X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    biorę się za smażenie pączków..

Gdzie Ty mieszkasz?! Bo mnie tymi pączkami już tak zapachniało, że teraz MUSZĘ je zjeść o.O

MoBo lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Jutro lecę na Jasną Górę, bo tam mi wymyślił gin prenatalne u siebie na nfz... Asekuracyjnie mam drugi termin 1 marca w szpitalu uniwersyteckim w KRK, jakby jakieś wątpy były...

Ja jestem z Częstochowy :) gdzie na prenatalne? Klinika Świętego Łukasza czy Premedica? A mogę nazwisko lekarza poznać?

f2wl4z17q60magcw.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparo mam dietę lekkostrawną, więc nie wiem jak przeżyję Tłusty Czwartek? Uwielbiam pączki, ech :(

mmdw ja pół roku temu miałam hsg, które pokazało niedrożny lewy jajowód i częściowo niedrożny prawy. Lekarz namawiał do powtórzenia hsg za kilka miesięcy i odradzał laparo. Za namową dziewczyn z forum, min. MoBo, zdecydowałam się jednak zrobić laparo, jednocześnie zmieniając lekarza. Też mam 2 dzieci, ale mąż stanął na wysokości zadania i udało się :)

MoBo lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • justyna7811 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasmażyłam się i objadłam się uff

Bąbelek1980, Phyllis, ana167, Ylya, MoBo, mmdw, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Nowa
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Philips we wtorek, w ostaki,może sobie odbijesz pączki... A ja mam zamiar jutro zrobić faworki.
    Wyzyje sie walkiem na cieście :-)

Okazało się, że smażonego nie mogę, więc załatwiłam już z mamą, że kilka pączków upiecze mi w piekarniku. Także ten... będą pączki i dla mnie ;)

Faworki też uwielbiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:28

ana167, anouk11, mmdw, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Ja jestem z Częstochowy :) gdzie na prenatalne? Klinika Świętego Łukasza czy Premedica? A mogę nazwisko lekarza poznać?

No to numer stulecia ;-) Jadę do Kuby Wyroby, bo to on jest sprawcą mojej ciąży, poza mężem oczywiście, ale mąż też jedzie ;-) Przyjmuje w Olmedical na Krynickiej. A Ty gdzie masz?

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    No to numer stulecia ;-) Jadę do Kuby Wyroby, bo to on jest sprawcą mojej ciąży, poza mężem oczywiście, ale mąż też jedzie ;-) Przyjmuje w Olmedical na Krynickiej. A Ty gdzie masz?

Ja chodzę do dr Janusz Wiktor, chciałam prenatalne w świętym Łukaszu, ale nikt nie odbieral telefonu. Dzwoniłam też do Premedica na Waszyngtona, też nie odb., ale przynajmniej babka oddzwonila. :)
    Teraz czytam, a mam pod nosem, że w tym Olmedica mają najlepszy sprzęt w Czwie. Kurczę, zadzwonię tam jutro. Mam umówiona wizytę wstępnie na 2.03, ale przecież można jeszcze zmienić.
    Czy byłaś na oddaniu krwi do pappa? Czytałam, że niektórzy lekarze chcą już na prenatalnych mieć wyniki z krwi. Mnie zresztą lekarz nic nie mówił, choć polecał badania w Katowicach, jednak po przeczytaniu opinii nt.podejścia, badań itp. Tej lekarki, odpuścilam.

Ylya lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz!hehe dzwoniłam się i idę też 2.03 tylko na godzinę późniejszą i zgadnij do kogo? :P
    To będę teraz czekać niecierpliwie na Twoją relację :D

f2wl4z17q60magcw.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    No i masz!hehe dzwoniłam się i idę też 2.03 tylko na godzinę późniejszą i zgadnij do kogo? :P
    To będę teraz czekać niecierpliwie na Twoją relację :D

buahahaha no to numer :-) Będziesz mieć jutro relację z pierwszej ręki. Masz skierowanie? Bo to na nfz, dla nas bezpłatne badanie jak się ma skierowanie ze wskazaniem na wiek. Krew chyba pobierają na miejscu, ale nie jestem pewna, bo ja mam umówione usg i pappa jeszcze jedno w Krakowie tydzień później. Na wszelki.

• justyna7811 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba z moich starań nic już nie będzie. Zerwał ze mna facet więc koniec tematu.

Nowa
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya - Pani w Olmedical sama powiedziała, że będę miała u Pana Jakuba.
    Nie wiem jak Wy, Ale ja od zawsze uważam, że ludzie których spotkamy na naszej drodze to nie bez powodu, tylko zawsze w jakimś celu :)
    Mam od lekarza skierowanie. Trzymam kciuki za jutro! :-)

Justyna7811 - widocznie chłopak nie dojrzał do związku A co dopiero mówić o "tacierzyństwie"... lepiej teraz, aniżeli jakbyś była w ciąży. Nie uważasz?

Ylya, Margaret.Se lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mój doktorek powiedzial ze teraz najlepsze tygodnie ciàzy przede mną,cokolwiek mial na mysli mam nadzieje ze dobrze to wrózy.Dzis mamy dokladnie polowe za sobą i polowe przed sobą choc wg.usg ciaza starsza o tydzien
    http://static.pokazywarka.pl/c/u/w/c0ae6897ed9c2081819f94ca3566729e_orig.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 23:49

Bąbelek1980, Ylya, bulkaasia, Margaret.Se, Krakowianka, Kinga40, Moko lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię tez jest dzielem Kuby ze sie tak pochwale,Bąbelku jako lekarz jest ok.Z poczatku wydawalo mi sie ze niezbyt dokladnie prowadzi mi ciaze ale musze przyznac ze juz kolejną wizyte(trzecia z rzedu)dokladnie mierzy mi maluszka i sprawdza,co na nfz mam usg co drugą wizyte i tylko raz bardzo dokladnie zrobiono usg.Co do prenatalnych to sie nie wypowiem bo zdradzilam go,robilam Katowicach,mam nadzieje ze bedziecie obie zadowolone

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moze poprostu trudny okres przechodzicie,powiedzieliscie sobie za duzo i tak to wygląda.Moze jeszcze bedzie dla was szansa,ochloniecie,przyzwyczaicie sie do nowej sytuacji,zatesknicie..bedzie fobrze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis to chyba dobre wiesci skoro ten drugi moze teraz prawidlowo funkcjonowac,niech sie dzieje zatem wola Boska,czekam na sukces

Phyllis lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo twoja córka ma juz dobry miesiąc,alez to zlecialo,dopiero co urodzilas,jeszcze czuc emocje twojego porodu a tu juz księzniczka ma pokazny suwaczek

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

mmdw ja pół roku temu miałam hsg, które pokazało niedrożny lewy jajowód i częściowo niedrożny prawy. Lekarz namawiał do powtórzenia hsg za kilka miesięcy i odradzał laparo. Za namową dziewczyn z forum, min. MoBo, zdecydowałam się jednak zrobić laparo, jednocześnie zmieniając lekarza. Też mam 2 dzieci, ale mąż stanął na wysokości zadania i udało się :)[/QUOTE]

Gratuluję Tobie wspaniałego męża!!!
    Ja raczej nie odważę się na powtórne laparo czy hsg, źle to zniosłam...boję się, że lekarze by bardziej coś "popsuli" znowu niż naprawili; po hsg miałam komplikacje, przez miesiąc dochodziłam do siebie, podobnie jak po usunięciu torbieli...tylko wtedy nie miałam jeszcze moich córeczek a teraz przy trybie pracy mojego męża byłoby bardzo trudno ogarnąć ten temat...
    Zdaję się więc na moją intuicję, ogromną chęć walki o moje biologiczne maleństwo i mam nadzieję, że nam się uda:):):)

Bąbelek1980, Ylya, Margaret.Se lubią tę wiadomość

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzis mój doktorek powiedzial ze teraz najlepsze tygodnie ciàzy przede mną,cokolwiek mial na mysli mam nadzieje ze dobrze to wrózy.Dzis mamy dokladnie polowe za sobą i polowe przed sobą choc wg.usg ciaza starsza o tydzien
    http://static.pokazywarka.pl/c/u/w/c0ae6897ed9c2081819f94ca3566729e_orig.jpg

Jagna ale super!!! Gratuluję Tobie z całego serca:):):):)
    Też bym tak chciała....

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    No to chyba z moich starań nic już nie będzie. Zerwał ze mna facet więc koniec tematu.

Justynko, głowa do góry :)Będzie dobrze:) jeszcze zaświeci dla Ciebie słoneczko:)

mmdw
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, wiem co sobie teraz myślisz i przez co przechodzisz. Ja parę lat temu miałam ciut podobną sytuację, ale nie żałuję, że podjęłam taką decyzję, bo nie byłabym teraz w tym miejscu, punkcie, w którym teraz jestem.
    Pamiętaj jedno, do każdego przyjdzie szczęście, prędzej czy później. ;)
    Wiem, że nasza kobieca natura mówi, chcę tu, teraz, już! A tak się niestety nie da. Trzymam kciuki, że będzie tak, jak sobie to wymarzylas. :)

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ