X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w zasadzie wszystko oprócz dentysty ;-) dentyste to mają już tylko tzw pakietowe vipy ;-)

Gdybym wiedziała ile nerwów człowiek na tym traci (czekanie na wyniki hiv) to bym przed ciążą zrobiła. Wiadomo, że lekarz w ciąży i tak skieruje, ale przynajmniej byłaby to tylko formalność. Nie chce nawet myśleć jak ten stres się odbił na moim kropku :-( Ale ale, grunt, że już po stresie ;-)

także, te co nie miały badań jeszcze pod kątem hiv, niech robią przed ciążą ! ot, się nagadałam, a teraz kończę, bo mnie tak zemdliło po jogurcie, że chyba się to skończy przytuleniem kibla !!!!!

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a swieci u was slonce?

milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Eltasz tule mocno :* Mam nadzieje, ze to bedzie ostatni i szczesliwy cykl. Naprawde bardzo Ci tego zycze :*

Margaret moze masz pecherzyk Nabotha? Tez to mam i niestety mi cos nie znikaja. Lekarz je obejrzal i powiedzial, ze one nie sa grozne, ale jak chce to moze mi je wymrozic. Mysle nad tym, ale moja szyjka juz jest tak wymaltretowana, ze nie chce zadnych zabiegow, tym bardziej ze juz po moich zabiegach jest 16% szansy na przedwczesny porod i bede miala zakladany pessar (o ile w koncu zaciaze)

Mobo u mnie raz slonce raz chmury, ale ogolnie jest cieplo a za pare dni zapowiadaja fale upalow po 30C :D

Milka dobrze gadasz, polac jej ..... mleka :D

Aszka faktycznie sporo kasy, bo ja slyszalam od dziewczyn z mojego starego forum, ze placa okolo 250 zl i maja w tym miedzy inymi opieke ginekologa w ciazy i to byla Warszawa. No ale ja nie wiem, bo ja nawet w Pl nie mieszkam, wiec sie nie wypowiadam ;)

Eltasz, MoBo, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wróciłam od gina i od soboty znowu Femara ( zastanawiał się nad jakimiś zastrzykami ale stwierdził że to drogi interes i będziemy jeszcze raz z Femara próbować, bo ładnie pęcherzyki rosły) ale za to zamiast Pregnylu tym razem dał mi Ovitrelle i już się chłodzi w lodówce ;) Ulotkę już przegrzebałam i wiem, że ten lek utrzymuje się 10 dni we krwi , wiec mam nadzieję że tym razem beta jak ma być to będzie prawdziwa :P

She Wolf, MoBo, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Hej
    Wróciłam od gina i od soboty znowu Femara ( zastanawiał się nad jakimiś zastrzykami ale stwierdził że to drogi interes i będziemy jeszcze raz z Femara próbować, bo ładnie pęcherzyki rosły) ale za to zamiast Pregnylu tym razem dał mi Ovitrelle i już się chłodzi w lodówce ;) Ulotkę już przegrzebałam i wiem, że ten lek utrzymuje się 10 dni we krwi , wiec mam nadzieję że tym razem beta jak ma być to będzie prawdziwa :P

Tym razem musi sie udac :* Widze, ze masz fajnego gina, ktory nie faszeruje Cie przez pol roku tym samym lekiem, tylko zmienia, jak lek nie dziala :D

MoBo, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin jest specyficzny ( raczej powinnam napisać P. Docent), straszny mruk, jak ma dobry humor to pogada ;) ale jakoś mam do niego zaufanie , przynajmniej na tym etapie co jestem :)

MoBo, She Wolf, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz to oby poszło dobrze :)

She wolf moze maja opłacone własniej wiecej z pracy.

MoBo rano swieciło teraz takie lekkie.

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf, Ty chcesz, żebym na samą myśl o mleku tuliła kibel - oj jak ja nie lubię mleka :-)

Eltasz, trzymam strasznie mocno kciuki!!!!

Maggie? Jak tam dzisiaj samopoczucie? Lepiej?

Lore a jak przygotowania do urlopu? Głowa już na plaży, czy jeszcze real trzyma Ciebie na ziemi?

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka pewnie tak, nie wiem bo nie pamietam co dokladnie mowily.

Milka, no co Ty absolutnie nie chce. Ok, polejemy Ci soczku :P

Eltasz, mruk, nie mruk, oby byl skuteczny :D

milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Lore Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka, no na plaży już, na plaży. Powstrzymuję się, żeby nie zacząć się już pakować :D

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pakuj się pakuj, bo sto razy jeszcze będziesz zmieniać zdanie co zabrać a co nie :-)

(przynajmniej ja tak robię ) :-)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pakowanie to cały rytuał. Ganiam z listą i odhaczam punkty, pakuję się, stwierdzam, czy już wszystko, wyciągam, jeszcze raz prasuję, masakrunia. A mój M ma polewkę :D Wy też macie problem z tym, co zabrać. Bo ja zawsze myślę a może się mi to przyda, a może to. I potem brak miejsca w torbie o.O

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam ile się da :-) przecież wszystko się może przydać ;-)

listy niestety nie robię, co zwykle kończy się na (w drodze już z dala od domu) cyt: no, tak wiedziałam, że czegoś zapomnę!

Standardowy tekst przy każdej podróży :-)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Aszka pewnie tak, nie wiem bo nie pamietam co dokladnie mowily.

Milka, no co Ty absolutnie nie chce. Ok, polejemy Ci soczku :P

Eltasz, mruk, nie mruk, oby byl skuteczny :D

soczek to ja poproszę, nie pogardzę ;-) ostatnio jednak wchodzi mi tylko woda mineralna ;-)

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy jak w końcu się mi uda "zaskoczyć" będzie mi brakować 4 fusiarek na dzień. Na razie nawet nie chcę sobie wyobrażać życia bez kawuni

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Jak Cie nie boli ani nie masz innych objawów to raczej nic powaznego :)

A ja poszłam na spacer godzine temu i wrociłam szybko bo w połowie drogi mi sie zobiło słabo...http://smileys.sur-la-toile.com/repository/divers/mort-de-chaud-987712.gif

Hehehe no tak juz mają ciężarne :D
    Nic mnie nei boli pry dotyku, to moze nic powaznego

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej Kochane :*

Eltasz tule mocno :* Mam nadzieje, ze to bedzie ostatni i szczesliwy cykl. Naprawde bardzo Ci tego zycze :*

Margaret moze masz pecherzyk Nabotha? Tez to mam i niestety mi cos nie znikaja. Lekarz je obejrzal i powiedzial, ze one nie sa grozne, ale jak chce to moze mi je wymrozic. Mysle nad tym, ale moja szyjka juz jest tak wymaltretowana, ze nie chce zadnych zabiegow, tym bardziej ze juz po moich zabiegach jest 16% szansy na przedwczesny porod i bede miala zakladany pessar (o ile w koncu zaciaze)

Mobo u mnie raz slonce raz chmury, ale ogolnie jest cieplo a za pare dni zapowiadaja fale upalow po 30C :D

Milka dobrze gadasz, polac jej ..... mleka :D

Aszka faktycznie sporo kasy, bo ja slyszalam od dziewczyn z mojego starego forum, ze placa okolo 250 zl i maja w tym miedzy inymi opieke ginekologa w ciazy i to byla Warszawa. No ale ja nie wiem, bo ja nawet w Pl nie mieszkam, wiec sie nie wypowiadam ;)

Ja miałam tylko raz pobierane wycinnki przy narkozie. Wczesniej zjebana ginekolog zrobiła mi taka cytologie ze zwijałam sie z bólu a potem krwawiłam, myslałam ze ja zabije. Potem wynik ze stan rakowy i miałam te wycinki z których wyszło ze jestem zdrowa a cytologia na 1. W zyciu u takiego gin nie byłam, matko jak to bolało jakby mi cos wyzynała tam wrrrrrrrrrrr

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    She wolf, Ty chcesz, żebym na samą myśl o mleku tuliła kibel - oj jak ja nie lubię mleka :-)

Eltasz, trzymam strasznie mocno kciuki!!!!

Maggie? Jak tam dzisiaj samopoczucie? Lepiej?

Lore a jak przygotowania do urlopu? Głowa już na plaży, czy jeszcze real trzyma Ciebie na ziemi?

dziekuje tak lepiej, bo staram sie nie myslec o tym wszystkim bo jak zaczynam myslec czy sie udało czy znowu wredota przyjdzie to wariuje i oczy mi łzami nachodzą.

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Hej

Eltasz musi sie udac za drugim razem, zobaczysz :) <3

MoBo, Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    U mnie pakowanie to cały rytuał. Ganiam z listą i odhaczam punkty, pakuję się, stwierdzam, czy już wszystko, wyciągam, jeszcze raz prasuję, masakrunia. A mój M ma polewkę :D Wy też macie problem z tym, co zabrać. Bo ja zawsze myślę a może się mi to przyda, a może to. I potem brak miejsca w torbie o.O

Oczywiscie klasyka hehehe :) tez bym dzies wyjechała sobie :)

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ