X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Ja wrzucam ile się da :-) przecież wszystko się może przydać ;-)

listy niestety nie robię, co zwykle kończy się na (w drodze już z dala od domu) cyt: no, tak wiedziałam, że czegoś zapomnę!

Standardowy tekst przy każdej podróży :-)

Ja tez przynajmniej jednej rzzeczy musze zapomniec, albo mówie ooo to mogłam wziac przydałoby sie no ale trudno hahahha odwieczny problem kobiet :D

MoBo, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie lubie bab ginow, badaja bolesnie, wole facetow.

Lore ja jak gdzies jade to pakuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy za to moj powyciaga kupe ciuchow, wepcha a pozniej i tak tego nie nosi. :D Miłego wypoczynku :)

Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dlatego ja nie lubie bab ginow, badaja bolesnie, wole facetow.

Lore ja jak gdzies jade to pakuje tylko najpotrzebniejsze rzeczy za to moj powyciaga kupe ciuchow, wepcha a pozniej i tak tego nie nosi. :D Miłego wypoczynku :)

Wiesz co Aszka, jak chodze od zawsze do kobitki, zadowolonna byłam z niej ale to gin ze Szczecina. Do tej co trafiłam na cytologie to przypadkiem w sumie, pracowałam kiedys w firmie medycznej no i tak sie wybrałam do niej tylko raz i tylko na ta cytologie i nigdy wiecej

milka1, Ania1602 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to niby zalezy od czlowieka, ale ja ilekroc bylam u bab ginow to mnie bolało. Nie wiem czy to te baby tak badaja czy to moje wrazenie.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Ja kolejeczke oficjalnie zwalniam w tym cyklu.
    Juz wiem, ze @ zawita jutro - zawsze przed @ mam taki 'spokoj przed burza' :P
    Lekarz nie kazal brac ani ziolek ani progesteronu - i co znow bedzie faza lutealna 10 dni :( (choc moze ja troche uratuje moim ziolkiem od dzisiaj)

Wydaje mi sie, ze cos sie tam chcialo zadzialac bo kolejny raz mialam klucia i rozpychania w brzuchu (nie wiadomo czy sie chce sikac czy kupkac a bulgocze w brzuchu ze lo matko), no ale jak niski progesteron to dupa zbita.

W kolejnym cyklu mam hsg (6 lipca) wiec staran nie bedzie. Moze i lepiej bo mamy malowanie i przeprowadzke to sie nie bede stresic staraniami.

Aszka z tego co pamietam lekarz szpikowal cie witaminami? Jakbys mogla doradzic co se zrobic, bo bede w polsce w sierpniu i chce pchnac jak najwiecej badan na wlasna reke. (bo tu sie nie doprosze)

A dzis mam impreze firmowa, zamiast uwazac schleje sie na calego :P po 13stu cyklach nic nie przynoszacej abstynencji :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:38

milka1, Margaret.Se, aszka, She Wolf, Eltasz lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Witam dziewczynki :)

Ja kolejeczke oficjalnie zwalniam w tym cyklu.
    Juz wiem, ze @ zawita jutro - zawsze przed @ mam taki 'spokoj przed burza' :P
    Lekarz nie kazal brac ani ziolek ani progesteronu - i co znow bedzie faza lutealna 10 dni :( (choc moze ja troche uratuje moim ziolkiem od dzisiaj)

Wydaje mi sie, ze cos sie tam chcialo zadzialac bo kolejny raz mialam klucia i rozpychania w brzuchu (nie wiadomo czy sie chce sikac czy kupkac a bulgocze w brzuchu ze lo matko), no ale jak niski progesteron to dupa zbita.

W kolejnym cyklu mam hsg (6 lipca) wiec staran nie bedzie. Moze i lepiej bo mamy malowanie i przeprowadzke to sie nie bede stresic staraniami.

Aszka z tego co pamietam lekarz szpikowal cie witaminami? Jakbys mogla doradzic co se zrobic, bo bede w polsce w sierpniu i chce pchnac jak najwiecej badan na wlasna reke. (bo tu sie nie doprosze)

A dzis mam impreze firmowa, zamiast uwazac schleje sie na calego :P po 13stu cyklach nic nie przynoszacej abstynencji :P

Ja tez tak miałam straszne kłucia i rozpychania i duzo objawów w marcowym cyklu ale moze za duzo stresu było i przyszła wredota niestety

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo jezeli chodzi o badania to zrobic morfologie plus ob. Mi juz wyniki wyszły okrojone na poczatku, dlatego lekarz pozniej dał sierowanie na badanie poziomow witamin. Oczywiscie tez badania hormonalne od 2 dc.-7 dc. AMH, TSH, progsteron, prolaktyna, insulina, glukoza, testosteron, FSH, LH.

MoBo jak mozesz to pij :D A jak zrobisz hsg to przynajmniej bedzie wiadomo co i jak.

Ja dzis mam ambitny plan posprzatac ale nie wiem czy wypali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:25

MoBo, She Wolf, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka mnie chyba wypadnie pobyt w domu pod koniec cyklu, wiec nie wiem czy bedzie sens robic hormony. W zasadzie moge powtorzyc FSH, LH, prog, estadiol, prolaktyne ale jak to bedzie jakis 10 dzien po owulce to chyba nie ma sensu? Testosteron, insuline, glukoze i THS to mi wlasnie lekarz ostatnio pobral - wyslalam e-maila zeby mi wyslali wyniki zamiast czekania 2 tygodnie na wizyte (zobaczymy czy to zrobia).
    Morfologie i ob - zrobie
    Mnie chodzi o cos rozszerzonego - jakies witaminy np
    A co to, to badanie poziomow?

Po moich bolach z prawej i z lewej mysle ze jaja dotarly to celu. Mysle, ze bedzie czysto - choc zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:04

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*

Margaret, wspolczuje takiego gina :( Ja pamietam tylko raz przezycie traumatyczne, jak bylam w ciazy i poszlam na USG, bo krwawilam, to lekarka tak mocno mi wsadila ta glowice, ze lzy mi ciekly. Pojebana, niedosc, ze to bylo poronienie, to jeszcze taka byla niedelikatna :(

Mobo, Ty jeszcze nie przesadzaj nic, dopoki nie ma @ jest nadzieja.
    A powiedz, dlaczego gin Ci nie zapisal progesteronu, skoro wiadomo, ze masz tak krotka fl?
    Baw sie dobrze na imprezie :D

Ja tez w przyszlym tyg. wybieram sie na mala popijawke i mam w dupie starania, bede sie bawic na calego :D

Aszka, nic nie sprzataj, w ciazy jestes :P

A moj T dzis do mnie pisze z pracy, ze rozcial sobie ptaka, nie wie nawet jak to sie stalo, wiec musimy kilka dni chyba odczekac, oby owulka poczekala :P

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo z witamin, to proponuje zrobic wit D, B12, ferrytyne, kwas foliowy, a hormonow nie ma sensu robic, no moze tylko prolaktyne i progesteron po owulce mozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:08

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo oznaczenie pozomu witamin, czyli idziesz i mowisz, ze chcesz wit D itd. Ale wg mnie to bez sensu jak masz badania krwi dobre.

She wolf ale widzisz moj długo pracuje i jednak troszke zaniedbany domek, ale jak bede miec siłe. Na razie brak :D A jak sobie rozciał ptaka, czym, jak Hein33.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:15

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z naszego bociana: PIS zapowiada że po dojściu do władzy zmieni ustawę o in vitro, tak aby nie można było zamrażać zarodków i tak, aby związki partnerskie nie mogły korzystać z metody. Nad całkowitym zakazem in vitro ciągle się jeszcze zastanawiają.
    Inclassable16.gif

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    MoBo oznaczenie pozomu witamin, czyli idziesz i mowisz, ze chcesz wit D itd. Ale wg mnie to bez sensu jak masz badania krwi dobre.

She wolf ale widzisz moj długo pracuje i jednak troszke zaniedbany domek, ale jak bede miec siłe. Na razie brak :D A jak sobie rozciał ptaka, czym, jak Hein33.gif

Ja bym jednak zrobla, ja tez mialam wszystkie wyniki w normie, a ferrytyne duzo ponizej normy.

No to tak po wierzchu przelec, ale jak nie masz sily to nic sie nie stanie jak nie posprzatasz :*

No wlasnie on sam nie wiej jak to sie stalo! Moze rozporkiem przycial czy co, ale przeciez nosi bokserki. No nie wiem. W kazdym razie to lepiej, bo ja w tym cyklu chce troszke zwolnic z tymi staraniami to nie bedzie mnie molestowal :P

Co do invitro, to trzymam kciuki zeby jednak PIS nie doszed do wladzy. Po cholere sie mieszaja do tego? Jak ja nie cierpie politykow!

milka1, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf a to rozporkiem sie zagoi. W Pl na tvnie leci taki serial szpital. I tam kidys bylo ze babka złapała faceta jak sie gził z jakąs dziunia i mu tasakiem obcieła. MDR18.gif

Tak w ogole to nie wiem czy posprzatam, bo na razie nie jestem w stanie, niedobrze mi. grunt ze poki co zadni znajomi nas nie odwiedzaja i z głowy :)

She Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    She wolf a to rozporkiem sie zagoi. W Pl na tvnie leci taki serial szpital. I tam kidys bylo ze babka złapała faceta jak sie gził z jakąs dziunia i mu tasakiem obcieła. MDR18.gif

Tak w ogole to nie wiem czy posprzatam, bo na razie nie jestem w stanie, niedobrze mi. grunt ze poki co zadni znajomi nas nie odwiedzaja i z głowy :)

Wlasnie nie wiem, czy rozporkiem, jak wroci z pracy to juz ja go sobie obejrze :P
    No nie, ja mu nic nie zrobilam, jesli to sugerujesz haha!
    No widzisz? I masz z glowy. Siedz i odpoczywaj, sprzatanie nie zajac :*

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo, Ty jeszcze nie przesadzaj nic, dopoki nie ma @ jest nadzieja.
    A powiedz, dlaczego gin Ci nie zapisal progesteronu, skoro wiadomo, ze masz tak krotka fl?
    Baw sie dobrze na imprezie :D

W poprzednim cyklu bralam progesteron (co prawda dwie tabletki) i fakt faza byla dluzsza ale ja dostalam takiej migreny, ze do roboty w poniedzialek nie poszlam (po 5 dniaj jej trwaniabyla kulminacja :P ). Oprocz tego mialam bolesci w plucach - co na ulotce wspomniane jest jako odstawic!
    Clo stosuje sie tez w leczeniu krotkich fl - wiec on chyba chcial sprawdzic jak samo clo zadziala na moja fl. To byl powod dlaczego kazal nie brac w tym cyklu.

Kotek ja nie przesadzam @ bedzie jutro, na najpozniej w niedziele.

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

No dobra, widzisz myslalam ze cos zdzialam ale widze ze tez nie ma sensu. dzieksik :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    A moj T dzis do mnie pisze z pracy, ze rozcial sobie ptaka, nie wie nawet jak to sie stalo, wiec musimy kilka dni chyba odczekac, oby owulka poczekala :P

Ups! To milo ze Cie uprzedzil :)
    Co on robi biedny - moze sie na sile uszkodzil bo wie co go czeka :P

milka1, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a co Wy z tym piciem?? Czy nie wiecie, że najwięcej dzieci robi się pod wpływem ;-) ????

Mało tego, lekarze często zalecają w te dni, romantic dinner, butelka wina dla rozluźnienia i zająć się sobą.
    Nie wolno nadużywać alkoholu, i schlewać się non stop ;-))

No i wiadomo, że koniec z alk jak się już zaskoczy :-)

a co do kawy, chyba Lore pisałaś, że bez kawy byś nie dała rady? Ja mam tak niskie ciśnienie, że lekarka mi teraz zaleciła picie kawy ;-) wiadomo nie do przesady, ale jak mi się zaczyna kręcić w głowie, to zalecenie dla mnie - kawa!

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Cytat z naszego bociana: PIS zapowiada że po dojściu do władzy zmieni ustawę o in vitro, tak aby nie można było zamrażać zarodków i tak, aby związki partnerskie nie mogły korzystać z metody. Nad całkowitym zakazem in vitro ciągle się jeszcze zastanawiają.
    Inclassable16.gif

Notos cie se zaglosowali O.o
    Ja jakym w polsce teraz mieszkala to bym chyba zrobila jakas kampanie - wydrukowala swoje zdjecie ze smutna mina i napisem 'Glosujac na PIS pozbawiliscie mnie szansy na dziecko' - stanela pod kosiolem i rozdawala.

milka1, aszka, She Wolf, Margaret.Se, ania.g lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ