X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    cześć dziewczyny, jestem nowa na forum, chciałabym dołączyć do wątku, też 35+ :) i starająca się po raz pierwszy... tak wyszło, miło się Was czyta i mam nadzieję na miłe towarzystwo i trochę informacji, pozdrawiam ciepło :)

Witaj :* Napisz cos o sobie. Mam nadzieje, ze nie uciekniesz, bo watek nam troszke umiera :(

catlady, milka1, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za powitanie, obecnie z mężem zaczęliśmy starania o dziecko, jak każda tutaj boję się czy to nie jest już za późno, jestem pełna obaw co do chorób genetycznych ZD i innych, mąż ma 40 lat :) oboje dopiero teraz zdecydowaliśmy o powiększeniu rodziny, wcześniej wbrew powszechnym opiniom o karierze i mega wygodnym życiu - jak ze spotu reklamowego :) nie stać nas było na to, że jedno przestanie pracować, osobiste problemy i dodatkowo mamy sporo innych obowiązków wobec starszych członków naszych rodzin, mój gin twierdzi, że powinno być dobrze, ja też mam taką nadzieję, dlatego chętnie czytam o losach innych, czasem bardzo smutnych...jestem pełna podziwu i szacunku dla niektórych kobitek i ich wysiłkach :) życzę Wam wszystkim jak najlepiej i mam nadzieję, że będziemy się wzajemnie wspierać :)

She Wolf, milka1, aszka, MoBo, Margaret.Se, jamaica lubią tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    czesc, a ile czasu juz sie starasz? Masz jakies badania? :)
    cześć aszka, parę miesięcy, jestem w trakcie pierwszych badań podstawowych plus hormony, póki co zwykła suplementacja moja + męża :) lekarz jeszcze nie każe robić paniki, ze względu na wiek... normalnie większy szok budzi kobieta 35+ w ciąży niż 17lletnia gówniara - co za naród ....

MoBo, jamaica lubią tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady, a ile Ty masz lat? Skoro czytasz forum, to wiesz, ze wiekszosci dziewczyn 35+ sie udaje. Gdzies na pierwszej stonie jest lista zaciazonych i wiele jest grubo po 40. Wiec glowa do gory, kazda z nas tutaj ma swoje powody dlaczego nie mogla sie wczesniej starac, ale skoro w koncu dotarlas do tego etapu zycie, to trzymam mocno kciuki i mam nadzieje, ze szybko sie uda :*

milka1, catlady, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to który tydzien u Ciebie?

11 tydzień

aszka, catlady, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Milka dobrzez ze juz lepiej sie czujesz. Powaznie, juz Ci brzuch rosnie?
    Ucalowalam psiaki, dzieki :*
    Nie stresuj sie, badania na bank wyjda super :D

Aszka mam nadzieje :*

no,zaokrąglony już brzuchol jest, wysadziło go ;-) już się w spodnie nie dopinam, ale nogi mi schudły ;-) a moja mama w ciąży do 5 miesiąca w swoich dżinsach latała, no cóż, ja niestety już się nie dopinam w 3 miesiącu :-)

aszka, MoBo, catlady, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    cześć aszka, parę miesięcy, jestem w trakcie pierwszych badań podstawowych plus hormony, póki co zwykła suplementacja moja + męża :) lekarz jeszcze nie każe robić paniki, ze względu na wiek... normalnie większy szok budzi kobieta 35+ w ciąży niż 17lletnia gówniara - co za naród ....
    jak pare m-cy to juz masz te wyniki hormonow? Maz badał nasienie? A Ty badałas AMH?

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    11 tydzień
    a to ładnie :) bo mi sie wydaje ze pisałas ze 28 maja test Ci wyszedł pozytywny, ale moze cos pokreciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 16:46

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a to ładnie :) bo mi sie wydaje ze pisałas ze 28 maja test Ci wyszedł pozytywny, ale moze cos pokreciłam.

w dzień matki test robiłam pierwszy pozytywny, co pisałam, że jak to zmyłka, to głupi kawał od losu ;-) ale okazało się, że pierwszy był prawdziwy i pierwszy prezent na dzień matki był od kropka :-)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    w dzień matki test robiłam pierwszy pozytywny, co pisałam, że jak to zmyłka, to głupi kawał od losu ;-) ale okazało się, że pierwszy był prawdziwy i pierwszy prezent na dzień matki był od kropka :-)
    oby do przodu :)

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladałam wlasnie pogodę ma byc 23, 24 z deszczem a pozniej 25 ze słoncem, moze w koncu sie ta pogoda ustabilizuje.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady witamy :)
    Widzę ze dziewczyny juz zrobiły wypytkę to daje spokój :P
    Powodzenia!

aszka, catlady lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Witaj :* Napisz cos o sobie. Mam nadzieje, ze nie uciekniesz, bo watek nam troszke umiera :(

Jak to umiera?
    Choćbym do osranem śmierci miała się tu zalic to pisać będę :)

Meldowac się tu dziewczynki bo nam She wątek zamknie!!!

aszka, catlady, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jak to umiera?
    Choćbym do osranem śmierci miała się tu zalic to pisać będę :)

Meldowac się tu dziewczynki bo nam She wątek zamknie!!!
    oj tam ja tu pisałam jak jedna osoba chyba pisała i watek trwa wiec ok. :D :D

MoBo, jak tam remoncik?

MoBo, catlady, milka1 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie laparo dopiero we wrześniu bo kurna urlopy mają, w mordę jeża :P

Musze powiedzieć ze fizycznie jestem wyczerpana malowaniem i przeprowadzka, ale psychicznie dobry reset od staranek :)
    Czekam na @ i wracam do gry :)

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    oj tam ja tu pisałam jak jedna osoba chyba pisała i watek trwa wiec ok. :D :D

MoBo, jak tam remoncik?

Aszka parter skończony czyli pomalowany, 1 piętro będziemy pokój po pokoju w tym BAD przyszłym miesiącu - jak siła będzie :P

W sobotę przenieśliśmy wszystko z poprzedniego mieszkania, dzięki znajomym bo w sumie było nas 10 tka i poszło super szybko :)
    Teraz mam 2 tygodnie wysprzatanie mieszkania przed oddaniem kluczy - a tu w Szwajcarii sprawdzają nawet uszczelki w lodówkach wiec musze je 'wylizac' :P
    Ale już w nowym domku :)

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny :) w tym tygodniu idę na badania, nasienie nie badane na razie, ale chyba się nie obejdzie bez tego, jestem tu nowa i czytam starsze posty :) póki co czytam o losach innych... mam nadzieję, że będzie happy end :)

milka1 lubi tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • dleyk Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a miałas hsg? I AMH?

Nie miałam hsg i AMH Dzisiaj sprawa się rozwiązała Cykl trwający 44 dni - niestety nie zakończony ciążą Ale przyszła miesiączka i zaczynamy nowy miesiąc starań 5730d66425071859b6d1a3c2574ea0ea.png

milka1 lubi tę wiadomość

20140815650123.png

dleyk
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Catlady, a ile Ty masz lat? Skoro czytasz forum, to wiesz, ze wiekszosci dziewczyn 35+ sie udaje. Gdzies na pierwszej stonie jest lista zaciazonych i wiele jest grubo po 40. Wiec glowa do gory, kazda z nas tutaj ma swoje powody dlaczego nie mogla sie wczesniej starac, ale skoro w koncu dotarlas do tego etapu zycie, to trzymam mocno kciuki i mam nadzieje, ze szybko sie uda :*

SheWolf ja mam 35 skończone, mam nadzieję, że się ułoży jakoś i że będziemy mogli zostać rodzicami, a przede wszystkim, żeby zdrowy był potomek :) dlatego boję się swojego wieku i męża też, tyle się osłuchałam i oczytałam, że mam dość....

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Nie miałam hsg i AMH Dzisiaj sprawa się rozwiązała Cykl trwający 44 dni - niestety nie zakończony ciążą Ale przyszła miesiączka i zaczynamy nowy miesiąc starań [url=https://ovufriend.pl/graph/5730d66425071859b6d1a3c2574ea0ea5730d66425071859b6d1a3c2574ea0ea.png[/url]

Pieprzone hormony!
    Ja mam za krótkie ty zaś długie ....
    Powodzenia w przyszłym :)

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ