Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS,kciuki niech sie wgryzaja oba ✊️💪a to pierwszy raz transfer trzydniowców?
    Jestem bardzo ciekawa jak takie zarodki wygladaja pod mikroskopem🤔

MamaWPlanach, LS lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS oby kropki pięknie rosły 💪💪
    Na pewno wszystko robisz najlepiej jak sie da ❤️

LS, MamaWPlanach, Przytulasek lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS, nieustannie trzymam kciuki! Niech się ładnie wgryzają❤️

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • LS Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️

@Just, w drugiej procedurze też miałam świeży transfer dwóch zarodków z trzeciej doby. Wyglądają jak dwa małe kółka 😄 W internecie jest zresztą pełno zdjęć takich zarodków.😊

Zapomniałam jeszcze napisać, że z 6 komórek zapłodniło się 5. Jedna przestała się rozwijać w drugiej dobie, ale została jeszcze pod obserwacją. Dwa zarodki podali mi wczoraj, więc w najlepszym scenariuszu zostaną jeszcze dwa, a w najgorszym - zero. Zobaczymy w poniedziałek.

A żeby po raz kolejny potwierdzić moją pechowość, wyniki cytokin miały być dostępne 21-24.07. 😏

https://zapodaj.net/plik-a08Gj2kL7s

Kawka, Just00, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.03- ET 2x8bl❌
    25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
    2026.07 💉 Mensinorm 150, Gonal-f 200 - 6🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • LS Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, jak się czujesz po punkcji? Czy coś już wiadomo o zarodkach?

Przytulasek, Kawka lubią tę wiadomość

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Przytulasek Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marysia 🤗 dziękuje❤️

@Lajla 🤗 masz rację - papierek załatwiony to się liczy . Dzięki za Twoją opinie , co do tych zastrzyków 😉

@Mamawplanach 🤗 dzięki . Mnie właśnie zaskoczyło zdziwienie psychologa , że ludzie mówią , czy nie mówią , a jest naprawdę różnie . My też nie chcieliśmy brać sobie na głowę dodatkowych emocji rodziny . No i po drugie bedąc z rodzin wierzących i praktykujących, to nie każdy w rodzinie uznaje takie metody i na tego typu dyskusje też nie chcieliśmy się narażać.
    A w ogóle , jako megafanka polskiego morza -zazdroszczę wypadu - kocham spacery przy morzu❤️ my się wybieramy końcem sierpnia . Brawo za taką aktywność i dbaj o siebie Mamusiu 😉

@Niecierpliwa 🤗 trzymam kciuki , by z czasem Twoje samopoczucie się poprawiło i dolegliwości ciążowe trochę odpuściły ✊ najważniejsze , że jest wszystko dobrze. Co do psychologów , czy lekarzy to masz rację - niełatwo jest dobrze trafić .Tym bardziej docenia się tych , co naprawdę starają się pomagać , a nie tylko robią , to co muszą .

@LS 🤗 My czekamy na wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy ułożymy z lekarzem jakiś plan . A co do psychologa to było to zrobione do Programu- póki co radzimy sobie z tym sami .
    Trzymam cały czas kciuki za Twój transfer-✊ to musiało być wzruszające móc zobaczyć zarodki pod mikroskopem🥹 ja to jestem taka sentymentalna z natury , że zdjęcie tego wyczekiwanego jedynego kropka dostałam zdjęcie w 3 procedurze i do tej pory wisi na tablicy korkowej w mieszkaniu eh...
    Co do marudzenia - to czasem trzeba i pomarudzić 😉Z finansowego punktu widzenia to też jest w końcu strasznie obciążające. Trzeba rezygnować z wielu rzeczy , wydawać oszczędności , badania nie należą do tanich , a jak jeszcze dojdą jeszcze inne medyczne wydatki to już w ogóle . Mi np . trochę pogorszył się wzrok , jestem krótkowidzem i okulistka mówiła , że może to być powiązane z lekami do stymulacji , ale co zrobić. Nie ma co się oszukiwać , że to się nie odbije na zdrowiu. No , ale z drugiej strony każda ciąża obciąży jakoś organizm kobiety.
    Ja w ogóle to podziwiam Twoją motywację i spokój w tym wszystkim . Ja to miewam różne chwile , nawet czasami i by odpuścić . Życzę by ten czas oczekiwania zleciał szybko 😉

@Ola89🤗to ciekawa historia z tą książką 🤭we mnie też trochę mieszane uczucia wywołała. Bo to taka perspektywa z jednej strony bezpłodnej pary , a z 2 perspektywa dla bliskich czy znajomych pary. I trochę mocno wchodzi terapeutyzowanie . No , ale dla mnie niektóre myśli , czy spojrzenie jest cenne. Choć dla mnie nadal numerem jeden jest książka " Nadzieja na nowe życie " i nieustannie do niej wracam .

@just 🤗 tak decyzja zapadła - teraz na wizycie omówimy szczegóły . A jak z Waszymi chrzcinami ? już chyba niedługo..

@kawka 🤗trzymam kciuki , by efekty końcowe były tak samo piękne , jak sama stymulacja ✊🍀regeneruj się , odpoczywaj i oby oczekiwanie szybko zleciało 😉

LS, Lajla87_87, Ola8999, Kawka, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
    01.06 start stymulacji
    13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️
  • nn6 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć napiszę tutaj, może któraś z Was coś podpowie, bo mnie już ręce opadają i nie wiem co robić. Moja historia na dole. W ostatniej próbie pomimo obstawienia lekami znów ciąża zakończyła się na podobnym etapie, wszystkie 4 ciąże 5-6tydzień i koniec 💔 różne badania i koncultacje i wciąż nic. Ostatnio po wizycie u lekarza w klinice zaproponowali rezonans w celu sprawdzenia wodniaka. To jedna z ostatnich możliwości- dziś przyszedł wynik, brak wodniaka, w miednicy wszystko dobrze, tylko jakaś torbiel na jajowodzie. Nie wiem już co robić. Boję się kolejnej próby, niby wszystko co się dało zrobiliśmy...
    Może kolejna wizyta u immunologa? Jakie jeszcze mamy alternatywy?

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6t 💔
    2022 in vitro 6t 💔
    2023 naturalna 8t 💔
    2024 naturalna, pozamaciczna 💔
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 t 💔
    w każdej brak tętna

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 - spadło obecnie 0.9 ⬇️, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?
    Rezonans miednicy- wykluczenie wodniaka, wszystko ok

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, małe guzki na tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato - wykluczony w rezonansie

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
  • Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️

@Just, w drugiej procedurze też miałam świeży transfer dwóch zarodków z trzeciej doby. Wyglądają jak dwa małe kółka 😄 W internecie jest zresztą pełno zdjęć takich zarodków.😊

Zapomniałam jeszcze napisać, że z 6 komórek zapłodniło się 5. Jedna przestała się rozwijać w drugiej dobie, ale została jeszcze pod obserwacją. Dwa zarodki podali mi wczoraj, więc w najlepszym scenariuszu zostaną jeszcze dwa, a w najgorszym - zero. Zobaczymy w poniedziałek.

A żeby po raz kolejny potwierdzić moją pechowość, wyniki cytokin miały być dostępne 21-24.07. 😏

https://zapodaj.net/plik-a08Gj2kL7s

LS, super wyniki uzyskaliście! To wiecej niz 50% skuteczności, wiec naprawdę ekstra.
    Mam nadzieje, że nie przydadzą Ci się te pozostałe mrozaczki bo w marcu 2027 będziesz już mamą bliźniaków! <3 Jak się w ogóle czujesz po transferze? Bardzo mocno trzymałam i trzymam kciuki za Ciebie.
    Probowałaś może tego osławionego na Ovufriend koktalju z arbuza i buraka? :D

A co do wyników badań... chyba powinnaś sie upomnieć o kupon na darmowe badania następnym razem :D :D :D śmiechnełam jak zobaczyłam te daty, tydzien obsuwy, no nieładnie Diagnostyko! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 13:48

Starania od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG, pasożyty, HB, TSH - OK
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT - ŻPN
    🔻 operacja żpn - brak poprawy

07.26 - 1 stymulacja IVF - 17 🥚 - 11 MII - 6 🍤 - 4 ❄️ po PGTA
  • Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Kochane za trzymanie kciuków <3

już spieszę z opowieściami! Weekend miałam niemalże bez internetu i chyba dobrze, bo powiem Wam, że w zeszłym tygodniu włączyło mi się jakies emocjonalno-psychiczne szaleństwo ze sprawdzaniem co chwile czy nie przychodzi mail od kliniki czy promptowanie ChataGPT o procent szans na powodzenie z zarodkami... 🙈

Na sucho cyferki:
    W punkcji było 17 oocytów; finalnie 11 MII i zapłodnionych 11.

W pierwszej dobie odpadł juz 1.
    Dziś (5ta doba hodowli) dostałam maila z labu, że mamy 5 zarodków! 2 x BA, 1 xBB, 1 x CA oraz 1 x CB. Wiec te dwa ostatnie juz gorsze. Jest jeszcze 6 niepewny, przedłużaja hodowlę bo nie wiadomo.
    Więc ogólnie nie jest źle, ale spokojniejsza będę po pGTA za 3 tygodnie ;)

Patrzyłam w ogole na ceny badania zarodków... @ LS , przybijam Ci płaczliwą piątkę z kosztami - u nas ta impreza wyjdzie 12 tys zł :D :D :D Baj baj wakajki 😅🙈😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 14:51

Ola8999, Thoruviel, MamaWPlanach, Przytulasek lubią tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

• Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    @Marysia 🤗 dziękuje❤️

@Lajla 🤗 masz rację - papierek załatwiony to się liczy . Dzięki za Twoją opinie , co do tych zastrzyków 😉

@Mamawplanach 🤗 dzięki . Mnie właśnie zaskoczyło zdziwienie psychologa , że ludzie mówią , czy nie mówią , a jest naprawdę różnie . My też nie chcieliśmy brać sobie na głowę dodatkowych emocji rodziny . No i po drugie bedąc z rodzin wierzących i praktykujących, to nie każdy w rodzinie uznaje takie metody i na tego typu dyskusje też nie chcieliśmy się narażać.
    A w ogóle , jako megafanka polskiego morza -zazdroszczę wypadu - kocham spacery przy morzu❤️ my się wybieramy końcem sierpnia . Brawo za taką aktywność i dbaj o siebie Mamusiu 😉

@Niecierpliwa 🤗 trzymam kciuki , by z czasem Twoje samopoczucie się poprawiło i dolegliwości ciążowe trochę odpuściły ✊ najważniejsze , że jest wszystko dobrze. Co do psychologów , czy lekarzy to masz rację - niełatwo jest dobrze trafić .Tym bardziej docenia się tych , co naprawdę starają się pomagać , a nie tylko robią , to co muszą .

@LS 🤗 My czekamy na wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy ułożymy z lekarzem jakiś plan . A co do psychologa to było to zrobione do Programu- póki co radzimy sobie z tym sami .
    Trzymam cały czas kciuki za Twój transfer-✊ to musiało być wzruszające móc zobaczyć zarodki pod mikroskopem🥹 ja to jestem taka sentymentalna z natury , że zdjęcie tego wyczekiwanego jedynego kropka dostałam zdjęcie w 3 procedurze i do tej pory wisi na tablicy korkowej w mieszkaniu eh...
    Co do marudzenia - to czasem trzeba i pomarudzić 😉Z finansowego punktu widzenia to też jest w końcu strasznie obciążające. Trzeba rezygnować z wielu rzeczy , wydawać oszczędności , badania nie należą do tanich , a jak jeszcze dojdą jeszcze inne medyczne wydatki to już w ogóle . Mi np . trochę pogorszył się wzrok , jestem krótkowidzem i okulistka mówiła , że może to być powiązane z lekami do stymulacji , ale co zrobić. Nie ma co się oszukiwać , że to się nie odbije na zdrowiu. No , ale z drugiej strony każda ciąża obciąży jakoś organizm kobiety.
    Ja w ogóle to podziwiam Twoją motywację i spokój w tym wszystkim . Ja to miewam różne chwile , nawet czasami i by odpuścić . Życzę by ten czas oczekiwania zleciał szybko 😉

@Ola89🤗to ciekawa historia z tą książką 🤭we mnie też trochę mieszane uczucia wywołała. Bo to taka perspektywa z jednej strony bezpłodnej pary , a z 2 perspektywa dla bliskich czy znajomych pary. I trochę mocno wchodzi terapeutyzowanie . No , ale dla mnie niektóre myśli , czy spojrzenie jest cenne. Choć dla mnie nadal numerem jeden jest książka " Nadzieja na nowe życie " i nieustannie do niej wracam .

@just 🤗 tak decyzja zapadła - teraz na wizycie omówimy szczegóły . A jak z Waszymi chrzcinami ? już chyba niedługo..

@kawka 🤗trzymam kciuki , by efekty końcowe były tak samo piękne , jak sama stymulacja ✊🍀regeneruj się , odpoczywaj i oby oczekiwanie szybko zleciało 😉

Przytulasku, super słyszeć, że u Was sprawy idą do przodu!
    Doczekasz się i Ty zdjęcia Kropusia - mam nadzieję, że niedługo.
    Czyli w przyszlym tygodniu udajecie sie do swojej Pani doktor prowadzącej po dalszy plan z AZ?
    I przykro mi słyszeć, że te leki do stymulacji się na Tobie odbiły i w to taki niespodziewany sposób. Ciąża to faktycznie będzie kolejne obciążenie, ale wiadomo - wszystkie się na nie chętnie zgodzimy :) Kobiety to naprawdę siłaczki.

Rozumiem Cię świetnie ze staraniami i niedzielenie się tym rodzinie, tym bardziej dziwi mnie postawa tej psycholog - dla mnie to byłby jeszcze większy emocjonalny ładunek do udźwignięcia, opowiadanie o procedurze, odpowiadanie na pytania i ogólnie widok zmartwionej twarzy rodziców... Nie chcę tego dokładać sobie takiego ciężaru, już wystarczy, że In Vitro i ogólnie lata niepłodności są wystarczająco ciężkie do udźwignięcia. Moje 3 przyjaciółki wiedzą przez co przechodzimy, i na szczeście w nich mam wsparcie. Z Rodzinami jest po prostu różnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 14:08

Przytulasek, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

• Kawka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach wrote:
    Cześć dziewczyny😊 Ale tutaj się dzieje, wystarczy nie zaglądać kilka dni i tyle do nadrobienia😊
    Miałam od piątku przerwę od forum, bo pojechaliśmy na 3 dni nad morze. Upałów nie było, więc kąpieli w morzu nie uskuteczniłam, ale za to sporo kilometrów zrobiłam po plaży i wracam z nową energią do pracy😉 Czuję się obecnie dobrze, jednego dnia zrobiłam 10 km po plaży. Trochę się obawiałam kłucia w brzuchu, bo w czerwcu po 7km raz tak miałam, ale było ok. Chyba będę mogła zacząć więcej się ruszać. Zwłaszcza, że waga pokazuje już+2.5 kg i ciuchy coraz ciaśniejsze się robią.

@Marysia_ doskonale rozumiem to planowanie wolnego w pracy pod klinikę. Ja zawsze muszę układać plan pracy do około 20-go każdego miesiąca na miesiąc z góry. Starałam się układać do zawsze pod wizyty monitorujące stymulację lub transfer. Nigdy mi się nie zdarzyło, żebym trafiła w terminy, bo albo okres się przesunął albo endometrium za cieńkie i transfer odroczony o tydzień.. Nieźle musiałam się napocić, żeby pozamieniać się w pracy i znaleźć do tego dobre wymówki. Zwłaszcza, że nikt z pracy nie wiedział, że jeździmy do kliniki. Do Szczecina mam ponad 200 km, więc to była wyprawa na pół dnia, wiec nie mogłam wizyty załatwić przed pracą albo po..
    W Twoim przypadku, gdy ma się za szefa dupka, to kombinowanie z wolnym jest jeszcze trudniejsze🫂
    Daj koniecznie znać, co doradzi Twój lekarz prowadzący z tą stymulacją. Chociaż będę mocno trzymała kciuki, za to, żeby ta sierpniowa się udała i kolejna nie była Wam potrzebna🍀
    A narzeczony ma absolutną rację ze zwolnieniem od psychologa.
    Tyle przeszłaś, że należy Ci się odpoczynek od tego całego stresu♥️ Jeśli i tak Ci już nie zależy na pracy, to na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się, gdy zajdzie taka potrzeba w listopadzie. Też miałam taką myśl w kwietniu, nawet od znajomego dostałam namiary na psychiatrę, który bezproblemowo wystawia takie zwolnienie, ale beta wyszła w maju pozytywna.

@LS z mojej perspektywy to jest świetna liczba pęcherzyków, ale rozumiem że każda z nas chciałaby więcej. Ja ze względu na niskie AMH mogłam tylko o takiej liczbie pomarzyć. Ale najważniejsze, żeby były dojrzałe, pięknie się zapłodniły i dotrwały do transferu🍀 Mocno trzymała kciuki za punkcję i świeży transfer🍀 Punkcję masz dzisiaj czy w środę?
    Twoja trzymająca w napięciu historia z lekiem przypomniała mi moją walkę o Prolutex. Teraz to wydaje mi się zabawne, ale wtedy do śmiechu mi nie było. Rano przed II transferem zbadali mi progesteron. Lekarka profilaktycznie wystawiła mi po transferze receptę na 2 opakowania Prolutex, bo przy pierwszym transferze miałam niski. Wynik dostałam dopiero po godzinie18, był niższy niż 20, więc szybko poszłam do apteki, żeby wykupić receptę. Okazało się, że nigdzie w moim mieście nie jest dostępny, na zamówienie czeka się 5 dni. Ja przerażona, bo na drugi dzień miałam przyjąć zastrzyk, więc zrywam się rano na drugi dzień o 6 i jadę przed pracą 45 km do apteki. Okazuje się, że mają tylko jedno opakowanie. W WC w pracy robiłam wtedy ten zastrzyk, a nie były to ampułkostrzykawki, więc przez stres trochę mi z tym zeszło😂 Drugie opakowanie zamówiłam w swoim mieście, musiałam pilnie dzwonić do prowadzącej w klinice po drugą receptę, żeby na 10 dni mieć lek.. Zazwyczaj wszystkie leki kupowałam w Szczecinie w aptece przy klinice, bo współpracowała z kliniką i była dobrze zaopatrzona w leki do stymulacji. Nie spodziewałam się jednak, że będzie taki problem z dostępnością Prolutexu w moimi mieście.
    Czytałam trochę o akupunkturze przed transferami i ponoć pomaga na ukrwienie macicy, i zagnieżdżenie się zarodka. Ostatecznie się jednak nie umówiłam. Czytałam też, że pomaga na mdłości w ciąży. Strasznie odległe terminy i Was mają, chyba że to jakiś wysokiej klasy specjalista i ma duże wzięcie.

@Niecierpliwa_ przykro mi, że nadal się tak fatalnie czujesz🫂 Na pocieszenie napiszę, że to minie. Przynajmniej mdłości. Ja już ich praktycznie nie mam i apetyt mi wrócił. Nie wiem czy to takie pozytywne wieści, bo pewnie teraz zacznę jest za dwoje i tyć w oczach😂 Też mam problemy ze snem od początku. W nocy wstaję do WC po dwa razy, a od 6 już nie mogę spać, mimo że czuję się nie do końca wyspana. Za to padam już po 21.
    To samopoczucie potrafi niszczyć psychicznie, więc trzymaj się tam dzielnie przez pierwszy trymestr🫂 I nie miej wyrzutów z powodu L4.
    Rodzicom pewnie chcielibyście powiedzieć osobiście, ale skoro źle się czujesz to nie ma co podróżować. Skup się teraz na sobie i dużo odpoczywaj.
    My powiedzieliśmy dopiero po 13 tc po wynikach Sanco i nikt nie miał pretensji, że tak późno.
    Zgadza się, zaczęłam II trymest😊 I mimo, że to już bezpieczny względnie okres, to wizyty co 4 tygodnie strasznie się dłużą i nadal pojawiają się obawy czy aby na pewno wszystko ok. Zwłaszcza, że na ruchy dziecka jeszcze sporo muszę poczekać. Po SANCO i minięciu mdłości jest jednak dużo lepiej. Psychicznie też.
    Mocno trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🍀 Daj koniecznie znać jak się miewa dzidzia😊

@Just00 super, że obecnie można załatwić wszystko online i nie trzeba się fatygować osobiście. Przy małym dziecku, to spory plus. Mam nadzieję, że ta lekka poprawa w relacji z mężem to dobry zwiastun🍀 Przykro mi z powodu złego samopoczucia 🫂 Dobrze, że zrobiłaś badania, bo ta nasza tarczyca potrafi nieźle namieszać w samopoczuciu. Mam nadzieję, że po odstawieniu Eutyroxu samopoczucie Ci się poprawi. Tylko warto za jakiś czas skontrolować TSH ponownie, żeby się nie okazało, że za bardzo wystrzeli w górę. Może endokrynolog powinien Ci zmienić dawkę na mniejszą? Ja na razie biorę tą samą, ale pod koniec lipca też muszę zbadać TSH, bo lekarz mówił że w II trymestrze może pójść ostro w górę i trzeba będzie zmienić dawki. Może to też pogoda i zmęczenie opieką nad Mateuszem, nieprzespane nocki i brak odpoczynku za dnia.
    Z pewnością kompletowanie wyprawki to czysta przyjemność. Rynek jest pełen pięknych rzeczy dla dzieci i wszystko kusi kolorami, pięknymi wzorami. Zostawiam to sobie jednak na L4. I na czas, gdy mąż zabierze się za zrobienie szafę w przyszłym pokoju dziecka. Na razie to i tak nie miałabym, gdzie tego wszystkiego trzymać. Dotychczas ten pokój to był jego siłownio-gabinetem, więc najpierw musi ogarnąć swoje rzeczy😉
    Nasi znajomi czy rodzina mają już z reguły starsze dzieci, więc większość rzeczy będziemy musieli kompletować sami. Na przestrzeni lat było sporo wózków do oddania, ale my nie byliśmy wtedy zainteresowani.
    Muszę dopytać lekarza o moją wadę, bo kiedyś straszyli odkejeniem się siatkówki podczas porodu, gdy kobieta ma większą krótkowzroczność. Sama nie wiem czy wolałabym CC czy naturalnie. Obecnie boję się i tego i tego😂

Co do wyboru imienia, to mój mąż odkąd się dowiedział, że to chłopiec to mówi na niego Staś- po swoim dziadku. I o ile Staś nawet brzmi ładnie (mimo że to bardzo popularne imię), to jakoś 2-latek Stanisław do mnie nie przemawia.. Ja mam duży dylemat z wyborem imienia dla chłopca. Dla młodszego brata wybrałam dawno temu Michał po ulubionym wujku, więc to imię mi się podoba😊
    Kubuś i Pawełek-po moim dziadku też mi się podoba, ale w rodzinie jest sporo Pawełków, a Kuba to mężowi źle się kojarzy ze względu na kolegę z klasy. Mateusz też mi się podoba, ale to przyjaciel męża, więc z kolei ja nie chciałabym, żeby miał taki charakter jak on😂
    Podobają mi się w ogóle męskie imiona, które nie mają rozszerzenia. Daniel, Przemek, Michał, Piotr itd nie mają swojej długiej formy jak Stanisław, Jakub, Kazimierz, ale nie mogę trafić na to naj.
    Dla dziewczynek podoba mi się sporo imion: Zuzia, Alicja, Anastazja, Oliwia, Rozalia, a dla chłopca mam pustkę w głowie. Dobrze, że do stycznia daleko😂
    Moja babcia miała na imię Marysia-Michalina🥹 Druga Irenka. W obecnych czasach słyszałam już te imiona u dzieci, ale gdy chodziłam do szkoły, to nie pamiętam, żeby w szkole jakąiś dziewczynka miała tak na imię. Ja nie mam jakiegoś nietypowego imienia, ale też nie było jakieś mega popularne w szkole.

@Kawka dziękuję, że pytasz♥️ Po czerwcowych miłościach dużo lepiej, trochę odżyłam, ale czas mi się kurczy w ciągu dnia przez pracę. Albo moje ruchy są teraz wolniejsze w ciąży🤭 Dopinam wszystkie tematy w pracy przed wizytą 30.07, więc czasu mniej na ćwiczenia i gotowanie. Mam nadzieję, że od sierpnia wrócę do lekkiej aktywności. Na razie tak jak Ty, uskuteczniłam spacery i czasem jogę.
    Jak się czujesz po lekach? Na kiedy masz zaplanowaną punkcję?

@Lajla87_87 cudownie, że bliźniaki zdrowo rosną♥️ Mam nadzieję, że kardiolog rozwieje Wasze obawy po porodzie. To jeszcze takie kruszynki, serduszka się nadal kształtują, więc bardzo możliwe, że to tylko kwestia suplementacji. Super, że udaje Ci się unormować cukier dietą. Ja na razie jeszcze sobie pozwalam czasami na więcej owoców i kawałek ciasta urodzinowego, ale mam obawy że pod koniec lipca to się zmieni i dietę będę musiała zaostrzyć.
    Chodzisz do diabetologa na NFZ że skierowania od ginekologa, sensor jest dla ciężarnych refundowany czy jak to wygląda?
    Jak czytałam listę wyprawioną dla noworodka, to złapałam się za głowę ile tego jest, a przy dwójce to już w ogóle🤪 Nie dziwię się, że w Waszym domu zapanował chaos. My mieszkamy w bloku, mieszkanie nie jest małe, ale sypialnie nie są duże. W naszej zmieści się tylko dostawka do łóżka, więc za dnia pełnowymiarowe łóżeczko będzie pewnie wędrować między pokojem dziecka, a salonem. Już teraz widzę, że przydałby nam się dodatkowy pokój, bo przez pierwszy rok salon będzie pewnie wyglądał jak pobojowisko😂

@Przytulasek czas dla siebie, rodziny i przyjaciół jest bardzo ważny♥️ To forum to skarbnica wiedzy i wsparcia od cudownych kobiet, ale potrafi też przytłoczyć. Balans jest najważniejszy.
    Przykro mi, że rozmowa z psychologiem przebiegła nie tak, jak oczekiwaliście. Najgorzej, gdy człowiek trafi na niewłaściwą osobę. Tym bardziej, że to są trudne tematy, więc ciężko się całkiem otworzyć na pierwszej wizycie. O to powinien zadbać psycholog, żebyście poczuli się przy nim bezpiecznie. Powinien to być też cykl wizyt, a nie jedno spotkanie.
    My nie mówiliśmy nikomu o IVF z wielu powodów. Rodzicom, żeby się nie martwili, żeby nie zapeszać, żeby nie było jakieś presji i oczekiwań ze strony otoczenia, nie chcieliśmy też komentarzy w pracy lub wśród znajomych między sobą, że "gdyby starali się parę lat wcześniej, to nie mieliby problemów". Nie wszyscy są wyrozumiali, tolerancyjni i czasami nieświadomie przez swoje słowa mogli nas dodatkowo dobić.. Gdybym zaszła w ciążę przez IVF i ktoś zapytał w prosty, to nie ukrywałabym tego, ale na tamten czas podjęliśmy decyzję, że chcemy być w tym sami. Moja mama odkąd się dowiedziała o ciąży co kilka dni pyta mnie jak się czuję. Gdyby wiedziała o tych wszystkich zastrzykach, lekach, histeroskopii operacyjnej itd to pewnie nie spałaby po nocach.
    Książki nie czytałam, więc daj koniecznie znać czy warto.
    Trzymam mocno kciuki za każdą decyzję jaką podejmiecie🍀

Tak jak @LS życzę nam, żebyśmy wszystkie zobaczyły pozytywne bety, spokojnie i bezproblemowo przeszły 9 miesięcy ciąży, żeby wybór imienia był największym problemem i żebyśmy cieszyły się już swoimi pociechami jak Just, Ola i Thoruviel. A dla naszych Mamusiek dużo zdrowia, siły i jak najwięcej chwil spokoju♥️🍀

MamaWPlanach aż się miło czyta, że się wybraliście na aktywną wycieczke! Chyba Twoj organizm się już zaadaptował do ciąży, a po tygodniach ostrożności to na pewno przemiłe uczucie móc spacerować brzegiem morza <3

A co do wagi - żartując - cóż to jest 2,5 kg - tyle to po jednym tygodniowym all-inclusive można nabyć :D Ten drugi trymestr ponoć daje dużo więcej możliwości ruchowych, ale to juz nasze doświadczone mamy musiałyby się wypowiedziec czy tak na pewno było.
    Jeśli wkrótce przejdziesz na zwolnienie, to też w końcu zyskasz więcej czasu na jakieś zdrowotne aktywności w ciągu dnia które wczesniej nie były dostępne przez prace właśnie :)

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

Starania od 06.2024

36 👩
    Kariotypy OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK

Wysłany: 27 lipca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, bardzo dobry wynik, gratuluję! I trzymam cały czas kciuki, teraz za PGT-A!❤️

@nn6, ogromnie mi przykro, strasznie dużo przeszłaś :( Badałaś kiedykolwiek materiał z poronienia/ zarodki?
    Ja takiej dużej wiedzy nie mam, ale przy tylu poronieniach na wczesnym etapie, przy prawidłowych kariotypach, to chyba najbardziej te immunologie bym podrazyla. Polecam zapytać też na wątku Nowy początek - tam są tez dziewczyny które mają długą historię starań i/lub strat i mają bardzo dużą wiedzę w tym temacie, myślę że lepiej mogą Ci doradzić.

Dziewczyny a co do zniżek na badania, to widziałam na innym wątku, że warto pisać/dzwonić do labow z prośbą o kody rabatowe/znizki, zwłaszcza przy większych zamówieniach. Podobno w diagnostyce działa często. ;)

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka bardzo ładny wynik teraz czekamy na wyniki pgta 🍀🍀🍀🍀 ogromne kciuki 😁

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • LS Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, ja z 11 zapłodnionych komórek w pierwszej procedurze miałam tylko 3 blastki, tak że szacun 🤗 Oby były zdrowe ✊🏼 Ile wysyłacie do badania, wszystkie? Bo gdzieś słyszałam, że podobno zarodków klasy C się nie wysyłają, ale mogę się mylić albo może to zależy od kliniki. W każdym razie, nie są gorsze i z nich też są zdrowe ciążę 🤗

Co do wyników cytokin -dalej czekam... No, bardzo nieładnie z ich strony. Jeśli dzisiaj albo jutro ich nie dostanę, to zadzwonię do nich. Niech mi tylko powiedzą, że zgubili próbkę 😅

Dostałam też dzisiaj wyniki hodowli. I szczerze mówiąc, zupełnie się tego nie spodziewałam, ale z tych dwóch zarodków, które zostały, powstały dwie blastki klasy AA! 🥹 Nigdy wcześniej nie mieliśmy takiej klasy. 🥹

Myślę, że to jednak może być zasługa nasienia, bo u nas zarodki najczęściej przestawały się rozwijać po trzeciej dobie. Jak porównałam ruchliwość plemników z poprzednich zapłodnień, to za pierwszym razem było 45%, za drugim 20%, a teraz 55%. Więc wierzę, że ta cała suplementacja, z którą mój mąż tak się męczył 😄, jakoś pomogła.

Nawet zakładając najgorszy scenariusz, że ostatecznie nic z tego nie będzie, to i tak ogromnie się cieszę, bo wiemy już, że jesteśmy w stanie stworzyć takie piękne blastki. ❤️🥹

Ola8999, Thoruviel, Przytulasek, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
    2026.07- ET 2x8bl❌
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS kolejne piękne wieści dzisiaj 🤩
    Jak do jutra nie będzie wyników to dzwoń na infolinię bo to jakieś jaja są z brakiem tych wyników 🫣

Ja to caly czas trzymam kciuki za bliźniaki u Ciebie 🦠🍀😀

LS, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • nn6 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    @nn6, ogromnie mi przykro, strasznie dużo przeszłaś :( Badałaś kiedykolwiek materiał z poronienia/ zarodki?
    Ja takiej dużej wiedzy nie mam, ale przy tylu poronieniach na wczesnym etapie, przy prawidłowych kariotypach, to chyba najbardziej te immunologie bym podrazyla. Polecam zapytać też na wątku Nowy początek - tam są tez dziewczyny które mają długą historię starań i/lub strat i mają bardzo dużą wiedzę w tym temacie, myślę że lepiej mogą Ci doradzić.
    Dziękuję że odpowiedziałaś, juz to daje troche otuchy. Nie badaliśmy pod kątem genetycznym, tylko badanie histopatologiczne. Ale raz mieliśmy zbadane wcześniej pgt-a i zarodek był zdrowy. Ale niestety nasze szczęście szybko się skończyło 😭
    Byliśmy u immunologa, dostaliśmy sporo badań i leków. Ale chyba czeka nas kolejna wizyta, może coś zmieni. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego... 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 21:14

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6t 💔
    2022 in vitro 6t 💔
    2023 naturalna 8t 💔
    2024 naturalna, pozamaciczna 💔
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 t 💔
    w każdej brak tętna

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 - spadło obecnie 0.9 ⬇️, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?
    Rezonans miednicy- wykluczenie wodniaka, wszystko ok

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, małe guzki na tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato - wykluczony w rezonansie

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, LS, gratuluję pięknych zarodków ❤️❤️

LS lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png

Wysłany: 28 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS,piękny wynik! A kiedy planujesz pierwsze testowanie?

@nn6, trzymam mocno kciuki za Ciebie. ❤️ Mam nadzieję że jestes pod opieką dobrego lekarza, bo tu na pewno jakaś mądra i doświadczona głowa jest potrzebna.
    Z tym pgt-a to też nie ma niestety gwarancji, czytałam tu na forum o przypadkach poronień mimo pgt-a. :(
    Jeszcze może zastanowiłabym się nad ponowna histeroskopia (nie wiem kiedy miałaś ostatnią i czy jesteś po jakichs lyzeczkowaniach, bo to ma też znaczenie), może z biopsja endometrium.

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Just00 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS, super zarodki! Faktycznie tak jak piszesz to pewnie kwestia tego nasienia. Skusisz sie w tym tyg.na sikanca?
    Kawka,tak jak ktos juz tu wyzej wspomnial to forum widzialo juz wiele ciaz z takich klas zarodkow,wiec kazdy jeden to kolejna szansa i tak trzeba na to patrzec. Rozumiem,ze skoro gdzies w drugiej polowie sierpnia beda wyniki pgta to transfer jakos wyjdzie na przelomie miesiaca?
    Przytulasek,to kiedy wizyta??
    Tak,my w miniona niedziele mielismy chrzciny. Zapowiadalo sie nieciekawie,bo M przechodzil ostatnio regres snu i w nocy z pt na sb i z sb na ndz budzil sie co chwile z placzem,wiec w ndz rano bylismy zombiakami. Dodatkowo wpadl w taki szal placzu ze nie moglam go ubrac w to co mialam przygotowane i wyprasowane. Tak sie prezyl i napinal ze zdawalo sie ze koszulobody jest za male,a ze juz czas nas gonil to zdecydowalam ze zakladam to ktore mialam w zapasie,ale bylo za duze wiec go nawet nie pralam i nie prasowalam 🫢na szczescie juz w kosciele mlody sie uspokoil,wiekszosc mszy przespal,ale poniewaz ma faze na pieluche to mimo ze mialam przygotowana biala to wyszlismy z domu z jakas kolorowa ktora tak sciskal,a ja juz nie chcialam sie z nim szarpac no i taka bedzie na zdjeciach😐potem jak mu ja zabralam i dostal biala szatke to zmietolil i do buzi. Swieca tez nie przetrwala bo zostala w samochodzie a ze byl upal to sie wykrzywila i teraz jest taka koślawa. Najwazniejsze ze M umial sie goscic i potem juz wcale nie marudzil i dzielnie przetrwal cala impreze 😃

Thoruviel, Ola8999, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌
    age.png
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nn6 wrote:
    Dziękuję że odpowiedziałaś, juz to daje troche otuchy. Nie badaliśmy pod kątem genetycznym, tylko badanie histopatologiczne. Ale raz mieliśmy zbadane wcześniej pgt-a i zarodek był zdrowy. Ale niestety nasze szczęście szybko się skończyło 😭
    Byliśmy u immunologa, dostaliśmy sporo badań i leków. Ale chyba czeka nas kolejna wizyta, może coś zmieni. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego... 😊

Cześć,
    Przykro mi patrząc ile przeszłaś 🫂🫂🫂 widzę, że też miałaś mocną obstawę leków, u którego immunologa jesteście? Nie widzę w stopce, badaliscie allo-MLR oraz cross-match? Tu też może byc problem jeśli nie badaliscie, że jest zbyt wysoki cross-match lub za niskie Allo-MLR.
    Widzę, że naprawdę też dużo diagnostyki macie, próbowaliście zmienić lekarza/klinikę? Czasami świeże spojrzenie może sporo pomóc, u nas tak było. Dopiero w drugiej klinice lekarz naprowadził nas na trop immunologii.

@Kawka i @LS super sprawa z zarodkami ❤️ LS trzymam wciąż mocno kciuki za kropeczki i Kawka za badania PGT-A ✊️✊️✊️🍀🍀🍀

@Just dobrze, że już macie za sobą i że przetrwaliście 😉 widzę, że Bobo robił pod górkę, może po prostu chłopak nie lubi koszul 😅 my też w niedzielę wpychaliśmy w koszulobody, tyle że na urodziny cioci - pierwszy i ostatni raz 🤣 była też walka. No ale elegancik był 👌😻 jeszcze mieliśmy pomysł, żeby na imprezę wziąć bujak babybjorn, bo Kuba już się nudzi ciągle leżąc. Tyle że wsadzilismy go przy śniadaniu do bujaka a Bobo postanowił zrobić 💩 po pachy 🙈 I bujak i piżama załatwione, na szczęście na słońcu ślad po 💩 zszedł, bo to pożyczony bujak 🤭 ale na imprezę już nie wysechł 🤭

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ