Mandi41 wrote:
Powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam opoznienia wiecej niz max 2 dni..
o kurcze to ciekawe z tym orgalutranem na poczatek.. ale widzialam ze sporo bylo pobranych.
Dobrze ze piszecie o tych kirach bo ja czekam na wynik. Na razie zrobilam tylko swoj Kir.
Powiem wam, ze probuje ten okres przezyc bez ibuprofenu, zeby tez zobaczyc co mnie dokladnie boli i jak. Bo zawsze max nacpana ibuprofenem, a i tak pobolewa. No wiec moje prawe biodro chce mi odpasc.. jakby mi ktos w nim wiercil.. do tego promieniuje na ledzwie.. Brzuch mi skreca. Dzien drugi czyli u mnie najgorszy. Powiem wam ze ta endometrioza do niezle gowno jest.
Co do tego Orgalutranu na początek to też się dziwiłam ale przeczytałam, że dawany na początek ma wyciszyć i wyrównać start wszystkich pęcherzyków. W pierwszej stymulacji miałam niezłą odpowiedź i to z jednego jajnika (lewego). Prawy co prawda jest ale po usunięciu torbieli parę lat temu ewidentnie się ociąga. Ostatnio miałam na nim tylko 2 małe pęcherzyki i z niego nic nie pobraliśmy.
👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran
👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran