X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziekuje za rade jutro pojde zrobic :)

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobilam badanie bet do wartosci powyzej 6 tys, pozniej juz nie, bo juz sie przyrostów nie bierze pod uwage bo beta wtedy tak szybko nie przyrasta, dopiero po 5 dniach, wiec bez sensu robic i sie denerwowac, lepiej isc na usg. :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce jeszcze raz powtorzyc tak zeby sie nie stresowac w piatek mam lekarza wiec poprpsze o usg chociaz nie wiemczy jeszcze nie za wczesnie , ale chociaz sprawdze jak moje miesniaaki bo moga rosnc pod wplywem progesteronu:(

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    chce jeszcze raz powtorzyc tak zeby sie nie stresowac w piatek mam lekarza wiec poprpsze o usg chociaz nie wiemczy jeszcze nie za wczesnie , ale chociaz sprawdze jak moje miesniaaki bo moga rosnc pod wplywem progesteronu:(
    pewnie, popros nie zaszkodzi sprawdzic.

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :*

Co taka cisza, nic nie piszecie? Co u Was dziewczynki?
    Mi OF wyznaczył ovulacje na dzień przed moimi bólami ovulacyjnymi :) heheheh
    Pierwszy raz znaczył mi tez czerwona przerywaną linia a wczesniej miałam ciągłą hmm co to znaczy?

Jamaica jak tam Twoja beta?

MoBo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Cześć dziewczynki :*

Co taka cisza, nic nie piszecie? Co u Was dziewczynki?
    Mi OF wyznaczył ovulacje na dzień przed moimi bólami ovulacyjnymi :) heheheh
    Pierwszy raz znaczył mi tez czerwona przerywaną linia a wczesniej miałam ciągłą hmm co to znaczy?

Jamaica jak tam Twoja beta?
    przerywana ze za mało danych, musza byc trzy dane zeby byla linia ciagla, czyli: sluz, tempka i np. testy owu. To sie staraj :p trzymam kciuki. U mnie ostatnio wymioty, takze głownie leze.

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    przerywana ze za mało danych, musza byc trzy dane zeby byla linia ciagla, czyli: sluz, tempka i np. testy owu. To sie staraj :p trzymam kciuki. U mnie ostatnio wymioty, takze głownie leze.

Ja nigdy nie miałam robionego testu ovulacyjnego a mam tak samo ciagle i tyle samo danych a pierwszy raz mam przerywana linie.

To odpoczywaj kochana i lez sobie. Duzy masz już brzuszek?

aszka lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja mam remont dlatego cicho siedze

Margaret, to dlatego ze masz zaznaczony sluz plodny po wyznaczonej owulacji.

Jamaica gratuluje :)

Margaret.Se, aszka, MoBo, jamaica lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Aaaa no widzisz własnie miałam jeden dzien po ovulce sluz płodny ale OF wyznaczył mi dzien wczesniej.
    Kotek Ty sie szykuj na ovulke a nie tu remontujesz ;) a co robicie w domku?

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam ze masz teraz wredna przerwe od starań wrrrrrrrr :*

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Ja nigdy nie miałam robionego testu ovulacyjnego a mam tak samo ciagle i tyle samo danych a pierwszy raz mam przerywana linie.

To odpoczywaj kochana i lez sobie. Duzy masz już brzuszek?
    juz widze, masz mierzona tempke o 11.30. Tempke sie powinno mierzyc od 5.30 - 7.30, dlatego Ci tak zaznaczył-dlatego lepiej sie tym nie sugerować. Prawie nic nie widac, bo ja chudzinka, a teraz to jeszcze bardziej chudne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:28

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

jak robale, bierzesz leki? :) Lepiej juz? Czy sie jeszcze nie badałas powtornie?

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    juz widze, masz mierzona tempke o 11.30. Tempke sie powinno mierzyc od 5.30 - 7.30, dlatego Ci tak zaznaczył-dlatego lepiej sie tym nie sugerować. Prawie nic nie widac, bo ja chudzinka, a teraz to jeszcze bardziej chudne.

O 8 rano jak mierze to tez jest ok

Jeszcze zdązysz przytyc ;) wiec ciesz sie chudościa :)

aszka lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, dzialaj i mierz tempki, moze ovu Ci jeszcze zmieni dzien owulki.
    No ja mam przerwe w staraniach :P ale to szybko zleci, bo tyle mamy roboty ze szok. Malujemy caly dom, do tego trzeba posprzatac. Mysle tez o wymianie mebli powoli. Moj jest stolarzem wiec obiecal ze sam je zrobi :) zobaczymy :)

Aszka jeszcze biore antybiotyki do piatku. Wizyte kontrolna mam jakos za dwa tygodnie. Ale poprawa jest chyba. Brzuch mniej boli :)

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf super, facet stolarz, bedziecie miec piekne meble :) Dobrze ze sie poprawia z brzuchem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:48

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Margaret, dzialaj i mierz tempki, moze ovu Ci jeszcze zmieni dzien owulki.
    No ja mam przerwe w staraniach :P ale to szybko zleci, bo tyle mamy roboty ze szok. Malujemy caly dom, do tego trzeba posprzatac. Mysle tez o wymianie mebli powoli. Moj jest stolarzem wiec obiecal ze sam je zrobi :) zobaczymy :)

Aszka jeszcze biore antybiotyki do piatku. Wizyte kontrolna mam jakos za dwa tygodnie. Ale poprawa jest chyba. Brzuch mniej boli :)

Jutro tez mam wolne od robotki, wiec tempke zmierze ale jak sie obudze :D
    To macie duzo roboty ale dobrze bo nie myslisz a czas leci i szybko pojawi sie kolejny cykl :)
    Fajowo ze Twoj zna sie na tkich rzeczach, mój niestety nie ale za to mojego dziadke nie jest stolarzem ani zadnym takim fachowcem a robi wszystko sam. Stawiał dom, remontuje łazienke, meble robił do kuchni, wszystko umie zrobic i lektryke naprawic :) złota rączka. W ogóle jest maniakiem i nie umie nic nie robic ( stare popkolenie), nie to co my ze lezymy i odpoczywamy. On lezy jak spi z 5gdzin max dziennie tzn w nocy heheh a tak to pracuje koło domu i jak nie ma roboty to psuje cos i pitem naprawia hahhaha i tak z babcia po 12 godzin dziennie zapieprzaja a maja powyzej 70tki :) Ja po 70-tce to nie bede miała siły na nic hahahha

jamaica, aszka, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U was też taka duchota, że nic się nie chce?
    Właśnie sobie obliczyłam kiedy powinnam mieć owulację no i znów wyszło, że mój będzie w trasie, grrrr :/ no i planowanie, że z wczasów wrócimy w powiększonym składzie trafił nie napiszę co :(

I will live my life!!!
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a dzis rano bylam wiec kjutro po 17 wyniki zrobilam jeszcze progesteron i tf 4 . bylamu endokrynolog smiala sie ze przy tsh 4.20 tak latwo byc nie powinno ale kazala brac letrox i dala zestaw z jodem kwasem foliowym i witd3 dla mam ( jak to dziwnie brzmi dla mam ) mam byc u niej za 2 tyg 30 lipca i de do gin . no i zobaczymy oprocz bolacych piersi nadal zero objawow , byle tylko nie rosly w ciazy bo nie dam rady , one juz sa ogromne heheeh :)

MoBo, Margaret.Se, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wspolczuje.

Jamaica piersi to ja bym wolała zeby mi urosły zamiast wymiotów.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamaica trzymam kciuki ;:)

Lore cholera jasna!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ