Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c949899861d.jpg

Margaret.Se lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya, jestem cały czas myślami z Wami. Czekam, aż napiszesz :)
    Jagna, teraz ponoć już tylko z górki, czas będzie "płynął". :)
    Bulkaasia, ja zaraz będę wcinać pączucha :P

Ylya lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    http://static.pokazywarka.pl/a/n/d/e2cb555e08a4c1ffca91daf9a889cdbf_orig.jpg

Bąbelek1980, mmdw lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw wrote:
    Jagna ale super!!! Gratuluję Tobie z całego serca:):):):)
    Też bym tak chciała....
    Wystarczy mocno chciec o sie nie poddawac,oczywiscie czasem szczesciu trzeba pomóc by znalazlo droge

mmdw lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku jeszcze tydzien i mozna powiedziec ze wkroczysz w drugi trymestr :-)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • justyna7811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży już przez chwilę byłam i wydawało sie że się cieszył itd, potem pomógł mi przejść przez trudny okres w szpitalu i po szpitalu. Nie wiem co nagle mu się porobiło

Nowa
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciśnienie dziś tragiczne, łeb mi pęka, znowu migrena, więc pewnie 2,3 dni z życiorysu wycięte :(
    Nie chce brać tabletek typu apap itp. Bo się boję, zresztą one na migrenę nie pomagają, choć kto wie, czy nie zadziałałoby to u mnie jako placebo :P
    Został mi amol i drzemka.
    Miłego popołudnia :) słodkiego przede wszystkim. :)

f2wl4z17q60magcw.png

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie boję powtórki i to cholernie a mimo to niczego więcej nie chce bardziej niz spróbować kolejny raz. Zreszta chyba same wiecie jak to jest. Gratuluje tym , którym się udało a widzę że trochę Was tu jest :)

Nowa

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, ciśnienie na pewno fatalne więc może drzemka Ci pomoże

Nowa
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    Bąbelek, ciśnienie na pewno fatalne więc może drzemka Ci pomoże

Niestety, jest jeszcze gorzej i chce mi się wymiotować z tego bólu :/
    Bleee koszmar.

f2wl4z17q60magcw.png

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda okropna, ciągle pada , w każdym razie u mnie więc pewnie to nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Może jakas herbatka delikatna i jesli można to ten amol ,może choć coć pomoże.
    Tak na marginesie, jestemz tym facetem ponad 3 lata, ciężki ma charakter i juz różnie bywało, ale zawsze w końcu się dogadywaliśmy, może teraz tez tak będzie, zobaczymy.

Nowa
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzis mój doktorek powiedzial ze teraz najlepsze tygodnie ciàzy przede mną,cokolwiek mial na mysli mam nadzieje ze dobrze to wrózy.Dzis mamy dokladnie polowe za sobą i polowe przed sobą choc wg.usg ciaza starsza o tydzien
    http://static.pokazywarka.pl/c/u/w/c0ae6897ed9c2081819f94ca3566729e_orig.jpg
    Gratki!! I spokojnej polowki :)

Dani lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super :) idealnej drugiej polowki <3

Justyna witaj :) niestety faceci roznie reaguja na problemy. Mysle ze sama powinnas zdecydowac jak to ma dalej wygladac i czy chcesz z nim byc, bo az takie zachowanie nie wrozy dobrze na przyszlosc. Cos wiem na temat marnowania czasu z niewlasciwym facetem a lata leca.

Babelek zadzwon do lekarza i poradz sie, moze cos doradzi na takie bole. Ja mialam tak ostatnio i zjadlam przez caly dzien 5,5 tabl a dozwolonacilosc to 4mg czyli 8tabl.

Mmdw dziekuje za troske :) kochana jestes :* niestety zostala u mnie stwierdzona cukrzyca ciazowa. Przez miesiac glukometr a potem jak beda wyniki fatalne to insulina. Zalamalam sie okrutnie a wychodzac z przychodni lzy same mi lecialy z oczu. Rygorystyczna dieta, posilki co 2-3godz a godzine po kazdym jedzeniu i na czczo badanie glukozy. Brak mi czasu miedzy tym wszystkim na to zeby ogarnac zakupy, zrobic jedzenie i zjesc to wszystko. Dzisiaj w biegu robilam zakupy i spocona wrocilam, ledwo udalo mi sie ogarnac obiad ehhh. Nie wiem jak mam gdzies pojsc bo to graniczy z cudem i jest niemozliwe. Mam nadzieje ze uda mi sie to jakos ogarnac i moze za miesiac bedzie ciut lepiej.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wymodliłam na tej Jasnej Górze przezierność karkową 1,7 i ryzyko ZD skorygowane z 1:64 (na wejściu) do 1:313 (po wyjściu). Jagna mi pisze, że jest nieźle, ja jeszcze guglam co to wszystko znaczy.. W każdym razie jest kość nosowa prawidłowa, nie stwierdzono niedomykalności trójdzielnej i innych rzeczy, których nazw nie rozumiem, ale chyba dobrze, że ich nie stwierdzono. Podsumowanie "pojedyncza ciąża żywa o biometrii zgodnej z danymi klinicznymi" spowodowało, że zjadłam 5 pączków!!!
    Maluszek ma CRL 62 mm, wyprzedza wiek ciąży o 3 dni i lekarz powiedział, że ....prawdopodobnie chłopak <3
    Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki, jesteście niezastąpione, kochane <3 <3 <3
    Pobrali mi krew i pappa za tydzien... Pewnie ten piękny wynik się skoryguje, ale to się będę martwiła za tydzień, teraz nie posiadam się ze szczęścia :-)

Bąbelek1980, Margaret.Se, Ania1602, MoBo, bulkaasia, She Wolf, Moko, Dani lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Dziewczynki, wymodliłam na tej Jasnej Górze przezierność karkową 1,7 i ryzyko ZD skorygowane z 1:64 (na wejściu) do 1:313 (po wyjściu). Jagna mi pisze, że jest nieźle, ja jeszcze guglam co to wszystko znaczy.. W każdym razie jest kość nosowa prawidłowa, nie stwierdzono niedomykalności trójdzielnej i innych rzeczy, których nazw nie rozumiem, ale chyba dobrze, że ich nie stwierdzono. Podsumowanie "pojedyncza ciąża żywa o biometrii zgodnej z danymi klinicznymi" spowodowało, że zjadłam 5 pączków!!!
    Maluszek ma CRL 62 mm, wyprzedza wiek ciąży o 3 dni i lekarz powiedział, że ....prawdopodobnie chłopak <3
    Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki, jesteście niezastąpione, kochane <3 <3 <3
    Pobrali mi krew i pappa za tydzien... Pewnie ten piękny wynik się skoryguje, ale to się będę martwiła za tydzień, teraz nie posiadam się ze szczęścia :-)
    Ylja to cudownie!!!!!Gratuluję synka:):) (to moje marzenie by mieć synka:))

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, i jak się czujesz ? Wiem, co to okropny ból głowy, wytrzymać nie można, tez często mi się to zdarza... ale Ty mając pod sercem maluszka nie możesz łykać tej całej chemii... jestem z Tobą, trzymaj się :):):):)

mmdw
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:

Mmdw dziekuje za troske :) kochana jestes :* niestety zostala u mnie stwierdzona cukrzyca ciazowa. Przez miesiac glukometr a potem jak beda wyniki fatalne to insulina. Zalamalam sie okrutnie a wychodzac z przychodni lzy same mi lecialy z oczu. Rygorystyczna dieta, posilki co 2-3godz a godzine po kazdym jedzeniu i na czczo badanie glukozy. Brak mi czasu miedzy tym wszystkim na to zeby ogarnac zakupy, zrobic jedzenie i zjesc to wszystko. Dzisiaj w biegu robilam zakupy i spocona wrocilam, ledwo udalo mi sie ogarnac obiad ehhh. Nie wiem jak mam gdzies pojsc bo to graniczy z cudem i jest niemozliwe. Mam nadzieje ze uda mi sie to jakos ogarnac i moze za miesiac bedzie ciut lepiej.

Kochana, dasz radę:) jestem tego pewna:) nie załamuj się, będzie dobrze. Jesteś dzielna, nosisz upragnione maleństwo i dla niego jesteś silna:)
    Powolutku ogarniesz temat, wszystko sobie rozplanujesz i zobaczysz, że przezwyciężysz wszelkie trudności. Pamiętaj, że wspieram Cię myślami i jestem z Tobą:)

mmdw
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, współczuję Ci :/ dla dzidziusia się przemęczysz i będzie ok :*

Ylya, ale super gratuluję! Długo miałaś badanie? Już przynajmniej jesteś spokojniejsza :)
    Ja już odliczam... Jeszcze tydzień.

f2wl4z17q60magcw.png
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    P
    Tak na marginesie, jestemz tym facetem ponad 3 lata, ciężki ma charakter i juz różnie bywało, ale zawsze w końcu się dogadywaliśmy, może teraz tez tak będzie, zobaczymy.

Hej Justyna:) No widzisz, to może spróbujcie jeszcze raz porozmawiać! Szkoda poddawać się bez walki/rozmowy... tym bardziej, że pragniesz tego maleństwa tak bardzo, wszystko się ułoży:) trzymaj się :)

mmdw
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmdw wrote:
    Bąbelku, i jak się czujesz ? Wiem, co to okropny ból głowy, wytrzymać nie można, tez często mi się to zdarza... ale Ty mając pod sercem maluszka nie możesz łykać tej całej chemii... jestem z Tobą, trzymaj się :):):):)

Nie biorę, bo nie chcę brać ze względu na bąbla. Więc u mnie migrena prawie co tydzień, po 2 do 3 dni, więc pewnie odzyje dopiero w niedzielę. Wiem, że muszę dac radę. A moje magiczne tableteczki czekają na mnie, jak już będę mogła brać, może to być nie prędko, jeśli będę karmiła piersią.

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ