35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszka no nikt nie wie co sie z nia dzieje, telefonu nie odbierala
No wlasnie, wieksze szanse maja dziewczyny swiadome, ktore wiedza jak walczyc o swoje i np. nie zgadzac sie na IUI na peknietym pecherzyku, albo wogole bez USG przed sama procedura. To jest nienormalneMoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Aszka no nikt nie wie co sie z nia dzieje, telefonu nie odbierala
No wlasnie, wieksze szanse maja dziewczyny swiadome, ktore wiedza jak walczyc o swoje i np. nie zgadzac sie na IUI na peknietym pecherzyku, albo wogole bez USG przed sama procedura. To jest nienormalneMoBo lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:czlowiek uczy sie na błedach.
W takich sprawach powinien moc zaufac lekarzowi, a nie sam sie edukowacMargaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MoBo wrote:She Wolf 2.5 km w linii prostej to jakieś 7 minut spokojnej jazdy na rowerze wiec chyba spocic się nie zdążę - no chyba ze dzisiaj bo nawet stojąc się uda
No wlasnie, latem roznie moze bycmilka1 lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Margaret dobrze ze z okiem lepiej. Była u tego samego co ja Jeżak. Mi Jezak ostatnio mówił ze 1 / na 10 IUI sie udaje, a tutaj jednak lepsze statystyki ale własnie sadze ze duzo zalezy i zawsze to podkreslam od wyników obojga partnerów. Niby skutecznosc IUI jest najwieksza przy 4 podejsciu około 25% na cykl. Dziewczyna miała na cyklu naturalnym z zastrzykiem na pękanie, np. w wytycznych czytałam ze np. obnizenie nasienia juz skutkuje spadkiem %, pozniej w zaleznosci od kobiety, czy jest owulacja, czy jest dobry zastrzyk na pekanie. Mi J. mówił ze on przepisuje swoj ulubiony zastrzyk na pekanie gonapeptyl, bo np otrivelle lub pregnyk powoduja ze pecherzyk nie peka a sie rozpada, itd, szczerze to nie wiem w rzeczywistosci czy to faktycznie jest roznica, niby i te i te zawieraja gonadotropine ale jednak moze cos w tym jest. Tez po hsg duzo dziewczyn zaskakuje na IUI bo maja przepłukane jajowody.
Moze ten facet ma magiczne działanie na insemkeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:58
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
milka1 wrote:Ja ominęłam owulkę i proszę! A byłam pewna, że przed za długo a po też już nic nie będzie, a jednak, nie wiem jak i skąd, bo jedynie po śluzie stwierdziłam co i kiedy, więc albo jakiś się długo uchował albo owulka była w innym czasie niż mi się wydawało
Szczęsciara :*milka1 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:sadze ze on idzie u kazdej utartym szlakiem i dlatego ma efekty. Utartym w sensie ze sprawdzonym.
MOze powinnam isc do niego. Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i chciałam się zapisac na monitoring do Neuberga albo innego w ramach NFZ i sie załamałam jak babka mi powiedziała ze za 2,5 miesiac jest wolny termin masakra -
milka1 wrote:Ja jestem tego pewna, ale muszę poczekać z ich robieniem, bo na razie mam ogólny wstręt do kuchni...
a myślałam, że w ciąży to sobie bezkarnie czasem podjem, a tu dieta na maksa, bo na nic nie mam ochoty i od wszystkiego mnie odrzuca.Piję za to dużo różnych soków, bo kurczę coś trzeba "jeść".
Po 3miesiacach zaczniesz wcinac wszystkomilka1 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Wróciłam do życia dziewczynki.
Jajniki nic nie bolą a plecy tylko tak jak się zadługo polezy.
Aszka teraz to już po diable żeby robić padania.
Super, cieszem kochana :* -
She Wolf wrote:Hej laski :*
Mobo fajnie ze masz nowy rower, tylko ze ja sobie nie wyobrazam pracy w spoconych ubraniach
Dobrze, ze juz Cie nie boli :*
Margaret, wypilam juz prawie cala butelke wczoraj haha, jakis maly rozciagliwy glutek byl, ale ogolnie nie pomogl bardzo.
Lore sluz moze sie zaczal, ale owu moze byc dobre kilka dni od rozpoczecia wydzielania sluzu, wiec mam nadzieje ze zdazycie.
Milka, jeszcze troche i wroci Ci apetyt, zobaczysz.
Aszka z tym IUI, to zauwazylam ze wielu lekarzy robi je na odwal i pewnie dlatego jest taka mala skutecznosc. Dla nich to tylko taka droga do invitro i nie zalezy im zeby sie udalo bo kasa wieksza z invitro.
Dzis dzonili znowu z kliniki wizyta jutro, tylko zapomnialam o ktorej godzinie dokladnie jakos kolo 15 - to pamietam
Poszlam dzis do lekarza, bo na paznokciach mi sie cos dziwnego zrobilo. Siedze i czekam pol godziny, spocona, bo juz o 9 bylo ponad 30C. W koncu pytam w recepcji, gdzie ta lekarka. Okazalo sie ze nie ma! Nie moga sie do niej dodzwonic. Ja to mam zawsze szczescie
Na mnie podziałało ale kochana efekt koncowy jest najwazniejszy a jaki bedie u Nas to czas pokazemilka1 lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
Zaczęłam dzisiaj urlopik:) Trochę odpoczywam, trochę ogarniam zaległości...
Pozdrawiam.MoBo, milka1 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:MOze powinnam isc do niego. Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i chciałam się zapisac na monitoring do Neuberga albo innego w ramach NFZ i sie załamałam jak babka mi powiedziała ze za 2,5 miesiac jest wolny termin masakra
-
nick nieaktualny
-
milka1 wrote:MoBo, klucze już odebrałaś? A kiedy przeprowadzka? Jak idzie urządzanie własnego kąta?
Tak dziewczyny, wczoraj bylo oficjalnie przekazanie kluczy
Jak 'byli' wlasciciele wyszli to ciezko bylo uwierzyc, ze faktycznie to jest teraz NASZ dom!
W przyszlym tygodniu mamy tydzien wolnego na malowanie, a ostateczna przeprowadzka bedzie 11.07 z pomoca znajomych za piwo
Teraz mam na liscie kupowanie farb, walkow etc
Tak za miesiac mysle ze siade na dupie
Eltasz, milka1, Margaret.Se, moremi lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
Ide dzis na ta wizyte i mam stresa, bo martwie sie czy w koncu mi pomoga. Trzymajcie kciukiMoBo, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty