X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • ABK Autorytet
    Postów: 1301 648

    Wysłany: 16 sierpnia, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Mąż ma niski testosteron chyba ze to jest 4600 czy raczej 4,6?
    Jeśli ma niedobór to podawać z zewnątrz iniekcyjnie testosteron i hcg by odblokować mu organizm i poprawi się jakość nasienia i ilość plemników.

    Testosteron jest ksiazkowy, tutaj kwestia bardziej rzucenia palenia

    Rica lubi tę wiadomość

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Rica Autorytet
    Postów: 254 211

    Wysłany: 23 sierpnia, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam dzień prawdy okaże się 🥹 czy przyjdzie ta 🐒 czy nie …

    Obecność od 08.2022

    💊 Pregna start, c+
  • ABK Autorytet
    Postów: 1301 648

    Wysłany: 23 sierpnia, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ;) bo moze nie przyjdzie

    Ja wczoraj zaczelam stymulację czuje sie fatalnie ;(

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Dominika 87 Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 23 sierpnia, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem na forum nowa, mam 35l, brak dzieci😁 za nami 4 poronienia między 7-9tc , obecnie jestem po drugiej dawce szczepienia limfocytami męża, teraz tylko czekać czy zadziałają.

    ABK lubi tę wiadomość

  • ABK Autorytet
    Postów: 1301 648

    Wysłany: 23 sierpnia, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 87 wrote:
    Cześć jestem na forum nowa, mam 35l, brak dzieci😁 za nami 4 poronienia między 7-9tc , obecnie jestem po drugiej dawce szczepienia limfocytami męża, teraz tylko czekać czy zadziałają.

    Trzymam kciuki ;)

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Rica Autorytet
    Postów: 254 211

    Wysłany: 23 sierpnia, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Trzymam kciuki ;) bo moze nie przyjdzie

    Ja wczoraj zaczelam stymulację czuje sie fatalnie ;(


    Dziś przyszła 🐒🤦‍♀️

    Obecność od 08.2022

    💊 Pregna start, c+
  • Meeg Koleżanka
    Postów: 38 28

    Wysłany: 12 października, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja 38 mój partner 41. Od około roku staramy się o piersze 🧑‍🦲
    Mój gin na pierwszej wizycie roku temu zasugerował że w tym wieku po 6 miesiącach starań należy się zgłosić natomiast na wizycie we wrześniu teraz zasugerował że jeszcze za krótko się staramy i żeby wogole cokolwiek zacząć pod tym kątem musi zobaczyć pełne badania nas obojga łącznie morfologia spermy partnera.
    Ja zrobiłam szereg badam amh w normie będę robić hormony.
    Mam pytanie jak to wyglądało u was czy do monitorowania cyklu też były wymagane badania spermy partnera?
    Zrozumilam to tak że gin niczego nie zacznie dopóki nie przyjdziemy oboje z wynikami.

    Dajcie znać proszę czy to standard być może tak, to nasze pierwsze startania więc nie mamy doświadczenia🙂

    🙍‍♀️38l
    AMH 2,44
    Inofolic, Oeparol, Wit D, Wit C, Kwasy Gold Omega 3
    NAC
    🙎‍♂️41l
    FertliMan
    Brak badań na ten moment

    Starania od 10 '21
    10 '22 💔 cb 5 tydzień
  • ABK Autorytet
    Postów: 1301 648

    Wysłany: 12 października, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Hej!
    Ja 38 mój partner 41. Od około roku staramy się o piersze 🧑‍🦲
    Mój gin na pierwszej wizycie roku temu zasugerował że w tym wieku po 6 miesiącach starań należy się zgłosić natomiast na wizycie we wrześniu teraz zasugerował że jeszcze za krótko się staramy i żeby wogole cokolwiek zacząć pod tym kątem musi zobaczyć pełne badania nas obojga łącznie morfologia spermy partnera.
    Ja zrobiłam szereg badam amh w normie będę robić hormony.
    Mam pytanie jak to wyglądało u was czy do monitorowania cyklu też były wymagane badania spermy partnera?
    Zrozumilam to tak że gin niczego nie zacznie dopóki nie przyjdziemy oboje z wynikami.

    Dajcie znać proszę czy to standard być może tak, to nasze pierwsze startania więc nie mamy doświadczenia🙂

    Ja mam 36 lat, starania ponad 3 lata. W naszym wieku polroku starań juz kwalifikuję do leczenia nieplodnosci.
    Ja dostalam od mojego ginekologa skierowanie do osrodka ochrony zycia prokreacyjnego i tam mialam badania jak w stopce na nfz plus narzeczony badania hormonow i i nasienia.
    I w ośrodku i w obu klinikach badamy sie zarowno ja jak i narzeczony. Dodatkowo teraz bedzie mial powtorzone badania.

    Co z tego jak Ty bedziesz miala wszystkie ksiazkowe cykle hormony droznosc, jak okaze sie ze jakis parametr u partnera zawodzi.

    Meeg lubi tę wiadomość

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • J R Koleżanka
    Postów: 55 2

    Wysłany: 13 października, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam do sprzedania:

    Orgalutran 1 opakowanie za 60zl

    18 ampulek prolutexu za 360zl z zestawem igieł dużych i małych i wacikami do dezynfekcji.

    Szkoda tych leków a mnie niestety się nie powiodło.
    Jakby ktoś był zainteresowany to czekam na info

  • Anka1986 Przyjaciółka
    Postów: 122 46

    Wysłany: 16 października, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam 36 lat i staramy się o pierwsze dziecko. Badania na tarczycę w porządku. Progesteron, prolaktyna mieści się w przedziale także jest ok. Mam ograniczony dostęp do badań ponieważ mieszkam w Anglii i tutaj lekarz niechętnie wysyła na badania.... Pozdrawiam drogie staraczki :)

    Meeg lubi tę wiadomość

    Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • Kasia 83 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 22 października, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 39 lat i 1 ciążę poroniłam w 7 tyg I też czekam żeby zacząć się starać na nowo

    Meeg lubi tę wiadomość

  • Magda85. Przyjaciółka
    Postów: 118 38

    Wysłany: 27 października, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Hej!
    Ja 38 mój partner 41. Od około roku staramy się o piersze 🧑‍🦲
    Mój gin na pierwszej wizycie roku temu zasugerował że w tym wieku po 6 miesiącach starań należy się zgłosić natomiast na wizycie we wrześniu teraz zasugerował że jeszcze za krótko się staramy i żeby wogole cokolwiek zacząć pod tym kątem musi zobaczyć pełne badania nas obojga łącznie morfologia spermy partnera.
    Ja zrobiłam szereg badam amh w normie będę robić hormony.
    Mam pytanie jak to wyglądało u was czy do monitorowania cyklu też były wymagane badania spermy partnera?
    Zrozumilam to tak że gin niczego nie zacznie dopóki nie przyjdziemy oboje z wynikami.

    Dajcie znać proszę czy to standard być może tak, to nasze pierwsze startania więc nie mamy doświadczenia🙂


    Tak po kilku nieudanych cyklach dr skierowała męża na badania nasienia. U mnie wszystko w normie, u męża okazało się, ze jakość nasienia jest nienajlepsza. Ale mówiono nam, ze nie tak słaba, żeby się wreszcie nie udało. Miała pomoc inseminacja, niestety tez nie wyszło. Ja mam 37 lat, nie chcielismy dłużej czekać. Zgłosiliśmy się do Gamety w Łodzi i po pierwszym transferze dziś czekamy na narodziny córeczki w styczniu.

    Meeg, mika2 lubią tę wiadomość

  • Malwerose Znajoma
    Postów: 30 5

    Wysłany: 5 listopada, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂mam 35 lat. 5 października poroniłam w 8 tyg. To była moja pierwsza ciąża. Teraz daję sobie czas, aby trochę ochłonąć, porobić trochę badań i ewentualnie ponownie się starać.
    Pozdrawiam ciepło ☀️

    Clara86 lubi tę wiadomość

  • Meeg Koleżanka
    Postów: 38 28

    Wysłany: 5 listopada, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwerose wrote:
    Hej 🙂mam 35 lat. 5 października poroniłam w 8 tyg. To była moja pierwsza ciąża. Teraz daję sobie czas, aby trochę ochłonąć, porobić trochę badań i ewentualnie ponownie się starać.
    Pozdrawiam ciepło ☀️
    Rozumiem co czujesz 💔
    Ja też w październiku przeszłam wczesne poronienie pierwszej w życiu ciąży...
    Powodzenia!

    Malwerose lubi tę wiadomość

    🙍‍♀️38l
    AMH 2,44
    Inofolic, Oeparol, Wit D, Wit C, Kwasy Gold Omega 3
    NAC
    🙎‍♂️41l
    FertliMan
    Brak badań na ten moment

    Starania od 10 '21
    10 '22 💔 cb 5 tydzień
  • Meeg Koleżanka
    Postów: 38 28

    Wysłany: 5 listopada, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 83 wrote:
    Ja mam 39 lat i 1 ciążę poroniłam w 7 tyg I też czekam żeby zacząć się starać na nowo
    Powodzenia !

    Kasia 83 lubi tę wiadomość

    🙍‍♀️38l
    AMH 2,44
    Inofolic, Oeparol, Wit D, Wit C, Kwasy Gold Omega 3
    NAC
    🙎‍♂️41l
    FertliMan
    Brak badań na ten moment

    Starania od 10 '21
    10 '22 💔 cb 5 tydzień
  • Clara86 Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 6 listopada, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! dołączam do Was, bardzo się cieszę, że znalazłam to forum. Mam 36 lat, partner 38. W kwietniu poroniłam w 9+3, to była moja pierwsza ciąża - a więc mamy podobną historię z Malwerose. Odczekaliśmy 3 miesiące zgodnie z zleceniami lekarza, zrobiliśmy naprawdę mnóstwo badań (cała genetyka, immunologia, hormony, witaminy, nasienie, sono hsg). Jedyne co znaleźliśmy to tsh = 3,6 (już zbite) i mutacje mthfr i pai, obydwie w heterozygocie. Biorę letrox 50mg i cały set witamin metylowanych, acard 150. Aktualnie jest to nasz 4cykl starań. Zaczynam się niecierpliwić, gdyż w pierwszą ciążę zaszłam od razu. Znam statystyki ale staram się nimi nie kierować, bo nie brzmi to optymistycznie (75% kobiet po 35rż zajdzie w ciaże w ciągu 3 lat starań??), staram się być dobrej myśli i trochę odpuścić. przez pierwsze 3 cykle zaczynałam testować od 8dpo 🤦🏻‍♀️ , nakręcałam się, doszukiwalam obiawów, byłam już w zasadzie pewna ciąży i okazywało się, że nic z tego. Teraz jestem 8dpo i znowu mam wielką nadzieję, znowu widzę jakieś objawy (wczoraj w 7dpo miałam temp dip, pojawiły się też trochę ciemniejsze obwódki wokół sutków). W tym miesiący nie będę jednak testować, za bardzo boje się zawodu. już wolę dostać okres i jakoś to przełknąć, może trochę dłużej pożyć nadzieją. Jutro idę na badania (tsh, witaminy, morfo, mocz, cholesterol itp) i mimo, że mam skierowanie na hcg, nie zamierzam go robić. Kolejne hcg<0,2 to byłby cios. Już wolę doświadczyć tego „w naturze” :) Pozdrawiam Was dziewczyny mocno i trzymam za nas kciuki! ❤️❤️❤️

    Meeg, Malwerose lubią tę wiadomość

  • Malwerose Znajoma
    Postów: 30 5

    Wysłany: 6 listopada, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Rozumiem co czujesz 💔
    Ja też w październiku przeszłam wczesne poronienie pierwszej w życiu ciąży...
    Powodzenia!
    Ściskam ☀️☀️ i mam ogromną nadzieję i wiarę, że nam się uda

  • Malwerose Znajoma
    Postów: 30 5

    Wysłany: 6 listopada, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara86 wrote:
    Cześć Dziewczyny! dołączam do Was, bardzo się cieszę, że znalazłam to forum. Mam 36 lat, partner 38. W kwietniu poroniłam w 9+3, to była moja pierwsza ciąża - a więc mamy podobną historię z Malwerose. Odczekaliśmy 3 miesiące zgodnie z zleceniami lekarza, zrobiliśmy naprawdę mnóstwo badań (cała genetyka, immunologia, hormony, witaminy, nasienie, sono hsg). Jedyne co znaleźliśmy to tsh = 3,6 (już zbite) i mutacje mthfr i pai, obydwie w heterozygocie. Biorę letrox 50mg i cały set witamin metylowanych, acard 150. Aktualnie jest to nasz 4cykl starań. Zaczynam się niecierpliwić, gdyż w pierwszą ciążę zaszłam od razu. Znam statystyki ale staram się nimi nie kierować, bo nie brzmi to optymistycznie (75% kobiet po 35rż zajdzie w ciaże w ciągu 3 lat starań??), staram się być dobrej myśli i trochę odpuścić. przez pierwsze 3 cykle zaczynałam testować od 8dpo 🤦🏻‍♀️ , nakręcałam się, doszukiwalam obiawów, byłam już w zasadzie pewna ciąży i okazywało się, że nic z tego. Teraz jestem 8dpo i znowu mam wielką nadzieję, znowu widzę jakieś objawy (wczoraj w 7dpo miałam temp dip, pojawiły się też trochę ciemniejsze obwódki wokół sutków). W tym miesiący nie będę jednak testować, za bardzo boje się zawodu. już wolę dostać okres i jakoś to przełknąć, może trochę dłużej pożyć nadzieją. Jutro idę na badania (tsh, witaminy, morfo, mocz, cholesterol itp) i mimo, że mam skierowanie na hcg, nie zamierzam go robić. Kolejne hcg<0,2 to byłby cios. Już wolę doświadczyć tego „w naturze” :) Pozdrawiam Was dziewczyny mocno i trzymam za nas kciuki! ❤️❤️❤️
    Hej Clara trzymam kciuki ✊✊Badania robiłaś prywatnie ??

  • Clara86 Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 7 listopada, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwerose wrote:
    Hej Clara trzymam kciuki ✊✊Badania robiłaś prywatnie ??

    Dzięki ❤️ ja za Ciebie też bardzo mocno.
    Badania w znacznej większości prywatnie, na nfz tylko jakieś podstawowe typu morfo, tsh, hormony, podstawowe witaminy. Nfz nie obejmuje w ogóle genetyki po 1 poronieniu, immunologii. Poza tym lekarze w ogóle nie są chętni wystawiać jakiekolwiek skierowania, bo to „pierwsze poronienie - zdarza się” :/

    Zapomniałam dodać, że wyszła mi jeszcze podwyższona homocysteina (9,8) - udało mi się zbić do 7,2.

    Malwerose lubi tę wiadomość

  • Kasia 83 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 7 listopada, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Powodzenia !
    Dziękuję

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ