35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pyniek90 wrote:Hej podczytuję was od jakiegoś czasu bo 35 lat zbliża się na nieubłaganie - zostało 11 dni szczęśliwej 34 🙈. Czy mogłabym do was dołączyć? 😊 Jestem po 1 nieudanej procedurze z 1 zarodkiem bez badań PGT-A. Teraz w 2 procedurze miałam 5 zarodków ale tym razem przebadałam i tylko 2 zdrowe. Łącznie staramy się już jakieś 4 lata, ale nikt nie znalazł przyczyny. Teraz sprawdzamy immunologię. Przerażają mnie koszty tych wszystkich badań i brak gwarancji tak naprawdę, że się uda
.
.
Zapraszamy
Pyniek90 lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
❓histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
❓Cytokiny
❓immunofenotyp
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
Euthyrox, Dostinex, Glucophage -
@STARAczka - liczę, że moze jednak czwartkowa beta okaże się niespodzianką 🍀
@Ola8999 - teoretycznie tak, w praktyce lekarze troche nie wiedzą co ze mną zrobić, czy czekać czy moze cykl sztuczny, najłatwiej byłoby im iść w cykl sztuczny, ale te gdzie własny pecherzyk jest i peka czy to sam, czy to z pomoca Ovitrelle niby sa bardziej fizjologiczne... a ja już sama nie wiem, męczy mnie to wszystko. Miałobyć pewniej i szybciej, a ostatecznie minelo 5 miesiecy i rezultatow brak 😑
@Pyniek90 - witaj! I rozgość się 😉
Jeśli chodzi o immunologie to warto zrobic KIRy, biopsje endometrium, cross-match, immunofenotyp i profil cytokin, do tego ANA i mutacje na trombofilie.
STARAczka, Pyniek90 lubią tę wiadomość
Owulacje własne przed IVF ✅️
ANA, LA, RF, ASA ujemne ✅️
Trombofilia - PAI-1 homozygota❌️ reszta ✅️
Kariotyp ✅️
MUCH ✅️
Kir Bx + HLA C1/C1 ✅️
Czynnik męski: morfologia 0-1%, DFI 45% -> 15%
cross-match 28.8%
01.25 - Biopsja endo - stan zapalny
08.25 - Histeroskopia - nadal stan zapalny
2024: puste jajo, biochem
05.25 - kwalifikacja ivf
19.06.25 - ❄️❄️❄️ niebadane: 2x 3.2.2, prawidłowy po PGTa - 5.1.1
FET - ? -
LS wrote:Cześć @Qlka, miałyś naprawdę ciężką drogę po punkcji i bardzo trzymam kciuki, żeby to wszystko Ci się wynagrodziło. Niech Twoje piękne zarodki dadzą Ci upragnioną ciążę 🤞🏼🍀🤗
Czy masz już jakiś plan na transfer, czy czekasz, aż cykl się unormuje?
Nie mam dokładnych planow na transfer niestety, nie wiadomo nawet czy da rade w tym roku to ogarnąć, no masakra
Owulacje własne przed IVF ✅️
ANA, LA, RF, ASA ujemne ✅️
Trombofilia - PAI-1 homozygota❌️ reszta ✅️
Kariotyp ✅️
MUCH ✅️
Kir Bx + HLA C1/C1 ✅️
Czynnik męski: morfologia 0-1%, DFI 45% -> 15%
cross-match 28.8%
01.25 - Biopsja endo - stan zapalny
08.25 - Histeroskopia - nadal stan zapalny
2024: puste jajo, biochem
05.25 - kwalifikacja ivf
19.06.25 - ❄️❄️❄️ niebadane: 2x 3.2.2, prawidłowy po PGTa - 5.1.1
FET - ? -
Krótki update ode mnie: wczoraj byliśmy na połówkowych, jedynie 2,5 h opóźnienia w szpitalu było 😅 i lekki bałagan, bo lekarz nie miał mnie na liście 🤦🏼♀️ na szczęście udało się w końcu wejść- Maluch mocno ziewał, chyba byl znudzony tym czekaniem 😅 Wszystko gra na ten moment, oby tak dalej szło ✊️🍀
@Pyniek90 cześć 👋a immunologie sprawdzacie na własną rękę czy macie zalecenia co najpierw badać? Bo rzeczywiście tych badań co Qlka wymieniła jest sporo i to dość wysoki koszt (my też je robiliśmy, już za jednym zamachem, bo bylismy z lekka zdesperowani po 7-mu nieudanych transferach...)
@_Qlka_ mam nadzieję, że w końcu ruszy u Ciebie ✊️🍀
Ola8999, Just00, Runnerka, _Qlka_, Nessie, Kat84 lubią tę wiadomość
Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
-cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
-allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min
02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞
Klinika nr 2 od 09.2024:
IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
- transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
- transfer IX 05.04 5.2.3 💔
Klinika nr 1 2021-08.2024
4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
-transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
-transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

-
Thoruviel wrote:Krótki update ode mnie: wczoraj byliśmy na połówkowych, jedynie 2,5 h opóźnienia w szpitalu było 😅 i lekki bałagan, bo lekarz nie miał mnie na liście 🤦🏼♀️ na szczęście udało się w końcu wejść- Maluch mocno ziewał, chyba byl znudzony tym czekaniem 😅 Wszystko gra na ten moment, oby tak dalej szło ✊️🍀
@Pyniek90 cześć 👋a immunologie sprawdzacie na własną rękę czy macie zalecenia co najpierw badać? Bo rzeczywiście tych badań co Qlka wymieniła jest sporo i to dość wysoki koszt (my też je robiliśmy, już za jednym zamachem, bo bylismy z lekka zdesperowani po 7-mu nieudanych transferach...)
@_Qlka_ mam nadzieję, że w końcu ruszy u Ciebie ✊️🍀
Trzymam kciuki żeby dalej wszystko szło tak gładko 😊😊, no i żeby poród też był gładki
Byłam na wizycie u doktora Sydora trochę zlecił - cross match, alko MLR, trombofilia wrodzona, przeciwciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM oraz Hla-c u męża bo mam kir AA. Finalnie zdecydowaliśmy się zbadać wszystko żeby potem nie żałować. Też po ostatniej stymulacji miałam USG piersi, nigdy nie miałam żadnych torbieli a teraz nagle się pojawiły. Niby nic groźnego do obserwacji, może nie ma związku, ale jakoś mam wewnętrzny opór przed kolejną stymulacją. Biopsję endometrium też zrobiliśmy i wynik jest, że nie ma stanu zapalnego.
Kat84, Thoruviel, Mandi41 lubią tę wiadomość
Starania od 2022 roku
Klinika niepłodności od 2024
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
Kir AA ❌
34 🕺
Wszystkie parametry nasienia w normie
Kariotyp ✅
Hcl-a c1c2 ❌
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
Cześć dziewczyny
Lajla, powodzonka na wizycie i daj znać jak wrażenia ✊🏻 mam nadzieję, że szybko zaczniecie stymulację.
Kat84, a jak u Ciebie przebiega stymulacja? Miałaś już podgląd? Jak się czujesz?
Pyniek90, witaj, ja też mam skłonność do torbieli w piersiach i też bałam się co będzie po stymulacji. Ale okazało się, że nie miało to u mnie wpływu. Co do przyczyn niepłodności u nas też nie znaleziono żadnej przyczyny, wszystkie badania wychodziły wręcz książkowo. Kiedy będziesz mieć kolejny transfer?
STARAczka, przykro mi 😢 no ale masz jeszcze 5 zarodków więc ciagle jest duża szansa, że się uda. Robisz jutro bęte dla kliniki?
Thoruviel, super że wszystko wyszło super 🥰 mój w ogóle nie chce pokazać twarzy na USG, oglądamy ciągle plecki 😛
qlka, czekacie aż cykle się uregulują czy może można spróbować na cyklu sztucznym?
LS, masz rację, że to nie ja powinnam się martwić pracą. To samo powiedział mi mój szef, że to jemu płacą za martwienie się. To nie jest moja wina, że doprowadzili do takiej sytuacji, że jestem sama w dziale i nikt nie jest przeszkolony nawet w wąskim zakresie. No ale jednak się martwię, bo chciałabym tu wrócić. Dwie moje koleżanki z działu właśnie po urlopie macierzyńskim zostały pożegnane, co uważam za straszne świństwo. Łudzę się, że jeśli będę sumiennie pracować póki mogę, porobię instrukcje itp. To będę miała gdzie wrócić, ale ostatnio już nawet mój szef nie jest tego taki pewien…Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 07:50
Lajla87_87, Kat84 lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
No to ja już oficjalnie po becie z dziewiątego dnia (klinika każe 10-go, ale ja zawsze lubię być już wypłakana, gdy lekarz oddzwania;): poniżej 2,1. Zatem nie było nawet próby implantacji żadnego z dwóch pięknych zarodków. U mnie brak objawów po transferze jest jednoznaczny z niepowodzeniem. Bóg obdarzył mnie potężnym biustem (i talią modelki, o zgrozo!), więc one są moim barometrem ciążowym:) Po udanych transferach od razu sięgały podłogi, dosłownie po trzech dniach! Tym razem skuliły się w sobie:).
Nie wiem, co robić: czy od razu zaczynać kolejny cykl transferowy, czy odczekać miesiąc. Lekarz zawsze powtarza, że to bez różnicy, zależy od mojej głowy.
Piszecie o pracy. Ja również mam problematyczną sytuację. Pracuję za trzech, jestem tytanem pracy i reprezentuję już zanikajacy jej etos. Jestem też niedoceniana, słabo wynagradzana, nielubiana, bo nie wdaję się w układziki. Jedynym plusem jest to, że jak biorę dzień zwolnienia na wyjazd do kliniki, nie robią problemu i nie pytają. Mój kompromis wewnętrzny jest więc taki, że dopóki się staram i mam jeszcze trzy transfery w perspektywie, siedzę cicho i wszystko znoszę. Ale to nie jest metoda! Ktoś mi kiedyś powiedział mądrą rzecz: Pamiętaj, że praca to TYLKO narzędzie zdobycia środków na przetrwanie i realizację marzeń. Tak ją traktuj. Więc jeśli praca nie szanuje ciebie i sprawia, że więdniesz, znajdź po prostu inne źródło. Ich jest naprawdę wiele, trzeba tylko do nich zapukać. Praca nie może być w najmniejszym stopniu wyznacznikiem twojej wartości i godności. Jest umową społeczną: dajesz, więc dostajesz. Nie zatrzymaj się na etapie, gdy tylko dajesz...
No nic, będę myśleć, co dalej, w międzyczasie pognam do tego ołtarza chwilę ładnie powyglądać i będę czytać, co u Was! Te dobre posty naprawdę napawają mnie radością, bo udowadniają, że metoda in vitro to CUD!
Nessie, Pyniek90, LS lubią tę wiadomość
-
STARAczka bardzo mi przykro, że Twoje przeczucia się potwierdziły. To, że potrafisz tak czytać swoje ciało jest niesamowite. Ja trzymam kciuki za Twoje pozostałe zarodki.
Ja byłam dziś monitoringu. Prawy jajnik jak zawsze marnie (2 małe pęcherzyki) a robote robi lewy (6-7) sporych pęcherzyków.
Wygląda OK. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu i proga.
Kolejna wizyta w poniedziałek na monitoring i wtedy decyzja, czy punkcja w środę (taki plan na dziś).
Kontynuujemy Mensinorm, mniejsza dawka (z 225 na 150) plus dochodzi Orgalutran na wstrzymywanie owulacji.
Czuję się dobrze, lekki ból głowy i czucie jajników ale poza tym bardzo dobrze.
Edit: mam wyniki: Estradiol (E2): 2244 pmol/l ≈ 612 pg/ml
Progesteron (P4): 0,853 nmol/l ≈ 0,27 ng/ml
Więc chyba wszystko na najlepszej drodze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 13:26
Runnerka, Nessie, Pyniek90, Ola8999, LS lubią tę wiadomość
👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
18.10 start stymulacji: Mensinorm 225 j.
29.10 punkcja➡️ 14 pobranych ➡️ 8 zapłodnionych ➡️ 2 ❄️❄️ (✅ po PGT-A)
01.12 transfer FET ❄️4BA -
Przy kazdej punkcji miałam prawie identyczne wyniki i liczbę pęcherzyków jak Ty!Kat84 wrote:STARAczka bardzo mi przykro, że Twoje przeczucia się potwierdziły. To, że potrafisz tak czytać swoje ciało jest niesamowite. Ja trzymam kciuki za Twoje pozostałe zarodki.
Ja byłam dziś monitoringu. Prawy jajnik jak zawsze marnie (2 małe pęcherzyki) a robote robi lewy (6-7) sporych pęcherzyków.
Wygląda OK. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu i proga.
Kolejna wizyta w poniedziałek na monitoring i wtedy decyzja, czy punkcja w środę (taki plan na dziś).
Kontynuujemy Mensinorm, mniejsza dawka (z 225 na 150) plus dochodzi Orgalutran na wstrzymywanie owulacji.
Czuję się dobrze, lekki ból głowy i czucie jajników ale poza tym bardzo dobrze.
Edit: mam wyniki: Estradiol (E2): 2244 pmol/l ≈ 612 pg/ml
Progesteron (P4): 0,853 nmol/l ≈ 0,27 ng/ml
Więc chyba wszystko na najlepszej drodze..
Czasem zapładniało się pięć komórek, czasem tylko dwie... Cykle są losowe - jak mawiał lekarz. Jestem ciekawa, jaki wynik ostatecznie osiągniesz!
Kat84 lubi tę wiadomość
-
Runnerka wrote:Cześć dziewczyny
Lajla, powodzonka na wizycie i daj znać jak wrażenia ✊🏻 mam nadzieję, że szybko zaczniecie stymulację.
Kat84, a jak u Ciebie przebiega stymulacja? Miałaś już podgląd? Jak się czujesz?
Pyniek90, witaj, ja też mam skłonność do torbieli w piersiach i też bałam się co będzie po stymulacji. Ale okazało się, że nie miało to u mnie wpływu. Co do przyczyn niepłodności u nas też nie znaleziono żadnej przyczyny, wszystkie badania wychodziły wręcz książkowo. Kiedy będziesz mieć kolejny transfer?
STARAczka, przykro mi 😢 no ale masz jeszcze 5 zarodków więc ciagle jest duża szansa, że się uda. Robisz jutro bęte dla kliniki?
Thoruviel, super że wszystko wyszło super 🥰 mój w ogóle nie chce pokazać twarzy na USG, oglądamy ciągle plecki 😛
qlka, czekacie aż cykle się uregulują czy może można spróbować na cyklu sztucznym?
LS, masz rację, że to nie ja powinnam się martwić pracą. To samo powiedział mi mój szef, że to jemu płacą za martwienie się. To nie jest moja wina, że doprowadzili do takiej sytuacji, że jestem sama w dziale i nikt nie jest przeszkolony nawet w wąskim zakresie. No ale jednak się martwię, bo chciałabym tu wrócić. Dwie moje koleżanki z działu właśnie po urlopie macierzyńskim zostały pożegnane, co uważam za straszne świństwo. Łudzę się, że jeśli będę sumiennie pracować póki mogę, porobię instrukcje itp. To będę miała gdzie wrócić, ale ostatnio już nawet mój szef nie jest tego taki pewien…
A jesteś zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony? Bo chyba nie może ci tak o podziękować po powrocie. Ogólnie niestety po roku czasu, gdy będziesz zajmować się maleństwem, szef prawdopodobnie szybciutko zapomni jak się poświęcałaś. Dlatego nie warto żebyś się martwiła i poświęcała. Najważniejsze jest teraz twoje i maluszka zdrowie. Długo o to walczyłaś
. Ja bym na twoim miejscu poszła na l4 i trudno jego zmartwienie.
Transfer prawdopodobnie pod koniec listopada lub na początku grudnia, w następnym cyklu
Kat84, Ola8999 lubią tę wiadomość
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
Kir AA ❌
34 🕺
Kariotyp ✅
Hcl-a c1c2 ❌
Beta
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
STARAczka wrote:No to ja już oficjalnie po becie z dziewiątego dnia (klinika każe 10-go, ale ja zawsze lubię być już wypłakana, gdy lekarz oddzwania;): poniżej 2,1. Zatem nie było nawet próby implantacji żadnego z dwóch pięknych zarodków. U mnie brak objawów po transferze jest jednoznaczny z niepowodzeniem. Bóg obdarzył mnie potężnym biustem (i talią modelki, o zgrozo!), więc one są moim barometrem ciążowym:) Po udanych transferach od razu sięgały podłogi, dosłownie po trzech dniach! Tym razem skuliły się w sobie:).
Nie wiem, co robić: czy od razu zaczynać kolejny cykl transferowy, czy odczekać miesiąc. Lekarz zawsze powtarza, że to bez różnicy, zależy od mojej głowy.
Piszecie o pracy. Ja również mam problematyczną sytuację. Pracuję za trzech, jestem tytanem pracy i reprezentuję już zanikajacy jej etos. Jestem też niedoceniana, słabo wynagradzana, nielubiana, bo nie wdaję się w układziki. Jedynym plusem jest to, że jak biorę dzień zwolnienia na wyjazd do kliniki, nie robią problemu i nie pytają. Mój kompromis wewnętrzny jest więc taki, że dopóki się staram i mam jeszcze trzy transfery w perspektywie, siedzę cicho i wszystko znoszę. Ale to nie jest metoda! Ktoś mi kiedyś powiedział mądrą rzecz: Pamiętaj, że praca to TYLKO narzędzie zdobycia środków na przetrwanie i realizację marzeń. Tak ją traktuj. Więc jeśli praca nie szanuje ciebie i sprawia, że więdniesz, znajdź po prostu inne źródło. Ich jest naprawdę wiele, trzeba tylko do nich zapukać. Praca nie może być w najmniejszym stopniu wyznacznikiem twojej wartości i godności. Jest umową społeczną: dajesz, więc dostajesz. Nie zatrzymaj się na etapie, gdy tylko dajesz...
No nic, będę myśleć, co dalej, w międzyczasie pognam do tego ołtarza chwilę ładnie powyglądać i będę czytać, co u Was! Te dobre posty naprawdę napawają mnie radością, bo udowadniają, że metoda in vitro to CUD!
Bardzo mi przykro, że twoje przeczucie się potwierdziło
. Bardzo dobrze znasz swoje ciało, też bym tak chciała. Trzymam kciuki za kolejny transfer, tak jak pisałam wcześniej statystycznie któryś zarodek musi być zdrowy.
Życzę Ci też wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
. Oby wszystko było tak jak sobie zaplanowałaś.
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
Kir AA ❌
34 🕺
Kariotyp ✅
Hcl-a c1c2 ❌
Beta
Jestem już po wizycie 😉 Będę na cyklu długim zaczynam teraz w tym najbliższym cyklu czyli za 2-3dni jak dostanę okres lekiem Vixpo potem wizyta 14.11 z wynikiem TSH bo mam brać euthyrox by to TSH mi nie skakało, a mój mąż ma być po badaniu nasienia rozszerzonych i fragmentacji DNA nasienia więc idzie jakoś na początku listopada.
Potem na wizycie 14.11 dostaje jakiś zastrzyk Diphereline i będziemy robić cykl stymulacji.
Do genetyka będą nas umawiać bo mamy mieć jednak pgta.
Heparynę dostanę bo tu każdej ja dają
I teraz tak: będę mieć świeży transfer 2-3 dniowego zarodka więc na to wychodzi że w grudniu a reszta zarodków pójdzie na pgta
Mam pójść do innego immunologa dr P. albo dr S. będę musiała umówić wizytę by powiedział co on myśli o tym wszystkim jeszcze poza dr J.
Będę mieć wlewy z intralipidu na te moje duże NK w Endometrium
Na wizycie 14.11 pobiorą wymazy na muchę i biocenozę pochwy.
Generalnie lekarz super patrzy na całość obrazowo analizuje i widzi co dalej robić gdy coś nie pójdzie nam teraz
Jestem w szoku że tacy są lekarze
Siedzieliśmy z dobre 50 min u niego głowa mi paruje.
@Runnerka jutro napiszę ci wiadomość na priv bo chyba będę mieć parę pytań 😆🫣
Jak narazie muszę ochłonąć 😂
Runnerka, Pyniek90, 'Marzycielka', Thoruviel, Ola8999, Mandi41, Kat84, LS lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)
tarczyca 🆗 kariotyp 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 ❌
CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% (APC) ❌ & negatywny (Cytolab) 🤷♀️
MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌ Sono-hsg 🆗 APS 🆗
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
09.2024 HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0% (10.2025)❌
SCSA 🆗
I IVF protokół krótki
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀 02.25 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ x 5
03.2025 3AA cb💔
05.2025 4AA <0,2
08.2025 4AA <0,2
09.2025 4AA + 4BB <0,2
II IVF protokół ultra długi (z PGTa?)
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
Start 26.10 Vixpo, 2 x diphereline
5.12 wizyta dr Sydor
12.12 rozpisanie stymulacji -
Lajla87_87 wrote:Jestem już po wizycie 😉 Będę na cyklu długim zaczynam teraz w tym najbliższym cyklu czyli za 2-3dni jak dostanę okres lekiem Vixpo potem wizyta 14.11 z wynikiem TSH bo mam brać euthyrox by to TSH mi nie skakało, a mój mąż ma być po badaniu nasienia rozszerzonych i fragmentacji DNA nasienia więc idzie jakoś na początku listopada.
Potem na wizycie 14.11 dostaje jakiś zastrzyk Diphereline i będziemy robić cykl stymulacji.
I teraz tak: będę mieć świeży transfer 2-3 dniowego zarodka więc na to wychodzi że w grudniu a reszta zarodków pójdzie na pgta
Mam pójść do innego immunologa dr P. albo dr S. będę musiała umówić wizytę by powiedział co on myśli o tym wszystkim jeszcze poza dr J.
Generalnie lekarz super patrzy na całość obrazowo analizuje i widzi co dalej robić gdy coś nie pójdzie nam teraz
@ Lajla dzięki za wyczerpujące zdanie relacji😜 bardzo byłam ciekawa Twojej wizyty 😄 trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 20:20
Lajla87_87 lubi tę wiadomość
👩♀️''88
sono-HSG✔️
AMH 2,9 - 01.2024 ✔️
Niedoczynność tarczycy
50g euthyrox - TSH 1.2
anty TPO - 0.62
T4 -6.1
FT4 - 1.11
Ferrytyna 54,25
FSH - 5.36, LH - 8.5 w 4dc
Wit. D3 - 34.6
Kwas foliowy - 15.83
Testosteron -1.42
Kariotyp - prawidłowy: 46,XX
KIR - Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3,2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm.
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS4 norm, 2DS5, 3DP1 variant.
Histeroskopia + biopsja w 18dc - polipowate endometrium w fazie poliferacyjnej
CD 56 - +35/HPF niska liczba uNK
CD 138 wynik ujemny
🧔♂️'92
Nasienie ✔️
Kariotyp - prawidłowy 46,XY
I IVF 2025:❌ 02.25
II IVF 2025:❌ 05.2 -
@STARAczka przykro mi 🫂 miałam nadzieję, że tym razem się uda. Będę mocno trzymać kciuki przy następnym transferze, toć musi w końcu coś ruszyć przy takiej małej armii zarodków ✊️🍀
@Pyniek90 fajnie, że robicie tyle badań, koszt wysoki- ale wlasnie, da obraz sytuacji.
@Kat84 ładnie to wygląda, czyli przyszly tydzień już będzie wiadomo ile komórek- oby ładnie się zapłodniły 🍀✊️
@Lajla to konkret plan, widzę, że lekarz wytoczył ciężkie działa 💪super, że takie holistyczne podejście ma. Oby stymulacja przy tym wszystkim była owocna 🍀✊️ z heparyną u mnie lekarz podchodził tak, że praktycznie nie ma skutków ubocznych, a może sporo pomóc. Minus taki, że jak już bierzesz to szybko nie odstawisz 😉 ale ja już przyzwyczaiłam się do codziennych zastrzyków.
Lajla87_87, Kat84 lubią tę wiadomość
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min
Klinika nr 2 od 09.2024:
3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:

-
Lajla87_87 wrote:Jestem już po wizycie 😉 Będę na cyklu długim zaczynam teraz w tym najbliższym cyklu czyli za 2-3dni jak dostanę okres lekiem Vixpo potem wizyta 14.11 z wynikiem TSH bo mam brać euthyrox by to TSH mi nie skakało, a mój mąż ma być po badaniu nasienia rozszerzonych i fragmentacji DNA nasienia więc idzie jakoś na początku listopada.
Lajla87 ciekawe, że podadzą Ci 2/3 dniowca w świeżym transferze. Też o tym myślałam ale jeszcze nawet z lekarzem takiej opcji nie dyskutowałam. U mnie zarodki bardzo dobrze wyglądają do 4 dnia więc może to było by to.
Jaki powód u Ciebie? Lekarz coś więcej powiedział!
Super, że jesteście teraz zaopiekowani!
My też powtarzaliśmy poszerzone badania nasienia i defragmentację dna. Tydzień czekaliśmy na wyniki.
Lajla87_87 lubi tę wiadomość
👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
18.10 start stymulacji: Mensinorm 225 j.
29.10 punkcja➡️ 14 pobranych ➡️ 8 zapłodnionych ➡️ 2 ❄️❄️ (✅ po PGT-A)
01.12 transfer FET ❄️4BA -
Lajla, obyś w grudniu na święta wysikała dwie kreski 🥰 heparyna nie taka zła, widziałam wiele historii zajścia w ciążę po jej wdrożeniu, sama się zastanawiam czy ona nie była u mnie kluczowa.
STARAczka, masz rację z pracą, nie ma się co poświęcać. Tyle że ja lubię swoją pracę, czuję się doceniona (może niekoniecznie finansowo 😉) i zależy mi, żeby nie został po mnie chaos i zastanawianie się, jak ona to robiła. Wg mojego szefa i innych mam dużo obowiązków, ale po tylu latach pracy ja mam to wszystko tak poukładane, że wcale nie czuję się tak bardzo obciążona i mam czas np. Przesiadywac tu na forum 😀 uważam też, że pójście na l4 i siedzenie w domu może mieć zły wpływ na moją psychikę, chyba umarłabym z nudów. Moze gdyby było lato i piękna pogoda to inaczej bym myślała, ale obecna pora roku raczej tak średnio zachęca do spacerów (choć i tak się staram spacerować codziennie).
Pyniek, tak, umowa na czas nieokreślony. To prawda, muszą mnie przyjąć po powrocie z macierzyńskiego, ale za kilka miesięcy mogą normalnie wręczyć mi wypowiedzenie. I taki los właśnie spotkał dwie moje koleżanki z pracy rok temu (co prawda zadziały się w międzyczasie zmiany restrukturyzacyjne i one liczyły się z tym, że ich etaty mogą być zlikwidowane).
Lajla87_87, Ola8999 lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Kat84 wrote:Lajla87 ciekawe, że podadzą Ci 2/3 dniowca w świeżym transferze. Też o tym myślałam ale jeszcze nawet z lekarzem takiej opcji nie dyskutowałam. U mnie zarodki bardzo dobrze wyglądają do 4 dnia więc może to było by to.
Jaki powód u Ciebie? Lekarz coś więcej powiedział!
Super, że jesteście teraz zaopiekowani!
My też powtarzaliśmy poszerzone badania nasienia i defragmentację dna. Tydzień czekaliśmy na wyniki.
Doktor mówił że jak mogą to podają zarodki 3 dniowe. Taka ich polityka tak samo jak dla każdej dają Heparynę.
Myślałam że nas nie będzie to dotyczyło skoro powiedział że na pgta mamy dać zarodki ale powiedział że będzie starać się transferować świeżego zarodka a resztę na pgta.
Jakoś tym wszystkim przerażona jeszcze jestem bo pierwszy protokół był krótki a estradiol przed transferem ponad 4 tys więc nie było mowy o świeżym transferze a tu długi protokół, świeży transfer inaczej to wszystko.
Więc też pogadaj ze swoją Lekarka co o tym myśli 😉🤩 i takie rozwiązanie by się sprawdziło
Kat84, Ola8999 lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)
tarczyca 🆗 kariotyp 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 ❌
CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% (APC) ❌ & negatywny (Cytolab) 🤷♀️
MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌ Sono-hsg 🆗 APS 🆗
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
09.2024 HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0% (10.2025)❌
SCSA 🆗
I IVF protokół krótki
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀 02.25 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ x 5
03.2025 3AA cb💔
05.2025 4AA <0,2
08.2025 4AA <0,2
09.2025 4AA + 4BB <0,2
II IVF protokół ultra długi (z PGTa?)
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
Start 26.10 Vixpo, 2 x diphereline
5.12 wizyta dr Sydor
12.12 rozpisanie stymulacji -
@Runnerka co do pracy: ja też myslalam, że się zanudzę. Ale byłam teraz w październiku 1,5 tygodnia na L4, bo jestem niewyspana i ciezko mi wysiedzieć przy kompie (boli mnie/mam dyskomfort - a krzesło bdb). Wróciłam w poniedziałek... I juz żałuję. Jestem zmęczona, ciągle na callach jestem, skupienie średnio (jak widać piszę na forum 🤣). A tak jak byłam na L4 czytałam sobie książki, chodzilam na zajęcia z Aktywnej ciazy (teraz przez pracę nie mogę bo o 11 są), spacerowałam, do kina chodziłam i odpoczywałam, lekarzy załatwiałam, koty głaskałam i totalnie się nie nudziłam.
Pracuje w korpo, 3 lata zaraz miną, nie jest to moja praca marzeń, ale jest ok, są fajni ludzie i ok pensja. Zmieniłam na nią w trakcie starań z in vitro - poprzedni pracodawca był toksyczny, depresji dostałam tylko. Teraz po zmianie jestem zadowolona, menadżerstwo też jest ze mnie zadowolone i chcę do niej wrócić później. Ale teraz mam inne priorytety, praca to tylko praca. Ma mi przynieść pieniądze i ma mnie jak najmniej stresować 😉 Dlatego przebieram nogami do wizyty u naszej lekarki i spadam na L4.
I tak jak wrócę - to nie będą pamiętać do kiedy pracowałam ani czy byłam dobra czy nie, tak juz jest w robocie, jesteśmy tylko trybikami w większej maszynie 🤷🏼♀️
I dodam - przyjaciółka mega sie starała, pracowała do 6 miesiąca ciąży. Wrocila - i mieli jej za złe, że już nie jest dawną sobą i nie uśmiecha się tak jak kiedyś (bo wiadomo, niewyspana była przez dziecko), zwrócili jej uwagę, że za dużo chorobowego bierze (bo dziecko ze żłoba przynosiło zarazki, norma). Miała pogadankę z HRami. Nikt nie pamiętał tego jak przed ciąża pracowała i mieli tylko pretensje. Wytrzymała pół roku i zmienila robotę.
Ola8999 lubi tę wiadomość
Klinika nr 2 od 09.2024:

-
Hej dziewczyny, czytam caly czas ale jakos sie nie moge zebrac do odpisania

Staraczka strasznie mi przykro
mam nadzieje, ze w kolejnym podejsciu to bedzie ten lucky transfer!
Lajla trzymam za Ciebie kciuki mocno, mocno
Kat84 oby pobrali jak najwiecej
Qlka jak z Twoimi hormonami? bo mnie przerwana stymulacja rozjechala.. TSH do gory, FSH do gory, prolaktyna do gory.. zalamka troche.. jedyne co to duphaston faktycznie dobrze wplynal na progra.. i moze te zawirowania chociaz sie ogarna. Wiecie mialam 50 dniowy cykl.. jakis kosmos.
LS - ty rozumiem czekasz do grudnia?
Dziewczyny z brzuszkami
fajnie ze piszecie, mam nadzieje ze kazda z udzielajacych bedzie w koncu w takim momencie i zalozymy jakis wspolny watek ciaza 35+ plus po ciezkich bojach z IVF.
U mnie..
Zmieniamy klinike, chcialabym napisac, ze zmienilismy, ale nas troche wyrolowali w Novum. Byla wizyta wstepna, a startowa dopiero 25 listopada.. Stwierdzilam, ze nie bede proznowac bo oszaleje z tej niemocy i wkurwienia, ze czas mi ucieka... sprobuje umowic sie na histeroskopie w Krakowie.
Zrobilam jakis czas temu Kir i Ana. Kir wyszedl do dupy.. wiec dzis zrobilismy mojemu HLA- C i modle sie zeby nie mial C2.
Wkurza mnie, ze przejda mi 2 cykle do tej wizyty.. o ile juz sie unormowaly.. Bede probowac umowic sie do Jarosz jako na koniec listopada albo grudzien. Powinnam do tej pory uzbierac komplet badan, bo kilka musze zrobic 18-22 dzien cyklu. Moj sie wscieka, ze niepotrzebnie robie badania skoro nawet nie mam zarodka. Ja juz chyba na przyszlosc chce wiedziec na czym stoje. Z pozytywny rzeczy.. ciesze sie ze ucieklam z poprzedniej kliniki.. Od razu mi jakos lzej.
Nessie, Kat84, Lajla87_87, LS lubią tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
❓histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
❓Cytokiny
❓immunofenotyp
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
Euthyrox, Dostinex, Glucophage -
Mandi41 wrote:Hej dziewczyny, czytam caly czas ale jakos sie nie moge zebrac do odpisania

Staraczka strasznie mi przykro
mam nadzieje, ze w kolejnym podejsciu to bedzie ten lucky transfer!
Lajla trzymam za Ciebie kciuki mocno, mocno
Kat84 oby pobrali jak najwiecej
Qlka jak z Twoimi hormonami? bo mnie przerwana stymulacja rozjechala.. TSH do gory, FSH do gory, prolaktyna do gory.. zalamka troche.. jedyne co to duphaston faktycznie dobrze wplynal na progra.. i moze te zawirowania chociaz sie ogarna. Wiecie mialam 50 dniowy cykl.. jakis kosmos.
LS - ty rozumiem czekasz do grudnia?
Dziewczyny z brzuszkami
fajnie ze piszecie, mam nadzieje ze kazda z udzielajacych bedzie w koncu w takim momencie i zalozymy jakis wspolny watek ciaza 35+ plus po ciezkich bojach z IVF.
U mnie..
Zmieniamy klinike, chcialabym napisac, ze zmienilismy, ale nas troche wyrolowali w Novum. Byla wizyta wstepna, a startowa dopiero 25 listopada.. Stwierdzilam, ze nie bede proznowac bo oszaleje z tej niemocy i wkurwienia, ze czas mi ucieka... sprobuje umowic sie na histeroskopie w Krakowie.
Zrobilam jakis czas temu Kir i Ana. Kir wyszedl do dupy.. wiec dzis zrobilismy mojemu HLA- C i modle sie zeby nie mial C2.
Wkurza mnie, ze przejda mi 2 cykle do tej wizyty.. o ile juz sie unormowaly.. Bede probowac umowic sie do Jarosz jako na koniec listopada albo grudzien. Powinnam do tej pory uzbierac komplet badan, bo kilka musze zrobic 18-22 dzien cyklu. Moj sie wscieka, ze niepotrzebnie robie badania skoro nawet nie mam zarodka. Ja juz chyba na przyszlosc chce wiedziec na czym stoje. Z pozytywny rzeczy.. ciesze sie ze ucieklam z poprzedniej kliniki.. Od razu mi jakos lzej.
A suplementujesz się teraz jakoś na jakość komórek? Pytam bo sama w suplementy nie do końca wierzyłam, ale po tym jak dodałam koenzym q10, omegę i NAC to liczba zarodków gwałtownie wzrosła z 1 na 5 😅. Co prawda stymulacja była inna, zmieniłam klinikę więc inni embriolodzy. Chce jednak wierzyć, że te suplementy też się przyczyniły do tego 😅.
Uważam, że dobrze robisz że się badasz teraz. Szkoda marnować czasu. Tak naprawdę ja mam zarodki od września i co chwila badania, oczekiwania wizyty. Jakbym miała komplet przed to już bym była po transferze
.
Mandi41, Ola8999, Lajla87_87 lubią tę wiadomość
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
Kir AA ❌
34 🕺
Kariotyp ✅
Hcl-a c1c2 ❌
Beta
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe