35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dani, jak dobrze, że jesteś Myślałam o Tobie ostatnio Kciukam za powodzenie histeroskopii - już niedługo wrócisz do gry
Ja byłam dziś na zdjęciu szwów - wszystko dobrze, pięknie się zagoiło. Lekarz nastroił mnie pozytywnie, mówiąc, że jeden jajowód nie zmniejsza szans na ciążę o 50%, ale o 20-30%. Takiej informacji mi było trzeba Mamy teraz działać przez 3 miesiące i jeśli się nie uda, wracam do lekarza - będziemy działać z monitoringiem, może ze stymulacją
U mnie za oknem wiosna PięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:52
Bąbelek1980, Margaret.Se, Ylya, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wczoraj wyniki z całościowych badan prenatalnych i jest fatalnie trisomia 21 1:127 a wyjsciowa była 1:47. Przepłakałam prawie cały wieczór ale wiem, ze musze się wziąć sie w garść i myslec pozytywnie. Mam przeczucie i moja intuicja mi podpowiada, ze moja słoneczko jest i będzie zdrowe. Musze się umowic na rozmowe z genetykiem klinicznym i jak macie jakiegoś dobrego z Wawy do proszę dajcie namiar. Znalazłam jedna genetyk ale ona tylko prowadzi rozmowy przez telefon bo z innego miasta ale opinie ma dobre. Wczoraj miałam tyle myśli i trochę czytałam, wiem jedno ze zdecydowaliśmy się ze nie będziemy ryzykować z amnio. Jest wieksza szansa ze mogę poronić niż ze moje dziecko jest chore. Mój wczoraj tulił mnie i pocieszał, tez uważa ze amnio odpada i to ryzyko poronienia. Ja oczywiście się zamknęłam w sobie ale udało mu się mnie otworzyć jak zwykle i zaczelismy rozmawiać. dzisiaj cały czas mnie pociesza i tez wierzy w to ze nasze dzieciatko jest i będzie zdrowe a te wyniki to kłoda pod nogi, która podniesiemy i zdobędziemy szczyty. Coraz większy optymista z niego.
Jagna jaki Ty mialas dokładnie wynik zprenatanych? pamiętam ze byłas już zapisana na amnio ale zdecydowałaś się na nifty i jak pamiętam Moko podobnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:08
-
Dani widze ze Twoje nastawienie jest pełne nadziei i tyle energii strasznie mi się to podoba i tylko czekam na dwie kreseczki u Ciebie
jak widzisz u mnie nie tylko ta cholerna cukrzyca ale wyniki tez nieciekawe po prenatalnych. Fakt, jestem dumna z siebie bo teraz już mam idealny glikemie a nawet bym powiedziała ze ksiazkowa. Muse tylko jeszcze pokombinować i inne rzeczy podokładać, żeby jeszcze bardziej była ta dieta urozmaicona.
Phyllis super wieści, to teraz tylko działac i czekac na cud!Phyllis, Dani lubią tę wiadomość
-
Margaret Jestem pewna, że wiek zawinił. Poza tym to tylko statystyka. Pisałam kiedyś Ylyi, że jeśli będę jeszcze w ciąży, to odpuszczę Pappa.
Trzymaj się, będzie dobrze Bierzesz nifty pod uwagę?Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret to lepiej, czym wieksza to mniejsze ryzyko. Mialas własnie gorse teraz masz lepsze. Ja słyszałam że dobry genetyk jest w Novum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:02
Margaret.Se lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
mmdw wrote:Margaret, aszencja - działamy z mężem wedle Waszych wskazówek:) hehe, oby się udało!!!!
Bąbelku, to w czwartek będę z niecierpliwością czekała na info od Ciebie:) trzymam kciuki za Twoje przeczucie:)
&&&&Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Ana wiem, ze to niestety nasz wiek i tak jak pisze Phyllis, ze to statystyka a nie diagnoza.
Phyllis tak myslimy nad nifty ale jeszcze nie podjelismy decyzji.
Aszka a znasz nazwisko tego genetyka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:18
-
Korniszewski hmm cos gdzies kiedyś słyszałam o tym genetyku z Novum i może dobry jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:19
-
Margaret, a jakie miałaś ryzyko po samym usg? Ja się nie spodziewam lepszych wyników z pappa i jestem już psychicznie nastawiona, że ten wynik mnie nastraszy. Wszystkiemu winien nasz wiek. Dlatego jeśli będę miała jakąkolwiek watpliwość robię nifty, nie ma co się stresować do końca ciąży. Ty się nie martw, Jagna miała 1:8 po pappa a po niftach wyszło, że zdrowy chłopak!
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:Margaret, a jakie miałaś ryzyko po samym usg? Ja się nie spodziewam lepszych wyników z pappa i jestem już psychicznie nastawiona, że ten wynik mnie nastraszy. Wszystkiemu winien nasz wiek. Dlatego jeśli będę miała jakąkolwiek watpliwość robię nifty, nie ma co się stresować do końca ciąży. Ty się nie martw, Jagna miała 1:8 po pappa a po niftach wyszło, że zdrowy chłopak!
Pytasz o wynik wyjściowy 1;47? bo nie rozumiem, czy o NT było 2,0mm a nosek 2,3mm i reszta dobrze, bo zadnych wyliczen łączonych po usg nie miałam -
pytam o ryzyko po samym usg. Ja miałam na wejsciu do gabinetu 1:64 a po usg 1:313. Teraz pappa skoryguje to w jedną albo drugą stronę. Pewnie nie podał Ci lekarz tego ryzyka po usg tylko poczekał na pappa i zrobił całościowo. Ale naprawdę nie martw się, to są tylko statystyki! W dodatku u Ciebie obniżyły ryzyko wyjściowe, więc jest nieźle.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:pytam o ryzyko po samym usg. Ja miałam na wejsciu do gabinetu 1:64 a po usg 1:313. Teraz pappa skoryguje to w jedną albo drugą stronę. Pewnie nie podał Ci lekarz tego ryzyka po usg tylko poczekał na pappa i zrobił całościowo. Ale naprawdę nie martw się, to są tylko statystyki! W dodatku u Ciebie obniżyły ryzyko wyjściowe, więc jest nieźle.
Nie podała mi lekarka zadnego wyniku na wejściu a zapewne to jest ten 1:47, i po usg tez zadnego, tylko powiedziała ze wszystko na tym etapie jest dobrze. Tylko słyszałam jak robiła pomiary ze dobrze tu dobrze, dobrze itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:59
-
Dziewczyny kochane, tu macie pakiet badań tarczycowych, może którejś się przyda: http://sla.pl/landingpage_f/badania-tarczycowe-w-cenie-29zl/?smclient=dfbbf5c3-9f50-11e6-b37b 002590eabb38&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=Pakiet+bada%C5%84+tarczycowych+%28promocja+miesi%C4%99czna+-+marzec+2017%29+
-
Margaret jesli na usg nie wyszla zadna nieprawiowosc to twoje dziecko jest zdrowe.Moje zdanie jest takie ze testów pappa nie powinno sie robic kobietom po 35roku zycia,wnoszą wiecej zlego niz dobrego.Jesli cie stac to poprostu zrób te nifty,one co do ZD dają 99,9%pewnosci.Ja bylam zapisana na amnio,nie chcialam robic nift jednak moj lekarz uswiadomil mnie ile ryzykuje,ze gdybym poronila to prawdopodobnie juz ciazy nie uzyskamy w moim wieku z moją historią.Tak wiec wybralismy nifty,pieniadze nie mialy znaczenia jak zycie naszego dziecka.
To moje wyniki prenatalne na fotkach
1.tylko z samego usg
2.usg+pappa wynik 1:8
3.Wynik z nift
http://static.pokazywarka.pl/u/x/4/1ef9dc6474a66639749696bdb82504bb_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/d/k/c/e5a43029c74fff6dec90c2240bea66a9_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/1/h/1/fd11d9bfd997b633aec8efe2afe97c0b_orig.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 19:25
Margaret.Se, Ylya lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Margaret zrob Nifty ale to z 2.5 tysiaka, natomiast wszystko obniza, wiek, sposob poczecia, itd. ja mialam mase pytan w sumie dla mnie bez sensu ale coz.
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Margaret - kochana przytulam! Ja nie znam sie na tych testach, co to Papp, nifty itp, ale napewno dziewczyny co tu pisza maja racje, ze na wynik miala wplyw statystyka. Ja bym pewnie zrobila kolejny test zeby naprawde wiedziec a nie co podaje statystyka dla mojego wieku, ale jesli nie chcesz robic, to tez masz racje bo skoro badanie USG nic nie wykazalo, to nie ma sie co martwic. Tak wiec spij spokojnie.
Phyllis dziekuje za mysli! Ja tak mysle ze nam sie musi udac niedlugo! Kciukam mocno za twoje starania z jednym jajnikiem co robi 70% normyMoko, Margaret.Se, Ylya, Phyllis lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Jagna jejka kochana jesteś dziekuje ze wstawiłaś mi swoje wyniki. Niestety ja nie umiem wstawiać zdjęć tutaj ale opisze wszystko jak to u mnie wygląda.
U mnie NT wyszło 2.0mm nie mam tego Ductus Venosus i nie wiem co to jest?,
w opisie: pojedynczy płód w połozeniu zmiennym.uwidoczniono czynność serca i ruchy płodu.prawidłowa objetosc płynu owodniowego.trofoblast jednorodny.prawidłowy zarys czaszki, widoczne sploty naczyniówkowe komor bocznych, sierp mózgu, zarys twarzoczaszki prawidłowy.kosc nosowa widoczna 2,3mm.serce czterojamowe w obrebie klatki piersiowej,powłoki jamy brzusznej o zachowanej ciagłosci.uwidoczniono zoładek i pęcherz moczowy.konczyny górne i dolne o prawidłowej budowie i ruchomości.pepowina trójnaczyniowa.prawidłowe parametry badania usg w przewodzie zylnym i przez zastawke trojdzielna w załączeniu.
Z usg nie mam tak jak Ty obliczen ryzyka
Test pappa:
wyniki biochemiczne:
beta 56,57 IU/I odpowiada 1,813 MoM
pappa 2,484 IU/I odpowiada 0,841 MoM
trisomia 21:ryzyko podstawowe 1:47 skorygowane 1:127
trisomia 18: ryzyko 1:118 skorygowane 1:2360
trisomia 13: ryzyko 1:370 skorygowane 1:7391
No i tyle wszystkiego. dałabym sobie wcześniej reke uciac bo byłam pewna ze moje dziecko jest zdrowe i nie miałam zadnych wątpliwości a teraz po tym gównie gdzies z tyłu siedzi mi to. Mysle o nifty ale kasa mnie ogranicza a na amnio się nie zdecyduje bo uważam ze nie warto ze względów wiadomych a tym bardziej po naszych przejściach i wieku.
Dzisiaj ide z wynikami do swojego lekarza ale co o może mi zaproponować hmm wiadomo co no ale zobaczę moje maleństwo
Pomyslałam, żeby może udac się do dobrego lekarza co specjalizuje się w usg i przedstawic mu te wyniki i może niech popatrzy jeszcze na usg. zaraz zbliza się moje kolejne prenatalne i mam zamiar isc do innego ale tez dobrego lekarza w tej dziedzinie i tez mu pokazac wyniki. Jak cos to mam jeszcze czas na nifty bo do 24tc można robicWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:00