35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret nie martw sie, to tylko statystyki. Ja bym pewnie zrobila Nifty zeby sie nie denerwowac do polowkowych.
Juz to mowilam i powtarzam, ja nie robilam Pappa, wlasnie ze wzgledu na wiek. U nas nie mowia jakie jest ryzyko po samym usg i bardzo sie z tego ciesze. Zdecydowalam ze skoro na usg nt ma 1,3 i kosc nosowa obecna, to nie bede sobie stresu fundowac bo i tak dziecka nie usune bez wzgledu na wynik.
Dani wlasnie o Tobie wczoraj myslalam. Trzymam kciuki za kolejna histero i xa owocne staranka
Phyllis, ciesze sie ze lekarz dal Ci taka nadzieje
Pozdrawiam Was wszystkiePhyllis, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Bąbelek1980 wrote:SHE WOLF, a Ty czasem nie byłaś obecna na wątku "ciąża po 30 stce" założonym w 2014 r przeze mnie?
Nie Kochana. Ja na ovu trafilam jakos pod koniec 2014 i bylam tylko na watkach miesięcznych, a potem zalozylam watek zbiorczy i udzielalam sie tam i tutaj. A dlaczego pytasz?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Magi, kochana, to tylko ocena ryzyka a nie diagnoza. Oni nie postawiliby diagnozy na podstawie usg i pappa! Więc uszy do góry i mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta Cię uspokoi. Ja taki kozak jestem, a za tydzień będę przechodzić to, co Ty
No ale byłam na drugich badaniach prenatalnych, w klinice uniwersyteckiej, mojemu maleństwu przyglądało się sześciu studentów ginekologii z Malezji. Jako, że to NFZ i szpital, nie ma mowy o monitorze dla pacjenta, więc ja w przeciwieństwie do Malezyjczyków nic nie widziałam. Ale na szczęście mieli ze sobą jakąś tutorkę, która im po angielsku tłumaczyła, co widać na monitorze i dzięki temu usłyszałam dziś chyba z 10 razy słowo "perfect" w odniesieniu do tego, co prezentował mój - jak się potwierdziło - synek Więc wyszłam uspokojona, szczęśliwa.Bąbelek1980, Margaret.Se, Phyllis, Dani, bulkaasia lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya gratuluje chłopczyka!!! Skoro mowili ciagle perfekt to nie masz co sie martwic wynikiem pappa super i teraz sie wyluzuj
Wiem kochana ze to nie diagnoza, czuje tez ze moje malenstwo jest zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 18:01
Ylya lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, nie ma nic cudowniejszego jak zobaczyc swojego skarbka na usg:) moj lekarz prowadzący powiedział, ze warto zebym nifty zrobiła ehhh mogł mi zasponsorować to bym zrobiła heheh:D stwierdził, ze skoro za wszelka cene nie zaryzykuje straty dziecka to nie ma sensu robic amnio. Oczywiście dał mi skierowanie, jeżeli bym zmieniła zdanie.
Jagna o Twoim wyniku mu powiedziałam, ze miałas 1:8 a po nifry wyszło ze wszystko idealnie on na to, ze miał pacjentke z wynikiem 1:2! lat 46, oczywiście poszła na amniopunkcje, poroniła a wynik...był dobry! masakra!
Pytałam się co w takiej sytuacji, skoro na nifty racej nie pojde a amnio w milionie % odpada, powiedział, ze warto przy badaniach usg wszystko idealnie sprawdzać, jak bije serce, jaki przepływ itp.
Czytałam, dzisiaj jak opisują swoje histoie różne dziewczyny, w róznym wieku o wynikach nie pappy a z usg, ze dwie znalałam o miały podobny wynik: tc+crl+nt i wszystkie urodziły zdrowe dziecko. Jedna miała nt 2,3 a miała 29lat i lekarz jej powiedział ze jest dobrze i było. Czy wiek ma znaczenie do tych pomiarów? ze jak laska ma 29lat i nt 2mm a u mnie podobnie to znaczy ze jest zle bo co mam 42lata? chyba nie chodzi tu o moj wiek a wymiary dzieciatka, co?
Czytałam dzisiaj tez ze 70% dzieci rodzi się zdrowych z NT 4,5mm!!!Ylya, Bąbelek1980, ana167, Phyllis lubią tę wiadomość
-
Bąbelek, kciuki za wizytę dziś! &&&&&&&
Melduj się z dobrymi wieściami!
mmdw - jak tam na froncie starań? Dzieje się?
She Wolf 42 days to go! Wow! Jesteś na ostatniej prostej! Jak Ty się czujesz?
Dani, kciuki za dobre wyniki &&&&! Zazdroszczę listkującej cytrynki! To musi być bardzo dobry znak! U nas ciągle szaroburo, ale już coś tam słońce próbuje się przedzierać przez niebo.Dani lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Tez bym zrobiła Nifty ale wiadomo kazdego decyzja, a panika teraz to nie ma nijak niz pozniej, tzn po urodzeniu. Moja znajoma ma 3, siedzi w UK a tam nawet niczego nie sprawdzali, niczego -nawet to ich nie zaniepokoilo ze dziecko ma widoczna asymetrie, itd. dopiero po konsultacji ze mna poszła ich przycisneła i rehabilitowali, chociaz tez niektorzy kaza robic im klekanie a dla dziecka to nie jest prawidłowe, takze nie wiem czy Was pocieszyłam ale po porodzie nawet kolor kupy bedzie wprawiał w panike.Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
-
Ylya wrote:Bąbelek, kciuki za wizytę dziś! &&&&&&&
Melduj się z dobrymi wieściami!
mmdw - jak tam na froncie starań? Dzieje się?
She Wolf 42 days to go! Wow! Jesteś na ostatniej prostej! Jak Ty się czujesz?
Dani, kciuki za dobre wyniki &&&&! Zazdroszczę listkującej cytrynki! To musi być bardzo dobry znak! U nas ciągle szaroburo, ale już coś tam słońce próbuje się przedzierać przez niebo.
Mnie dziś w nocy tak brzuch bolał I niedobrze mi było, jakbym się czymś struła. Tak więc pół nocy nieprzespane. Nadal boli... Denerwuję się bardzo czy z bąblem jest wszystko ok. Trzymajcie, trzymajcie kciuki, jeśli to ma pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:11
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Bąbelek1980 wrote:Mnie dziś w nocy tak brzuch bolał I niedobrze mi było, jakbym się czymś struła. Tak więc pół nocy nieprzespane. Nadal boli... Denerwuję się bardzo czy z bąblem jest wszystko ok. Trzymajcie, trzymajcie kciuki, jeśli to ma pomóc.
kciukam mocno musi być dobrze!Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
-
Bąbelek1980 wrote:Mnie dziś w nocy tak brzuch bolał I niedobrze mi było, jakbym się czymś struła. Tak więc pół nocy nieprzespane. Nadal boli... Denerwuję się bardzo czy z bąblem jest wszystko ok. Trzymajcie, trzymajcie kciuki, jeśli to ma pomóc.
Bąbelek, Kuba jest dopiero na bramkach w Krakowie (dzwoniłam po wyniki), więc weź coś do poczytania, bo może się wszystko ciut przesunąć, chyba, że będzie gnał jak BOR Maciarewicza. Kciuki trzymam!Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki na innym watku dziewczyny mi dały kalkulator do obliczen badan prenatalnych i wyszło mi tak: wyjściowe 1:75 t21 1:208 czyli nizsze o prawie 100 a t13i18 1:100000
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:05
-
Ylya gratuluje synka
Wiesz, nie bede ukrywac ze nie jest lekko. Koncowka ciazy jest ciezka. Wszystko boli, nie idzie ani siedziec ani lezec. Od 3 miesiecy mam czeste skurcze przepowiadajace i one tez przyjemne nie sa. No ale sama wiesz, ze wszystko wytrzymamy dla dzidzi
Justyna, to prawda. Ciazowo sie zrobilo.
Nie dziwie sie ze uciekasz, bo pewnie tez bym sie denerwowala jakbym ciagle musiala czytac o rozterkach ciazowych na watku staraczkowym. No ale ja staram sie tylko wpadac ze wsparciem dla Was wszystich.
Poza tym ciesze sie ze tylu z nas sie udalo, bo kazda sie juz wycierpiala i w koncu jest wysyp ciaz i porodow tylko sie z tego cieszycBąbelek1980, Moko, Ylya lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Myslałam ze chodzi o wsparcie w trudnych chwilach, widocznie roznie myslimy ok nie ma problemu nie będę nikogo obarczać moimi problemami w ciąży.