35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
milka1 wrote:Ja wrzucam ile się da przecież wszystko się może przydać
listy niestety nie robię, co zwykle kończy się na (w drodze już z dala od domu) cyt: no, tak wiedziałam, że czegoś zapomnę!
Standardowy tekst przy każdej podróży
Ja tez przynajmniej jednej rzzeczy musze zapomniec, albo mówie ooo to mogłam wziac przydałoby sie no ale trudno hahahha odwieczny problem kobietMoBo, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego ja nie lubie bab ginow, badaja bolesnie, wole facetow.
Lore ja jak gdzies jade to pakuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy za to moj powyciaga kupe ciuchow, wepcha a pozniej i tak tego nie nosi. Miłego wypoczynkuMargaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Dlatego ja nie lubie bab ginow, badaja bolesnie, wole facetow.
Lore ja jak gdzies jade to pakuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy za to moj powyciaga kupe ciuchow, wepcha a pozniej i tak tego nie nosi. Miłego wypoczynku
Wiesz co Aszka, jak chodze od zawsze do kobitki, zadowolonna byłam z niej ale to gin ze Szczecina. Do tej co trafiłam na cytologie to przypadkiem w sumie, pracowałam kiedys w firmie medycznej no i tak sie wybrałam do niej tylko raz i tylko na ta cytologie i nigdy wiecejmilka1, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki
Ja kolejeczke oficjalnie zwalniam w tym cyklu.
Juz wiem, ze @ zawita jutro - zawsze przed @ mam taki 'spokoj przed burza'
Lekarz nie kazal brac ani ziolek ani progesteronu - i co znow bedzie faza lutealna 10 dni (choc moze ja troche uratuje moim ziolkiem od dzisiaj)
Wydaje mi sie, ze cos sie tam chcialo zadzialac bo kolejny raz mialam klucia i rozpychania w brzuchu (nie wiadomo czy sie chce sikac czy kupkac a bulgocze w brzuchu ze lo matko), no ale jak niski progesteron to dupa zbita.
W kolejnym cyklu mam hsg (6 lipca) wiec staran nie bedzie. Moze i lepiej bo mamy malowanie i przeprowadzke to sie nie bede stresic staraniami.
Aszka z tego co pamietam lekarz szpikowal cie witaminami? Jakbys mogla doradzic co se zrobic, bo bede w polsce w sierpniu i chce pchnac jak najwiecej badan na wlasna reke. (bo tu sie nie doprosze)
A dzis mam impreze firmowa, zamiast uwazac schleje sie na calego po 13stu cyklach nic nie przynoszacej abstynencji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:38
milka1, Margaret.Se, aszka, She Wolf, Eltasz lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Witam dziewczynki
Ja kolejeczke oficjalnie zwalniam w tym cyklu.
Juz wiem, ze @ zawita jutro - zawsze przed @ mam taki 'spokoj przed burza'
Lekarz nie kazal brac ani ziolek ani progesteronu - i co znow bedzie faza lutealna 10 dni (choc moze ja troche uratuje moim ziolkiem od dzisiaj)
Wydaje mi sie, ze cos sie tam chcialo zadzialac bo kolejny raz mialam klucia i rozpychania w brzuchu (nie wiadomo czy sie chce sikac czy kupkac a bulgocze w brzuchu ze lo matko), no ale jak niski progesteron to dupa zbita.
W kolejnym cyklu mam hsg (6 lipca) wiec staran nie bedzie. Moze i lepiej bo mamy malowanie i przeprowadzke to sie nie bede stresic staraniami.
Aszka z tego co pamietam lekarz szpikowal cie witaminami? Jakbys mogla doradzic co se zrobic, bo bede w polsce w sierpniu i chce pchnac jak najwiecej badan na wlasna reke. (bo tu sie nie doprosze)
A dzis mam impreze firmowa, zamiast uwazac schleje sie na calego po 13stu cyklach nic nie przynoszacej abstynencji
Ja tez tak miałam straszne kłucia i rozpychania i duzo objawów w marcowym cyklu ale moze za duzo stresu było i przyszła wredota niestetyMoBo, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo jezeli chodzi o badania to zrobic morfologie plus ob. Mi juz wyniki wyszły okrojone na poczatku, dlatego lekarz pozniej dał sierowanie na badanie poziomow witamin. Oczywiscie tez badania hormonalne od 2 dc.-7 dc. AMH, TSH, progsteron, prolaktyna, insulina, glukoza, testosteron, FSH, LH.
MoBo jak mozesz to pij A jak zrobisz hsg to przynajmniej bedzie wiadomo co i jak.
Ja dzis mam ambitny plan posprzatac ale nie wiem czy wypali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:25
MoBo, She Wolf, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Aszka mnie chyba wypadnie pobyt w domu pod koniec cyklu, wiec nie wiem czy bedzie sens robic hormony. W zasadzie moge powtorzyc FSH, LH, prog, estadiol, prolaktyne ale jak to bedzie jakis 10 dzien po owulce to chyba nie ma sensu? Testosteron, insuline, glukoze i THS to mi wlasnie lekarz ostatnio pobral - wyslalam e-maila zeby mi wyslali wyniki zamiast czekania 2 tygodnie na wizyte (zobaczymy czy to zrobia).
Morfologie i ob - zrobie
Mnie chodzi o cos rozszerzonego - jakies witaminy np
A co to, to badanie poziomow?
Po moich bolach z prawej i z lewej mysle ze jaja dotarly to celu. Mysle, ze bedzie czysto - choc zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:04
aszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki :*
Margaret, wspolczuje takiego gina Ja pamietam tylko raz przezycie traumatyczne, jak bylam w ciazy i poszlam na USG, bo krwawilam, to lekarka tak mocno mi wsadila ta glowice, ze lzy mi ciekly. Pojebana, niedosc, ze to bylo poronienie, to jeszcze taka byla niedelikatna
Mobo, Ty jeszcze nie przesadzaj nic, dopoki nie ma @ jest nadzieja.
A powiedz, dlaczego gin Ci nie zapisal progesteronu, skoro wiadomo, ze masz tak krotka fl?
Baw sie dobrze na imprezie
Ja tez w przyszlym tyg. wybieram sie na mala popijawke i mam w dupie starania, bede sie bawic na calego
Aszka, nic nie sprzataj, w ciazy jestes
A moj T dzis do mnie pisze z pracy, ze rozcial sobie ptaka, nie wie nawet jak to sie stalo, wiec musimy kilka dni chyba odczekac, oby owulka poczekalaaszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Mobo z witamin, to proponuje zrobic wit D, B12, ferrytyne, kwas foliowy, a hormonow nie ma sensu robic, no moze tylko prolaktyne i progesteron po owulce mozna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:08
aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyMoBo oznaczenie pozomu witamin, czyli idziesz i mowisz, ze chcesz wit D itd. Ale wg mnie to bez sensu jak masz badania krwi dobre.
She wolf ale widzisz moj długo pracuje i jednak troszke zaniedbany domek, ale jak bede miec siłe. Na razie brak A jak sobie rozciał ptaka, czym, jakWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:15
She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCytat z naszego bociana: PIS zapowiada że po dojściu do władzy zmieni ustawę o in vitro, tak aby nie można było zamrażać zarodków i tak, aby związki partnerskie nie mogły korzystać z metody. Nad całkowitym zakazem in vitro ciągle się jeszcze zastanawiają.
-
aszka wrote:MoBo oznaczenie pozomu witamin, czyli idziesz i mowisz, ze chcesz wit D itd. Ale wg mnie to bez sensu jak masz badania krwi dobre.
She wolf ale widzisz moj długo pracuje i jednak troszke zaniedbany domek, ale jak bede miec siłe. Na razie brak A jak sobie rozciał ptaka, czym, jak
Ja bym jednak zrobla, ja tez mialam wszystkie wyniki w normie, a ferrytyne duzo ponizej normy.
No to tak po wierzchu przelec, ale jak nie masz sily to nic sie nie stanie jak nie posprzatasz :*
No wlasnie on sam nie wiej jak to sie stalo! Moze rozporkiem przycial czy co, ale przeciez nosi bokserki. No nie wiem. W kazdym razie to lepiej, bo ja w tym cyklu chce troszke zwolnic z tymi staraniami to nie bedzie mnie molestowal
Co do invitro, to trzymam kciuki zeby jednak PIS nie doszed do wladzy. Po cholere sie mieszaja do tego? Jak ja nie cierpie politykow!
milka1, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyShe wolf a to rozporkiem sie zagoi. W Pl na tvnie leci taki serial szpital. I tam kidys bylo ze babka złapała faceta jak sie gził z jakąs dziunia i mu tasakiem obcieła.
Tak w ogole to nie wiem czy posprzatam, bo na razie nie jestem w stanie, niedobrze mi. grunt ze poki co zadni znajomi nas nie odwiedzaja i z głowyShe Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:She wolf a to rozporkiem sie zagoi. W Pl na tvnie leci taki serial szpital. I tam kidys bylo ze babka złapała faceta jak sie gził z jakąs dziunia i mu tasakiem obcieła.
Tak w ogole to nie wiem czy posprzatam, bo na razie nie jestem w stanie, niedobrze mi. grunt ze poki co zadni znajomi nas nie odwiedzaja i z głowy
Wlasnie nie wiem, czy rozporkiem, jak wroci z pracy to juz ja go sobie obejrze
No nie, ja mu nic nie zrobilam, jesli to sugerujesz haha!
No widzisz? I masz z glowy. Siedz i odpoczywaj, sprzatanie nie zajac :*milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
She Wolf wrote:Mobo, Ty jeszcze nie przesadzaj nic, dopoki nie ma @ jest nadzieja.
A powiedz, dlaczego gin Ci nie zapisal progesteronu, skoro wiadomo, ze masz tak krotka fl?
Baw sie dobrze na imprezie
W poprzednim cyklu bralam progesteron (co prawda dwie tabletki) i fakt faza byla dluzsza ale ja dostalam takiej migreny, ze do roboty w poniedzialek nie poszlam (po 5 dniaj jej trwaniabyla kulminacja ). Oprocz tego mialam bolesci w plucach - co na ulotce wspomniane jest jako odstawic!
Clo stosuje sie tez w leczeniu krotkich fl - wiec on chyba chcial sprawdzic jak samo clo zadziala na moja fl. To byl powod dlaczego kazal nie brac w tym cyklu.
Kotek ja nie przesadzam @ bedzie jutro, na najpozniej w niedziele.
-
aszka wrote:MoBo oznaczenie pozomu witamin, czyli idziesz i mowisz, ze chcesz wit D itd. Ale wg mnie to bez sensu jak masz badania krwi dobre.
No dobra, widzisz myslalam ze cos zdzialam ale widze ze tez nie ma sensu. dzieksik
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:A moj T dzis do mnie pisze z pracy, ze rozcial sobie ptaka, nie wie nawet jak to sie stalo, wiec musimy kilka dni chyba odczekac, oby owulka poczekala
Ups! To milo ze Cie uprzedzil
Co on robi biedny - moze sie na sile uszkodzil bo wie co go czeka
milka1, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, a co Wy z tym piciem?? Czy nie wiecie, że najwięcej dzieci robi się pod wpływem ????
Mało tego, lekarze często zalecają w te dni, romantic dinner, butelka wina dla rozluźnienia i zająć się sobą.
Nie wolno nadużywać alkoholu, i schlewać się non stop )
No i wiadomo, że koniec z alk jak się już zaskoczy
a co do kawy, chyba Lore pisałaś, że bez kawy byś nie dała rady? Ja mam tak niskie ciśnienie, że lekarka mi teraz zaleciła picie kawy wiadomo nie do przesady, ale jak mi się zaczyna kręcić w głowie, to zalecenie dla mnie - kawa!
-
aszka wrote:Cytat z naszego bociana: PIS zapowiada że po dojściu do władzy zmieni ustawę o in vitro, tak aby nie można było zamrażać zarodków i tak, aby związki partnerskie nie mogły korzystać z metody. Nad całkowitym zakazem in vitro ciągle się jeszcze zastanawiają.
Notos cie se zaglosowali
Ja jakym w polsce teraz mieszkala to bym chyba zrobila jakas kampanie - wydrukowala swoje zdjecie ze smutna mina i napisem 'Glosujac na PIS pozbawiliscie mnie szansy na dziecko' - stanela pod kosiolem i rozdawala.milka1, aszka, She Wolf, Margaret.Se, ania.g lubią tę wiadomość