35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślałaś już i tym ile będziesz komórek zapładniać? Po 35 roku życia nie ma już ograniczeń do 6. Będziesz robiła badanie zarodków?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
No niby racja. Głupie pytanie. Nusienka ile Was będzie kosztować cała procedura? Wiesz już czy będziecie mieć imsi?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Evkill bardzo mi przykro! Ale dobrze ze od razu lecisz z koksem i szybko zaczynasz IVF. Kciukam mocno!
Nusienka - o to ciekawe ze Q10 moze podnosic poziom NK. Nigdy w zyciu nie slyszalam. Moja klinika chyba nie wierzy w immunologie bo mnie do tej pory nie wyslano na takie badania choc poronilam raz i biochemiczna raz mialam.
Ja bylam dzis na badaniu krwi i mam zaczac wieczorem stymulacje. Od 10 dni biore Decapeptyl i mam go kontynuowac przy stymulce. W srode za 6 dni pierwszy podglad.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
evkill wrote:Myślałaś już i tym ile będziesz komórek zapładniać? Po 35 roku życia nie ma już ograniczeń do 6. Będziesz robiła badanie zarodków?
evkill lubi tę wiadomość
EMILIA 02.09.2020❤ -
Nusieńka wrote:Nawet się nad tym nie zastanawiałam, popytam Panią doktor, jak ona to widzi. Co do badania zarodków, to też są różne opinie....na razie raczej nie, zresztą nie wiem czy w mojej klinice robią takie badania. Ja będę miała IMSI. Koszt to chyba ok. 7 tyś. W klinice jest też program 3mam z Provitą i to jest koszt 13.600 zł za trzy procedury.moja historia
nick nieaktualny
-
Po 4 iui powiedział mi lekarz, że gdyby tylko i czynnik męski chodziło to bym już była w ciąży, zawsze mam owulacje, produkuje dużo pęcherzyków, ostatnio miałam nawet 6, więc możliwe, że moje jajeczka sa niedobre. No i do tego wiek. A no i nigdy w ciąży nie byłam, a nie zabezpieczalam się jakoś specjalnie. Więc trochę to dziwne. Z poprzednim partnerem byłam 8 lat, nie stosowalam nigdy tabletek antykoncepcyjnych, a prezerwatywy sporadycznie.moja historia
Berbeć wrote:Moja znajoma stara sie od paru.lat, łącZnie z ivf , i.właśnie się okazalo, ze ma ta mutacje MTHFR i nie mozna jej nawet punkcji zrobic. Ja sie na tym nie znam, ale tak coś mowila. No i nie przyswaja kwasu foliowego.
Dani lubi tę wiadomość
moja historia
nick nieaktualny
-
evkill wrote:Mi kazali się przygotować na 25 tysięcy, z lekami i badaniami zarodków. Muszę jeszcze zrobić wymazy i cytologię.EMILIA 02.09.2020❤
-
Dani wrote:Evkill bardzo mi przykro! Ale dobrze ze od razu lecisz z koksem i szybko zaczynasz IVF. Kciukam mocno!
Nusienka - o to ciekawe ze Q10 moze podnosic poziom NK. Nigdy w zyciu nie slyszalam. Moja klinika chyba nie wierzy w immunologie bo mnie do tej pory nie wyslano na takie badania choc poronilam raz i biochemiczna raz mialam.
Ja bylam dzis na badaniu krwi i mam zaczac wieczorem stymulacje. Od 10 dni biore Decapeptyl i mam go kontynuowac przy stymulce. W srode za 6 dni pierwszy podglad.Dani lubi tę wiadomość
EMILIA 02.09.2020❤ -
Nusieńka wrote:To faktycznie dużo więcej. Ja nie liczę tutaj leków. Jeszcze dokładnie nie czytałam tej umowy, co wchodzi w zakres tej kwoty. Też muszę zrobić wymazy i cytologię. Evkill, a może to coś jednak z immunologią, a nie komórki jajowe. Ja już też teraz mam stravha, czy u mnie też się coś zapłodni. AMH wysokue mam, ale cóż z tego.moja historia
Evkill, na wysokie NK intralipid i encorton, a na problemy z zagnieżdżeniem zarodka Accofil. Może zrób sobie tylko subpopulacje limfocytów ( W Krakowie Prokocimiu 170 zł) oraz ANA1. U mnie beta nigdy nie drgnęła nawet i dlatego Pani dr skierowała mnie na badania.
evkill lubi tę wiadomość
EMILIA 02.09.2020❤ -
Ana - ooo to kciukam zeby sie ladnie rozmrazaly!!!! Jesli tak to kiedy bedziesz miec transfer?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
To fajnie ze na luzieEden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
ana167 wrote:..ale ja juz na luziee podchodze.
To jak na luzie to napewno sie uda
Dani super, ze juz zaczelas stymulke! Trzymam mocno kciuki &&&Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
ana167 wrote:..ale ja juz na luziee podchodze.
Ale wiesz, że sama siebie oszukujesz? Ivf to są takie emocje, że nie da sie na luzie. im bliżej tym wieksza nadzieja, a co za tym idzie spina.
Trzymam kciuki.Krystyna123 lubi tę wiadomość