Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Megii_81 Autorytet
    Postów: 783 1174

    Wysłany: 8 listopada 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby nie mam problemu z owulacją, bo jajka rosną, pękają, po clo nawet po kilka tylko nigdy nic się nie załapało nawet na chwilę. miałam 4 mies stymulacji wszystko działało ale bez efektów ;/

    teraz czekam na wynik aktualnego amh i jak coś podejście do ivf po Nowym Roku. nie wiem jak to bedzie jak zniosę taka potężną stymulacje, pewnie człowiek sobie narobi nadziei a kto wie co będzie.

    a Ty gdzie miałaś przeprowadzane ivf i czy ze strony immuno jesteś przebadana ?

    pozdrawiam :)

    👶
  • eM80 Autorytet
    Postów: 568 451

    Wysłany: 8 listopada 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam badan immuno , u mnie raczej jakość z jakiegoś powodu jest marna , zarodki nie nadawały się do mrożenia w 5 dobie , także jakbym miała ładne blastki i by nie było implantacji to pewnie by immunologia weszła, a tak to in vitro mi pokazało ze już na tym etapie jest problem ...ba już wcześniej jest problem bo mój max po stymulacji to 4 komórki.
    nie mieszkam w PL także miałam procedure tu na miejscu w klinice, fatalnej swoja droga.
    Stymulacje zniesiesz , najgorsza jest ta nadzieja ..a później , no kto wie może w Twoim przypadku ciąża , czego Ci życzę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 16:31

    Megii_81 lubi tę wiadomość

    38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Nusieńka Przyjaciółka
    Postów: 173 42

    Wysłany: 8 listopada 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Cześć dziewczyny. Mi we wrześniu minął rok jak przekroczyłam klinikę leczenia niepłodności w Poznaniu. Mam 40 lat, po drodze bakterie, laparoskopia z histeroskopią aż w końcu pod koniec kwietnia tego roku punkcjaz której miałam 6 zarodków zamrożonych w 5 dobie. Jestem właśnie po trzecim transferze. Zarodków nie badałam. Drugi transfer się przyjął ale w 6 tygodniu przestała beta rosnąć. Z waszego doświadczenia myślicie że to przez mój wiek i słabą jakość komórek? Myślałam że nie jest tak źle bo skoro aż 5 dotrwało do 5 doby. Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki.
    Może to kwestia immunologii, robiłaś jakieś badania?

    EMILIA 02.09.2020❤
  • Megii_81 Autorytet
    Postów: 783 1174

    Wysłany: 8 listopada 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zobaczymy co to będzie, wstępnie na styczeń/luty się nastawiam. może zdążę jeszcze coś pobadać, żeby pózniej nie okazało sie, ze niestety trzeba coś tam było jeszcze wykluczyć wcześniej.

    czy od immunologii lek Sydor jest właściwy czy lepiej od razu do tego Paśnika ?

    a macie doświadczenie z badaniem zarodków ? czy im to nie szkodzi, mnie namawia lekarka na badanie z racji wieku ?

    powodzenia wszystkim :)

    👶
  • eM80 Autorytet
    Postów: 568 451

    Wysłany: 9 listopada 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81, no ja sie nie znam na immuno , wiec nie pomoge , jesli chodzi o badanie zarodkow zdania sa podzielone , na watku in vitro z niskim amh ostatnio dziewczyny zastanawialy sie nad tematem , jak chcesz to poczytaj to na ostatnich stronach gdzieś jest , sa argumenty za i przeciw , lekarze tez sa różnego zdania . Ja nie miałam blastek wiec nawet by nie było takiej możliwości zrobić badan , zresztą tu gdzie mieszkam jest to zabronione.

    Megii_81 lubi tę wiadomość

    38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Anna1975 Ekspertka
    Postów: 161 135

    Wysłany: 9 listopada 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba lepiej od razu do doc Paśnika:)

    Megii_81 lubi tę wiadomość

    Anna :)

    NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • catlady Znajoma
    Postów: 20 27

    Wysłany: 13 listopada 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, normalnie szok, dziś zrobiłam test i dwie kreski, nie mogę dojść do siebie, umiarkowany optymizm, ale bardzo bym chciała żeby wszystko było OK

    Anna1975, ana167, Zuza6, antubis84, Dani, Saramago lubią tę wiadomość

    catlady

    37l.
    AMH 3,76
  • Anna1975 Ekspertka
    Postów: 161 135

    Wysłany: 14 listopada 2018, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    Cześć dziewczyny, normalnie szok, dziś zrobiłam test i dwie kreski, nie mogę dojść do siebie, umiarkowany optymizm, ale bardzo bym chciała żeby wszystko było OK

    Gratuluję :)
    Niech beta pięknie rośnie...

    catlady lubi tę wiadomość

    Anna :)

    NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • justyna7811 Przyjaciółka
    Postów: 102 69

    Wysłany: 14 listopada 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    Cześć dziewczyny, normalnie szok, dziś zrobiłam test i dwie kreski, nie mogę dojść do siebie, umiarkowany optymizm, ale bardzo bym chciała żeby wszystko było OK
    Hej wszystkim, ja wczoraj odebrałam betę 1255, jutro kolejna. Nie mogę uwierzyć i cały czas myślę, że to mi się tylko wydaje, że zaraz się zacznie to samo co 2 lata temu i nic z tego nie będzie.
    Ciągle szukam objawów, i raz mi się wydaje że są, a za chwile że nic, zwariuję chyba.

    Zuza6, adriette, catlady, Anna1975, antubis84, Dani, Saramago lubią tę wiadomość

    Nowa
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 14 listopada 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    Hej wszystkim, ja wczoraj odebrałam betę 1255, jutro kolejna. Nie mogę uwierzyć i cały czas myślę, że to mi się tylko wydaje, że zaraz się zacznie to samo co 2 lata temu i nic z tego nie będzie.
    Ciągle szukam objawów, i raz mi się wydaje że są, a za chwile że nic, zwariuję chyba.
    Gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • catlady Znajoma
    Postów: 20 27

    Wysłany: 14 listopada 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna7811 wrote:
    Hej wszystkim, ja wczoraj odebrałam betę 1255, jutro kolejna. Nie mogę uwierzyć i cały czas myślę, że to mi się tylko wydaje, że zaraz się zacznie to samo co 2 lata temu i nic z tego nie będzie.
    Ciągle szukam objawów, i raz mi się wydaje że są, a za chwile że nic, zwariuję chyba.
    Gratulacje, oby wszystko było OK, ja mam takie surrealistyczne uczucie, szok, niepokój, z Wami raźniej

    catlady

    37l.
    AMH 3,76
  • catlady Znajoma
    Postów: 20 27

    Wysłany: 14 listopada 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna1975 wrote:
    Gratuluję :)
    Niech beta pięknie rośnie...
    Anna dziękuję bardzo

    Anna1975 lubi tę wiadomość

    catlady

    37l.
    AMH 3,76
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:24

  • Megii_81 Autorytet
    Postów: 783 1174

    Wysłany: 14 listopada 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    Cześć dziewczyny, normalnie szok, dziś zrobiłam test i dwie kreski, nie mogę dojść do siebie, umiarkowany optymizm, ale bardzo bym chciała żeby wszystko było OK

    wielkie gratulacje :) oby wszystko było dobrze i zdrowo !

    👶
  • FinnRasiel Ekspertka
    Postów: 140 74

    Wysłany: 16 listopada 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Witam wszystkie i pozdrawiam po ponad półrocznej, całkowicie bezowocnej przerwie (i od razu gratuluję zaciążonym! :D).
    Właśnie odebrałam większą część swoich badań pod IVF, tylko na kariotyp, LH i FSH czekam.
    Jestem w szoku, że od wiosny 2017 AMH mi nie spadło...kamień z serca, wynik mam dokładnie taki sam. Niski, 0,9 ale przynajmniej nie niższy...

    Wróciliśmy do naszego Invimedu wrocławskiego i naszego kochanego doktora walczyć.
    To będzie nasze pierwsze IVF
    Dziadowski LUF mi spędza sen z powiek tylko...Poczytałam, że ma często związek z cienkim endo a moje do najgrubszych nigdy nie należało :(

    # mother, you're mumbling...
    36l
    AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
    LUF - niepotwierdzone
    (I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • justyna7811 Przyjaciółka
    Postów: 102 69

    Wysłany: 16 listopada 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    wielkie gratulacje :) oby wszystko było dobrze i zdrowo !
    Na razie myślę że na gratulacje trochę za wcześnie. Ale trzymajcie kciuk, beta póki co ładnie rośnie.Nerwy sa jednak dośc duże.
    Pozdrawiam wszystkich.

    Nowa
  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 16 listopada 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    Cześć dziewczyny, normalnie szok, dziś zrobiłam test i dwie kreski, nie mogę dojść do siebie, umiarkowany optymizm, ale bardzo bym chciała żeby wszystko było OK
    Gratuluję! Trzymam kciuki bardzo mocno

  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FinnRasiel wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Witam wszystkie i pozdrawiam po ponad półrocznej, całkowicie bezowocnej przerwie (i od razu gratuluję zaciążonym! :D).
    Właśnie odebrałam większą część swoich badań pod IVF, tylko na kariotyp, LH i FSH czekam.
    Jestem w szoku, że od wiosny 2017 AMH mi nie spadło...kamień z serca, wynik mam dokładnie taki sam. Niski, 0,9 ale przynajmniej nie niższy...

    Wróciliśmy do naszego Invimedu wrocławskiego i naszego kochanego doktora walczyć.
    To będzie nasze pierwsze IVF
    Dziadowski LUF mi spędza sen z powiek tylko...Poczytałam, że ma często związek z cienkim endo a moje do najgrubszych nigdy nie należało :(

    AMH nie spadło a to bardzo dobry znak. Także więc dalej do boju. Trzymam kciuki

    FinnRasiel lubi tę wiadomość

  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 17 listopada 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie przyszłe mamy :)
    Powiedźcie proszę jak sobie radzicie ze stresem związanym ze staraniami ? Bo ja powoli zaczynam panikować i stresować się coraz bardziej. Wiem, wiem, stres nie pomaga.... ale nie umiem wyluzować ani przestać ciągle o tym myśleć :( Staramy się o pierwsze dziecko 13 miesięcy, w lipcu tego roku poroniłam w 6 tygodniu. Skończyłam 34 lata więc zegar biologiczny tyka ... Mam wrażenie, że dookoła wszędzie koleżanki, dużo młodsze koleżanki zachodzą w ciąże a nam się nie udaje ...

    adriette lubi tę wiadomość

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 17 listopada 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    Drogie przyszłe mamy :)
    Powiedźcie proszę jak sobie radzicie ze stresem związanym ze staraniami ? Bo ja powoli zaczynam panikować i stresować się coraz bardziej. Wiem, wiem, stres nie pomaga.... ale nie umiem wyluzować ani przestać ciągle o tym myśleć :( Staramy się o pierwsze dziecko 13 miesięcy, w lipcu tego roku poroniłam w 6 tygodniu. Skończyłam 34 lata więc zegar biologiczny tyka ... Mam wrażenie, że dookoła wszędzie koleżanki, dużo młodsze koleżanki zachodzą w ciąże a nam się nie udaje ...
    Ja raczej średnio sobie radzę. Jestem jakas podenerwowana. Wszystko kręci się wokół starań. Najlepszy dla mnie czas to dni płodne, potem jest fiksacja, wkręcanie sobie czegoś, przeglądanie, forum, wielokrotne oglądanie wykresu, analizowanie, szukanie informacji w necie i tak w kółko. Trudno mi zachować zdrowy rozsądek. Z jednej strony zakładam, że nic z tego nie będzie, z drugiej nadzieja, że może jednak. Jak przychodzi @ smutek i rozczarowanie. I tak co miesiąc.

    antubis84, Anna1975 lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego