X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 19 października, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyniek90 wrote:
    Hej podczytuję was od jakiegoś czasu bo 35 lat zbliża się na nieubłaganie - zostało 11 dni szczęśliwej 34 🙈. Czy mogłabym do was dołączyć? 😊 Jestem po 1 nieudanej procedurze z 1 zarodkiem bez badań PGT-A. Teraz w 2 procedurze miałam 5 zarodków ale tym razem przebadałam i tylko 2 zdrowe. Łącznie staramy się już jakieś 4 lata, ale nikt nie znalazł przyczyny. Teraz sprawdzamy immunologię. Przerażają mnie koszty tych wszystkich badań i brak gwarancji tak naprawdę, że się uda :(.

.

Zapraszamy :)

Pyniek90 lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ❓czekam na wynik KIR i ANA1
    16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
  • _Qlka_ Autorytet

Wysłany: 19 października, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @STARAczka - liczę, że moze jednak czwartkowa beta okaże się niespodzianką 🍀

@Ola8999 - teoretycznie tak, w praktyce lekarze troche nie wiedzą co ze mną zrobić, czy czekać czy moze cykl sztuczny, najłatwiej byłoby im iść w cykl sztuczny, ale te gdzie własny pecherzyk jest i peka czy to sam, czy to z pomoca Ovitrelle niby sa bardziej fizjologiczne... a ja już sama nie wiem, męczy mnie to wszystko. Miałobyć pewniej i szybciej, a ostatecznie minelo 5 miesiecy i rezultatow brak 😑

@Pyniek90 - witaj! I rozgość się 😉
    Jeśli chodzi o immunologie to warto zrobic KIRy, biopsje endometrium, cross-match, immunofenotyp i profil cytokin, do tego ANA i mutacje na trombofilie.

STARAczka, Pyniek90 lubią tę wiadomość

AMH:
    01.25 - 3.57 ng/ml
    10.25 - 2.05 ng/ml, po 1 procedurze
    Owulacje własne przed IVF ✅️
    ANA, LA, RF, ASA ujemne ✅️
    Trombofilia - PAI-1 homozygota❌️ reszta ✅️
    Kariotyp ✅️
    MUCH ✅️
    Kir Bx + HLA C1/C1 ✅️
    Czynnik męski: morfologia 0-1%, DFI 45% -> 15%
    cross-match 28.8%
    01.25 - Biopsja endo - stan zapalny
    08.25 - Histeroskopia - nadal stan zapalny
    2024: puste jajo, biochem

05.25 - kwalifikacja ivf
    19.06.25 - ❄️❄️❄️ niebadane: 2x 3.2.2, prawidłowy po PGTa - 5.1.1
    FET - ?
  • _Qlka_ Autorytet

Wysłany: 19 października, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Cześć @Qlka, miałyś naprawdę ciężką drogę po punkcji i bardzo trzymam kciuki, żeby to wszystko Ci się wynagrodziło. Niech Twoje piękne zarodki dadzą Ci upragnioną ciążę 🤞🏼🍀🤗
    Czy masz już jakiś plan na transfer, czy czekasz, aż cykl się unormuje?

Nie mam dokładnych planow na transfer niestety, nie wiadomo nawet czy da rade w tym roku to ogarnąć, no masakra :(

AMH:
    01.25 - 3.57 ng/ml
    10.25 - 2.05 ng/ml, po 1 procedurze
    Owulacje własne przed IVF ✅️
    ANA, LA, RF, ASA ujemne ✅️
    Trombofilia - PAI-1 homozygota❌️ reszta ✅️
    Kariotyp ✅️
    MUCH ✅️
    Kir Bx + HLA C1/C1 ✅️
    Czynnik męski: morfologia 0-1%, DFI 45% -> 15%
    cross-match 28.8%
    01.25 - Biopsja endo - stan zapalny
    08.25 - Histeroskopia - nadal stan zapalny
    2024: puste jajo, biochem

05.25 - kwalifikacja ivf
    19.06.25 - ❄️❄️❄️ niebadane: 2x 3.2.2, prawidłowy po PGTa - 5.1.1
    FET - ?
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ