Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach,to prawda czas sie mocno kurczy i doba jest za krotka,aby siasc,zebrac mysli i cos rzeczowego napisac 😅Nasz synek to Mateusz,dlugo zastanawialismy sie nad imieniem tzn. bardziej ja,bo podobaly mi sie dwa tylko,jedno odpadlo jeszcze przed slubem bo maz kazal mi przyrzekac ze jesli bedziemy miec synka to go tak nie nazwe,a drugie ktore wymyslilam jak juz bylam w ciazy tez nie spotkalo sie nawet z minimalna akceptacja,wiec to co jest to taki kompromis choc nie bylo to dla mnie top of the top. Chrzciny juz prawie ogarniete,jakies drobne sprawy mi zostaly. Dobrze ze teraz wszystko mozna zalatwic przez internet to w zasadzie w zadnej sprawie nie musialam sie fatygowac i z domu wychodzic. Mezowi zlecilam sprawy koscielne,gdybym mu nie kazala to pewnie by czekal do ostatniej chwili albo ja bym znow musiala to ogarnac. Teraz juz rozmawiamy,jest jako tako,ale ciagle mam z tylu glowy jaki potrafi byc,wiec trzymam troche dystans. Ostatnio tez jakos slabiej sie czuje,jestem mega ospala i do tego strasznie mi goraco. Zganiam to na karb tarczycy,robilam badania i TSH mam ponizej dolnej granicy,odstawilam Euthyrox i licze na poprawe.
    A jeszcze co do wyprawki,to to sa na prawde mile wydatki na ktore czeka kazda przyszla mama. My dostalismy sporo rzeczy w spadku,wiec nie popadlam w jakis zakupowy szal,ale np wozek choc tez moglismy dostac, to uparlam sie zeby kupic taki jak mi sie podoba. Poki co jestem z niego zadowolona. Z dzieckiem to jest tak,ze nie szkoda Ci pieniedzy,ale tez i latwo przepasc bo te wszystkie ubranka,akcesoria itp sa przeurocze 🤩
    Wlasnie,jak Twoj synek bedzie sie nazywal,macie jakies typy? Czy jeszcze nad tym nie myslisz?
    Teraz z tego co wiem to przy wadzie wzroku czesto daja zielone swiatlo na porod sn,no ale nie wiem jaka masz dokladnie sytuacje. Moze Twoj synek zrobi niespodzianke od razu na Nowy Rok 🤭
    LS,mocne kciukasy za ilosc jajek ✊️mysle ze jeszcze ich liczba wzrosnie. Bedziesz miala jakos teraz kolejny podglad?? Ty juz jestes weteranka w tych badaniach,bedziesz miala rozeznanie jak specjalisci w tej dziedzinie. Ja o wiekszosci o ktorej piszesz nie mam pojecia.
    Niecierpliwa,nie pociesze Cie pewnie,ja cala ciaze sie zle czulam i bardzo szybko poszlam na zwolnienie,ale bardzo czesto jest tak ze te mdlosci mijaja kolo 4 miesiaca,oby tak bylo u Ciebie. Natomiast zobaczysz,ze jak maluszek bedzie na swiecie to nie bedziesz o tym pamietala i stwierdzisz ze dla niego to jeszcze raz bys przez to przeszla.

LS, Marysia_, Kawka, Ola8999, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Just, oj wiem że warto przecierpieć ale tydzień tak długo się ciągnie w takim stanie że szok:/ a co dopiero cała ciąża 😀 Przykro mi że tak się też czułaś całą ciążę. To co kobiety muszą znosić to jest dla mnie nieustannie podziw dla nas wszystkich.
    Imię Matusz bardzo ładne! I teraz mało spotykane wśród dzieci, w ogóle większość tych imion z naszych czasów odeszła w zapomnienie. Ja jako posiadaczka jego z najpopularniejszych imion w moim roczniku obiecałam sobie tylko, że pierwsze 30 imion męskich / damskich z ostatniego zestawienia GUS odpada z automatu😀
    Co do zdrowia; mam nadzieję że po odstawieniu leków się będziesz lepiej czuła. Dbaj o siebie 😘

Kawka, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Marysia_ Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa_ mam nadzieję, że Twój kiepski stan wynika z hormonów i już niedługo się ustabilizuje 🥺 te wszystkie wyrzuty sumienia są semi-uzasadnione. Jasne, że pragnęłaś 🫂ale skoro się źle czujesz to jasne, że również przychodzą różne myśli, pamiętaj masz prawo być zmęczona tym stanem. Naprawdę Cie rozumiem. Jednak niby te 9msc leci, ale mimo wszystko rozumiem, że się martwisz🥺♥️ czekam bardzo bardzo z Tobą na kolejna wizytę. Mam nadzieję, że jeśli hormony to tylko kwestia czasu i pierwszego trymestru i ok. 4 msc będzie juz ok.

Wracając do imienia, ja byłam jedna na całą szkołę 🙄 i każdy miał babcię o tym imieniu. Bardzo chciałam mieć jedno z najpopularniejszych imion 😅 ale może to był kryzys 14-15 latki 😅 później się polubiłam z moim imieniem 😅

Ona 37, On 47
    AMH: 1,08

Maj 2025: laparoskopia - usunięcie obu jajowodów (wodniaki)
    Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
    Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy

IUI: marzec 2025 ❌
    ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❌
    ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
    12.09. ciąża rogowa 8 tc - operacja uszkodzona tętnica ❌

ICSI: marzec 2026: Punkcja - 8 🥚- 2 ❄️ (4BB, 3BB)
    Transfer 11.04. - 4BB 🐻🍀
    6dpt: ⏸️33
    10dpt: 205
    💔 9 tc ❌

FET 3BB: Sierpień 2026
    TF: 13.08. ⏳

to be continued...

In another world I am already your mom 💕
  • LS Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa, mam nadzieję, że już niedługo zaczniesz się lepiej czuć. 🫂 Trzymam mocno kciuki za wtorkową wizytę. ✊🏼🍀

Ja dzisiaj byłam na monitoringu - nadal jest 7 pęcherzyków. Cała nadzieja w tym, że będą lepszej jakości, chociaż z drugiej strony oboje jesteśmy coraz starsi, więc sama nie wiem, na ile można jeszcze coś poprawić. Zobaczymy. To jak na razie moja stymulacja z najmniejszą liczbą pęcherzyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 21:53

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.03- ET 2x8bl❌
    25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
    2026.07 💉 Mensinorm 150, Gonal-f 200 - 6🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • LS Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś kolejną receptę na leki do stymulacji na dziś i jutro oraz zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków na niedzielę. Po drodze do domu objechaliśmy apteki, żeby kupić wszystko w najlepszych cenach. Wróciliśmy, zjedliśmy kolację, przyszła pora na zastrzyki.. i nagle okazuje się, że brakuje trzeciego leku. 😳
    Zaczęłam sprawdzać rozpiskę i internet - no nie ma szans, musi być koniecznie podany dzisiaj. Stres momentalnie wystrzelił. Zadzwoniłam na infolinię kliniki, ale usłyszałam tylko, że pani doktor będzie w poniedziałek. Tylko co moda poniedziałek? Może już od razu po transferze?🤦🏼‍♀️

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • LS Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagle przypomniało mi się, że przed pierwszym transferem dzwoniła do mnie pani doktor. Zaczęłam przeszukiwać kalendarz i przeglądać połączenia. Znalazłam numer, ale nie miałam pewności, że to jej numer. Pomyślałam: ryzykuję i dzwonię.
    Odebrała. 🙈 Zapytałam, czy rozmawiam z panią doktor – potwierdziła. Powiedziałam, że nie mam jednego z leków i chyba nie została wystawiona recepta. Zapytała na jaki. I wtedy emocje całkiem mnie puściły... Ze stresu popłynęły mi łzy i ledwo byłam w stanie wydusić z siebie: "Ganirelix..." 🥹
    Na szczęście powiedziała, że wystawi receptę, chociaż jest już w domu i może wystawić tylko na 100%. Recepta przyszła, zaczęliśmy szukać apteki. Była już 20:30. Wszystkie apteki we Wrocławiu, które miały lek na stanie, były zamknięte. Została tylko jedna, czynna do 21:00, z ostatnią sztuką.
    Pojechaliśmy najszybciej, jak się dało. Pani w aptece skanuje receptę, szuka.. i szuka.. Po dobrych 10 minutach powiedziałam pół żartem, pół serio, żeby się nie poddawała, bo to naprawdę ostatnia sztuka we Wrocławiu. 😄 Po kolejnych kilku minutach przynosi drabinę, wspina się na samą górną półkę, gdzie nawet nie było widać, co leży.. i wyciąga ten lek. Udało się! 🎉
    Wróciliśmy do auta, zrobiłam zastrzyk i dopiero wtedy mogłam odetchnąć. Czy ja naprawdę każdą stymulację muszę przeżywać z takim stresem? 😅 Dopiero przy tej procedurze poczułam, jak bardzo hormony wpływają na moje emocje.
    Teraz już z górki. We wtorek punkcja, a w piątek transfer. Ponieważ piąta doba wypadałaby w niedzielę, znowu będziemy transferować 3-dniowce. Z tego powodu nie dostanę teraz Accofilu - zostanie na kolejny transfer. Mam tylko nadzieję, że będzie co transferować. ✊🏼🍀

PS: Sorry, że aż tyle wiadomości poszło, ale nie dawało mi wysłać całej 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 22:39

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dzieki 😉 ja przy kazdym pomysle na imie zakladalam sobie ze nie biore nic z pierwszej 10 listy GUS 😄 wiem ,ze to jeszcze nie czas,ale ciekawa jestem jakie Ty wybierzesz 😉
    Marysia,ja tez mialam w gimnazjum kolezanke Marie i byla jedna jedyna na cala szkole,bardzo ladna dziewczyna,dzis wiem ze duzo osiagnela ciezka praca i ambicja,wiec chyba Marie takie sa 😃
    LS,az sie zestresowalam jak czytalam Twoje wiadomosci 🫢 ale uff cale szczescie ze to ogarnelas,wyobrazam sobie na jakim speedzie bylas. Przypomniala mi sie podobna sytuacja jak rok temu pojechalam do kliniki (mam ok.100km) i wrocilam z recepta do siebie do miasta,nie myslac za wiele ze tego leku moze nie byc u mnie. I oczywiscie nie bylo,wiec spowrotem w samochod i wracalam do miasta z ktorego dopiero co przyjechalam tez z cisnieniem czy zdaze przed zamknieciem. Nie pamietam czy chodzilo o popularny Prolutex,ale tez musialam go podac tego wieczoru i tez robilam zastrzyk w aucie. Takze jestem sobie w stanie wyobrazic co czulas.🙉
    Trzymam zatem kciuki za wtorek,niech to bedzie i te 7 komorek byleby byly dojrzale i sie zaplodnily ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 23:51

LS, Kawka, Marysia_, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png

Wysłany: 18 lipca, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS, jejku co za sytuacja! Też się wczułam czytając 😀 Domyślam się tylko jaki to stres… Dobrze że Ci się udało to finalnie ogarnąć, brawo za zachowanie zimnej krwi mimo wszystko ❤️
    A co do recept to nie korzystałam z tego nigdy ale są takie strony internetowe, gdzie można ekspresowo zamówić konkretną receptę. Z tego co widziałam to niedrogie, jestem w sumie ciekawa czy faktycznie wszystko tak w ciemno wypisują…

@Marysia, dziękuję. Masz piękne imię! Ale faktycznie w szkole się z Marią nie spotkałam. Ja jak byłam dzieckiem to myślałam przez jakiś czas, że każda babcia musi mieć na imię Marysia(ew Janina) bo tylko takie znałam i jak ktoś ma np na imię Ola to babcia nie będzie xd 😅 Ja miałam obie Marie i generalnie każdy w moim otoczeniu miał jedną lub dwie babcie Marysie😀
    Natomiast już w dorosłym życiu poznałam sporo Marii w podobnym do mnie wieku i tak jak pisze Just - same fajne ambitne dziewczyny.

@Just, no ja mam zawsze jakichś faworytów jeśli chodzi o imiona, ale że te starania trwają ile trwają, to się zmienia. Jak zaczynaliśmy dwa lata temu to zupełnie inne bym wybrała niż teraz 😀 Ale mój partner nie wie nawet jakie są teraz u mnie top, bo przestaliśmy o tym rozmawiać. Także będziemy o tym myśleć na poważnie dopiero jeśli wszystko pójdzie dobrze w 1trym.

Just00, LS, Marysia_, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Nagle przypomniało mi się, że przed pierwszym transferem dzwoniła do mnie pani doktor. Zaczęłam przeszukiwać kalendarz i przeglądać połączenia. Znalazłam numer, ale nie miałam pewności, że to jej numer. Pomyślałam: ryzykuję i dzwonię.
    Odebrała. 🙈 Zapytałam, czy rozmawiam z panią doktor – potwierdziła. Powiedziałam, że nie mam jednego z leków i chyba nie została wystawiona recepta. Zapytała na jaki. I wtedy emocje całkiem mnie puściły... Ze stresu popłynęły mi łzy i ledwo byłam w stanie wydusić z siebie: "Ganirelix..." 🥹
    Na szczęście powiedziała, że wystawi receptę, chociaż jest już w domu i może wystawić tylko na 100%. Recepta przyszła, zaczęliśmy szukać apteki. Była już 20:30. Wszystkie apteki we Wrocławiu, które miały lek na stanie, były zamknięte. Została tylko jedna, czynna do 21:00, z ostatnią sztuką.
    Pojechaliśmy najszybciej, jak się dało. Pani w aptece skanuje receptę, szuka.. i szuka.. Po dobrych 10 minutach powiedziałam pół żartem, pół serio, żeby się nie poddawała, bo to naprawdę ostatnia sztuka we Wrocławiu. 😄 Po kolejnych kilku minutach przynosi drabinę, wspina się na samą górną półkę, gdzie nawet nie było widać, co leży.. i wyciąga ten lek. Udało się! 🎉
    Wróciliśmy do auta, zrobiłam zastrzyk i dopiero wtedy mogłam odetchnąć. Czy ja naprawdę każdą stymulację muszę przeżywać z takim stresem? 😅 Dopiero przy tej procedurze poczułam, jak bardzo hormony wpływają na moje emocje.
    Teraz już z górki. We wtorek punkcja, a w piątek transfer. Ponieważ piąta doba wypadałaby w niedzielę, znowu będziemy transferować 3-dniowce. Z tego powodu nie dostanę teraz Accofilu - zostanie na kolejny transfer. Mam tylko nadzieję, że będzie co transferować. ✊🏼🍀

O matko, LS!!! Ale miałaś historie, nie zazdroszcze!!! Jakby już sama procedura była mało stresujące, to jeszcze walka o leki dochodzi, towar deficytowy normalnie :D Ale super, że to wszystko tak ogarnęliście zgrabnie i skończyło się dobrze <3 A z zastrzyki w samochodzie to normalnie wisienka na torcie :D

Naprawdę jesteśmy siostrami stymulacyjnymi - nawet punkcje mamy w podobnych dniach! :D Dziś byłam na monitoringu w 9 DC, wychodzi na ten moment 6 duzych pęcherzyków 15-17 mm na prawym jajników i kilka mniejszych. Lewy jest leniwy i wychodował tylko jeden 15 mm i tez jakieś drobinki. Może urosną, może nie ;) Szału nie ma, choć bardziej martwię się, żeby znaleźli jakies ruchliwe plemniki w nasieniu u męża, bo ostatnio były tylko pojedyncze niestety...

W ogóle super, że transfer masz tuż tuż! Coraz mniej zostało do odliczania!!
    Mam taką polecajkę od mojego dietetyka na wsparcie implantacji gdybyś miała ochotę - zostawię Ci tu link https://uphealthpharma.pl/plodnosc/81-up-implantation.html?srsltid=AfmBOooWnra4LEN9qArlB14gkBmLqrbxWKBY3NS4q0QMD3ytV4t0oGI2

I dziękuje Wam, Kobiety Kochane, za pełne wsparcie! <3
    Rzeczywiscie te zastrzyki nie są takie złe, można sie przyzwyczaic do rutyny, juz to poogarniałam. Bardzo brakuje mi sportu (musiałam zawiesić siłownie, bieganie i siatkówkę) i zostały mi tylko spacery, a na spacerach za mało się meczę, żeby wyrzucić negatywne emocje :D wiec też odliczam do punkcji.

@Marysia
    Eh, Marysiu, rozumiem, że jesteś nieco zawiedziona odroczonym transferem. Głowa się juz nastawiła na działanie, a tu nagle trzeba zmienić plan. Ale trzymam kciuki, żeby wyniknęły z tego tylko korzysci dla Ciebie.
    U mnie też najprawdopodobniej transfer dopiero bedzie we wrzesniu - lekarka mówiła, że badanie zarodków potrwa jakies 3 tyg i że nie zdażymy w nowym cyklu.. wiec tak to sie niestety odwleka, a niepłodność bardzo stanowczo testuje naszą cierpliwość, tylko mogłaby juz przestać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 12:55

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG, pasożyty, HB, TSH - OK
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT - ŻPN
    🔻 operacja żpn - brak poprawy

07.26 - 1 stymulacja IVF - 17 🥚 - 11 MII - 6 🍤 - 4 ❄️ po PGTA
  • Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    @Just, oj wiem że warto przecierpieć ale tydzień tak długo się ciągnie w takim stanie że szok:/ a co dopiero cała ciąża 😀 Przykro mi że tak się też czułaś całą ciążę. To co kobiety muszą znosić to jest dla mnie nieustannie podziw dla nas wszystkich.
    Imię Matusz bardzo ładne! I teraz mało spotykane wśród dzieci, w ogóle większość tych imion z naszych czasów odeszła w zapomnienie. Ja jako posiadaczka jego z najpopularniejszych imion w moim roczniku obiecałam sobie tylko, że pierwsze 30 imion męskich / damskich z ostatniego zestawienia GUS odpada z automatu😀
    Co do zdrowia; mam nadzieję że po odstawieniu leków się będziesz lepiej czuła. Dbaj o siebie 😘

Niecierpliwa, przykro mi, że tak Ci dokuczają te przypadłości ciążowe :( słyszałam, że lekarze czasem przepisują jakies tabletki na wymioty/mdłosci, które pomagają przeżyc ten 1 trymestr, ale czy maja jakies skutki uboczne - nie mam pojecia niestety. Pewnie na imbir i migdały juz nie możesz patrzec?
    Mam nadzieje, że poczujesz się lepiej już niedługo!!

@Just świetny patent z tymi imionami! Podoba mi sie idea, że dziecko będzie miało trochę mniej popularne imię. Moja babcia ma na imię Wanda, i powiem Wam, ze przez całe życie nie spotkałam nigdzie drugiej Wandy. Marysie za to spotkałam też tylko 2 - więc też nie za dużo :)
    Za to w moim otoczeniu był dawno-niedawno wysyp Julii, Heleny i Hani - piękne klasyczne imiona, ale już wiem, że dla potencjalnej córki odpadają, bo jak zawołam Hania to 3 dziewczynki z osiedla się odwrócą ;)

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

• Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A @Mama w Planach jak sie miewasz? :-)

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

• Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Hej dziewczyny ! Ale tu się dzieje ☺️
    @Mama w planach gratuluję chłopczyka! Powiem szczerze że ja też na początku miałam ukłucie zawodu, a teraz sobie nie wyobrażam żeby to była dziewczynka 🙃
    @Kawka okres się spóźnia 2 dni? 🙃 Ja po kwalifikacji do in vitro też tak siedziałam w pracy planowałam jak ułożyć grafik żeby jeździć na te podglądy, wbijać zastrzyki w domu a nie w pracy, kombinowałam kombinowałam a na drugi dzień test pozytywny ☺️
    @ Marysia trzymam mocno kciuki, oby ten transfer był udany. Szef masakra 🤦
    @Lajla my póki co mamy dostawke moby system luna na kółkach i się super sprawdza, miałam kupować łóżeczko zwykle od razu, podoba mi się ze sklepu Julia model Ola z szufladą, ale dobrze że nie kupowaliśmy bo by narazie stało i zagracało a przy dziecku jest mnóstwo rzeczy. Ale młody szybko zbliża się do wagi 9kg więc za jakiś miesiąc już będzie trzeba kupić to łóżeczko i będzie musiał spać u siebie bo w sypialni go nie upcham 🫣 Chicco baby hug też nam się sprawdza w ciagu dnia nim jeździmy po domu. Ogólnie listy wyprawowe mnie przerażały ale przydalo mi się z nich wszystko. Może oprócz rożka, nie umiałam w to dziecka zawijać, służy jako wyściółka w wózku a drugi w łóżeczku żeby było bardziej miękko. Polecam na pewno przewijak z pojemnikami z IKEA, jest bardzo przydatny, wysoki i wygodny. I dużo pieluch tetrowych i śliniakow jeśli dziecko ulewa, łatwiej zmienić śliniak niż całe dziecko przebierać co chwilę 🫣 z ubranek to młody na poczatku był cały czas w pajacach bo było najprościej ubrac 😅 i na pewno u nas szlo więcej ubrań niż to co w listach czyli tylko 5 body, 5 spodni, 5 pajacow, no ale on dużo ulewal. Spotykałam się też z wpisami że body tylko kopertowe, ja tam wolę te zwykle, kopertowe zbyt skomplikowane. Wanienkę mamy na stelażu ale po paru razach mąż już wolał ją stawiać na podłodze ale co kto woli.

Co u nas, młody to ostatnio mega atencjusz i dużo płacze. Możliwe że to już czas na zęby 🫣 mąż miał zmieniać pracę i byłam przerażona bo by go dużo nie było w domu a jest dla mnie dużą pomocą, nawet jeśli pracuje cały dzień to jak mam jakąś wizytę czy coś to się zajmie godzinę czy dwie małym, bo pracuje w domu lub niedaleko. Ewentualnie angażuje teściów 😅 Ale ostatecznie nie zmienia pracy, to nie jest dobry czas na to. U mnie mimo 5 już miesięcy po porodzie nadal zdarzały się zjazdy emocjonalne i ostatecznie poszłam do specjalisty, i od miesiąca jestem na lekach 🙂‍↕️ Bałam się że pójdzie to w złą stronę a chce być silna dla dziecka. Nie chcę tu narzekać bo jesteśmy na różnych etapach. Ale pojawienie się dziecka to naprawdę ogromna zmiana i szok życiowy mimo że dziecko było wyczekane a ja zawsze kiepsko znosiłam zmiany 🙃 i mimo całej miłości do dziecka czasem bywało mi ciężko. Podziwiam jak ktoś się decyduje na 2,3,4 🤯 no ale każdy jest inny, dbajcie o siebie dziewczyny ❤️

Olu, bardzo zaimponowała mi Twoja wiadomość. To, ze poszłaś do specjalisty to było bardzo odważne i bardzo świadome. To jest inwestycja w Twoje zdrowie, i tez na przyszłość dla Twojego dziecka i męża. Więc super, że pomyślałaś o sobie. Mam nadzieje, że to zaprocentuje dla Ciebie dobrym samopoczuciem i będzie Ci dużo łatwiej funkcjonować w trudniejszych sytuacjach <3

LS, Ola8999, Przytulasek, Marysia_, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

Wysłany: 18 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, trzymam mocno kciuki za Twoją punkcję w takim razie! ❤️
    A Ty jesteś może pod opieką dietetyka Ostaszewskiego? Jesteś zadowolona? Ja się nad nim zastanawiałam nawet, z tych „instagramowych” wydaje się najsensowniejszy. Ale miał (wtedy jak patrzyłam po poronieniu) odległe terminy, więc zdałam się na siebie i wiedzę z książek finalnie. Żałowałam tylko że nie słyszałam o nim jak zaczynaliśmy starania…
    Nie wiem ile jest zastrzyków przy stymulacji, ale ja teraz jestem na heparynie - byłam przerażona na początku ale faktycznie da się przyzwyczaić. Nawet wolę to niż tabletki bo po tabletkach mam często 🤢🤢
    Co do leków na mdłości to tak, są teraz bezpieczne leki. Ja mam niby ten najsilniejszy - Bonjesta. U wielu dziewczyn działa, u mnie nie. W pierwszej ciąży przynajmniej wymioty hamował a teraz to nawet ciężko mi przełknąć, bo zdarza się że od razu po wzięciu wymiotuję.

Wanda ciekawe imię, ja znam jedną właśnie taką starszą kobietę, ale znam też małe dziewczynki Wandy 😀 Nie jest to super popularne imię ale chyba całkiem sporo dziewczynek tak nazywano w ostatnich latach.
    Hanna to chyba jedyne imię które całe życie mi się podoba, przepiękne. Ale niestety jest od lat tak popularne, że nie ma szans 😀

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • LS Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki @Kawka za polecajkę. 😊 Już wcześniej sprawdzałam ten suplement, ale po przeanalizowaniu składu wyszło, że większość składników już suplementuję, i to nawet w większych dawkach. Całościowo jednak wygląda naprawdę sensownie.
    Daj koniecznie znać jak będziesz znać termin punkcji.😊

My ostatecznie nie zdecydowaliśmy się na badanie zarodków. Założyłam, że przy naszej potencjalnej liczbie zarodków w dwóch kolejnych transferach dowiemy się, czy w ogóle mieliśmy zarodki zdolne do zagnieżdżenia. Natomiast przy ostatniej refundowanej procedurze najprawdopodobniej zdecydujemy się już na PGT-A.
    Kurczę, z tym całym czekaniem na badania i później na wyniki to człowiek się chyba zdąży zestarzeć. 🙈 Lepiej o tym nie myśleć, bo można się tylko zdołować.
    Jak to ja.. zakładając czarny scenariusz, że ten transfer się nie powiedzie, mam już plan na kolejne kroki. Chciałabym zrobić badanie receptywności i immunoprofil, mikrobiom oraz być może CD138, chociaż doktor GPT podpowiada, że akurat to badanie raczej mogę sobie odpuścić. W końcu dostanę też wyniki cytokin i skonsultuję je z immunologiem razem z immunoprofilem, więc możliwe, że do transferu dojdzie jeszcze lepiej dobrane leczenie.
    Co jeszcze? Zapisałam się na listę rezerwową na akupunkturę, ale czas oczekiwania to podobno 3-4 miesiące. Mam nadzieję, że będzie warto... albo że zdążę się przepisać na "akupunkturę w ciąży". 😁

Czeka nas jeszcze sporo wydatków, ale paradoksalnie mając jakiś plan, czuję się spokojniejsza. Mam poczucie, że są jeszcze rzeczy, które można sprawdzić, znaleźć, wyleczyć albo poprawić. Ta droga naprawdę nie jest łatwa. Chciałabym, żebyśmy wszystkie, zamiast miesiączki, zobaczyły w końcu pozytywne testy ciążowe. 😁🤗 Kto choremu zabroni marzyć. 😄 Przytulam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki za każdą z Was. 🤗

PS. Co do załatwienia recepty przez receptomat czy gdziekolwiek indziej, to właśnie problem polegał na tym, że tak naprawdę nie mam żadnej dokumentacji medycznej, w której byłoby wpisane, jakie leki i w jakich dawkach mam przyjmować. Mam jedynie wydrukowaną rozpiskę z Worda z nazwami leków i dniami ich podawania, żebym wiedziała, kiedy robić zastrzyki. Trudno nazwać to dokumentacją medyczną, więc raczej nikt nie wystawiłby mi recepty na tej podstawie albo musieliby po prostu uwierzyć mi na słowo. 🤷🏼‍♀️

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS matko co za historia aż się zestresowałam 🤯
    @Niecierpliwa przykro mi że się kiepsko czujesz, ale pamiętaj że wszystko mija 😘
    @Just dobrze że z mężem trochę lepiej.. może jeszcze jakoś się dogadacie.
    @Kawka dziękuję ☺️
    @Marysia szkoda że transfer został przełożony.. ale lepiej tak jeśli na to dać większą szansę na powodzenie 💪 szkoda tylko że w tej robocie musisz wysiedzieć 🙄

Ja nie miałam pomysłu na imię, przeglądałam te wszystkie listy i tylko Kajtek do mnie przemawiał ale mężowi się nie podobało 😅 ostatecznie ma tak na drugie ale teraz mi w ogóle do niego nie pasuje 😅 wymyśliłam w końcu Michasia no i jest 😄 chociaż rozważałam też trochę inne wersje tego imienia ale ostatecznie cieszę się że jest klasyczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 23:48

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS historia jak z jakiegoś serialu aż te emocje mi się udzieliły 🫣 ale super że mimo wszystko się udało 😁 jeśli zapisałaś się na akupunkturę do Invimed to umów się do prywatnego gabinetu Pani Beaty tam czas oczekiwania jest szybszy a w Invimed widocznie ma parę tylko wizyt na booksy ma terminy
    Bertha Holistic - Centrum Medycyny Naturalnej https://booksy.com/pl-pl/dl/show-business/147497

Kawka ogromne kciuki za punkcje 🙏🍀🍀🦠🦠

Niecierpliwa współczuję że tak słabo się czujesz ale powinno zaraz to też minąć 😅

Marysia ty wiesz 😘 jak bardzo mocno trzymam za Was kciuki 😘

Just super że przygotowania do chrzcin idą pełną parą dobrze że jest ten internet i bez wychodzenia z domu można ogarnąć większość rzeczy 😅 oby relacja z mężem poprawiła się na znacznie dłużej a nie tylko na chwilę 🥹

Ola no właśnie tego się boję po porodzie tych wszystkich załamań nerwowych ale super że wybrałaś się do lekarza napewno poprawi to Twoje samopoczucie 😁

Myśmy byli w czwartek na 3 prenatalnych i echu serca maluchów córcia ma już 1330 g synek 1590 g.
    Dostaliśmy zalecenie wizyty w poradni kardiologicznej jak bąbelki będą mieć 3/4 miesiące córcia ma prawostronny łuk aorty ale ponoć to bardzo częste wśród populacji i możemy to mieć poprostu nie wiedząc nawet o tym 🤷‍♀️ zaś u synka delikatna arytmia serca do kontroli u prowadzącego. Reszta wszystko ok i pani dr kazała się mi nie denerwować 🫣
    Ja dostałam zlecenie na badanie elektrolitów i magnezu bo może mi czegoś brakuje i potrzebuje suplementacji więc jest szansa że minie synkowi to jeszcze w brzuszku albo po narodzinach. Jutro idę na krew a w środę do swojego lekarza z wynikami. Sensor zostaje ze mną do porodu potem po 6 tyg od porodu mam sprawdzić krzywą cukrową i jak będzie ok to kończę przygodę z poradnią diabetologiczną. Naszczescie teraz wizyty z diabetologiem będę mieć online i pozostaje na diecie bo zapisy z dwóch tyg użytkowania sensora pokazują że radzę sobie z tym cukrem bardzo dobrze 😁
    My ogarniamy kartony nasze z pokoju dzieci ale idzie to pomału bo pełno innych spraw jest też do ogarnięcia dostaliśmy kolejne rzeczy dla bliźniaków więc kolejne dwa pokoje zagracone rzeczami dzieci ale mam nadzieję że na dniach szafa już będzie mogła przyjechać by zająć się już tylko rzeczami dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 10:41

LS, Ola8999, Thoruviel, MamaWPlanach, Marysia_ lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Przytulasek Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny 😊

Ja ostatnio się trochę zdystansowałam i skupiłam na czasie z rodziną /przyjaciółmi , czy dla siebie . Ta wizyta u psycholog niewiele zmieniła, a nawet rozczarowała, bo z racji Programu podeszła do tego tak , że chcemy papierek do dawstwa i tyle . Poza tym my z Moim jesteśmy trochę skryci i trudno Nam się było tak od razu otworzyć , a psycholog to jakoś odebrała , że nie chcemy z Nią o tym otwarcie gadać. Trochę mi było przykro , bo to trudny temat , ale cóż. I to Jej zdziwienie , że czemu nie mówimy o tym rodzinie , jakby to było coś złego taka decyzja😒, a przecież nie każdy ma otwartą tolerancyjną rodzinę i można zwyczajnie nie mieć siły na plus kolejne stresy z racji reakcji rodziny . No , ale na nasze pytania odpowiedziała i w sumie tyle . Nawet się trochę popłakałam potem i teraz myślę , co jest ze mną nie tak , może jestem przewrażliwiona jakaś heh Mąż mówi , że jest papierek i żeby po prostu to wyrzucić z głowy i pewnie ma rację .
    W ogóle to kupiłam sobie książkę Anny Wietrzykowskiej " Niewidzialni rodzice " - nie wiem , czy któraś może czytała ?
    W przyszłym tygodniu idziemy do Pani Doktor i zacznę tę sztuczną menopauzę. Trochę obawiam się tego diphereline w sensie , jak się będę czuć , ale może nie będzie tak źle .

@Marysia 🤗 rozumiem Twoje rozczarowanie , skoro byłaś nastawiona na lipiec - eh pokłady , pokłady cierpliwości tylko skąd brać ? Do tego ten sierpień ma dla Ciebie takie piętno 🫂ale trzeba pamiętać , że jest to po to , aby zwiększyć szanse na to , że się w końcu uda i o tym nie można zapominać . Trzymaj się tam ciepło - jesteś niesamowicie silną i odważną babką ❤️I co do szefa masz prawo być siebie mega DUMNA , że się postawiłaś choć trochę 😉cały czas mocno trzymam kciuki , by u Ciebie po tych wszystkich burzach w końcu zaświeciło słońce ✊✊🍀

@LS 🤗 te zawirowania z tym lekiem i receptami , to się czytało z zapartym tchem - tyle emocji, poszukiwań nerwów - z tych naszych starań to by były dobre trzymające w napięciu książki 🤭także , która będzie pierwsza pisać ? 😄
    W każdym razie najważniejsze , że się w końcu udało i zastrzyk podany . A z tymi pęcherzykami , to liczy się jakość , a nie ilość . Czasem mniej daje o wiele lepszy jakościowo wynik i trzymam kciuki , by tak właśnie było ✊🍀
    Kiedy masz punkcję , we wtorek ? Jak się w ogóle czujesz ?

@Niecierpliwa 🤗 przykro mi , że tak fatalnie czujesz się na początku ciąży i musi to być trudne i psychicznie , bo człowiek jednak chciałby się już zacząć troszkę cieszyć , a tu organizm daje popalić 😒trzymam kciuki , by to się jakoś unormowało i daj znać , jak tam po wtorkowej wizycie 😉co do l4 Ty jesteś teraz najważniejsza i maluszek - wiem , jak to w pracy , ale czujesz się , jak czujesz , więc bez wyrzutów sumienia daj sobie przestrzeń do zadbania o siebie 🫂

@Lajla 🤗 jak super , że Maluchy zdrowo rosną 🥹 pewnie jest w Tobie trochę niepokoju , ale najważniejsze , że jesteście dobrze zaopiekowani i nie ma , co się denerwować na zapas . Dobrze , że dieta przynosi rezultaty - brawo Mamusia 😉Wyobrażam sobie ten mały armagedon w Waszym domu , ale jak się jest czymś zająć , też łatwiej uciekają jakieś negatywne myśli 😉

@Kawka🤗 A Ty jak samopoczucie i kiedy punkcja ? też oczywiście trzymam kciuki , by była jak najbardziej owocna🍀✊

@MamaWPlanach 🤗Ty jak tam się czujesz ?

@NaszeMamusie 🤗jak dobrze , że tu jesteście i nadal Nas wspieracie❤️ No i te Wasze doświadczenia są naprawdę cenne i mam nadzieję , że każda z Nas prędzej , czy później będzie mogła poprosić Was o jakąmś matczyną poradę 😉

LS, MamaWPlanach, Ola8999 lubią tę wiadomość

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
    01.06 start stymulacji
    13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️
  • Marysia_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:

LS jaka historia 🫣🫣🫣 całe szczęście z happy endem. Jakby mało było stresów. Ach tulę Cię mocno. Te same Dylematy dotyczą mnie w kwestii zarodków ze względu na wiek mnie i mojego partnera, totalnie Cię rozumiem. Tak będą zarodki ja w To wierzę ♥️♥️♥️ trzymaj się ciepło ♥️♥️♥️ i we wt z całej siły 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Ona 37, On 47

Transfer 11.04. - 4BB 🐻🍀
    💔 9 tc ❌

to be continued...

• Marysia_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wrote:
    O matko, LS!!! Ale miałaś historie, nie zazdroszcze!!! Jakby już sama procedura była mało stresujące, to jeszcze walka o leki dochodzi, towar deficytowy normalnie :D Ale super, że to wszystko tak ogarnęliście zgrabnie i skończyło się dobrze <3 A z zastrzyki w samochodzie to normalnie wisienka na torcie :D

Naprawdę jesteśmy siostrami stymulacyjnymi - nawet punkcje mamy w podobnych dniach! :D Dziś byłam na monitoringu w 9 DC, wychodzi na ten moment 6 duzych pęcherzyków 15-17 mm na prawym jajników i kilka mniejszych. Lewy jest leniwy i wychodował tylko jeden 15 mm i tez jakieś drobinki. Może urosną, może nie ;) Szału nie ma, choć bardziej martwię się, żeby znaleźli jakies ruchliwe plemniki w nasieniu u męża, bo ostatnio były tylko pojedyncze niestety...

W ogóle super, że transfer masz tuż tuż! Coraz mniej zostało do odliczania!!
    Mam taką polecajkę od mojego dietetyka na wsparcie implantacji gdybyś miała ochotę - zostawię Ci tu link https://uphealthpharma.pl/plodnosc/81-up-implantation.html?srsltid=AfmBOooWnra4LEN9qArlB14gkBmLqrbxWKBY3NS4q0QMD3ytV4t0oGI2

I dziękuje Wam, Kobiety Kochane, za pełne wsparcie! <3
    Rzeczywiscie te zastrzyki nie są takie złe, można sie przyzwyczaic do rutyny, juz to poogarniałam. Bardzo brakuje mi sportu (musiałam zawiesić siłownie, bieganie i siatkówkę) i zostały mi tylko spacery, a na spacerach za mało się meczę, żeby wyrzucić negatywne emocje :D wiec też odliczam do punkcji.

@Marysia
    Eh, Marysiu, rozumiem, że jesteś nieco zawiedziona odroczonym transferem. Głowa się juz nastawiła na działanie, a tu nagle trzeba zmienić plan. Ale trzymam kciuki, żeby wyniknęły z tego tylko korzysci dla Ciebie.
    U mnie też najprawdopodobniej transfer dopiero bedzie we wrzesniu - lekarka mówiła, że badanie zarodków potrwa jakies 3 tyg i że nie zdażymy w nowym cyklu.. wiec tak to sie niestety odwleka, a niepłodność bardzo stanowczo testuje naszą cierpliwość, tylko mogłaby juz przestać ;)

Kawka dziękuję za dobre słowo. Bardzo mocno dopinguje Wam 😘 i mam nadzieję, że punkcja przebiegnie dobrze i we wrześniu będzie piękny transfer ❤️😘

Ona 37, On 47

Transfer 11.04. - 4BB 🐻🍀
    💔 9 tc ❌

to be continued...

• Marysia_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Witajcie Dziewczyny 😊

Ja ostatnio się trochę zdystansowałam i skupiłam na czasie z rodziną /przyjaciółmi , czy dla siebie . Ta wizyta u psycholog niewiele zmieniła, a nawet rozczarowała, bo z racji Programu podeszła do tego tak , że chcemy papierek do dawstwa i tyle . Poza tym my z Moim jesteśmy trochę skryci i trudno Nam się było tak od razu otworzyć , a psycholog to jakoś odebrała , że nie chcemy z Nią o tym otwarcie gadać. Trochę mi było przykro , bo to trudny temat , ale cóż. I to Jej zdziwienie , że czemu nie mówimy o tym rodzinie , jakby to było coś złego taka decyzja😒, a przecież nie każdy ma otwartą tolerancyjną rodzinę i można zwyczajnie nie mieć siły na plus kolejne stresy z racji reakcji rodziny . No , ale na nasze pytania odpowiedziała i w sumie tyle . Nawet się trochę popłakałam potem i teraz myślę , co jest ze mną nie tak , może jestem przewrażliwiona jakaś heh Mąż mówi , że jest papierek i żeby po prostu to wyrzucić z głowy i pewnie ma rację .
    W ogóle to kupiłam sobie książkę Anny Wietrzykowskiej " Niewidzialni rodzice " - nie wiem , czy któraś może czytała ?
    W przyszłym tygodniu idziemy do Pani Doktor i zacznę tę sztuczną menopauzę. Trochę obawiam się tego diphereline w sensie , jak się będę czuć , ale może nie będzie tak źle .

@Marysia 🤗 rozumiem Twoje rozczarowanie , skoro byłaś nastawiona na lipiec - eh pokłady , pokłady cierpliwości tylko skąd brać ? Do tego ten sierpień ma dla Ciebie takie piętno 🫂ale trzeba pamiętać , że jest to po to , aby zwiększyć szanse na to , że się w końcu uda i o tym nie można zapominać . Trzymaj się tam ciepło - jesteś niesamowicie silną i odważną babką ❤️I co do szefa masz prawo być siebie mega DUMNA , że się postawiłaś choć trochę 😉cały czas mocno trzymam kciuki , by u Ciebie po tych wszystkich burzach w końcu zaświeciło słońce ✊✊🍀

@LS 🤗 te zawirowania z tym lekiem i receptami , to się czytało z zapartym tchem - tyle emocji, poszukiwań nerwów - z tych naszych starań to by były dobre trzymające w napięciu książki 🤭także , która będzie pierwsza pisać ? 😄
    W każdym razie najważniejsze , że się w końcu udało i zastrzyk podany . A z tymi pęcherzykami , to liczy się jakość , a nie ilość . Czasem mniej daje o wiele lepszy jakościowo wynik i trzymam kciuki , by tak właśnie było ✊🍀
    Kiedy masz punkcję , we wtorek ? Jak się w ogóle czujesz ?

@Niecierpliwa 🤗 przykro mi , że tak fatalnie czujesz się na początku ciąży i musi to być trudne i psychicznie , bo człowiek jednak chciałby się już zacząć troszkę cieszyć , a tu organizm daje popalić 😒trzymam kciuki , by to się jakoś unormowało i daj znać , jak tam po wtorkowej wizycie 😉co do l4 Ty jesteś teraz najważniejsza i maluszek - wiem , jak to w pracy , ale czujesz się , jak czujesz , więc bez wyrzutów sumienia daj sobie przestrzeń do zadbania o siebie 🫂

@Lajla 🤗 jak super , że Maluchy zdrowo rosną 🥹 pewnie jest w Tobie trochę niepokoju , ale najważniejsze , że jesteście dobrze zaopiekowani i nie ma , co się denerwować na zapas . Dobrze , że dieta przynosi rezultaty - brawo Mamusia 😉Wyobrażam sobie ten mały armagedon w Waszym domu , ale jak się jest czymś zająć , też łatwiej uciekają jakieś negatywne myśli 😉

@Kawka🤗 A Ty jak samopoczucie i kiedy punkcja ? też oczywiście trzymam kciuki , by była jak najbardziej owocna🍀✊

@MamaWPlanach 🤗Ty jak tam się czujesz ?

@NaszeMamusie 🤗jak dobrze , że tu jesteście i nadal Nas wspieracie❤️ No i te Wasze doświadczenia są naprawdę cenne i mam nadzieję , że każda z Nas prędzej , czy później będzie mogła poprosić Was o jakąmś matczyną poradę 😉

Kochana dziękuję za słowa. Kiedy samemu się nie wie ile siły ma się w sobie potrzeba innych dobrych dusz aby nam to przypomniały❤️

Trafiliście pewnie na dość trudną psycholog🥺 na pewno ta rozmowa nie była łatwa. Pamiętaj że reagujesz tak jak możesz. I nie ma w tym nic absolutnie złego. Sama widzę po otoczeniu że nawet jeśli ktoś coś wie to i tak oprócz jako takiego współczucia nie doświadczysz nic, bo ludzie którzy nie przeszli tej drogi obojętnie czy była bardziej czy mniej tragiczna na swój sposób była lub jest trudna. Pamiętaj że my tu jesteśmy żeby wszystkie nawzajem się wspierać♥️ wiem że to nie to samo jak spotkać się z kimś i wypłakać, Ale uważam że ten fakt że się zdecydowaliście W tym kierunku iść i taką rozmowę odbyć to na prawdę chapeau bas 🫂

My jesteśmy wszystkie z ciebie bardzo Dumne♥️♥️♥️

P.S. przepraszam że cytowałam i odpisywałam każdej z osobna, a nie zbiorczo, Ale aktualnie było mi w ten sposób łatwiej wam odpisać ♥️😘 spam totalny 🫣🫣🫣

Przytulasek, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Ona 37, On 47

Transfer 11.04. - 4BB 🐻🍀
    💔 9 tc ❌

to be continued...

‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ