.

To forum było dla mnie miłą odskocznią. Takim przerywnikiem dnia.
    Każda z nas ma własne życie w realu ale tu zawsze można było napisać co się mysli, czuje, posmiać się czy popłakać razem.
    Nawet jak się nie zgadzamy ze sobą to też ma swój urok!
    Tym bardziej, ze łączy nas jeden wspólny problem.

A teraz co? Fochy, wyzwiska, lajki, nielajki, srajki...

Proszę Was dziewczyny - bądźmy ponad to!

Wacia ja nie rozumie tego przejmowania sie jakimis nielajkami
    dla mnie to jest chore
    i kwas sie tylko zrobil
    Tez chyba bym dzis musiala sie pieklic ze na ranny moj post , gdzie tylko sie przywitalam i powiedzialam ze nie wstaje , ktos mi dal nielajka
    Mam inne problemy , niz to ze komus sie nie podoba co pisze

macduska, Zofia8, Mala79, gosia7122, gretka, Magdala, iwcia77, stara.krycha, efcia, Mega, Arwena, ComeToMeBaby, Elfik lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Ja jestem po genetycznych. dziecko bardzo ruchliwe. Kość nosowa jest bardzo wyraźna, nawet mam zdjęcie:-) NT pierwszy pomiar 1,66, drugi 1,65, trzeci bo kazałam 1,9. Serducho ok i wszystko pozostałe. Wg USG ryzyko :

trisomii 21 1:4458
    trisomii 18 1:11224
    trisomii 13 1:20000
    Pięknie :) to teraz możesz odetchnąć :)

kkisia, macduska, ola_35, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to teraz luz :)

ola_35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola- to pięknie! :-) Niech dalej zdrowo rośnie!

Aniu- miałaś jazdę! Niewiele w zyciu jest gorszych momentów niż ten kiedy nie wiesz gdzie się podziewa dziecko. Współczuję. <3
    Mała będzie miała nauczkę.

Kkisia- jutro beta? Dobrze pamiętam?

kkisia, ania.g, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 11 jade , wyniki ok 12

macduska, ania.g, SolarPolar, gretka, Aasiula, dorbie, efcia, Mega, paszczakin, Reni, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu super :-)
    Kissia <3

ola_35, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Jutro na 11 jade , wyniki ok 12
    Będę czekać z Tobą <3

kkisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wiem co czujesz ostatnio to samo miałam z Małym też polazl sobie z koleżanką na łąkę zaraz po szkole zamiast przyjść po drodze i zadzwonić chociażby domofonem...

Olu super
    Kkisia to już trzymam kciuki za jutro

Idę coś wymyślić na kolację tylko co... Hm odwieczny problem

kkisia, ania.g, iwcia77, efcia, ola_35 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ola, trzymam kciuki za prenatalne
    Ja idę w 11t5dniu, czy to nie za wczesnie? Podobno mozna robić od 10t6d, więc to nie powinno być za wcześnie, ale dziewczyny mówią na styczniowkach ze lepiej po skończeniu 12t/ Chociaz moje dziecie rośnie szybciej i ostatnio usg pokazało mi termin szybszy o 4 dni niż wg miesiaczki
    Strasznie się boję. I nasuwa mi się pytanie co ja zrobię jakby ryzyko wyszło duże?

Dorbie nie martw się na zapas ,ja też miałam stracha przed badaniami ,chyba nie ma takiej co by się nie stresowała ,myśl pozytywnie będzie ok.

anna maria, kkisia, iwcia77, efcia, Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam ciasto, nie wiem co mnie napadło ;) ale lubię ten moment jak chłop czuje zapach i sie cieszy :)
    Kapta, Ola fajnie ze wszystko gra :)
    Kkisia trzymam kciukasy

macduska, anna maria, kkisia, Magdala, iwcia77, efcia, ola_35, Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Będę czekać z Tobą <3

ja również

kkisia lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wieczor! Tesknil ktos za mna? :-P
    Powiem Wam jedno: stara baba ze mnie, tak mnie balowanie lykendowe wymordowalo, ze do teraz mam polotwarte oczy. O seksach na ostatni dzwonek nawet nie wspomne. Ech... Starosc qrwa, starosc... :-P

anna maria, macduska, kkisia, Dziobak, iwcia77, gosia7122, efcia, Mega, Mala79, Arwena, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczor bylo ladnie 22stp,slonce ,caly dzien opiekowalam sie tesciowa,latwo nie bylo,ale dalysmy z Helka rade :-)milego wieczoru

macduska, kkisia, gretka, iwcia77, gosia7122, efcia, Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gniazdo wijesz :-)
    Natka_79 wrote:
    Upiekłam ciasto, nie wiem co mnie napadło ;) ale lubię ten moment jak chłop czuje zapach i sie cieszy :)
    Kapta, Ola fajnie ze wszystko gra :)
    Kkisia trzymam kciukasy

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna Yorka się pokazała! :-D
    Marta gdzie byłaś jak Cię nie było!

SolarPolar, gretka, Aasiula, iwcia77, stara.krycha, efcia, kkisia, MartaDidi, anna maria, Mega, paszczakin, Mala79, Arwena lubią tę wiadomość

‹‹ 9950 9951 9952 9953 9954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ