X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Grażka1985 Debiutantka
    Postów: 15 10

    Wysłany: 24 października 2021, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monux nie przejmuj się ja jak mojemu powiedzialam zeby sie przebadał to myślalam, że mnie wzrokiem zabije:D niektòre typy takie są

  • Mavi Autorytet
    Postów: 727 381

    Wysłany: 6 listopada 2021, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:

    Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
    Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

    Może coś wam się spodoba ❤️

  • [email protected] Nowa
    Postów: 5 7

    Wysłany: 15 listopada 2021, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem raczej zbyt aktywna na forum, ale także chciałabym się pochwalić, że 2 tygodnie temu powitałam na świecie swojego synka :) Urodziłam go w wieku 37 lat dzięki in vitro i świetnej opieki medycznej Pana ds. Paderewskiego :) Synek ma na imię Janek i jest najsłodszym bobasem świata :) Super jest zostać mamą! Dużo szczęścia życzę i Wam!

    Sesyjka, EwelaKrk86, Karenka, Miphuhiz, Owca86, CestLaVie lubią tę wiadomość

  • Pati85 Autorytet
    Postów: 263 335

    Wysłany: 9 grudnia 2021, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się i ja, jeszcze 36 lat, 5 lat po ślubie i tak na prawdę od począku przytulanki bez zabezpieczenia, ale do tej pory nic. Nigdy nie zobaczyłam nawet cienia drugiej kreski na teście. Mąż kierowca więc nasienie tragiczne:( Od roku pod opieką lekarza, 3IUI nieudane. W przyszłym roku plan in vitro. Obecnie próba stymulacjii męża clo i anastrazol, aby uzyskać lepsze parametry nasienia do in vitro. Za dwa tyg. kontrola hormonów u męża i w zależnosci od wyników albo kontynuacja albo zmiana stymulacji na gonadotropiny:( Po leczeniu kontrolne badanie nasienia i ewentualnie jesli parametry będą lepsze to mrożenie aby w razie czego mieć zabepieczenie do in vitro. Ja jako pesymistka zastanawiam się natomiast co będzie jeśli parametry zamiast polepszyć to się pogorszą, bo czytałam tu na innym wątku, że tak było w kilku przypadkach. Powiem szczerze, że jestem już zmęczona. Mam wrażenie że życie ucieka mi przez palce a dni płyną tylko od wizyty do wizyty od badania do wyniku itp. Jak czytam wątek o ivf jaka to loteria zwłaszcza przy słabym nasieniu to mam ochotę zrezygnować, ale jak nie spróbuję to będę miała poczucie, że nie zrobiłam wszystkiego co mogłam, a niestety czasu za wiele już nie mam. Wszystkim którym się udało gratuluję, a za te dziewczyny które wciąż walczą trzymam kciuki.

    Starania od 2016r.
    0d października 2020 roku pod opieką lekarza👩‍⚕️

    Ja👩 37l, niedoczynność tarczycy. AMH 2,46
    On👨‍💼: 39l, IO, otyłość olbrzymia (zgubione 50kg), bardzo mała liczba plemników w nasieniu

    2021 rok: 3xIUI😭 przy poprawionych parametrach nasienia, niestety 2022 ponowne pogorszenie😭

    2022 IVF
    07.03. - punkcja, pobranych i zapłodnionych 11 🥚, mamy ❄❄ 4.3.3
    02.05. - FET 1 ❄🙏 - beta hcg 18 - cb💔
    02.07. - FET 1❄️ - beta 0
  • Anek1986 Znajoma
    Postów: 20 0

    Wysłany: 9 grudnia 2021, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam na imię Ania i 35 lat i 7 MC ponad rok po ślubie od 2 lat starania

    Niestety 19 listopada miałam zabieg bo straciliśmy naszą kruszynkę w 11 tc

    Teraz czekam na 1 wszą @ 15 grudnia odbieram wyniki histopatologii i mam wizytę u lekarza zobaczymy vo powie

    A ja strasznie się martwię co będzie jak to była moja jedyna szansa ?

  • Eedzia11 Autorytet
    Postów: 309 127

    Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:
    Witajcie mam na imię Ania i 35 lat i 7 MC ponad rok po ślubie od 2 lat starania

    Niestety 19 listopada miałam zabieg bo straciliśmy naszą kruszynkę w 11 tc

    Teraz czekam na 1 wszą @ 15 grudnia odbieram wyniki histopatologii i mam wizytę u lekarza zobaczymy vo powie

    A ja strasznie się martwię co będzie jak to była moja jedyna szansa ?
    Na pewno nie była jedyna, bądź dobrej myśli. Ja w maju miałam usuwaną w 8tc. Jeśli twój organizm się zregenerował, to działajcie już w pierwszym cyklu, kiedy hormonki jeszcze szaleją. Ja za niedługo skończę 37. Na kontroli pozabiegowej już gin dała zielone światło ( akurat miałam owulkę) ale to zależy, czy dobrze się wszystko zagoiło i jak ty psychicznie sobie radzisz. Jeśli nie masz poza tym żadnych problemów zdrowotnych to nie ma co się zamartwiać ❤

    3jgxgzu39cero8h3.png

    _____________________________
    01.02 beta 24,53 💛 progesteron 24,58 (3 tygodnie i 5 dni)
    11.02 beta 2403,0 (5 tydzień i 1 dzień)
    17.02 beta 11870,0
    18.02 CRL 3,7 mm mamy serduszko ❤
    23.02 CRL 6,2mm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem nowa w tych sprawach, mam na imię Aga i mam 38 lat, proszę strasznie czy ktoś może mi powiedzieć coś o moich wynikach i czy coś się złego dzieje ?
    Listopad 4dc
    FSH 7,05 ( 30,3-8,08)
    ESTRIADOL 44,1 (21-251)
    PROLAKTYNA 11,78 (15,18-26,53)
    TESTOSTERON 31,12 (13,84-53,35)

    Kolejne badanie 19 dc
    FSH 3,25 (1,38-5,47)
    LH 5,69 (0,56-14)
    ESTRIADOL 202,7 (21-312)
    PROGESTERON 15,9 (1,2-15,9)

    Grudzień 3dc
    FSH 8,55 (3,03-8,08)
    LH 5,18 (1,8-11,78)

    Nie wszystko z tego rozumiem 😔 czy mam powody do zmartwień?? To moje pierwsze starania o dzidziusia i boję się, że może być za późno ,,,,proszę dziewczyny pomóżcie ,,,pozdrawiam

  • Kamala8 Autorytet
    Postów: 398 143

    Wysłany: 24 grudnia 2021, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa i to co czytam na forum to dla mnie czarna magia. Właśnie mija 6 miesiąc starań z s tym że na początku nie patrzyłam kiedy mam dni płodne ani nic nie zapisywałam. Mam prawie 36 lat i tego co czytam powinnam zgłosić się na leczenie. Nawet nie wiem od czego zacząć. Moja pani ginekolog powiedziała na wizycie latem żeby się nie przejmować niczym o dopiero po roku jakby nie wyszło to pomylimy co dalej i że jestem tuż przed ovu o ogólnie okaz zdrowia. Myślę jednak skoro ona ma takie podejście to powinnam iść gdzie indziej. Nie wiem że szukać innego lekarza czy jakaś klinka niepłodności?

    👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Dwójka Ekspertka
    Postów: 196 67

    Wysłany: 27 grudnia 2021, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Cześć jestem tu nowa i to co czytam na forum to dla mnie czarna magia. Właśnie mija 6 miesiąc starań z s tym że na początku nie patrzyłam kiedy mam dni płodne ani nic nie zapisywałam. Mam prawie 36 lat i tego co czytam powinnam zgłosić się na leczenie. Nawet nie wiem od czego zacząć. Moja pani ginekolog powiedziała na wizycie latem żeby się nie przejmować niczym o dopiero po roku jakby nie wyszło to pomylimy co dalej i że jestem tuż przed ovu o ogólnie okaz zdrowia. Myślę jednak skoro ona ma takie podejście to powinnam iść gdzie indziej. Nie wiem że szukać innego lekarza czy jakaś klinka niepłodności?
    Zmień lekarza i z własnego doświadczenia Ci powiem że na prywatnego. Na fundusz to dla mnie był koszmar. Bagatelizowanie wszystkich moich sugestii,także usłyszałam że nie ma co sie spieszyć, żebym przyszła za pół roku i pomyślimy. Poszłam prywatnie do lekarza który specjalizuje się w leczeniu niepłodności ,mija rok leczenia, ale jest światełko w tunelu. 36 lat to juz czas na dokładniejszą diagnostyke.

  • Kamala8 Autorytet
    Postów: 398 143

    Wysłany: 27 grudnia 2021, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Zmień lekarza i z własnego doświadczenia Ci powiem że na prywatnego. Na fundusz to dla mnie był koszmar. Bagatelizowanie wszystkich moich sugestii,także usłyszałam że nie ma co sie spieszyć, żebym przyszła za pół roku i pomyślimy. Poszłam prywatnie do lekarza który specjalizuje się w leczeniu niepłodności ,mija rok leczenia, ale jest światełko w tunelu. 36 lat to juz czas na dokładniejszą diagnostyke.
    Prywatnie zawsze chodzę. Niby babka spoko ale nie wiem czy spojrzała na moje PESEL czy po prostu po moim wyglądzie dała mi dużo mniej lat. Szukam informacji o jakiejś specjalnej przychodni od niepłodności ale w moimi mieście nie ma. Może tak po prostu zrobię jakieś badania.
    Dużo o tym myślę o chyba nowy chce być invitro, inseminacji. Jeśli nie uda się naturalnie to trudno. Nigdy o tym nie myślałam w ten sposób że w tym wieku to już mogq być jakieś problemy. Tak trochę mnie to uderzyło że mogę być już "przeterminowana" jako kobieta.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 16:37

    👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Miphuhiz Autorytet
    Postów: 666 414

    Wysłany: 27 grudnia 2021, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.
    Mam na imię Anna :)
    W styczniu kończę 38 lat, jestem mężatka od sierpnia ( staramy się od lipca) i 3 tygodnie temu poroniłam ciążę biochemiczna.
    Jak tylko przestałam krwawić zabraliśmy się za nowe starania, a ja za wizytę u ginekologa czy wszystko ok.
    Teraz niby mam nowy cykl ale wiem, ze jest bezowulacyjny. Zamówiłam przez internet receptę na duphaston i za parę dni zaczne sama brać, bo do mojej ginekolog mam termin na koniec stycznia, a nie chce czekać do Bóg wie kiedy na nowy cykl.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 22:09

    👩‍🦱38 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad), choroba watroby, stan po resekcji żołądka
    👨‍🦱37 wyniki super (poza morfologia 2% ale ogólnie plemników dużo więc mamy się nie przejmować)

    Żelazo: po podaniu dożylnym jest ok
    Kwas foliowy 👍
    Wit. B12 👍
    D3 👍
    ANA1 - ujemne
    Anty-TPO 👍
    Anty-TG 👍
    Przeciwciała przeciwplemnikowe - ujemne
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌

    12.2021 cb
    20.09.2022 1 IUI nieudana ;(
    18.11. 2022 - histeroskopia i usunięcie polipa (2,2 cm)
  • Owca86 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 1 stycznia 2022, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

    W listopadzie skonczylam 35 lat. Staramy się od dziecko od ponad roku. Od września jesteśmy pod opieka lekarza i leczymy się w kierunku niepłodności.

    Jesteśmy po dwóch inseminscjach i szykujemy się do trzeciej.
    Jeżeli się nie uda rozważamy in vitro.
    Wynik testu HBA 71%.

    Wczoraj 2 koleżanki powiedziały ze są w ciazy, o które nawet się nie starały. To raczej niespodzianki. Cieszę się oczywiście z nimi, ale i mi i mężowi jest bardzo smutno, że nam mimo starań ciągle się nie udaje :(

  • Pati85 Autorytet
    Postów: 263 335

    Wysłany: 1 stycznia 2022, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Cześć jestem tu nowa i to co czytam na forum to dla mnie czarna magia. Właśnie mija 6 miesiąc starań z s tym że na początku nie patrzyłam kiedy mam dni płodne ani nic nie zapisywałam. Mam prawie 36 lat i tego co czytam powinnam zgłosić się na leczenie. Nawet nie wiem od czego zacząć. Moja pani ginekolog powiedziała na wizycie latem żeby się nie przejmować niczym o dopiero po roku jakby nie wyszło to pomylimy co dalej i że jestem tuż przed ovu o ogólnie okaz zdrowia. Myślę jednak skoro ona ma takie podejście to powinnam iść gdzie indziej. Nie wiem że szukać innego lekarza czy jakaś klinka niepłodności?

    Mi też gin tak mówił, poczekać rok i zobaczymy. Ostatecznie okazało się, że mogłabym tak czekać i 10 lat bo u męża wyszło bardzo kiepskie nasienie. Także warto to zbadać jeśli na pierwszy rzut oka u ciebie wszystko wydaje się ok.

    Starania od 2016r.
    0d października 2020 roku pod opieką lekarza👩‍⚕️

    Ja👩 37l, niedoczynność tarczycy. AMH 2,46
    On👨‍💼: 39l, IO, otyłość olbrzymia (zgubione 50kg), bardzo mała liczba plemników w nasieniu

    2021 rok: 3xIUI😭 przy poprawionych parametrach nasienia, niestety 2022 ponowne pogorszenie😭

    2022 IVF
    07.03. - punkcja, pobranych i zapłodnionych 11 🥚, mamy ❄❄ 4.3.3
    02.05. - FET 1 ❄🙏 - beta hcg 18 - cb💔
    02.07. - FET 1❄️ - beta 0
  • Owca86 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 1 stycznia 2022, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Cześć jestem tu nowa i to co czytam na forum to dla mnie czarna magia. Właśnie mija 6 miesiąc starań z s tym że na początku nie patrzyłam kiedy mam dni płodne ani nic nie zapisywałam. Mam prawie 36 lat i tego co czytam powinnam zgłosić się na leczenie. Nawet nie wiem od czego zacząć. Moja pani ginekolog powiedziała na wizycie latem żeby się nie przejmować niczym o dopiero po roku jakby nie wyszło to pomylimy co dalej i że jestem tuż przed ovu o ogólnie okaz zdrowia. Myślę jednak skoro ona ma takie podejście to powinnam iść gdzie indziej. Nie wiem że szukać innego lekarza czy jakaś klinka niepłodności?

    Ja swojego lekarza znalazłam w internecie. Na pierwsza wizytę poszłam razem z mężem, na kolejne również. Po 3 skierował nas do kliniki leczenia niepłodności w której pracuje.
    Na pierwszej wizycie byłam dzień przed owulacja. Lekarz przepisał leki na pęknięcie pęcherzyka, wyznaczył czas stosunku i zlecił szereg badan. Po 3 dniach od wizyty okazało się, ze w mojej pochwie przeżywa 0% plemników męża. Gdybyśmy tego nie wiedzieli moglibyśmy dalej starać się w nieskończoność i nie podejmować innych działań🤷🏻‍♀️

  • Aagonia Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 3 stycznia 2022, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo jakim czasie od owulacji bada się Betę ?

  • Ewayak Ekspertka
    Postów: 182 54

    Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagonia wrote:
    Dziewczyny bo jakim czasie od owulacji bada się Betę ?
    Najlepiej 11 dni po owu.

  • Aagonia Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 4 stycznia 2022, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po16 nic nie ma to już nie ma szans na dziecko?

  • Gosia84 Przyjaciółka
    Postów: 87 36

    Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam 37.5 lat. Trzy córki najmłodsza 16 lat.Marzy mi dziecko z nowym partnerem który jeszcze nie ma dzieci. On już dawno namawiał Mnie na dziecko a jesteśmy już 10 lat . W listopadzie udało się po 2 miesiącach starania. Poronienie w 5 tyg. Myślałam ze zajście w ciąże jest duzo łatwiejsze. Jestem zła na siebie. Boje się ze prędzej mnie menopauza dopadnie 😭😭😭. Moja siostra zaszła za 1 razem w wieku 35 lat. Usg wyszło Ok. Teraz rylko badania zrobić hormonów . Moja babcia i po 40 miała jeszce dzieci w sumie miała 8 dzieci 😊. Moja mama miała nas 3 . I w wieku Ok 40
    Początki menopauzy 😢😢

  • Joanne Autorytet
    Postów: 511 535

    Wysłany: 22 stycznia 2022, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! W kwietniu kończę 35 lat i w letnie miesiące mamy plan zacząć starać się o dziecko. Pomyślałam że najlepiej będzie urodzić na wiosnę. Tak żeby do zimy maluszek był już odchowany bo ta korona i ogólnie czas grypy i przeziębień.
    Na początku czytałam o badaniach jakie należy wykonać u obojga partnerów itd ale postanowiłam że skoro jeszcze nie wiemy czy będziemy mieli problemy z zajściem w ciążę, narazie temat badań pominę żeby dodatkowo się nie stresować. Czy dobrze robię, nie wiem. Z pewnością zasięgnę opini mojej ginekolog ale nie chcę wpadać w panikę z wymyślaniem badań.
    Od dwóch miesięcy przyjmuję witaminy dla kobiet w ciąży i bardzo uregulował mi się cykl. Wcześniej miałam od 25 do 35 dni, dwa ostatnie cykle 27 i 28 dni.

    G5Ldp2.png
  • Kamala8 Autorytet
    Postów: 398 143

    Wysłany: 22 stycznia 2022, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannę ja też chciałam aby urządzić zima lub wiosna że względu na pracę ale życie boleśnie przekonało że jest trudno w ogóle zajść a już nie ma co patrzeć na planowanie kiedy pasuje. Zwłaszcza jak już się jest w pewnym wieku.

    Sesyjka lubi tę wiadomość

    👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ