35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi78 wrote:Sesyjka
ja bardziej się boję że AMH 1.99 będzie niewystarczające
Ważna jest jakoś komórek.
A stosunek FSH do LH?
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Emi dawaj znać, powodzenia.
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualnyHej. W tym roku w listopadzie skończę 36 lat. Także jestem w tej grupie która nie tuliła w ramionach swojego dziecka. Staramy się o to z przerwami od 10 lat.
Aktualnie jestem w trakcie in vitro.
Jutro mam punkcję. Ponoć mam 14 pęcherzyków. Nie wiem czy to dobrze czy źle.
Będę miała kriotransfer ponieważ mam źle wyniki testu CBA i IMK. Muszę przejść immunosupresję.
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki -
Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.
Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe
Dziś 42 dzień i tak osrałam @ chce mi się ryczeć ;😭😭😭😭 -
Anek1986 wrote:Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.
Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe
Dziś 42 dzień i tak osrałam @ chce mi się ryczeć ;😭😭😭😭
byliście w klinice niepłodności?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 10:02
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Dani wrote:Część kochane! Nie wiem czy na tym forum jest ktoś jeszcze kto mnie pamięta. W każdym razie chciałam udpatowac: po wielu latach starań i niepowodzeń (poronienia wczesne) w końcu się udało i 26 czerwca tego roku urodziłam zdrowa córeczkę, ma na imię Eden 3270 kg, zdrowiutka, śliczna, przecudowna Ja mam 43 skończone 2 miesiące temu. Chciałam Wam wszystkim powiedzieć, żeby nigdy nie tracić nadzieji, i zawsze wierzyc w cuda. I nie poddawać się.
Powodzenia dla wszystkich szaraczek, i uściski dla wszystkich weteranek!!!!Grażka1985 lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Dani wrote:Część kochane! Nie wiem czy na tym forum jest ktoś jeszcze kto mnie pamięta. W każdym razie chciałam udpatowac: po wielu latach starań i niepowodzeń (poronienia wczesne) w końcu się udało i 26 czerwca tego roku urodziłam zdrowa córeczkę, ma na imię Eden 3270 kg, zdrowiutka, śliczna, przecudowna Ja mam 43 skończone 2 miesiące temu. Chciałam Wam wszystkim powiedzieć, żeby nigdy nie tracić nadzieji, i zawsze wierzyc w cuda. I nie poddawać się.
Powodzenia dla wszystkich szaraczek, i uściski dla wszystkich weteranek!!!!
Danii, z całego serca gratuluję! Pierwsza mi pogratulowałaś po urodzeniu córeczki, mimo późnych godzin nocnych, teraz i ja z Tobą mogę się cieszyćJot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Dziewczyny,
Jestem nową użytkowniczką forum. Mam 39 lat, od dwóch lat z mężem staramy się o maleństwo. W marcu tego roku zdecydowaliśmy się pójść do kliniki leczenia niepłodności. Moje AMH to 4,36, poza tym wszystko w normie. Męża nasienie ok, choć ma problem z jego oddaniem (czynnik psychologiczny). Od razu nas zakwalifikowano do in vitro. W kwietniu start, krótki protokół. Pobrano 18 cumulusów, z czego 6 komórek się zapłodnilo i pomału zaczęły maleństwa odpadać. Hiperstymulacja u mnie, zatem transfer był odroczony. Zamrożono dwa zarodki, jeden 3 dniowy 8 blastomerowy, klasy b i drugi dohodowano do 7 doby, kiedy to osiągnął stadium blastocysty 5 bb. W czerwcu odbył się pierwszy transfer, blastocysty, na cyklu sztucznym. Transfer skomplikowany. Pojawiła się przeszkoda w trakcie przechodzenia przez szyjkę i było troche krwi.Od samego początku bardzo mnie cmilo w podbrzuszu, ale po ok 5 dniach od transferu wszystko ucichło. Wynik bety po 12 dniach to było okrągłe zero. 08.09 odbył się drugi transfer 3dniowca. Wcześniej monitoring skurczy, włączony atosiban, embrio glue i AH. transfer przebiegł już bez przeszkód, lecz znow było troche krwi. Jutro jedziemy na betę, oczywiście boje się okrągłego zero. Odczucia tym razem były inne. Nie ćmilo tak bardzo w podbrzuszu i w okolicach terminu implantacji czułam tępy bol pod prawym jajnikiem. Na drugi dzień zaczęło mnie delikatnie mdlic i odrzucać od jedzenia. Te mdłości trwały 2 dni, wczoraj ustąpiły. Ustąpiło tez wszelkie cmienie w podbrzuszu. Boje się, ze to była ciaza biochemiczna tylko.
W październiku pewnie zacznę drugi cykl stymulacji. Co z Waszego doświadczenia powinnam przebadać? Nie mieliśmy robionej genetyki ani immunologii, nie było tez badań receptywnosci endo.
Z góry Dziekuje za Wasze doświadczenie! -
Meggie_82 i jak beta?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Witam dziewczyny!
Jestem tu nowa.Mam 36 lat.Od 2 lat jestem szczęśliwą mężatką.Brakuje nam do szczęścia tylko dzidziusia.
Staramy się 21 cykli.Mam stwierdzone pco,hiperprolaktynemie(ponad 40).
Endometrium ok.Reszta badań też.Mąż
słaba morfologia (2%) I słaba ruchliwość plemników
Suplementujemy się.W poprzednim cyklu na teście pojawiły wymarzone || kreseczki.Niestety biochem😔
Nowy cykl,nowa nadzieja.
Boże,pozwól Twemu światłu świecić w tej ciemności
👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Paulina666 wrote:Witam dziewczyny!
Jestem tu nowa.Mam 36 lat.Od 2 lat jestem szczęśliwą mężatką.Brakuje nam do szczęścia tylko dzidziusia.
Staramy się 21 cykli.Mam stwierdzone pco,hiperprolaktynemie(ponad 40).
Endometrium ok.Reszta badań też.Mąż
słaba morfologia (2%) I słaba ruchliwość plemników
Suplementujemy się.W poprzednim cyklu na teście pojawiły wymarzone || kreseczki.Niestety biochem😔
Nowy cykl,nowa nadzieja.
Boże,pozwól Twemu światłu świecić w tej ciemności
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Każdy mówi,żeby się zrelaksować."Zrelaksuj się a napewno zajdziesz".W poprzednim cyklu zobaczyłam || upragnione kreseczki.Ale niestety biochem.Zastanawiam się czy to jest kwestia wyluzowania się czy chorób,które posiadamy.👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Ja jestem nowa, mam 36 lat i w sumie dopiero zaczynamy myslec o dziecku, nadal sie zabezpieczamy. Mam lekką niedoczynnosc tarczycy, na razie bez leków. Jestem po operacji wyciecia torbieli z jajnika i endometriozy.
FSH w 2. dniu cyklu 5.02 mIU/ml | norma labu 3.03-8.08
Estradiol w 2. dniu cyklu 20 pg/ml | norma labu 21-312
AMH 2.25
Nie wiem czy sie martwic tym estradiolem, uprawiam duzo sportu i mam spora mase miesniowa, podobno w tym przypadku estradiol rzeczywiscie moze byc nisko.