X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) ja czekam na @ czuje sie jak banka wstanka ciezki ten miesiac dla mnie bo zrobilam test przed spodziewanym okresem i 3 razy wyszla druga kreska baardzo blada taki wlasciwie cien kreski ale widoczny innych objawow nie mam raczej takie przed @ wiec juz sie nawet nakrecilam ze cos ze mna nie tak:(
    jeszcze dzis odebralam badnia bo mimo mojego adhd hehee mam hashimoto ( tsh 4,2 , anty tpo 370 ) ale ten stan utrzymuje sie od paru lat bez lekow a samopoczucie dobre jak bralam leki to sie czulam jak n speedzie niby tsh spadalo ale potem po odstawieniu lekow po jakims czasie wracalo do 4,20 wiec juz zaczynam mysllec ze taka moja uroda , endokrynolog dal tylko wit d ,selen bo skoro zle sie czuje po lekach to nie ma sensu.
    przy planowaniu ciazy powinnam niby brac leki ale nie wiem czy brac i chodzic jak perpetum mobile :PP
    pozdrawiam i zazdroszcze urlopujacym :)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    hej dziewczynki :) ja czekam na @ czuje sie jak banka wstanka ciezki ten miesiac dla mnie bo zrobilam test przed spodziewanym okresem i 3 razy wyszla druga kreska baardzo blada taki wlasciwie cien kreski ale widoczny innych objawow nie mam raczej takie przed @ wiec juz sie nawet nakrecilam ze cos ze mna nie tak:(
    jeszcze dzis odebralam badnia bo mimo mojego adhd hehee mam hashimoto ( tsh 4,2 , anty tpo 370 ) ale ten stan utrzymuje sie od paru lat bez lekow a samopoczucie dobre jak bralam leki to sie czulam jak n speedzie niby tsh spadalo ale potem po odstawieniu lekow po jakims czasie wracalo do 4,20 wiec juz zaczynam mysllec ze taka moja uroda , endokrynolog dal tylko wit d ,selen bo skoro zle sie czuje po lekach to nie ma sensu.
    przy planowaniu ciazy powinnam niby brac leki ale nie wiem czy brac i chodzic jak perpetum mobile :PP
    pozdrawiam i zazdroszcze urlopujacym :)
    zrob bete z krwi bedzie wiadomo, oby byl kropek :) Wiesz ja sie tez lecze u endo dobrych kilkanascie lat i akurat nie biore leków mimo ze mam nadczynnosc, ale wynik poki co w normie. Mozna czasami sobie jodem tylko zaszkodzic, nie mowie tu oczywiscie o sytuacji kiedy trzeba podawac leki, ale np. na forum wiekszosc dziewczyn to wygaduje ze musi byc poziom 1 dla kobiet w ciazy i staraczek a to nieprawda, bo dla staraczek wystarczy norma, a dla kobiet w ciazy do 2.5 jest ok. Czasami przesada powoduje ze dziewczyny biora leki i wpadaja w nadczynnosc a to dopiero jest do bani.

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie szczegolnie ze ja nigdy nie mialam zadnych objawow a to hashimotoo wyszlo bo robilam badania do szkoly , a t3 t4 mam w noormie wiec to wogole dziwne :) bete zrobilam dzisiaj bo pod blokiem mam przychodnie jutro wynik ale mysle ze powinnam dostac okres bo wszystko na to wskazuje :) dam znac :)
    tez bym sobie poplazowala :)) znaczy ja moze bardziej aktywniej konie nad morzem :)) przejazdzka plaza :)))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:26

milka1, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    dokladnie szczegolnie ze ja nigdy nie mialam zadnych objawow a to hashimotoo wyszlo bo robilam badania do szkoly , a t3 t4 mam w noormie wiec to wogole dziwne :) bete zrobilam dzisiaj bo pod blokiem mam przychodnie jutro wynik ale mysle ze powinnam dostac okres bo wszystko na to wskazuje :) dam znac :)
    tez bym sobie poplazowala :)) znaczy ja moze bardziej aktywniej konie nad morzem :)) przejazdzka plaza :)))))))))

ja żeby nie test, też bym czekała na @ jeżeli kilka testów Ci już pokazuje to moim zdaniem nie jest pomyłka.
    Koniecznie daj znać jak beta jutro, mocno trzymam kciuki! Obyś dołączyła do kolejki ciążowej!!!

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dam znac , martwi mnie to ze zadnych objawow nie mam oprocz ze tak powiem przed okresowych , bylam kiedys w ciazy dawno i bez testu wiedzialam ze jestem w ciazy bo smaki mi sie zmienily bardzo a to byl 2 tydz . no ale nic zobaczymy:)

jamaica
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    oki dam znac , martwi mnie to ze zadnych objawow nie mam oprocz ze tak powiem przed okresowych , bylam kiedys w ciazy dawno i bez testu wiedzialam ze jestem w ciazy bo smaki mi sie zmienily bardzo a to byl 2 tydz . no ale nic zobaczymy:)

Lec na bete!
    jesu jesu oby byla ciaza :)

milka1, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:

każda ciąża jest inna ;-) Absolutnie nie kieruj się objawami, tylko wynikami testów i bety ;-) czasem objawy przychodzą później, czasem ich nie ma.

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    każda ciąża jest inna ;-) Absolutnie nie kieruj się objawami, tylko wynikami testów i bety ;-) czasem objawy przychodzą później, czasem ich nie ma.
    to prawda.

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a my dzisiaj z moim lubym zasiadamy na nasze rowery, wyjezdzamy z naszej uliczki w sciezke rowerowa, a tam na pierwszej lace chodzi se bocian :)

No juz blizej doma chyba nie moze byc bo jakies 300m w lini prostej :P

Zeby tylko te bociany cos pomagaly!

Ogolnie to nie wiem czy wam wspominalam, ale w szwajcarii jest taka tradycja (przynajmniej tu gdzie ja mieszkam), ze jak baba jest w szpitalu po porodzie to maz stroi dom/mieszkanie. Wycinaja (z jakiego tam drewna) i maluja bociany, z dzidziusiami lub bez, czasem maja imie i date urodzenia, jak jest z dzidziusiem to mozna poznac czy to chlopak czy dziewczynka. Te bociany przykleja na balkonach, przed domami itd

Sasiedzi obok maja takiego bocka przed domem :)
    Ja juz mojemu zapowiedzialam ze ja tez chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:04

milka1, aszka, moremi lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczynki a my dzisiaj z moim lubym zasiadamy na nasze rowery, wyjezdzamy z naszej uliczki w sciezke rowerowa, a tam na pierwszej lace chodzi se bocian :)

Ogolnie to nie wiem czy wam wspominalam, ale w szwajcarii jest taka tradycja (przynajmniej tu gdzie ja mieszkam), ze jak baba jest w szpitalu po porodzie to maz stroi dom/mieszkanie. Wycinaja (z jakiego tam drewna) i maluja bociany, z dzidziusiami lub bez, czasem maja imie i date urodzenia, jak jest z dzidziusiem to mozna poznac czy to chlopak czy dziewczynka. Te bociany przykleja na balkonach, przed domami itd

bocian, dobry znak ! Mój prawie rozjechał jednego boćka, bo mu wyskoczył przed maskę na autostradzie i tego cyklu zaszłam :-)

Ale tradycja super, muszę mojemu powiedzieć !

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamaica, o której te wyniki???

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

hahahah no fajnie :D z tym bocianem :D

MoBo lubi tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Jamaica, o której te wyniki???
    jestem mam
    57,7
    boze nie wiem o co chodzi jeszcze przeciez to dopiero pierwszy nmiesiac staran zadnych objawow , dzis jeszcze na koniu jezdzilam
    i tylko 5 razy probowalam :P
    nie wiem denerwuje sie strasznie

aszka, milka1, shimmer_lip lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    jestem mam
    57,7
    boze nie wiem o co chodzi jeszcze przeciez to dopiero pierwszy nmiesiac staran zadnych objawow , dzis jeszcze na koniu jezdzilam
    no to ciaza gratulacje (powyzej 25 to na 100% ciaza):) jak nie masz zadnych problemów to tak sie zaskakuje :) Zycze nudnej mega nudnej ciazy :D

milka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień czekałam, super!!!!!!!!!! Witamy w kolejce!!!!!!!! Jazdę na koniu raczej już sobie odpuść ;-)

co nie wiesz? Dzidzia w drodze! Fantastycznie :-))))))

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie mM KOMPLETNIE ZADNYCH objawow oprocz takie przed okresowe :) pryszcze bolace piersi i tyle i jesc mi sie chce jak przed okresem . a wlasnie problemy mam bo mam tsh 4.2 chociaz nie wiem czy ja tak po prostiunie mam bo tak mam odparu lat i to sie nie zmienia , no i macica miesniakowatA . OKOLO 6 ICH BYLO w lutym usuwany polip przez histeroskopie , wiec ogolnie niestety prawdopodobienstwo poronienia duze ale narazie czuje sie jak na ciaze dobrze . Boze narazie jestem w szoku i nie wierze nie wiedzialam ze to tak szybko mozna jeszcze w wieku 37 prawie :)
    pozdrawiam i bede pisac i caaly czs trzymam kciuki za was , przesylam pozytywna energie :))

MoBo, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

jamaica
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    jestem mam
    57,7

Wow super gratulacje :)
    Nie ma się co nerwowac tylko cioNzyc :P

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    no wlasnie nie mM KOMPLETNIE ZADNYCH objawow oprocz takie przed okresowe :) pryszcze bolace piersi i tyle i jesc mi sie chce jak przed okresem . a wlasnie problemy mam bo mam tsh 4.2 chociaz nie wiem czy ja tak po prostiunie mam bo tak mam odparu lat i to sie nie zmienia , no i macica miesniakowatA . OKOLO 6 ICH BYLO w lutym usuwany polip przez histeroskopie , wiec ogolnie niestety prawdopodobienstwo poronienia duze ale narazie czuje sie jak na ciaze dobrze . Boze narazie jestem w szoku i nie wierze nie wiedzialam ze to tak szybko mozna jeszcze w wieku 37 prawie :)
    pozdrawiam i bede pisac i caaly czs trzymam kciuki za was , przesylam pozytywna energie :))
    jeszcze bedziesz miec objawy :D

milka1, jamaica lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje Jamaica :) tylko pozazdroscic braku staran bo tak to mozna nazwac :) miesiac to nawet nie chwila ;) zazdraszczam na maxa :*
    Taka to ma szczescie ehhh :)

milka1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jaka dawka alko podnosi tempke? Bo mam ochote na małe piwko i nie wiem czy pic :D

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ