35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane. W srode bede miec punkcje. Dzis mialam drugi podglad USG i ostatni, endo 8 mm (ciesze sie bo w ostatniej procedurze mialam tylko 7, a w poprzedniej 7.5 wiec teraz lepiej to wyglada), trojfazowe a wiec ladne. I pecherzyki rowne mam bo mam na dzis 5 tej samej wielkosci 17-18 mm, i kilka mniejszych. Jutro Ovitrelle wieczorem biore. Dobrze to wyglada, tzn lepiej niz w krotkich protokolach kiedy mialam mega rozstrzal wielkosci pecherzykow na dzien przed Ovitrelle niektore juz przejrzale 26 mm, inne srednie a inne male. Ja czytalam na necie ze nie jest dobrze jak sa zbyt duze pecherzyki wiec teraz sie mega ciesze ze nie mam zadnego przejrzalego i Ovitrelle bedzie brane w dobrym momencie. Mam nadzieje ze to wszystko zlozy sie na to ze bede miec lepsze jakosciowo komorki.
Mam brac Clexane now i steryd Prednisone tez (steryd przez kilka dni tylko po transferze).Reni, Jot, Moko, bulkaasia, Ylya, catlady lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Kochane mialam wczoraj punkcje i pobrano mi 14 jajeczek Ale nie wiem ile z tego dojrzalych. Tym razem nie jadlam ani nie pilam przed punkcja i mialam narkoze Dzis dostalam telefon z kliniki ze sie zaplodnily jajeczka, ale jeszcze nie wiem ile dokladnie i jakiej jakosci, pierwszego dnia po punkcji jeszcze niewiele widac. Jutro bede wiedziec wiecej, mam dzwonic o 7ej rano. I mozliwe ze juz jutro bede miec transfer (w drugim dniu) bo w sobote klinika jest zamknieta. Chyba ze jutro 7 rano mi powiedza ze jest 5 albo wiecej bardzo ladnie wygladajacych zarodkow i przeloza mi transfer na poniedzialek (blastki). Dam znac jutro.
Reni, Nusieńka, ana167, catlady lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
cześć dziewczyny, wracam po przerwie, lata lecą a ciąży brak, pakiet badań niby wszystko ok, AMH 3,76 ponoć dobre na na mój wiek - 37 już niestety i tracę nadzieję, póki co bez wspomagaczy, ale lekarz powiedział, że jeszcze warto się wstrzymać, czekam na wyniki badań genetycznych czy nie mam mutacji MTHFR, najgorsze jest to, że już zmagam się z nerwicą a to nie pomaga, myślę nad badaniem kariotypu, czy jest sens skoro wady mogą wystąpić "spontanicznie".
dzięki, że jesteście, jak się was czyta to wraca nadzieja ...catlady
37l.
AMH 3,76 -
Szukam chyba pocieszenia, bo już nic innego nie zostało
39 lat, wszystkie wyniki w normie tylko to cholerne amh - 0,21
Wynik mnie wczoraj zwalił z nóg. Przeryczałam pół nocy. Jestem załamana.
Nie stać mnie na in vitro i inne cuda (nawet nie wiem czy w ogóle nadaję się jeszcze do jakiegoś leczenia z takim amh)
Jest mi źle strasznie -
verba wrote:Szukam chyba pocieszenia, bo już nic innego nie zostało
39 lat, wszystkie wyniki w normie tylko to cholerne amh - 0,21
Wynik mnie wczoraj zwalił z nóg. Przeryczałam pół nocy. Jestem załamana.
Nie stać mnie na in vitro i inne cuda (nawet nie wiem czy w ogóle nadaję się jeszcze do jakiegoś leczenia z takim amh)
Jest mi źle strasznie
Cześć Verba, nie załamuj się, moja koleżanka miala chyba jeszcze słabszy wynik plus prolaktynę i progesteron mega kiepski, lekarz powiedział.ze nie mają już szans na dziecko, wiek 39 lat, zero zabezpieczenia i obecnie mają kilkumiesięcznego dzidziusia, zawsze jest jakaś szansa. Ja sama mam mega kryzys nerwica i ogólnie wyniki niektóre kiepskie, ale cóż ... Jakoś trzeba żyć, dziś mam kiepski dzień, ale liczę , że będzie lepiejcatlady
37l.
AMH 3,76 -
Trzymaj się.
Ja ryczę co chwilę - pewnie też popadam w jakąś nerwicę... Na szczęście rano trzeba wstać i iść do pracy - dzień jakoś wypełniony. Najgorsze powroty do domu i weekendy. Jak mnie dopada totalny dół to sobie tłumaczę że może tak miało być w moim przypadku z jakiegoś powodu.
Trzymam za Was kciuki. Nie poddawajcie się. Ja nie mam wyjścia - muszę się pogodzić.catlady lubi tę wiadomość
-
verba wrote:Trzymaj się.
Ja ryczę co chwilę - pewnie też popadam w jakąś nerwicę... Na szczęście rano trzeba wstać i iść do pracy - dzień jakoś wypełniony. Najgorsze powroty do domu i weekendy. Jak mnie dopada totalny dół to sobie tłumaczę że może tak miało być w moim przypadku z jakiegoś powodu.
Trzymam za Was kciuki. Nie poddawajcie się. Ja nie mam wyjścia - muszę się pogodzić.EMILIA 02.09.2020❤ -
Hej kochane. Wiec mialam juz transfer, wczoraj. Mam juz w brzuchu dwa maluszki Wizyta w klinice byla dla mnie szczerze mowiac rozczarowaniem, na poczatku bo dowiedzielismy sie ze zaplodnily sie tylko cztery fasolki na 14 komorek. Nie wiem ile z tych 14 bylo dojrzalych bo przy zwyklym IVF (nie CSI) tego nie widac. No ale tak czy siak nawet zakladajac ze moze 2-3 komorki byly niedojrzale to 4 zaplodnione to kiepski wynik. Czytalam wielokrotnie ze za niski poziom zaplodnienia odpowiada glownie sperma, i bylam zla na lekarzy ze nie chcieli nam zrobic ICSI, tylko to zwykle IVF juz trzeci raz.
Ale po transferze uspokoilam sie, najwazniejsze jednak ze mam fasolki i teraz mam odpoczywac i nie myslec "co poszlo nie tak" ani sie zloscic. Maluszki sa juz ze mna i mam na nich sie skupiac i wierze ze tym razem sie uda bo endo mam lepsze tym razem, mialam dobry estrogen tez wiec wierze ze maluszki silne sa. A moze dwa pozostale uda sie zamrozic?
To teraz 11 dni czekania (od dzis).
Mentalnie zalozylam ze jestem w ciazy, zaczelam suplementowac wapno (bo nie jem nabialu) i takie tamcatlady, Reni, Nusieńka, ana167, Ylya, MoBo, Ania1602, Jastin76 lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Verba z takim AMH nadal mozesz odpowiedziec na stymulacje hormonalna, nie lam sie, poczytaj sobie na necie rozne przypadki. Jesli nie dasz rady z IVF (moze kredyt wez?) to sproboj IUI (inseminacje) chociaz. Albo dobra stymulacje z monitoringiem cyklu u ginekologa. Nie placz i pomysl nad opcjami. Powodzenia!
catlady lubi tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Reni po zwyklym IVF nie. Bo zeby to wiedziec to trzeba z jajeczka zdjac oslonke , to sie robi podczas ICSI ale nie podczas zwyklego IVF bo w zwyklym IVF sie jajek nie tyka.
Jastin76 lubi tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Berbeć wrote:Cześć, jestem nowa, 35+ . Mam endometrioze i przygotowuje się do in vitro, czy jest tutaj może jakaś dziewczyna w podobnej sytuacji?
Hej. Ja się borykalam z endomendą, wiele lat starań na nic, dwie laparoskopie (po pierwszej zostawili zrosty bo zgłosiłam się z wielką torbielą jajnika, sic!) nieudane invitro. Druga laparo usunięcie ognisk oraz całego jajowodu. Po tym udało się z mrozaczka. 25 tydzień zdrowej ciąży. Powodzenia.Reni, Dani, ana167, Jot, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Cześć dziewczęta. Buziaki dla wszystkich
MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Kochane okazalo sie jednak ze mam 6 zaplodnionych jajeczek, nie cztery jak mi w dniu transferu mowili. Wiec 6 na 14 to juz lepsza statystyka, nadal nie wiem ile z tych czternastu bylo dojrzalych.
Niestety wyglada na to ze nie bede miala mrozakow bo moje maluszki na szkielku co prawda zyja nadal dzis, w piatym dniu po punkcji, ale za wolno sie rozwijaja. Embriolozka z ktora rozmawialam powiedziala ze transferowali mi dwa najlepsze, te pozostale od poczatku wygladaly slabiej, dwa wogole pozno wystartowaly tak ze w dniu transferu nie bylo wiadomo czy wogole sie rozwijaja.
Wiec w sumie mam podobny wynik po tym dlugim protokole jak na ostatnim krotkim protokole. Wtedy tez mialam 14 pobranych jajeczek (wtedy 11 bylo dojrzalych), 6 zarodkow (z tym ze wtedy transferowalam 3 a teraz 2), zero mrozakow bo za slabe zarodki w piatym dniu. Za kazdym razem mam tylko 2-3 dobrej klasy zarodki a reszta jest slaba.
Pocieszam sie ze teraz mialam wyzszy estrogen i lepsze endo wiec jest szansa ze te dwa transferowane sa lepszej jakosci i sie lepiej zadomowia bo grubsze endo (ostatnim razem moje endo bylo na granicy tylko 7 mm, a teraz mam prawie 9).
Reni, Saramago, Jot, Jastin76, Ylya lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️