X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 wrote:
    Powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam opoznienia wiecej niz max 2 dni..

o kurcze to ciekawe z tym orgalutranem na poczatek.. ale widzialam ze sporo bylo pobranych.

Dobrze ze piszecie o tych kirach bo ja czekam na wynik. Na razie zrobilam tylko swoj Kir.

Powiem wam, ze probuje ten okres przezyc bez ibuprofenu, zeby tez zobaczyc co mnie dokladnie boli i jak. Bo zawsze max nacpana ibuprofenem, a i tak pobolewa. No wiec moje prawe biodro chce mi odpasc.. jakby mi ktos w nim wiercil.. do tego promieniuje na ledzwie.. Brzuch mi skreca. Dzien drugi czyli u mnie najgorszy. Powiem wam ze ta endometrioza do niezle gowno jest.

Co do tego Orgalutranu na początek to też się dziwiłam ale przeczytałam, że dawany na początek ma wyciszyć i wyrównać start wszystkich pęcherzyków. W pierwszej stymulacji miałam niezłą odpowiedź i to z jednego jajnika (lewego). Prawy co prawda jest ale po usunięciu torbieli parę lat temu ewidentnie się ociąga. Ostatnio miałam na nim tylko 2 małe pęcherzyki i z niego nic nie pobraliśmy.

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
    II IVF (z PGT-A) 10.25
    stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ