35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie próbowałam inseminacji. Mam jeden niedrożny jajowód, poza tym lekarz powiedział, że nie ma dużo większych szans przy iui niż przy stymulacji owulacji. Nie robimy na ten moment badań zarodków.36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Evkill, widzę, że też leczysz się w KRK... Ja na samym początku trafiłam do Macierzyństwa, niestety do dr Szlachcica. Piszę niestety, bo, delikatnie mówiąc, nie oceniam dobrze jego podejścia do pacjentek. Potem trafiłam do innej kliniki, ale ICSI na moich jajeczkach zupełnie nie wypaliło (nie przetrwała ani jedna fasolka do transferu). Teraz mam zamiar się wybrać z powrotem do Mac., bo myślę o KD/AZ, tym razem do Wyroby. Różne o nim opinie czytałam, więc nie jestem do końca przekonana. Mam jednak nadzieję, że przynajmniej lepiej trafię niż ostatnio
-
Koralik wrote:Evkill, widzę, że też leczysz się w KRK... Ja na samym początku trafiłam do Macierzyństwa, niestety do dr Szlachcica. Piszę niestety, bo, delikatnie mówiąc, nie oceniam dobrze jego podejścia do pacjentek. Potem trafiłam do innej kliniki, ale ICSI na moich jajeczkach zupełnie nie wypaliło (nie przetrwała ani jedna fasolka do transferu). Teraz mam zamiar się wybrać z powrotem do Mac., bo myślę o KD/AZ, tym razem do Wyroby. Różne o nim opinie czytałam, więc nie jestem do końca przekonana. Mam jednak nadzieję, że przynajmniej lepiej trafię niż ostatniomoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Na pewno Chrostowski jest lepszy, ale w Artvimed nie ma programu z KD/AZ. Raz byłam u Mirockiego i wydawał się nawet spoko. To ten przez którego tyle czasu i kasy straciłaś?! Już raczej do niego nie pójdę
-
Koralik wrote:Na pewno Chrostowski jest lepszy, ale w Artvimed nie ma programu z KD/AZ. Raz byłam u Mirockiego i wydawał się nawet spoko. To ten przez którego tyle czasu i kasy straciłaś?! Już raczej do niego nie pójdęmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Byłam dzisiaj właśnie u Wyroby i wybił mi młoteczkiem z głowy pomysł nie swojej komórki, a przynajmniej bez powtórzenia tego IVF. Ja jak byłam u Mirockiego i pokazałam mu wyniki badań mojego faceta, to powiedział, że powinnam podejść do IVF... Nie rozumiem, dlaczego Wam mówił coś innego... Można się wkurzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 23:35
-
A jakie masz wyniki? Nam kazał powtarzać u macierzyństwie seminogram bo nie wierzył w te wyniki. Tylko morfologia zła reszta hula.moja historia
Hej Kochane, dziś 9 ds. Idę na wizytę zobaczyć, czy coś urosło i jeśli tak, to ile. Nie wiem, czy w ogóle zareagowałam na ten menopur, bo żadnego ciągnięcia czy kłucia w jajnikach nie czułam. Ale może to nic nie znaczy. Zrobiłam też badania progesteronu,
estradiolu i LH. Czekam na wyniki. Trzymajcie kciuki.36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Daj znać jak poszło.moja historia
Naradzie mam wyniki. Estradiol ponad 800 w 8ds. Chyba dobrze, nie?36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
Nie jest źle, ale super też nie. Pęcherzyki małe, tylko kilka ma 10 mm. Przedłużamy stymulacje i kolejna wizyta w poniedzialek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:53
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
Jeszcze wcześnie, trzymam kciuki, żeby było dużo i żeby rosły.moja historia
Czołem. 37 lat konczę w listopadzie. Rok temu dowiedziałam się o niedrożnych jajowodach. Potem doszły też inne cuda,m.in mutacja mthfr, przeciwciala przwciwko oslonce przejrzystej. Jestem po dwoch transferach po dwa zarodki. Beta ani drgnęła. Jutro biorę ostatniego mrozaka
-
nick nieaktualnyRonda81 wrote:Czołem. 37 lat konczę w listopadzie. Rok temu dowiedziałam się o niedrożnych jajowodach. Potem doszły też inne cuda,m.in mutacja mthfr, przeciwciala przwciwko oslonce przejrzystej. Jestem po dwoch transferach po dwa zarodki. Beta ani drgnęła. Jutro biorę ostatniego mrozaka
Cześć. No sporo tych historii naszych tutaj. Ja ednometriozę , mamy próbować IVF we wrześniu. Pozdrawiam Cię. Jakbyś chciała pogadać zapraszam na priv. -
Ronda81 wrote:Czołem. 37 lat konczę w listopadzie. Rok temu dowiedziałam się o niedrożnych jajowodach. Potem doszły też inne cuda,m.in mutacja mthfr, przeciwciala przwciwko oslonce przejrzystej. Jestem po dwoch transferach po dwa zarodki. Beta ani drgnęła. Jutro biorę ostatniego mrozakamoja historia
evkill wrote:Gdzie się leczysz? IVF dopiero przede mną i strasznie się tego wszystkiego boję. Ty jesteś bardzo dzielna. Mam nadzieję, że ten ostatni będzie szczęśliwy, do trzech razy sztuka.
evkill lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Cześć. No sporo tych historii naszych tutaj. Ja ednometriozę , mamy próbować IVF we wrześniu. Pozdrawiam Cię. Jakbyś chciała pogadać zapraszam na priv.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 23:29
Berbeć lubi tę wiadomość