X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiele atrakcji weekendowych, wczoraj na zakupkach potem troche gotowanie i wieczorne filmiki ( w koncu udało nam sie po 2 mmiesiacach :) bo zawsze nie am kiedy )
    Dzisiaj wstałam i zajrzałam w lusto i wrzasnełam az moj mało awału nie dostał. Miałam małe problemu z okiem tzn powieka górna i mi puchła troche i skóra sie łuszczyła ale to na bank od kosmetyku. Wczoraj kupiłam sobie zel ze swietlikiem i czyms tzn gównem jakims i nasmarowałam sie wieczorkiem a z rana miałam nie oko a balona czerwonego i smedzącego. Niestety musiałam isc do pracy, wiec herbata okładałam sobie i troche przeszło ale za to porobiły sie ranki na powiedze, super nie :) musiałam sie pomalowac i zattuszowac troce to tzn te ranko nie tykałam kosmetykammi. Po robocie polecielismy do szpitala na dyzur i udało mi sie załatwic lekarza w 40min :) sukces :) lekarz a raczej pielegniarka powiedziała ze herbaty nigdy ie stosowac, bo wiece złego niz dobrego zdziała a le karz mruk i nic sie nie odezwał prawie hahahah dostałam amsc i zaraz aplikuje, dobrzde ze jutro mam wolne :)
    ide lody robic truskawkowe i straciatella :)

MoBo, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO mamo Margaret to jeszcze moment a bys sie musiala w pirata pobawic :P
    Oby szybko zeszlo i sladu nie bylo <3

U mnie nuda, sobota przespana :P a niedziela spdedzona na poszukiwaniu innego sposobu na moja dupna faze lutealna wiec nie bede was zanudzac :D

aszka, Margaret.Se, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny ale weekend. Poimprezowałam za cały rok na zapas. Nie mam kaca tylko niewyspana jestem, że szok o.O Po pijaku przytulanki są super, szkoda, że nie mam płodnych :D Jutro mój M już jedzie i pewnie znów szanse przepadną kurcze

MoBo, aszka, Margaret.Se, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore no cos wlasnie czulam ze sie gdzies nam zgubila kolezanko :P
    a moze wyczekan na meza owulka :D spokojnie poczekac.

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret to niezle tusz Cie załatwił. Tak jak mnie kiedys fryzjer.
    MoBo a nie proponuja Ci luteiny?
    Lore seksz sie i uzywaj ile mozesz :)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Aszka a oczywiscie moge brac progesteron, ale to jest tuszowanie problemu
    Ja tam wolalabym znalesc skutek i tym sie zajac niz tyko podtrzymywaniem
    Rowniez czytalam ze dostarczanie non stop progesteronu powoduje, ze organizm widzi ze jest i zaczyna produkowac jeszcze mniej wiec na dluzsza mete se tez mozna krzywde zrobic
    Jak widac w kolo macieja - nie podasz -> ktotka faza, podasz -> moze szkodzic naturalnej produkcji
    Eeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

milka1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

To nie tusz kochana a pewien składnik który dodawałam do serum zwany liposomami, tak mnie uczulał ze nawet na jak omijałam oko tez źle działało. Natomiast córke pirata zrobił ze mnie rumainek, aloes albo inny gówniany składnik z zelu do powieki ze swietlikiem bo nie sadze zeby sam swietlik :) MoBo dobrze trafiłas z okresleniem kochana :D
    Dzisiaj juz lepiej po tej maści od lekarza, opuchlizna jeszcze troche jest ale zaczerwieniennie mniejsze no i musze cierpliwie poczekac az ranki z powieki sie wyleczą

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Margaret chciala se oko odmlodzic a wyszedl quasimodo :P

Nerwy by mi zzarlo gdybym jeszcze na to duzo kasy wydala!!!

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wolne ale obudziałam sie i patrze ze 7.30, wiec zmierzyłam tempe i dalej poszłam spać. zasmucił mnie ten spadek kolejny, jakis zygzak dziwny no ale nie bede narzekac i wam smuty walic no ale fakt faktem humor do bani, moze i dobrze bo juz powoli zaczełam sie odrobine nakrecac a dzisiejsza tempa postawiła mnie na ziemie.przynajmniej sie mniej rozczaruje jak wredota jak przyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:16

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Biedna Margaret chciala se oko odmlodzic a wyszedl quasimodo :P

Nerwy by mi zzarlo gdybym jeszcze na to duzo kasy wydala!!!

Widzisz jak bedzie juz taka stara jak ja tez bedziesz nawalac i ekserymentowac zeby mniec o jedna zmarszcze mniej :P a nie wydałam duzo na to bo ja te skłądniki osobno sobie kupuje i dodaje sama do serum albo sama sobie robie :D nie wszystkie ale czesto tez dodaje rózne juz do gotowego serum :)

milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Mam dzisiaj wolne ale obudziałam sie i patrze ze 7.30, wiec zmierzyłam tempe i dalej poszłam spać. zasmucił mnie ten spadek kolejny, jakis zygzak dziwny no ale nie bede narzekac i wam smuty walic no ale fakt fatem humor do bani, moze i dobrze bo juz powoli zaczełam sie odrobine nakrecac a dzisiejsza tempa postawiła mnie na ziemie.przynajmniej sie mniej rozczaruje wredota jak przyjdzie :)

Oj dobra dobra, trza czekac...jeszcze sie nie nastawiaj na zle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:12

Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ogłaszam wszem i wobec :P ze lody straciatella wyszły rewelacyjne :D natomiast ja nie lubie lodów owocowych ale ze własnej roboty to sie zdecydowałam to wyszły bardzo dobre bo czuc to co trza ale bardziej w smaku jako sorbet.Jak na owocowe to pycha i wiadomo nie ma to jak samemu zorbic. Nastepnym razem zrobie zamiast owocowych waniliowe, tylko nie wiedziałam gdzie moge kupic laske wanilii

Eltasz, milka1, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... ja pierdziele ale mam dziś lenia :/
    Dziś zostałam ściągnięta na nockę ( znowu się nie wyspie hehe)

A jutro w nocy przylatuje moja sister z dzieciakami :D ,jak to mój bratanek powiedział " będzie, będzie się działo... "

milka1, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aaaa ogłaszam wszem i wobec :P ze lody straciatella wyszły rewelacyjne :D natomiast ja nie lubie lodów owocowych ale ze własnej roboty to sie zdecydowałam to wyszły bardzo dobre bo czuc to co trza ale bardziej w smaku jako sorbet.Jak na owocowe to pycha i wiadomo nie ma to jak samemu zorbic. Nastepnym razem zrobie zamiast owocowych waniliowe, tylko nie wiedziałam gdzie moge kupic laske wanilii

Maggie, a ja poproszę przepis na te lody na priv :-) na straciatelle oraz na owocowe :-)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Maggie, a ja poproszę przepis na te lody na priv :-) na straciatelle oraz na owocowe :-)

Bardzo proszę juz przesyłam :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:

Jakie priv tu dawaj :)

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko przecie ja nie jestem w ciązy a wysłałam przepis Eltasz zaniast Milce hahhahaha Eltasz to juz masz nawet jak nie chcesz przepisu hahahhahhahha :D
    Milka juz słonko wysyłam dla for ju :P

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jakie priv tu dawaj :)

Prosze bardzo :)

Prosze bardzo kochane moje przepis :) mam nadzieje ze beda smakowały :)
    Składniki domowych lodów
    – 3 jajka
    – 500 ml śmietanki kremówki tzn. 30% lub 36% (ja dałam 36%)
    – 12 dag cukru
    – 2 łyżki letniej, przegotowanej wody
    – szczypta soli
    – laska wanilii (opcjonalnie)( nie znalałam w sklepie, wiec nie było waniliowych)
    – łyżka kakao ( zcekoladowe nast razem :) )
    – 20 dag truskawek ( truskawek tez dałam o wiele wiecej )
    – 4 kostki gorzkiej czekolady( ja dałam prawie cała tabliczkę :D )
    Wyparzam jajka – tzn. na kilka sekund wkładam je do gorącej wody powyżej 70°C.
    Białka oddzielam od żółtek, dodaję szczyptę soli i ubijam je na sztywną pianę, dodaję 4 dag cukru i dalej ubijam. Następnie, w drugiej misce ucieram żółtka z wodą i 4 dag cukru, aż będą miały kolor ecru. Myję trzepaczki miksera i w trzeciej misce ubijam śmietankę z 4 dag cukru
    Następnie wszystko mieszam łyżką. Dzielimy na trzy części. Do pierwszej dodajeę kakao, do drugiej zblenderowane owoce np. truskawki, do trzeciej można dodać ziarenka z laski wanilii. Na próbę postanowiłam zrobić lody o smaku stracciatella, więc od śmietankowej wersji oddzieliłam odrobinę i dodałam posiekaną czekoladę. Lody wkładam do zamrażalnika na kilka godzin – najlepiej na całą noc.

porady na ubicie smietany:
    Mocno schłodzona śmietanka kremówka 30 lub 36%. To znaczy, że przed ubijaniem śmietany, musi ona być kilka godzin w lodówce. Przed ubijaniem nie mieszać w misce różnych rodzajów śmietany, zarówno jeśli chodzi o firmę jak i o procentową zawartość tłuszczu. Jeżeli chcemy ubić np. 700 ml śmietanki, a dostępne opakowania to 350 ml, kupmy 2 tej samej firmy i o takiej samej zawartości tłuszczu. W przeciwnym wypadku śmietana może się zwarzyć.
    Miksera, za pomocą którego będziemy ubijać śmietanę. Ja zawsze korzystam z najmniejszych obrotów i ubijam około 10 minut. Trzeba uważać, by nie przebić śmietany tzn. nie doprowadzić do jej rozwarstwienia. Po prostu kiedy jest ubita, wyłączamy mikser- nie ubijamy jej w nieskończoność ;)
    Tak naprawdę obojętne jest to kiedy dodamy cukier czy barwnik spożywczy – można zarówno przed jak i po ubijaniu.

Smacznego :D

MoBo, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyda się przepis na nadchodzące upały :P

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret niezle przepis modyfikujesz widze :P
    tylko cztery kostki czekolady a tu prosze cala poszla :D

Margaret.Se, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ