X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Zas te telefony! U mnie odbieraja a i tak nic nie zalatwiam :)

Nic mi nie mow, juz powoli mam dosc tego calego starania :(

Okazuje sie ze nie moge sie w tym cyklu starac! Znowu :( Jak tak dalej pojdzie, to sie doczekam, ale garba a nie dziecka :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lore Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She u mnie też tak często przepadają szanse, że mnie już szlag trafia !! Już mam tyle siwych włosów a dziecka nadal niet :/ wkurzające to jest

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie sie udało to i Wam sie uda, innej opcji nie ma, bo 0bicz.gif Tyle, ze wiadomo jednym wczesniej innym pozniej :)
    U mnie dzis były kolezanki, przyniosły ciasto, ale zjadłam troche i ogolnie w sumie ogladałam tv.

Lore, moremi, shimmer_lip, MoBo, dleyk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Nic mi nie mow, juz powoli mam dosc tego calego starania :(

Okazuje sie ze nie moge sie w tym cyklu starac! Znowu :( Jak tak dalej pojdzie, to sie doczekam, ale garba a nie dziecka :(
    a co za robale masz, glisty? Wezmiesz lek i wytrujesz, ale to chyba do HSG nie mozna podchodzic, chociaz w sumie nie wiem, moze mozna, w kazdym razie u mnie wszytkie badania musiały byc ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 17:22

MoBo lubi tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam dzis test bo jakos sie dziwnie czulam calty dzien i wyszedl cien drugiej kreski i nie wiem teraz co i jak chyba musze powtorzyc test za pare dni. az mi sie nie mozliwe wydalo ze udalo by sie tak po pierwszym miesiacu , ale sie nie napalam ( taa wcale stoje i woatruje sie w ten test-2 wlasciwie od godziny )poczekam do soboty jak powinnam miec okres :)

aszka, milka1, MoBo lubią tę wiadomość

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a co za robale masz, glisty? Wezmiesz lek i wytrujesz, ale to chyba do HSG nie mozna podchodzic, chociaz w sumie nie wiem, moze mozna, w kazdym razie u mnie wszytkie badania musiały byc ok.
    spokojnie chociaz ja wiem ze jest ciezko , ja sie staram czyms zajac zeby nie myslec , bedzie dobrze napewno w koncu zobaczym te dwie kreski :)

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    zrobilam dzis test bo jakos sie dziwnie czulam calty dzien i wyszedl cien drugiej kreski i nie wiem teraz co i jak chyba musze powtorzyc test za pare dni. az mi sie nie mozliwe wydalo ze udalo by sie tak po pierwszym miesiacu , ale sie nie napalam ( taa wcale stoje i woatruje sie w ten test-2 wlasciwie od godziny )poczekam do soboty jak powinnam miec okres :)
    to moze bedzie kropek, kibicuje :) chociaz ja po tescie to od razu na bete poleciałam na drugi dzien :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:32

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    spokojnie chociaz ja wiem ze jest ciezko , ja sie staram czyms zajac zeby nie myslec , bedzie dobrze napewno w koncu zobaczym te dwie kreski :)
    to chyba do She wolf :) ale masz racje na pewno bedzie dobrze, chorobska precz!!!!

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka i Milka, a Wy suwaczki wrzucicie dzień przed porodem?
    Wstyd, panie, wstyd ;-)

aszka, milka1, MoBo lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny mnie sie udało to i Wam sie uda, innej opcji nie ma, bo 0bicz.gif Tyle, ze wiadomo jednym wczesniej innym pozniej :)
    U mnie dzis były kolezanki, przyniosły ciasto, ale zjadłam troche i ogolnie w sumie ogladałam tv.

????? Czy coś mnie ostatnio ominęło????? :O
    Proszę o relację! ;D

aszka, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Witam,
    mam juuuuż 39 lat i staramy się od 2012. Zaszłam od razu w 1CS, ale niestety poroniłam w 5 tyg.. Druga ciąża w 2013 w 2cs ale też nie zakończona dobrze - puste jajo płodowe, zabieg usunięcia w 9 tyg.
    Teraz mamy 3cs i dwa dni temu test pozytywny. Umieram ze strachu...
    hej mam pytanie a jakie miałaś badania po stratach, bo widzę, że też masz długą historię za sobą??

ściskam

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aszka i Milka, a Wy suwaczki wrzucicie dzień przed porodem?
    Wstyd, panie, wstyd ;-)
    raczej przed to nie bedzie kiedy, ale na pewno nie wczesniej jak po ukonczeniu 1 trym :)

milka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Proszę o relację! ;D
    mnie sie udało po 1 IUI, szok, w ogole sie nie spodziewałam. W sumie nawet nie podejrzewałam bo nie miałam zadnych objawów, czasami pobolewanie podbrzusza ale to jak zawsze przed @. Do tego miałam niskie tempki po letrozolu i srednie badania krwi (polepszyły sie po leczeniu, ale nadal srednie). Takze zaskoczenie pełne :) W ogole w temacie inseminacji i invitro jak kiedys pisałam to ze dwie osoby twierdziły ze IUI to ma jakies 10 % na poczatku byłam przeciwna bo z tego ogromu badan i artykułow jakie czytałam w necie wynikało ze to zalezy głownie od badan obojga ludzi. Ale z czasem zwatpiłam, faktycznie statystyki w temacie Inseminacji na forum sa srednie. Przewaznie na m=c 1-3 dziewczyny. Ale sa widocznie osoby - w tym ja-ktorym sie udaje :) Na pewno to mnie nauczyło nie tracic nadzieji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:25

moremi, Amelcia, milka1, Lore, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    raczej przed to nie bedzie kiedy, ale na pewno nie wczesniej jak po ukonczeniu 1 trym :)
    Ale to chyba na dniach :-)
    Aszka, będzie dobrze. Afirmuj pozytywnie i nie wierz w zabobony.

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale to chyba na dniach :-)
    Aszka, będzie dobrze. Afirmuj pozytywnie i nie wierz w zabobony.
    (jeszcze na tygodniach).Afirmuje ale wiadomo strach jest, podobno -JAK WSZYSCY MOWIA- teraz cały czas strach bedzie az do konca zycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:33

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    (jeszcze na tygodniach).Afirmuje ale wiadomo strach jest, podobno -JAK WSZYSCY MOWIA- teraz cały czas strach bedzie az do konca zycia.
    To który tydzień?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To który tydzień?
    9 ponad polowa.

moremi, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Proszę o relację! ;D
    a jak u Ciebie, widziałam ze dobrze, ale napisz czy juz imie wybrałas :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a jak u Ciebie, widziałam ze dobrze, ale napisz czy juz imie wybrałas :)?

Aszka, strasznie się cieszę, że Ci się udało.
    A jak się czujesz???

U mnie, jak słusznie zauważyłaś, już minęła połowa. Będzie syn, z czego ogromnie się cieszę. Jedyny chłopak w rodzinie po stronie męża :) więc zakładam rozpieszczanie przez dziadków ;D Po mojej stronie w tym roku będzie trzech chłopaków (od kuzyna młodszy od mojego o jakieś dwa tygodnie, a od kuzynki urodził się w marcu).
    A, na imię będzie miał Kacper :)

Ja ostatnio doszłam do wniosku, że moje ciało jest wręcz przystosowane do obecnego stanu ;) Szkoda, że dało się przekonać do niego dopiero w wieku 37 lat ;) Nie miałam żadnych, ale to żadnych dolegliwości, czego życzę Wam wszystkim.

Mika, dla Ciebie również wielkie gratki.

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia super imie :) Synus ukochany :) U mnie chrzesniak tez chlopiec i fajny dzieciak. Z czuciem sie to średnio, do tej pory miałam straszne mdłosci i odruchy wymiotne wiec chudłam. Dopiero od dwóch dni cos tam jem wiecej ale tez nie za duzo, bo po prostu zaraz mnie mdli. Jak wychodze z domu to moim podstawowym ekwipunkiem jest torebka foliowa bo mam odruchy wymiotne i nie wiem czy zwymiotuje czy nie :) Ma to tez swoje plusy, w autobusie ludzie uciekaja i nagle sa wolne miejsca :D Oczywiscie nie widac jeszcze brzuszka wiec chyba kazdy mysli ze jestem nabzdryngolona. 2smiech2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:15

moremi, shimmer_lip, dleyk, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ