35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzy dni diety rygorystycznej i pomiaru glukozy, stwierdzam, ze moje plwyniki sa zdecydowanie za niskie bo na czczo 49 przeciez to niedocukrzenie organizmu a srednio w dzien okolo 70 tez za malo. Za duzo jest niebezpiecznie tak samo jak za malo. Na kolacje juz zmodyfikowalam sobie i dodalam odrobine miodu od razu wspoczylo na 104 zobaczymy ile jutro rano bedzie. Niestety tak drastyczna dieta nie jest dla mnie i moja dietetyk napisala mi wiecej jesc pieczywa,kasz a ja mysle ze moge tez dodac odrobine owocow i orzechy. Musze isc metoda prob i bledow a dojde do doskonalosci
-
Justyna, Margaret - dziękuję za rady
Zrobiłam dzisiaj test ovu (13 dc), druga kreska wyszła blada ale była; z tego co wyczytałam to nie wskazuje na owulację, więc jutro zrobię kolejny...
Czuję, że owulację będę miała ok.15-16 dc, bo ostatni cykl miałam jak na mnie wyjątkowo długi: 35 dni (prawdę mówiąc już myślałam, że się udało ale niestety...)
Margaret - podziwiam Cię wiesz ? Jesteś niesamowicie dzielna z Twoją dietą...tak jak mówisz, z biegiem czasu wypracujesz sobie optymalną dietę, powodzenia Kochana:)Margaret.Se lubi tę wiadomość
mmdw -
Margaret.Se wrote:Hej dziewczynki co tutaj taka cisza???
Mmdw a mialas kiedys monitoring cyklu? Warto zrobic ze dwa trzy cykle zeby wiedziec co i jak. Dzialaj z testami moze juz czas
Ja nigdy nie uzywalam testow ovu bo zawsze mialam bole jajnikow i w finale bardzo mocny bol owulacyjny. Mowie oczywiscie o kilku latach bo wczesniej nie obserwowalam swojego organizmu, nie bylo mi to potrzebne. Wyjatkiem braku bolu ovu i znikowe bole jajnikow mialam w tym cyklu co udalo sie i nosze pod sercem swoj skarb a bylam pewna ze i mnie dopadl cykl bezovulacyjny w koncu po kilku latach, nawet przez mysl mi tez przeszlo ze moze zblizam sie do menopauzy hehehe jak widac to co myslimy ze dziala lub nie boze byc odwrotne. Tez slyszalam ze testy pokazywaly lipe a z tego dzieciatko bylo hehe nie mozemy zajzec do srodka zeby zobaczyc czy teraz to faktycznie ten czas zeby miec pewnosc
Monitoring cyklu miałam, nawet 5 czy 6 razy... w każdym razie przed każdą inseminacją, ale to było tak dawno temu, że szczerze mówiąc, nie pamiętam, w których dniach lekarz stwierdził owulację...
Miałam też kilka cykli bezowulacyjnych...mam nadzieję,że tym razem to się nie zdarzy...
Margaret a u Ciebie to niesamowite, że właśnie w tym cyklu, w którym zaszłaś w ciążę nie odczuwałaś żadnych oznak owulacji:)...tak to właśnie jest,ze gdy jesteśmy przekonane, że się nie udało, to właśnie dzieje się na przekór:)
Ja też czasami myślę,że te moje powtarzające się od czasu do czasy wydłużone cykle to już pierwszy objaw nadchodzącej menopauzy ale mój lekarz kategorycznie temu zaprzecza...
Margaret.Se lubi tę wiadomość
mmdw -
mmdw wrote:
Zrobiłam dzisiaj test ovu (13 dc), druga kreska wyszła blada ale była; z tego co wyczytałam to nie wskazuje na owulację, więc jutro zrobię kolejny...
Czuję, że owulację będę miała ok.15-16 dc, bo ostatni cykl miałam jak na mnie wyjątkowo długi: 35 dni (prawdę mówiąc już myślałam, że się udało ale niestety...)
ta druga kreska powinna Ci z dnia na dzień ciemnieć, aż w końcu będzie niemal taka, jak kontrolna i wtedy za 24-36 h owu. Powodzenia!mmdw lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
mmdw wrote:Ja też czasami myślę,że te moje powtarzające się od czasu do czasy wydłużone cykle to już pierwszy objaw nadchodzącej menopauzy ale mój lekarz kategorycznie temu zaprzecza...
Kurczę, ja spotkałam po latach koleżankę ze studiów, mój rocznik i wyznała mi, że lekarz u mniej właśnie potwierdził menopauzę. Nie odważyłam się jej powiedzieć, że ja w ciąży ;-( Smutno mi się zrobiło.
mmdw lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Masakra, tego się boję że menopauza ech...
Ja w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i 10 dnia była blada kreska, 11 prawie taka jak testowa a 12 już ciemniejsza, i własnie tak miałam owulację 12 lub 13 dnia najpóźniej.
Dziś ja mam ból głowy i jakoś źle spałam, źle się czuję a na popołudnie do pracyNowa -
mmdw wrote:Justyna, Margaret - dziękuję za rady
Margaret - podziwiam Cię wiesz ? Jesteś niesamowicie dzielna z Twoją dietą...tak jak mówisz, z biegiem czasu wypracujesz sobie optymalną dietę, powodzenia Kochana:)
To do dzieła bo zaraz owulejszyn
Dziekuje ale sama siebie podziwiam, ze tak szybko pogodzilam sie z tym i ze tak latwo mi to idzie zawsze uwazalam sie za "Zosie samosie" czesto wystarcza mi podstawy a potem juz sama sobie daje rade po wczorajszym podrasowaniu diety dzisiaj na czczo glukowa 86 fakt ze blisko juz lini kontrolnej, wiec takie slodkosci jak owoce,miod czy syrop klonowy bede jadla na drugie sniadanie. Przetestuje do podwieczorka orzechy jeszcze
Ciekawa jestem jaka glukoze bede miala za chwilke, bo w trakcie drugiego sniadania okrutnie wymiotowalam, pierwszy raz az takWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 12:35
mmdw lubi tę wiadomość
-
mmdw wrote:Monitoring cyklu miałam, nawet 5 czy 6 razy... w każdym razie przed każdą inseminacją, ale to było tak dawno temu, że szczerze mówiąc, nie pamiętam, w których dniach lekarz stwierdził owulację...
Miałam też kilka cykli bezowulacyjnych...mam nadzieję,że tym razem to się nie zdarzy...
Margaret a u Ciebie to niesamowite, że właśnie w tym cyklu, w którym zaszłaś w ciążę nie odczuwałaś żadnych oznak owulacji:)...tak to właśnie jest,ze gdy jesteśmy przekonane, że się nie udało, to właśnie dzieje się na przekór:)
Ja też czasami myślę,że te moje powtarzające się od czasu do czasy wydłużone cykle to już pierwszy objaw nadchodzącej menopauzy ale mój lekarz kategorycznie temu zaprzecza...
To moze zawitaj u lekarza na monit, zeby sprawdzic sobie owulke. Ja wlasnie nie mialam takich cykli bezowulacyjnych i nie wiem jedne maja tak a inne nie.
Wlasnie to jest najcudowniejsze ze kiedy myslisz ze tym razem sie uda to jest lipa a jak jestesmy pewne ze lipa to CUD zawita do nas hehe. Cos w tym jest ze w najmniej spodziewanym momencie sie zjawia
Skoro lekarz twierdzi ze to nie poczatek menopauzy to posluchaj go.
Ylya ja mysle ze jezeli kobieta ma juz dzieciatka i nawet nie myslala o kolejnym to taka wczesna menopauza nie powinna byc problemem. Znam kobiete ktora nie ma dzieci i albo ich nie chciala albo nie mogla i sie pogodzila z tym dawno temu, ze nie moze sie doczekac menopauzy bo ma dosyc okresu hehemmdw lubi tę wiadomość
-
aszencja wrote:Ale sie dzieje. Oby do przodu dziewczyny! Ja miałam dzis jechac po pierwsze buty dla dziecka ale pogoda że siedze w domu, wieje i leje
Dokładnie dziewczyny nie możemy się poddawać tylko działać
a co pierwszych butów ja ostatnio kupiłam dla mojego chrześniaka buciki walkkings na www.walkkings.pl i są cudowne gorąco polecam
Hej -
asiakowal wrote:Dokładnie dziewczyny nie możemy się poddawać tylko działać
a co pierwszych butów ja ostatnio kupiłam dla mojego chrześniaka buciki walkkings na www.walkkings.pl i są cudowne gorąco polecam
asiakowal, u nas nie ma przerw na reklamę. Wchodzisz, to się przedstaw jakoś.
Margaret.Se, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Ylya ja mysle ze jezeli kobieta ma juz dzieciatka i nawet nie myslala o kolejnym to taka wczesna menopauza nie powinna byc problemem. Znam kobiete ktora nie ma dzieci i albo ich nie chciala albo nie mogla i sie pogodzila z tym dawno temu, ze nie moze sie doczekac menopauzy bo ma dosyc okresu hehe
sęk w tym, że nie ma... "Nie poukładało jej się", choć to taki wyświechtany frazes. A ten pociąg już odjechał, że pójdę w metaforę...hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:sęk w tym, że nie ma... "Nie poukładało jej się", choć to taki wyświechtany frazes. A ten pociąg już odjechał, że pójdę w metaforę...
ehhhh no to przykro mi bardzo nie dziwie się ze nie wspomnniałas o swojej ciąży. Niestety zycie potrafi napisać okrutne scenariusze.... -
asiakowal dzieki sprawdze, mam namiary na w miare tanie emele w Wawie, ale nie zaszkodzi i na inne zerknac
ana a zabiegana jestem jak wchodze na net to zaraz mała mnie ciaga za noge albo tez chce skorzystac i nawet jak wejde to zerkne na wiadomosci na swiecie i w sumie zaraz znikam. Mała chodzi juz fajnie, powoli sie mebli puszcza, sprzedałam wozek 3 w1 teraz ogladam tez spacerówki. Niedługo tez wracamy na basen a jak tam twoje plany, pamietam ze pisałas chyba o transferze w kwietniu?
Margaret dasz rade a ile mialas po 2 h? Jaki wynik? Dziwne ze u mnie cukier w miare nisko, a moja dieta to 90% słodkosciNa gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
justyna7811 wrote:Masakra, tego się boję że menopauza ech...
Ja w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i 10 dnia zyny była blada kreska, 11 prawie taka jak testowa a 12 już ciemniejsza, i własnie tak miałam owulację 12 lub 13 dnia najpóźniej.
Dziś ja mam ból głowy i jakoś źle spałam, źle się czuję a na popołudnie do pracyNa gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Ylya wrote:ta druga kreska powinna Ci z dnia na dzień ciemnieć, aż w końcu będzie niemal taka, jak kontrolna i wtedy za 24-36 h owu. Powodzenia!
Dzisiaj zrobiłam kolejny test owu: druga kreska wyszła bardziej ciemna niż wczoraj ale nadal jest blesza w stosunku do tej kontrolnej... tempka mi od 3 dni spada, dzisiaj miałam 36,4, czuję się dzisiaj zmęczona, brzuch mam lekko wzdęty i piersi od wczoraj zrobiły się ciężkie...
A tak w ogóle to nasze staranka z mężem narazie słabo , mąż chodzi do pracy na nocki i to już na 18 i ciężko jest się zgrać w czasie, tymbardziej, że moje 2 bąbelki są bardzo bystre i nie da się nic "zdziałać", gdy nie śpią
W dodatku m się dzisiaj źle poczuł...owulacja tuż, tuż .....ech szkoda gadać...She Wolf lubi tę wiadomość
mmdw -
Ylya wrote:Kurczę, ja spotkałam po latach koleżankę ze studiów, mój rocznik i wyznała mi, że lekarz u mniej właśnie potwierdził menopauzę. Nie odważyłam się jej powiedzieć, że ja w ciąży ;-( Smutno mi się zrobiło.
Ylya, to przykre i faktycznie też bym chyba zachowała się tak jak Ty...
Tego właśnie się boję, że menopauza pojawi się z zaskoczenia a tak bym tego nie chciała!!!!!!Staram się o tym nie myśleć, ale czasami dopadają mnie czarne myśli niestety:(mmdw -
Aszka co ta gabki o ktorych piszesz?
Po obciazeniu glukowa 75mg wynik: po godz 107,6 po dwoch 67,6mg/dl. Lekarz stwierdzil ze wszystkie na czczo sa za wysokie a ten po 2godz za niski. -
Dziewczyny nie myslcie o menopauzie bo przyciagniecie chokerstwo a tego zadna nie chce z nas
-
Margaret.Se wrote:To moze zawitaj u lekarza na monit, zeby sprawdzic sobie owulke. Ja wlasnie nie mialam takich cykli bezowulacyjnych i nie wiem jedne maja tak a inne nie.
Wlasnie to jest najcudowniejsze ze kiedy myslisz ze tym razem sie uda to jest lipa a jak jestesmy pewne ze lipa to CUD zawita do nas hehe. Cos w tym jest ze w najmniej spodziewanym momencie sie zjawia
Skoro lekarz twierdzi ze to nie poczatek menopauzy to posluchaj go.
Margaret - tak, tak masz rację; na wizycie 14.03 o wszystko lekarza poproszę...już sobie nawet zrobiłam w kalendarzu listę z Waszymi radami, jakie badania mam zrobić: TSH, LH i też właśnie monitoring:)
Ja sama już kilkakrotnie sugerowałam lekarzowi, że może już to u mnie menopauza ale twardo obstaje on przy tym, że nie, więc pozostaje mi zaufać mu w tek kwestii:)
Margaret.Se lubi tę wiadomość
mmdw