Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek dobrze że udało się uzyskać papierek 😅 temat in vitro to już jest bardzo emocjonalny i nie każdy chce się tym chwalić na prawo czy lewo a co dopiero tematem adopcji. Także nie przejmuj się panią psycholog najważniejsze że Wy wiecie co chcecie 🥹

Co do diphereline ja miałam dwa zastrzyki robione spodziewałam się najgorszego a nie było tak źle 🫢 fakt że czasem robiło się ciepło ale nocne poty mnie ominęły i z humorem było różnie 🤷‍♀️ ale jak się już wszystko uda to te wszystkie wysiłki starań idą w niepamięć
    Ile masz mieć zastrzyków ?

Przytulasek, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Przytulasek Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    Przytulasek dobrze że udało się uzyskać papierek 😅 temat in vitro to już jest bardzo emocjonalny i nie każdy chce się tym chwalić na prawo czy lewo a co dopiero tematem adopcji. Także nie przejmuj się panią psycholog najważniejsze że Wy wiecie co chcecie 🥹

Co do diphereline ja miałam dwa zastrzyki robione spodziewałam się najgorszego a nie było tak źle 🫢 fakt że czasem robiło się ciepło ale nocne poty mnie ominęły i z humorem było różnie 🤷‍♀️ ale jak się już wszystko uda to te wszystkie wysiłki starań idą w niepamięć
    Ile masz mieć zastrzyków ?

Dzięki ❤️
    Coś wspominała ,że 3 miesiące ,więc 3 . No ,ale okaże się na wizycie .

Lajla87_87, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
    01.06 start stymulacji
    13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😊 Ale tutaj się dzieje, wystarczy nie zaglądać kilka dni i tyle do nadrobienia😊
    Miałam od piątku przerwę od forum, bo pojechaliśmy na 3 dni nad morze. Upałów nie było, więc kąpieli w morzu nie uskuteczniłam, ale za to sporo kilometrów zrobiłam po plaży i wracam z nową energią do pracy😉 Czuję się obecnie dobrze, jednego dnia zrobiłam 10 km po plaży. Trochę się obawiałam kłucia w brzuchu, bo w czerwcu po 7km raz tak miałam, ale było ok. Chyba będę mogła zacząć więcej się ruszać. Zwłaszcza, że waga pokazuje już+2.5 kg i ciuchy coraz ciaśniejsze się robią.

@Marysia_ doskonale rozumiem to planowanie wolnego w pracy pod klinikę. Ja zawsze muszę układać plan pracy do około 20-go każdego miesiąca na miesiąc z góry. Starałam się układać do zawsze pod wizyty monitorujące stymulację lub transfer. Nigdy mi się nie zdarzyło, żebym trafiła w terminy, bo albo okres się przesunął albo endometrium za cieńkie i transfer odroczony o tydzień.. Nieźle musiałam się napocić, żeby pozamieniać się w pracy i znaleźć do tego dobre wymówki. Zwłaszcza, że nikt z pracy nie wiedział, że jeździmy do kliniki. Do Szczecina mam ponad 200 km, więc to była wyprawa na pół dnia, wiec nie mogłam wizyty załatwić przed pracą albo po..
    W Twoim przypadku, gdy ma się za szefa dupka, to kombinowanie z wolnym jest jeszcze trudniejsze🫂
    Daj koniecznie znać, co doradzi Twój lekarz prowadzący z tą stymulacją. Chociaż będę mocno trzymała kciuki, za to, żeby ta sierpniowa się udała i kolejna nie była Wam potrzebna🍀
    A narzeczony ma absolutną rację ze zwolnieniem od psychologa.
    Tyle przeszłaś, że należy Ci się odpoczynek od tego całego stresu♥️ Jeśli i tak Ci już nie zależy na pracy, to na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się, gdy zajdzie taka potrzeba w listopadzie. Też miałam taką myśl w kwietniu, nawet od znajomego dostałam namiary na psychiatrę, który bezproblemowo wystawia takie zwolnienie, ale beta wyszła w maju pozytywna.

@LS z mojej perspektywy to jest świetna liczba pęcherzyków, ale rozumiem że każda z nas chciałaby więcej. Ja ze względu na niskie AMH mogłam tylko o takiej liczbie pomarzyć. Ale najważniejsze, żeby były dojrzałe, pięknie się zapłodniły i dotrwały do transferu🍀 Mocno trzymała kciuki za punkcję i świeży transfer🍀 Punkcję masz dzisiaj czy w środę?
    Twoja trzymająca w napięciu historia z lekiem przypomniała mi moją walkę o Prolutex. Teraz to wydaje mi się zabawne, ale wtedy do śmiechu mi nie było. Rano przed II transferem zbadali mi progesteron. Lekarka profilaktycznie wystawiła mi po transferze receptę na 2 opakowania Prolutex, bo przy pierwszym transferze miałam niski. Wynik dostałam dopiero po godzinie18, był niższy niż 20, więc szybko poszłam do apteki, żeby wykupić receptę. Okazało się, że nigdzie w moim mieście nie jest dostępny, na zamówienie czeka się 5 dni. Ja przerażona, bo na drugi dzień miałam przyjąć zastrzyk, więc zrywam się rano na drugi dzień o 6 i jadę przed pracą 45 km do apteki. Okazuje się, że mają tylko jedno opakowanie. W WC w pracy robiłam wtedy ten zastrzyk, a nie były to ampułkostrzykawki, więc przez stres trochę mi z tym zeszło😂 Drugie opakowanie zamówiłam w swoim mieście, musiałam pilnie dzwonić do prowadzącej w klinice po drugą receptę, żeby na 10 dni mieć lek.. Zazwyczaj wszystkie leki kupowałam w Szczecinie w aptece przy klinice, bo współpracowała z kliniką i była dobrze zaopatrzona w leki do stymulacji. Nie spodziewałam się jednak, że będzie taki problem z dostępnością Prolutexu w moimi mieście.
    Czytałam trochę o akupunkturze przed transferami i ponoć pomaga na ukrwienie macicy, i zagnieżdżenie się zarodka. Ostatecznie się jednak nie umówiłam. Czytałam też, że pomaga na mdłości w ciąży. Strasznie odległe terminy i Was mają, chyba że to jakiś wysokiej klasy specjalista i ma duże wzięcie.

@Niecierpliwa_ przykro mi, że nadal się tak fatalnie czujesz🫂 Na pocieszenie napiszę, że to minie. Przynajmniej mdłości. Ja już ich praktycznie nie mam i apetyt mi wrócił. Nie wiem czy to takie pozytywne wieści, bo pewnie teraz zacznę jest za dwoje i tyć w oczach😂 Też mam problemy ze snem od początku. W nocy wstaję do WC po dwa razy, a od 6 już nie mogę spać, mimo że czuję się nie do końca wyspana. Za to padam już po 21.
    To samopoczucie potrafi niszczyć psychicznie, więc trzymaj się tam dzielnie przez pierwszy trymestr🫂 I nie miej wyrzutów z powodu L4.
    Rodzicom pewnie chcielibyście powiedzieć osobiście, ale skoro źle się czujesz to nie ma co podróżować. Skup się teraz na sobie i dużo odpoczywaj.
    My powiedzieliśmy dopiero po 13 tc po wynikach Sanco i nikt nie miał pretensji, że tak późno.
    Zgadza się, zaczęłam II trymest😊 I mimo, że to już bezpieczny względnie okres, to wizyty co 4 tygodnie strasznie się dłużą i nadal pojawiają się obawy czy aby na pewno wszystko ok. Zwłaszcza, że na ruchy dziecka jeszcze sporo muszę poczekać. Po SANCO i minięciu mdłości jest jednak dużo lepiej. Psychicznie też.
    Mocno trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🍀 Daj koniecznie znać jak się miewa dzidzia😊

@Just00 super, że obecnie można załatwić wszystko online i nie trzeba się fatygować osobiście. Przy małym dziecku, to spory plus. Mam nadzieję, że ta lekka poprawa w relacji z mężem to dobry zwiastun🍀 Przykro mi z powodu złego samopoczucia 🫂 Dobrze, że zrobiłaś badania, bo ta nasza tarczyca potrafi nieźle namieszać w samopoczuciu. Mam nadzieję, że po odstawieniu Eutyroxu samopoczucie Ci się poprawi. Tylko warto za jakiś czas skontrolować TSH ponownie, żeby się nie okazało, że za bardzo wystrzeli w górę. Może endokrynolog powinien Ci zmienić dawkę na mniejszą? Ja na razie biorę tą samą, ale pod koniec lipca też muszę zbadać TSH, bo lekarz mówił że w II trymestrze może pójść ostro w górę i trzeba będzie zmienić dawki. Może to też pogoda i zmęczenie opieką nad Mateuszem, nieprzespane nocki i brak odpoczynku za dnia.
    Z pewnością kompletowanie wyprawki to czysta przyjemność. Rynek jest pełen pięknych rzeczy dla dzieci i wszystko kusi kolorami, pięknymi wzorami. Zostawiam to sobie jednak na L4. I na czas, gdy mąż zabierze się za zrobienie szafę w przyszłym pokoju dziecka. Na razie to i tak nie miałabym, gdzie tego wszystkiego trzymać. Dotychczas ten pokój to był jego siłownio-gabinetem, więc najpierw musi ogarnąć swoje rzeczy😉
    Nasi znajomi czy rodzina mają już z reguły starsze dzieci, więc większość rzeczy będziemy musieli kompletować sami. Na przestrzeni lat było sporo wózków do oddania, ale my nie byliśmy wtedy zainteresowani.
    Muszę dopytać lekarza o moją wadę, bo kiedyś straszyli odkejeniem się siatkówki podczas porodu, gdy kobieta ma większą krótkowzroczność. Sama nie wiem czy wolałabym CC czy naturalnie. Obecnie boję się i tego i tego😂

Co do wyboru imienia, to mój mąż odkąd się dowiedział, że to chłopiec to mówi na niego Staś- po swoim dziadku. I o ile Staś nawet brzmi ładnie (mimo że to bardzo popularne imię), to jakoś 2-latek Stanisław do mnie nie przemawia.. Ja mam duży dylemat z wyborem imienia dla chłopca. Dla młodszego brata wybrałam dawno temu Michał po ulubionym wujku, więc to imię mi się podoba😊
    Kubuś i Pawełek-po moim dziadku też mi się podoba, ale w rodzinie jest sporo Pawełków, a Kuba to mężowi źle się kojarzy ze względu na kolegę z klasy. Mateusz też mi się podoba, ale to przyjaciel męża, więc z kolei ja nie chciałabym, żeby miał taki charakter jak on😂
    Podobają mi się w ogóle męskie imiona, które nie mają rozszerzenia. Daniel, Przemek, Michał, Piotr itd nie mają swojej długiej formy jak Stanisław, Jakub, Kazimierz, ale nie mogę trafić na to naj.
    Dla dziewczynek podoba mi się sporo imion: Zuzia, Alicja, Anastazja, Oliwia, Rozalia, a dla chłopca mam pustkę w głowie. Dobrze, że do stycznia daleko😂
    Moja babcia miała na imię Marysia-Michalina🥹 Druga Irenka. W obecnych czasach słyszałam już te imiona u dzieci, ale gdy chodziłam do szkoły, to nie pamiętam, żeby w szkole jakąiś dziewczynka miała tak na imię. Ja nie mam jakiegoś nietypowego imienia, ale też nie było jakieś mega popularne w szkole.

@Kawka dziękuję, że pytasz♥️ Po czerwcowych miłościach dużo lepiej, trochę odżyłam, ale czas mi się kurczy w ciągu dnia przez pracę. Albo moje ruchy są teraz wolniejsze w ciąży🤭 Dopinam wszystkie tematy w pracy przed wizytą 30.07, więc czasu mniej na ćwiczenia i gotowanie. Mam nadzieję, że od sierpnia wrócę do lekkiej aktywności. Na razie tak jak Ty, uskuteczniłam spacery i czasem jogę.
    Jak się czujesz po lekach? Na kiedy masz zaplanowaną punkcję?

@Lajla87_87 cudownie, że bliźniaki zdrowo rosną♥️ Mam nadzieję, że kardiolog rozwieje Wasze obawy po porodzie. To jeszcze takie kruszynki, serduszka się nadal kształtują, więc bardzo możliwe, że to tylko kwestia suplementacji. Super, że udaje Ci się unormować cukier dietą. Ja na razie jeszcze sobie pozwalam czasami na więcej owoców i kawałek ciasta urodzinowego, ale mam obawy że pod koniec lipca to się zmieni i dietę będę musiała zaostrzyć.
    Chodzisz do diabetologa na NFZ że skierowania od ginekologa, sensor jest dla ciężarnych refundowany czy jak to wygląda?
    Jak czytałam listę wyprawioną dla noworodka, to złapałam się za głowę ile tego jest, a przy dwójce to już w ogóle🤪 Nie dziwię się, że w Waszym domu zapanował chaos. My mieszkamy w bloku, mieszkanie nie jest małe, ale sypialnie nie są duże. W naszej zmieści się tylko dostawka do łóżka, więc za dnia pełnowymiarowe łóżeczko będzie pewnie wędrować między pokojem dziecka, a salonem. Już teraz widzę, że przydałby nam się dodatkowy pokój, bo przez pierwszy rok salon będzie pewnie wyglądał jak pobojowisko😂

@Przytulasek czas dla siebie, rodziny i przyjaciół jest bardzo ważny♥️ To forum to skarbnica wiedzy i wsparcia od cudownych kobiet, ale potrafi też przytłoczyć. Balans jest najważniejszy.
    Przykro mi, że rozmowa z psychologiem przebiegła nie tak, jak oczekiwaliście. Najgorzej, gdy człowiek trafi na niewłaściwą osobę. Tym bardziej, że to są trudne tematy, więc ciężko się całkiem otworzyć na pierwszej wizycie. O to powinien zadbać psycholog, żebyście poczuli się przy nim bezpiecznie. Powinien to być też cykl wizyt, a nie jedno spotkanie.
    My nie mówiliśmy nikomu o IVF z wielu powodów. Rodzicom, żeby się nie martwili, żeby nie zapeszać, żeby nie było jakieś presji i oczekiwań ze strony otoczenia, nie chcieliśmy też komentarzy w pracy lub wśród znajomych między sobą, że "gdyby starali się parę lat wcześniej, to nie mieliby problemów". Nie wszyscy są wyrozumiali, tolerancyjni i czasami nieświadomie przez swoje słowa mogli nas dodatkowo dobić.. Gdybym zaszła w ciążę przez IVF i ktoś zapytał w prosty, to nie ukrywałabym tego, ale na tamten czas podjęliśmy decyzję, że chcemy być w tym sami. Moja mama odkąd się dowiedziała o ciąży co kilka dni pyta mnie jak się czuję. Gdyby wiedziała o tych wszystkich zastrzykach, lekach, histeroskopii operacyjnej itd to pewnie nie spałaby po nocach.
    Książki nie czytałam, więc daj koniecznie znać czy warto.
    Trzymam mocno kciuki za każdą decyzję jaką podejmiecie🍀

Tak jak @LS życzę nam, żebyśmy wszystkie zobaczyły pozytywne bety, spokojnie i bezproblemowo przeszły 9 miesięcy ciąży, żeby wybór imienia był największym problemem i żebyśmy cieszyły się już swoimi pociechami jak Just, Ola i Thoruviel. A dla naszych Mamusiek dużo zdrowia, siły i jak najwięcej chwil spokoju♥️🍀

LS, Thoruviel, Ola8999, Przytulasek, Kawka lubią tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach ale fajnie że udało Wam się wyjechać na kilka dni taka zmiana klimatu dobrze robi 😅 u mnie +8 kg brzuch rośnie a waga stanęła w miejscu 🤷‍♀️

Skierowanie miałam od swojego ginekologa było wystawione z prywatnej wizyty i nie weszło w poradni diabetologicznej więc musiałam przez teleporade od lekarza internisty z NFZ wziąć nowy kod. Na wizytę czekałam dwa tyg i tyle maksymalnie w ciąży powinno się czekać na taką wizytę.
    Sensor jest refundowany dostajesz zlecenie na ich wykup maksymalnie 3 sensory w danym miesiącu można wykupić z dofinansowanie NFZ koszt jednego sensora to 76,50 zł zaś poza refundacją 280,50 zl ty płacisz 30% wartości jeden starcza na 14 dni
    Trzymam kciuki byś jednak nie musiała mieć tego i cukry wyszły ok 😅
    Wyprawkowych rzeczy jest pełno więc dobrze że nasze forumowe mamy coś zawsze podpowiedzą 😅

A i polecam położną środowiskową zacząć szukać bo ja miałam z tym problem chciałam sama położna bez zmiany lekarza swojego a w niektórych miejscach wymagali zmiany całej deklaracji a nie wyboru samej położnej. Teraz mam co tydz zajęcia z położna w punkcie w którym wybrałam zajęcia o różnej tematyce ciążowej i ma to być aż do porodu 😁

MamaWPlanach, Thoruviel, Ola8999, Kawka lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • LS Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MamaWPlanach, wiem o czym mówisz i zdaję sobie sprawę, że ta ilość pęcherzyków nie jest zła, aczkolwiek porównuję ten wynik z poprzednimi moimi stymulacjami i jest co raz gorzej. Wiadomo, czas leci i AMH spada, ale chciałabym mieć przynajmniej tyle zarodków co ostatnio, bo tych szans mam co raz mniej.
    Dzisiaj pobrali 6 komórek. Teraz zostaje tylko czekać ile będzie zarodków. W piątek mam zaplanowany transfer u innego lekarza, bo moja Pani doktor ma urodziny córki. 😊 Więc zobaczymy, czy dyżurny Pan doktor będzie miał lekką rękę 😄
    Fajnie, że udało wam się wyrwać na weekend, zawsze jakaś zmiana. 10km, wow. Mam nadzieję, że też będę na style sprawna w ciąży 😁 Obyś się czuła dobrze już do samego końca ✊🏼🤗

@Przytulasek, ja się tu zgadzam z mężem, że to raczej była wizyta jak u genetyka - żeby odchaczyć i mieć papier. Jeśli potrzebujecie bardziej indywidualnej konsultacji psychologicznej, to bym się udała do innego miejsca. Czy masz już zaplanowane kolejne działania? Przepraszam, jeśli nie doczytałam, trochę dużo tych informacji ostatnio 😄

@Niecierpliwa, trzymam kciuki za wizytę i daj znać po ✊🏼✊🏼✊🏼🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 10:28

Lajla87_87, MamaWPlanach, Thoruviel, Przytulasek lubią tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.03- ET 2x8bl❌
    25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
    2026.07 💉 Mensinorm 150, Gonal-f 200 - 6🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS kciuki za zarodki i udany transfer 🍀🍀🍀🙂🦠🦠🦠🦠🍀

LS lubi tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dzięki za kciuki. Wszystko jest ok!
    Szłam tam jak na ścięcie, bo od soboty nie wymiotuję i mam wrażenie że czuję się lepiej w ogóle (mdłości jeszcze są ale nie aż takie jest ostatnie 2-3 tyg). Ostatnim razem taka utrata objawów oznaczała koniec…
    Także jestem przeszczęśliwa. Oczywiście chwilowo bo teraz czekanie na badania genetyczne (lekarz radził żeby poczekać jeszcze 1-2 tyg na nie) i na prenatalne. Wzięłam jeszcze parę dni zwolnienia na wszelki wypadek, ale mam nadzieję że będę już mogła normalnie popracować, żeby pozamykać wszystko.

@LS, mocno kciuki za rozwój zarodków! ❤️❤️❤️
    Jak się czujesz po punkcji?
    Dobrze też że masz plan B, ja to rozumiem - też wolę mieć zawsze alternatywny scenariusz przygotowany. Mam nadzieję, że będziesz dzięki temu czuć większy spokój.
    Z tą akupunktura to strasznie długo czekasz! To w klinice? Ja chodziłam po poronieniu na płodność (2 razy zdążyłam pójść) i teraz na mdłości, i nie mam problemu z umawianiem wizyt. Pewnie zależy to od miejscówki, ale tak czy inaczej terminy u Ciebie hardcorowe.

@Ola, imię Michał piękne. Też mi się bardzo podoba i nie jest oklepane wśród małych dzieci. Aczkolwiek ja mam strasznie dużo Michałów w rodzinie już, więc sama bym z tego względu nie wybrała 😀

@Lajla, super że bliźniaki się ładnie rozwijają. Mam nadzieję że kardiologicznie też finalnie będzie dobrze - najważniejsze że macie dobrą opiekę i wiecie na co zwrócić uwagę.

@Przytulasku, dobrze że poszliście do psychologa ale szkoda że Cię rozczarowała ta wizyta. Ja też próbowałam w trakcie starań kilku psychologów i niestety się zniechęciłam (tak samo jak z lekarzami, znaleźć kompetentnego i z którym ma się chemię to jest sztuka), ale wiem że warto szukać odpowiedniego jeśli to może pomóc 😘

@Mamawplanach, cieszę się że się dobrze czujesz i masz energię 💪 😘 co do wagi to nie jest źle u Ciebie. na pocieszenie, ja przytyłam już jakoś 3,5 kg… mimo wymiotów, po prostu mało się ruszam a dużo jem przez mdłości.
    W wyborze imion polecam te rankingi GUS, ale też chat gpt fajnie doradza haha (trochę przedwcześnie ale jednak się już bawiłam ;)).
    Rodzicom jednak powiedzieliśmy telefonicznie - już się nie chcieliśmy ukrywać a i tak po pierwszej ciąży zaskoczenia nie ma. I przyznam ulżyło mi, jak już najbliższe osoby wiedzą.

LS, Thoruviel, Ola8999, Lajla87_87, MamaWPlanach, Przytulasek lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Przytulasek czytałam ta książkę.. doszłam do połowy i zaszłam w ciążę 🙃 ta psycholog jakaś dziwna 🙄
    @Mamawplanach a jaka masz wadę wzroku ? Ja mam -2,75 i -3,5 i astygmatyzm, byłam u okulisty, porobił mi te wszystkie badania i dał zielone światło na poród naturalny.
    Staś ładne imię, moja koleżanka ma syna Stasia :)
    Sensor libre w ciąży jest refundowany, normalnie kosztuje coś 260 a w ciąży 76zl. Na 14 dni. Ja miałam zlecenie od diabetologa prywatnego a później chodziłam na NFZ.
    @Niecierpliwa ❤️

Ja dziś się doczekałam pierwszym samodzielnych obrotów synka ! I powoli rozszerzamy już dietę 😄

Thoruviel, MamaWPlanach, Przytulasek lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,mam nadzuee,ze jak przyjdzie czas to podzielisz sie wiadomoscua jakie imie wybraliscie,a pierwszy trymestr leci najszybciej.
    Kawka,to widze masz podobne zdanie co do najpopularniejszych imion. Kiedy u Ciebie punkcja???
    Przytulasek,rozumiem,ze zdecydowaliscie o AZ?
    Z tym psychologiem to slabizna,takie slowa to mozna uslyszec od kazdej postronnej osoby a nie od spechalisty 🙄
    Lajla87_87 na pewno kazda taka informacja o zdrowiu dzieci przyspiesza bucie serca i generuje stres,ale jesli doktor Cie zapewnil ze bedzie dobrze to trzeba temu wierzyc,na pewno by nie mowil takich slow na wyrost. Zaraz sierpien i bedzie mozna powiedziec ze za miesiac rodzisz 🙉🙉matko jedyna kiedy to zlecialo. A z ta polozna to mnie zaskoczylas. Generalnie nie ma rejonizacji i dziwne to co piszesz,widoczne zalezy od jednostek. Ja bralam taka ktora pracuje tez na szpitalu i jak sie potem okazalo to byl dobry wybor.
    MamaWPlanach,na te ruchy mozliwe ze wcale tak dlugo nie bedziesz czekac,pamietam ze ja je poczulam na poczatku 16 tyg. A jeszcze zalezy na ktorej str masz lozysko bo jesli z przodu to faktycznie mozesz je czuc duzo pozniej nawet jak dobrze pamietam w okolicy 21 tyg. Co do tarczycy to i tak bralam juz najmniejsza dawke,teraz odstawilam calkiem. A do endokrynologa ide ,bo zrobilam jeszcze inne hormony i estradiol mam za wysoki,zobacze co mi powie. Z tym mialam juz problem przed ciaza ,tez byl za wysoki,ale moja dr z kliniki jakos nie mowila co z tym robic a i tak od razu poszlismy w ivf. Nie wiem czy juz pytalam,ale chyba nie. Jak rodzina zareagowala na wiesc o ciazy? Na pewno sie ciesza,ale czy byli zaskoczeni?
    Z porodem to sama musisz zdecydowac,im blizej rozwiazania tym w glebi serca bedziesz czula ktora droga Ci blizej. Tak samo z imieniem,w koncu bedziesz wiedziala,ze to to,a nawet sie upewnisz jak sie dziecko urodzi czy do niego pasuje. Pisze to troche na przekor bo sama twierdze uparcie do tej pory,ze imie ktore mi sie podobalo bardziej by pasowalo do Mateusza 😅 tez mam Stasia w rodzinie i mam podobne odczucia,o ile Stas brzmi uroczo to jakos nie wiem w jakiej formie mowic juz do nastolatka.
    LS,a masz z dzisiaj info ile komorek sie zaplodnilo??
    Ola8999,wow jak to szybko zlecialo. Ciekawa jestem jak po pierwszych "posilkach"🤭 to fajnie sie synek rozwija jak juz piwoty robi. U nas jeszcze bedziemy musieli poczekac bo na razie to jeszcze glowy nie trzyma. A z rd to nie wiem sama czy mnie to bardziej stresuje czy nie moge sie doczekac 😅

MamaWPlanach, Ola8999, Thoruviel, Kawka lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png
  • Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki tak na szybko daje znać, bo jeszcze dochodzę do siebie, było lepiej niż przy gastroskopii w znieczuleniu ogólnym 🤣

Pobrano 17 oocytów, i lekarka i ja zaskoczone pozytywnie ta ilością. Dobrze rokujących na dojrzale komórki jest 7.
    Niestety mąż musiał dwukrotnie oddać nasienie i mamy obawę, czy cokolwiek znaleźli w ejakulacie skoro kazali dwa razy… dobrze, że mamy jeszcze mrożone słomki nasienia więc może to poratuje sprawę… Idę spać! 😴

Just00, Lajla87_87, MamaWPlanach, Ola8999, Thoruviel, Przytulasek lubią tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG, pasożyty, HB, TSH - OK
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT - ŻPN
    🔻 operacja żpn - brak poprawy

07.26 - 1 stymulacja IVF - 17 🥚 - 11 MII - 6 🍤 - 4 ❄️ po PGTA
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lajla87_87 dziękuję za wyjaśnienie♥️ Zastanawiałam się jak jest z tymi sensorami i czy rodzinna może mi wystawić ewentualnie skierowanie do diabetologa, bo też chodzę prywatnie do ginekologa. Już w zeszłym roku miałam lekko podwyższony cukier, dzisiaj mierzyłam rano-94. Lekarz uważał, że po przekroczeniu 90 trzeba już to kontrolować. Dzisiaj kupiłam glukozę, 27-go idę na krzywą i zobaczymy..
    Myślę, że bliżej terminu porodu będę Was trochę męczyć w temacie porad wyprawkowych😉
    Na razie mam zamiar zabrać się za czytanie książek o ciąży od sierpnia i najpierw skontrolawać swojej garderoby, bo już teraz mało w co się mieszczę🤭
    +8 kg to piękny wynik z bliźniakami.
    Ja jestem niska-160 cm, więc mam nadzieję, że nie przytyję 20 kg🫣 Przy moim wzroście będzie to komicznie wyglądać.
    W zeszłym tygodniu wypełniłam deklarację wyboru położnej, bo koleżanka mi o tym wspominała w pracy. Wybrałam szkołę rodzenia na NFZ, w ramach której od listopada zaczynam cotygodniowe spotkania w gronie ciężarnych, a od września mogę chodzić na ćwiczenia grupowe dla ciężarnych. Szkoła (i położna) miała dobre opinie w Internecie. Dziękuję jednak za informacje. Nie spodziewałam się, że zapisy na kurs listopadowo-grudniowy ruszają już w lipcu. Mało wiem o dzieciach, więc takie zajęcia to u mnie obowiązkowy punkt programu.

@LS wiadomo, że każda z nas chciałaby jak najwięcej. Najważniejsza jednak jest nie ilość, a jakość- tak mówiła moja doktor z kliniki. Mam nadzieję, że u Ciebie z tej 6 zapłodni się jak najwięcej i będą wśród nich ten właściwy kropek🍀 Będę mocno trzymała kciuki w piątek♥️ Masz już jakieś info z kliniki?
    Nie uprawiam jakoś wyczynowo sportu, ale sporo zawsze chodziłam z mężem po górach, czy naszych okolicznych lasach. Nie jesteśmy typem plażowiczów, zawsze woleliśmy spacerować brzegiem morza i tak nam zostało. W góry teraz mąż mi nie pozwala jeździć, ale póki nogi mi nie puchną i mam siłę, to staram się dużo spacerować.
    Dziękuję♥️ Mam taką nadzieję😊

@Niecierpliwa_ ciążę się bardzo, że wszystko dobrze u Was po wizycie i samopoczucie dużo lepsze♥️ Rozumiem ten stres związany ze stratą, gdy objawy ustąpią🫂 Super, że lekarz Cię trochę uspokoił. Na jakie badania genetyczne się zdecydowałaś?
    Co jakiś czas masz wizytę u prowadzącego?
    Ja w czerwcu nic nie przytyłam, bo przez mdłości nie miałam w ogóle apetytu. Na wizycie 02.07 lekarz mnie pocieszał, że na tym etapie jeszcze nie muszę i na nabieranie wagi przyjdzie czas. Apetyt wrócił mi jakoś po pierwszym tygodniu lipca, brzuch się uwypuklił i nadrobiłam +2.5 kg.
    Moja przyjaciółka w każdej ciąży przytyła ponad 20 kg, mam nadzieję że mnie to nie spotka🤪
    Dziękuję za polecajki rankingowe. Gdy tylko jakieś imię wybierzemy, to się nim z Wami podzielę. Moja chrześnica proponuje Wiktor, ale mnie nie przekonuje.
    Jak rodzinka zareagowała na dobre wieści?

@Ola8999 dość dużą, bo -4.5. Na codzień noszę soczewki, więc mój prowadzący mógł nie zauważyć. Na wizycie 30.07 muszę go o to podpytać i udać się też po poradę do okulisty.
    Dziękuję za wytłumaczenie jak wygląda sprawa z Sensorem♥️ Byłaś zadowolona z jego działania? Czytałam, że mocno się rozjeżdżają wyniki między sensore, a glukometrem. Samą dietą udało Ci się zbić cukier jak Lajli czy musiała brać insulinę?
    Cudownie obserwować rozwój i nowe umiejętności synka😍 A z rozszerzeniem diety pewnie będzie Armagedon na początku. Wczoraj byłam świadkiem samodzielnego jedzenia kaszki i owoców malucha mojej przyjaciółki😂 On cały był w jedzeniu i wszystko dookoła też😂

@Just00 właściwie to jeszcze nie wiem, gdzie mam łożysko🙄 Dzięki Tobie mam kolejne pytanie do prowadzącego na kolejnej wizycie. To mega istotne, a jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby ostatnio o to zapytać. Ciekawa jestem jakie to uczucie czuć te ruchy. Już nie mogę się doczekać, bo myślę że to trochę uspokaja między wizytami, że wszystko ok.
    Męża rodzinie powiedzieliśmy na imprezie rodzinnej, na której byli jego rodzice i rodzeństwo. Wszyscy się cieszyli i gratulowali, mimo początkowego szoku. Myśleli, że mąż żartuje, bo powiedział to trochę takemniczo😂 Moim rodzice dostali zdjęcie do ręki, przez chwilę ich zamurowało i nie wiedzieli na co patrzą. A później otworzyli szampana i były gratulacje. Teraz co kilka dni mama pyta jak się czuję, a tata naciska na L4 od 30.07. Teściowa już dwa słoiki ogórków mi zakisiła, bo ostatnio jak u niej byliśmy to się zajadałam. Nie będę mogła liczyć na opiekę nad niemowlakiem z ich strony, ale wyprawki jedzeniowej nam z pewnością nie zabraknie.

@Kawka o wow, cudowny wynik😍 Trzymam mocno kciuki za zapłodnienie jak największej ich liczby🍀 Czekamy na informacje razem z Tobą🍀Zdecydowaliście się na badanie wszystkich zarodków czy tylko części? Miłego odpoczynku i regeneracji♥️

LS, Ola8999, Thoruviel, Kawka lubią tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • LS Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, super wynik! Zrobiłaś wszystko, co było w Twojej mocy, teraz niech się pięknie zapładniają ✊🏼✊🏼✊🏼🧫 Mam nadzieję, że udało się wybrać te najpiękniejsze plemniki 🤗

@MamaWPlanach, @Just – ja nie będę miała żadnych informacji z kliniki aż do końca hodowli. Ewentualnie w piątek dowiem się, ile komórek się zapłodniło. U mnie zwykle zarodki padają dopiero w 4tej dobie, więc na tym etapie i tak za dużo się nie dowiem. Z tyłu głowy mam też myśl, że tym razem może nie być tak kolorowo jak poprzednio, dlatego staram się na nic nie nastawiać.

Powoli robimy się już zmęczeni, ale nie odpuszczamy. Wczoraj rozmawialiśmy z mężem o tym, żeby część oszczędności z lokat wrzucić w obligacje skarbowe. Zaczęliśmy więc analizować, na jak długo je zamrozić, co najbardziej się opłaca itd. I wtedy mówię do męża, że chyba wcale nie mamy aż tyle odłożonych pieniędzy, żeby móc sobie pozwolić na takie zamrożenie, bo jeśli teraz się nie uda, to mamy badania za około 3K+. Jeśli potem znowu się nie uda - czwarta procedura i badanie zarodków, czyli kolejne 10K+. A jeśli i to nie przyniesie rezultatu, to zostają Czechy za 5K € ... 🫠
    Jak sobie to wszystko wyobrażę, to aż mi się słabo robi. Nie mamy przecież jakichś ogromnych wypłat i nawet w tym miesiącu jesteśmy już praktycznie na styk z bieżącymi wydatkami (a mąż dostał podwyżkę zaledwie miesiąc temu). Strasznie dużo pieniędzy poszło w tym miesiącu na badania ( na wyniki których swoją drogą nadal czekam, ale to chyba u mnie taki standard 🫤 ) i leki.
    Eh, pomarudzę Wam tu trochę, bo nie mam za bardzo gdzie. 🤭😁 Mąż dzisiaj był jeszcze u dentysty i dostał skierowanie na leczenie kanałowe. Pytam: Ile?. A on na to: Tyle, że musimy wybierać: dziecko czy zęby. 🥲🤪
    Jeśli z tych wszystkich dostępnych procedur nic nie wyjdzie, to chyba będziemy musieli porozmawiać z rodziną i trochę naświetlić temat. Może będą w stanie nas jakoś wesprzeć. Powiedziałam mężowi, że nieważne, ile jeszcze będę musiała przejść - dopóki będę w wieku rozrodczym i będziemy mieli możliwość próbować, będziemy się starać.

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka 17 🔥 cudownie
    @Mamawplanach ja też na codzien noszę soczewki 😄 co do sensora, wszystko ma swoje wady i zalety. Mierzenie się glukometrem kilka razy dziennie jest uciążliwe ale sensor jest stresujacy, te alerty jak cukier jest za duży 🙄 nieraz wtedy porównywałam z glukometrem i tam był mniejszy.. ja od chyba 26tc byłam na insulinie doposilkowej niestety, zaczęłam od 2j a skończyłam chyba na 15. Pod koniec miałam też już insulinę nocna. Mega uciążliwe to, często już brałam pierwszy kes obiadu i matko! Insulina! 🙄
    Co do ruchów, ja mimo łożyska na tylnej ścianie bardzo późno czułam ruchy, w 22tc może? I to liczenie czy są co godzinę mnie stresowało. Mój mały nie ruszał się zbytnio w brzuchu.
    Rozszerzanie to u nas narazie papki podawane łyżeczka, mały je bardzo chętnie, ubieram go w dwa śliniaki 😄 ale mimo to jednego bodziaka już nie dopiore 🫠
    @LS trzymam kciuki za hodowle! Te wszystkie koszty to kosmos.. 🙄 i pomyśleć że niektórzy mają to za darmo.. życie jest niesprawiedliwe niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 00:38

MamaWPlanach, LS, Kawka lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, super wynik. Trzymam kciuki za ładny rozwój zarodków! ❤️❤️❤️

@LS, kciuki za jutrzejszy transfer! ❤️
    Co do kosztów to jest kurczę taki kolejny dobijający element tej całej niepłodności. Ja liczyłam jakoś w maju ile wydaliśmy do tej pory i kwota była bardzo duża (zwłaszcza patrząc na to że nawet nie doszliśmy do etapu ivf przecież). Zęby to też kolejna studia bez dna, coś o tym wiem :(

@Mamawplanach, mdłości mnie jednak trzymają jeszcze 24/24, ale przynajmniej te wymioty odpuściły więc lepiej. Ciekawe że tak różnie się reaguje na te mdłości… Ty nie jadłaś przez mdłości, a u mnie z kolei jedzenie to jedyny ratunek na mdłości.
    Co do wizyt to plan jest taki, że za ok 2 tyg prenatalne na NFZ, a u prowadzącego za niecały miesiąc wizyta połączona z USG takim dokładniejszym jak prenatalne. A Ty jak często masz mieć wizyty w 2trym?
    Nipt chce zrobić końcem lipca, ale właśnie nie zapytałam lekarza o heparynę… on mi Veracity doradza (ale no nie dziwota bo każdy związany z invimedem to doradza), ale właśnie do nich chyba trzeba heparynę odstawić. Także sama nie wiem jeszcze.
    Rodzinka bez zaskoczenia teraz, ale wiadomo każdy się cieszy bo to po obu stronach pierwszy wnuk/wnuczka. Także wyczekane bardzo będzie.

Kurczę ja jestem trochę przerażona bo mój partner przyniósł jakąś infekcję, pewnie się w biurze zaraził. On nigdy nie choruje a coś go porządnie bierze, mam dziwną obawę że to może być covid niestety :(

LS, MamaWPlanach, Kawka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka,wynik bardzo dobry! Trzymam zatem kciuki za zdrowe zarodki,mam nadzieje ze dasz znac 😉
    MamaWPlanach, jak masz opis do usg prenatalnego to zobacz sobie czy tam nie ma wzmianki o umiejscowieniu łożyska. Co do szkoly rodzenia o wiedzy teoretycznej to uwazam ze to podstawa,tylko ze potem srednio ma to odzwierciedlenie w praktyce😅kazdy niestety uczy sie na wlasnym dziecku🤭 zadna ze mnie specjalistka,ale jak bedziesz potrzebowala to pisz smialo,chetnie doradze😉
    Fajnie sie czyta o reakcjach rodziny,a zaskoczenie to chyba zawsze towarzyszy takim wiadomosciom 😄
    Gotowce jedzeniowe to cudowna rzecz,korzystaj z tego i sama doposaz zamrazarke w gotowe obiady,juz blizej rozwiazania rzecz jasna. Ja do tej pory nie gotuje tak jak gotowalam wczesniej 😁
    Ola8999 zdecydowanie lepiej zapierac ciuszki po papkach niz po 💩💩 ja myslalam ze ten etap mamy za soba az do dzisiaj. A to jeszcze byl rampers przez glowe wkladany. Jeszcze wczoraj mowilam do meza ze chyba takie akcje juz za nami,a z rana suprise 😂🙊
    LS,mam nadzieje,ze innych rozwiazan nie trzeba bedzie wdrazac. Nawet mi strach pomyslec ile pieniedzy wydaliscie,skoro ja przy jednym i trafionym podejsciu wydalam jakies 5-6tys.🤯😵‍💫
    Widze,ze jestes bardzo opanowana i tak,ale zal sie zawsze kiedy potrzebujesz. Trzymam kciuki za jutrzejszy dzien i info od Ciebie 🙂
    Niecierpliwa,a moze to tylko przeziebienie? Teraz lato i wszedzie klimatyzacja,a ze wahania temp spore to duzo nie trzeba.

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png
  • Przytulasek Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS trzymam kciuki ✊️✊️☘️ powodzenia 🤗

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
    01.06 start stymulacji
    13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS też trzymam mocno kciuki! ✊️✊️✊️🍀🍀🍀

@Kawka już wiesz ile masz zarodków? 17 pobranych oocytów- sztos! 🥳

@Ola extra z obrotami! 😍 u nas na razie z plecków na brzuszek tylko, z powrotem jeszcze nie 😉
    My planujemy rozszerzanie dopiero jak Bobo skończy 6 miesięcy, po wizycie u fizjo. Jeszcze nie potrafię sobie tego wyobrazić 🤣 btw nie wiem czy wiesz, ale na słońcu ponoć po warzywach mogą zejść plamy. Działa na pewno na obecne źółte 💩 🤣 nie mogłam w to uwierzyć, ale słońce rozkłada naturalne barwniki. Ostatnio u nas też jak u @Just, 💩 wychodzą bokami i ubranka brudne 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 14:27

LS, MamaWPlanach, Ola8999, Kawka lubią tę wiadomość

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS kciuki za dzisiejszy transfer 🍀🍀🍀🦠🦠🦠

Kawka super wynik oby było jak najwięcej zarodków 😅

LS, Kawka, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • LS Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki ❤️🤗

Kropki na pokładzie, teraz zobaczymy, jak się sprawa rozwinie. 😊 Dla kliniki betę będę robić 04.08. Co do reszty testów - na razie jeszcze nie wiem. 😁

Dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam zarodki pod mikroskopem. Nie wiem, czy zawsze to było wyświetlane, czy po prostu wcześniej mi tego nie pokazali, ale dzisiaj miałam okazję je zobaczyć. 🥹
    Zarodki podawał mi inny doktor i wyczekałam się w kolejce do niego ponad godzinę. Myślałam, że pęcherz mi pęknie 😂, ale ostatecznie się udało.

To już moja piąta próba. 🥲 Nie patrzę na to jednak pod kątem tego, czy to dużo, czy mało. Bardziej zastanawiam się, czy ja wszystko robię dobrze? Czy nie marnuję kolejnych szans, robiąc transfery na prawie tych samych "ustawieniach"? 🤷🏼‍♀️
    Z drugiej strony konsultowałam to z innym lekarzem i powiedział mi, że w mojej sytuacji jedyne, co może pomóc osiągnąć cel, to po prostu kontynuowanie kolejnych prób i transferów.. No i teraz sama już nie wiem. Czy powinnam jeszcze skonsultować się z kimś innym? Jedne dziewczyny mają wyciszenie, inne wlewy, jakieś immunosupresanty... a ja w sumie nie mam nic, bo przecież nic mi nie dolega - poza tym, że nie mam dziecka. 🤷🏼‍♀️🫤

A tam, kończę już to moje marudzenie. 😁 Zaczyna się długie półtora tygodnia. Będę Was informować na bieżąco. ❤️

Miłego weekendu, kochane! 🤗

Just00, MamaWPlanach, Ola8999, Thoruviel lubią tę wiadomość

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Dzięki dziewczyny za kciuki ❤️🤗

Kropki na pokładzie, teraz zobaczymy, jak się sprawa rozwinie. 😊 Dla kliniki betę będę robić 04.08. Co do reszty testów - na razie jeszcze nie wiem. 😁

Dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam zarodki pod mikroskopem. Nie wiem, czy zawsze to było wyświetlane, czy po prostu wcześniej mi tego nie pokazali, ale dzisiaj miałam okazję je zobaczyć. 🥹
    Zarodki podawał mi inny doktor i wyczekałam się w kolejce do niego ponad godzinę. Myślałam, że pęcherz mi pęknie 😂, ale ostatecznie się udało.

To już moja piąta próba. 🥲 Nie patrzę na to jednak pod kątem tego, czy to dużo, czy mało. Bardziej zastanawiam się, czy ja wszystko robię dobrze? Czy nie marnuję kolejnych szans, robiąc transfery na prawie tych samych "ustawieniach"? 🤷🏼‍♀️
    Z drugiej strony konsultowałam to z innym lekarzem i powiedział mi, że w mojej sytuacji jedyne, co może pomóc osiągnąć cel, to po prostu kontynuowanie kolejnych prób i transferów.. No i teraz sama już nie wiem. Czy powinnam jeszcze skonsultować się z kimś innym? Jedne dziewczyny mają wyciszenie, inne wlewy, jakieś immunosupresanty... a ja w sumie nie mam nic, bo przecież nic mi nie dolega - poza tym, że nie mam dziecka. 🤷🏼‍♀️🫤

A tam, kończę już to moje marudzenie. 😁 Zaczyna się długie półtora tygodnia. Będę Was informować na bieżąco. ❤️

Miłego weekendu, kochane! 🤗
    Kochana u mnie właśnie 5ty transfer był tym udanym ze bliźniaki w drodze także wiruski wysyłamy 🦠🦠🦠🦠🦠😘

A co do tego widoku zarodków to już słyszałam że to nowy standard w Invimed że przed samym transferem możesz to sobie zobaczyć 😅😀

LS, MamaWPlanach, Kawka lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ