X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, mnie też dziś łapała migrena, ale wypiłam po prostu filiżankę latte i przeszło na szczęście. Mam niskie ciśnienie, lekarz pozwolił pić filiżankę dziennie i mnie to pomaga na migreny. A Ty pijesz kawę w ciąży?
    Cała wizyta trwała jakieś pół godziny, bo jeszcze jedliśmy pączki z doktorkiem i pobierali mi krew i tłumaczył wszystko. Samo badanie jakieś 10 minut. Maluszek współpracował. Dostałam 3 zdjęcia.

Justyna, dogadacie się, jeśli się kochacie. Jak nie, to nie ma sensu... Trzymam za Was.

Margaret, to musi się dać przeżyć! Choć też sobie nie wyobrażam takiej musztry jedzeniowej i współczuję Ci. Ale ogarniesz, kto jak nie Ty!

Dani lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Bąbelku, mnie też dziś łapała migrena, ale wypiłam po prostu filiżankę latte i przeszło na szczęście. Mam niskie ciśnienie, lekarz pozwolił pić filiżankę dziennie i mnie to pomaga na migreny. A Ty pijesz kawę w ciąży?
    Cała wizyta trwała jakieś pół godziny, bo jeszcze jedliśmy pączki z doktorkiem i pobierali mi krew i tłumaczył wszystko. Samo badanie jakieś 10 minut. Maluszek współpracował. Dostałam 3 zdjęcia.

Nie pijam kawy już w ogóle, od ładnych kilku lat, tylko inka. Mnie żadne ogólnodostępne tabletki nigdy nie pomagały, tylko tryptany. Ostatnio wspominałam lekarzowi, nie powiedział nic nt. Temat. Więc zostaję sama sobie.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wiem ze musze dac rade dla mojego malenstwa bo ja teraz to srednio sie licze :) wiem ze z czasem bedzie lepiej ale ten poczatek ehhh bylam tez u dietetyka wczoraj i troche juz wiem jak jesc. Dzisiaj na kolacje zaszalalam i zjadlam jeden chlebek z pomidorkiem do tego jajko a druga kromka z poledwica z indyka. Niezle szalenstwo co? Hehe niestety mam do wyboru na sniadanie jajko albo wedlina albo serek zolty albo twarog lub serek wielski, zakaz laczenia no ale musialam bo taka mialam ochote.

mmdw lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • justyna7811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie z dzieciątkiem, trzymajcie się, i zdrowia przede wszystkim, mocno trzymam za Was kciuki. U mnie chyba kryzys zażegnany, no a teraz i tak przymusowa rozłąka

Nowa
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mobo twoja córka ma juz dobry miesiąc,alez to zlecialo,dopiero co urodzilas,jeszcze czuc emocje twojego porodu a tu juz księzniczka ma pokazny suwaczek

Kotek w poniedziałek będzie już 2 miesiaczki O.o oj leci leci sama nie wiem kiedy.

moremi, Moko lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw wrote:
    Ylja to cudownie!!!!!Gratuluję synka:):) (to moje marzenie by mieć synka:))
    To koniecznie uderz do naszego Kubusia,on ma ręke do chlopaków,znajstruje ci takiego :-)
    Ja mam chlopca,Ylya prawdopodobnie chlopiec,kolezanka z innego wątku tez chlopiec od tego doktorka..

mmdw, Ylya lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Mobo,jak to wciazy dziury w mózgu,przeczytalam 1 miesiac 4 dni a to 4 tygodnie wiec dwa miesiące jak nic,to juz fajna sie robi.Ja jeszcze 4 miesiace i tez przytule mojego synka..leci mi bardzo szybko ta ciąza.

MoBo, Dani lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko ciesze sie ze jest swiatelko w tunelu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, fajnie, że się dogadaliście:) a co do rozłąki...dacie radę:)

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, a co to za Kubuś, bo nie jestem w temacie ?

mmdw
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret nie przejmuj sie za bardzo ta cukrzycą,to normalne w ciazy.Dieta i jeszcze raz dieta choc czasem i ona zawodzi jednak dobrze sie jej trzymac.Ma tez swoje pozytywne strony bo taka dieta oznacza ze nie przytyjesz duzo w ciazy wiec potem bedzie ci po wdzystkim latwo wrócic do figury osy :-)
    Moja przyjaciolka miala cukrzyce w ciazy,pod koniec drugiego trymestru ją dopadla,czesto bedąc na diecie cukier i tak miala zawyzony,najtrudniej bylo jej znalezc odpowiednie pieczywo po ktorym cukier az tak nie skakał.Urodzila zdrowego chlopca,2 tygodnie przed terminem,ma teraz prawie 5 miesiecy i jest slodki.Bedzie dobrze,nie strachaj sie az tak tym,bo jestes pod kontrolą lekarzy wiec beda wiedziec co z tym zrobic

aszencja lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dalej paskudny dzień, wieje okropnie. Tym które czekaja na badania prenatalne szczerze życze żeby wszystko było dobrze , mocno ściskam kciuki.
    Do Margaret, tylko się nie załamywac, musi byc dobrze !!

Nowa
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wieje, bo nam tu smoga przegoniło i jest czym oddychać! Uwielbiam wiatr! Aż dudni w rurach :-) Tylko kot zakamuflowany w najodleglejszej kryjówce, udaje, że go nie ma.

Bąbelek1980, aszencja, ana167 lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za wsparcie <3

Jagna ja licze na to ze bedzie zbedna insulina i za miesiac tez glukometr,no chyba ze czasami. Bo teraz jak zjem za godzine pomiar i prawie po godzinie kolejne jedzenie i tak w kolo. Jezeli bym zostala przy diecie tylko to pol problemu z glowy a fakt polozna i pielegniarka mowily mi ze tylko brzuszek bede miala no i pocieszały mnie ze wiele kobiet ma i wszystko jest dobrze. Jeszcze nie przytylam grama w ciazy bo wiadomo troszke wymiotowalam. Jak na razie ma niska glukoze a czasami za niska. Po bialym pieczywie,grahamce to skacze mi do 200glukoza, wiec moge zapomniec o bialej mace itp.

Justyna fajnie ze dogadaliscie sie tak szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:47

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje. Oby do przodu dziewczyny! Ja miałam dzis jechac po pierwsze buty dla dziecka ale pogoda że siedze w domu, wieje i leje o.O

Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wstrętna, a dziś po 3 dniach leniuchowania trzeba było iść do pracy :( no ale co robić, czekać wiosny.

Nowa
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Muszę Wam się poradzić: kupiłam dzisiaj testy owulacyjne...wg Ovu mam dzisiaj dzień płodny, to mój 12 dc i jutro zamierzam zrobić pierwszy test. Co o tym myślicie ?

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda faktycznie nieciekawa, ale lubię odgłos hulającego wiatru i kropel deszczu uderzających o parapet, podczas gdy ja siedzę sobie otulona kocem i piszę tutaj do Was...:)

Zaraz idę spać, bo oczy mi się kleją niemiłosiernie:):):)

mmdw

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mmdw, rób test , ja w poprzednim cylku robiłam w 12 dzień i już był bardzo pozytywny, teraz wiem że mam owulacjię ok 12-13 dnia , nie później, potwierdzone przez lekarza.

mmdw lubi tę wiadomość

Nowa
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) co tutaj taka cisza???

Mmdw a mialas kiedys monitoring cyklu? Warto zrobic ze dwa trzy cykle zeby wiedziec co i jak. Dzialaj z testami moze juz czas :)
    Ja nigdy nie uzywalam testow ovu bo zawsze mialam bole jajnikow i w finale bardzo mocny bol owulacyjny. Mowie oczywiscie o kilku latach bo wczesniej nie obserwowalam swojego organizmu, nie bylo mi to potrzebne. Wyjatkiem braku bolu ovu i znikowe bole jajnikow mialam w tym cyklu co udalo sie i nosze pod sercem swoj skarb :) a bylam pewna ze i mnie dopadl cykl bezovulacyjny w koncu po kilku latach, nawet przez mysl mi tez przeszlo ze moze zblizam sie do menopauzy hehehe jak widac to co myslimy ze dziala lub nie boze byc odwrotne. Tez slyszalam ze testy pokazywaly lipe a z tego dzieciatko bylo hehe nie mozemy zajzec do srodka zeby zobaczyc czy teraz to faktycznie ten czas zeby miec pewnosc :)

mmdw lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ