X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Catlady witamy :)
    Widzę ze dziewczyny juz zrobiły wypytkę to daje spokój :P
    Powodzenia!
    cześć , można pytać nie ma sprawy, cieszę się, że mam z kim pogadać ... :)

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aszka parter skończony czyli pomalowany, 1 piętro będziemy pokój po pokoju w tym BAD przyszłym miesiącu - jak siła będzie :P

W sobotę przenieśliśmy wszystko z poprzedniego mieszkania, dzięki znajomym bo w sumie było nas 10 tka i poszło super szybko :)
    Teraz mam 2 tygodnie wysprzatanie mieszkania przed oddaniem kluczy - a tu w Szwajcarii sprawdzają nawet uszczelki w lodówkach wiec musze je 'wylizac' :P
    Ale już w nowym domku :)
    to swietnie, byle do przodu. Troche Ci zazdroszcze ale chyba juz tu pisałam tego mieszkania :) ale w sensie pozytywnym oczywiscie. Jednak wiecej miejsca to wiecej miejsca :)

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Nie miałam hsg i AMH Dzisiaj sprawa się rozwiązała Cykl trwający 44 dni - niestety nie zakończony ciążą Ale przyszła miesiączka i zaczynamy nowy miesiąc starań 5730d66425071859b6d1a3c2574ea0ea.png
    to mozna na poczatek zrobic AMH, sprawdza ile zostalo rezerwy jajnikowej. A tarczyce masz ok? Ja tez mialam takie długie cykle z winy tarczycy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    SheWolf ja mam 35 skończone, mam nadzieję, że się ułoży jakoś i że będziemy mogli zostać rodzicami, a przede wszystkim, żeby zdrowy był potomek :) dlatego boję się swojego wieku i męża też, tyle się osłuchałam i oczytałam, że mam dość....
    ale czego sie boisz, macie w rodzinie jakie choroby genetyczne?

catlady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Pieprzone hormony!
    Ja mam za krótkie ty zaś długie ....
    Powodzenia w przyszłym :)
    w sumie niewiadomo co lepsze...tyle zeby faza lutelna byla ok. A jak pojdziesz na laparo to dokładnie przebadaja.

MoBo lubi tę wiadomość

• catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale czego sie boisz, macie w rodzinie jakie choroby genetyczne?
    nie, nie mamy z tego co wiem, ale jak słucham ludzi i czytam to się obawiam, wszędzie mi jest wypominany mój wiek...

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    nie, nie mamy z tego co wiem, ale jak słucham ludzi i czytam to się obawiam, wszędzie mi jest wypominany mój wiek...
    wiek to nie wszystko, musza byc przeslanki. Badz dobrej mysli :)

catlady, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie a nasz Amelcia juz w 6 miesiacu https://bellybestfriend.pl/pamietnik/projekt-quot-zuzek-quot-w-trakcie-realizacji,1747.html

catlady, MoBo, Amelcia, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to swietnie, byle do przodu. Troche Ci zazdroszcze ale chyba juz tu pisałam tego mieszkania :) ale w sensie pozytywnym oczywiscie. Jednak wiecej miejsca to wiecej miejsca :)

Ja tam wolalabym w cIONzy siedziec niz remontowac :P

milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Patrzcie a nasz Amelcia juz w 6 miesiacu https://bellybestfriend.pl/pamietnik/projekt-quot-zuzek-quot-w-trakcie-realizacji,1747.html

Bylam obwachalam :)
    Zajebiscie co tu duzo mowic!!!

Amelcia, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoB0, Aszka <3 <3

Dzięki za pamięć i odwiedziny :D

aszka, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Żyję po imprezie, mój M zadowolony bo fajnie było : ) Miałam zaszaleć okrutnie ale gdzieś przypomniały mi się wasze słowa i skończyło się na dwu babskich piwkach :D ale za to pożarłam jak niedźwiedź i rano mięta do picia była :D

milka1, MoBo, aszka, catlady lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Jot Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koleżanki,

Wróciłam na dobre do żywych, jakiś czas temu rozpoczęłam nowy cykl, od którego rozpoczęłam starania. Ponadto wykonałam rozliczne badania z krwi (wydałam ok. 1500 zł...) i póki co wszystkie wyniki są w porządku. Czekam jeszcze na kariotyp.
    No i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, żeby nie doświadczyć straty kolejny raz...

Pod koniec tygodnia jadę sobie na urlop :)

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrocila :)

Dzialaj tam dzialaj! Gdzie na wakacje? Niech te urlopy nam wszystkim pomoga :)

Margaret.Se, milka1, catlady lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    MoB0, Aszka <3 <3

Dzięki za pamięć i odwiedziny :D
    no Ty nas nie odwiedzasz :) to gora musiala pojsc :D SLicznie wygladasz, gratulacje chlopca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:03

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    hej dziewczynki. Żyję po imprezie, mój M zadowolony bo fajnie było : ) Miałam zaszaleć okrutnie ale gdzieś przypomniały mi się wasze słowa i skończyło się na dwu babskich piwkach :D ale za to pożarłam jak niedźwiedź i rano mięta do picia była :D
    grunt ze dobra zabawa :D

MoBo, milka1, Lore lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Kochane koleżanki,

Wróciłam na dobre do żywych, jakiś czas temu rozpoczęłam nowy cykl, od którego rozpoczęłam starania. Ponadto wykonałam rozliczne badania z krwi (wydałam ok. 1500 zł...) i póki co wszystkie wyniki są w porządku. Czekam jeszcze na kariotyp.
    No i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, żeby nie doświadczyć straty kolejny raz...

Pod koniec tygodnia jadę sobie na urlop :)
    zespol antyfosfolipidowy robilas?

MoBo lubi tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ bym już pojechała na urlop a tu jeszcze 3 tygodnie :/ Od 3 dni jestem jakoś tak dziwnie zmęczona, łapię zadyszkę a wyjście po schodach u teściowej to jak wyprawa w Himalaje. Marzę już tak bardzo, żeby się wyłożyć na piachu

milka1, catlady lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Jot Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, wszystko robiłam :) wypisałam wszystkie badania jakie znalazłam w necie, podejrzewam że połowa nie była potrzebna ;)

milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Aszka, wszystko robiłam :) wypisałam wszystkie badania jakie znalazłam w necie, podejrzewam że połowa nie była potrzebna ;)
    na forum naszego bociana jest kobieta ktora zrobila te badanie komorek NK i ma reszte w porzadku.

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ