X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Witajcie Mnie w tym roku stuknęło 41 Staramy się o pierwsze dziecko od roku czasu Gdy chodzi o inne metody poza naturalną: Mnie mój ginekolog powiedział że w tym wieku - niezależnie od przekonań - wchodzi w grę - tylko metoda naturalna O in vitro i inseminacji nikt nie będzie z panią rozmawiał Tak więc sie staramy i nie załamujemy :D
    witaj :) to dziwnego masz gina...ja mam 36 i mi chcieli od razu invitro robic. Sadze ze to zalezy od wyników a nie od wieku. Sa dziewczyny ktore maja 20 lat i pomimo invitro nie zachodza bo wyniki nie takie. Poza tym wg zalecen jezeli starasz sie juz powyzej 6 miesiecy to juz sa wskazania do IUI badz invitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:25

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlejk witaj

Mysle ze moze gdybys miala 50 lat to lekarz moglby tak powiedziec. W wieku 41 lat nie powinien przekreslac in vitro. Wiadomo, szanse sa mniejsze niz u mlodszej, zdrowej kobiety, ale zawsze sa :)

milka1 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dleyk :)

Co tak cicho dziolchy siedzicie? Ja czasu 0 wpadam na chwile by se poczytać tyle ze nie ma co 0.o

Proszę się meldowac po kolei!

My skończyliśmy malowanie :) tzn salon, kuchnia, przedpokój, toaleta. Na więcej brak siły u czasu. Bedziemy malować po kolei pozostałe pokoje później.
    Do końca tygodnia przenosimy graty. Dobra nie myślę ile jeszcze do roboty bo masakra :P
    U nas w końcu chłodniej :)

milka1, aszka, jamaica, Eltasz lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo odliczanie do urlopu trwa, zakupy wczasowe prawie zrobione, lista gotowa, nic tylko się pakować :D Szansa na fasolkę zerowa więc bez stresu podchodzę do zbliżającej się @. Nie lubię swojej pracy i tylko czekam na wolne :D W sobotę mój M ma urodziny więc się troche odstresuję ;)

milka1, aszka, jamaica, MoBo lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) no u mnie tez lipa ;( czekam do 18 na @ moze w tymmiesiacy bedzie wczesniej bo jeden cykl mam jakos dzien dwa duzszy drugi krotszy :)
    pozdrawiam was wszystkie :))

milka1, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Witajcie Mnie w tym roku stuknęło 41 Staramy się o pierwsze dziecko od roku czasu Gdy chodzi o inne metody poza naturalną: Mnie mój ginekolog powiedział że w tym wieku - niezależnie od przekonań - wchodzi w grę - tylko metoda naturalna O in vitro i inseminacji nikt nie będzie z panią rozmawiał Tak więc sie staramy i nie załamujemy :D
    witamy:))

jamaica
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Witaj. Tak jak dziewczyny mówią, ja też uważam że masz dziwnego lekarza. Radziłabym rozważyć zmianę lub chociaż konsultację u specjalisty zajmującego się leczeniem niepłodności. Ja podchodziłam do IUI i najprawdopodobniej jeszcze podejdę. In vitro tym bardziej jest wskazane po nieudanych naturalnych staraniach w tym wieku. Nade wszystko jednak diagnostyka. Mieliście robione z partnerem jakieś badania?

Pozdrawiam wszystkich znad morza:)

milka1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść Dziewczyny, wracam do żywych ale tylko na chwile ;)
    Gości odwiozłam do babci teraz tam będą maluchy rozrabiać :D:D:D
    A mnie czekają przygotowania do wyjazdu, zdecydowaliśmy się na Czarnogórę O.o
    W niedziele wyjeżdżamy. Na razie mam totalnego lenia, nic mi się nie chce, dobrze że przynajmniej listę zrobiłam co trzeba zabrać
    W niedzielę będzie 10 dni od podania ovitrelle, ale 9 po iui, zastanawiam się czy testa zrobić...obiecałam sobie że nie będe się stresować na wyjeździe, i cierpliwie poczekam na kolej rzeczy, tylko jak?????

Witam nową Koleżankę ;)
    MoBo owocnego urządzania gniazdka ;)

MoBo, Lore, milka1 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    MoBo odliczanie do urlopu trwa, zakupy wczasowe prawie zrobione, lista gotowa, nic tylko się pakować :D Szansa na fasolkę zerowa więc bez stresu podchodzę do zbliżającej się @. Nie lubię swojej pracy i tylko czekam na wolne :D W sobotę mój M ma urodziny więc się troche odstresuję ;)
    to juz blisko 3 tyg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    hej :) no u mnie tez lipa ;( czekam do 18 na @ moze w tymmiesiacy bedzie wczesniej bo jeden cykl mam jakos dzien dwa duzszy drugi krotszy :)
    pozdrawiam was wszystkie :))
    nowy cykl nowe nadzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ja pozdrawiam z zimnej stolicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    W niedziele wyjeżdżamy. Na razie mam totalnego lenia, nic mi się nie chce, dobrze że przynajmniej listę zrobiłam co trzeba zabrać
    W niedzielę będzie 10 dni od podania ovitrelle, ale 9 po iui, zastanawiam się czy testa zrobić...obiecałam sobie że nie będe się stresować na wyjeździe, i cierpliwie poczekam na kolej rzeczy, tylko jak?????

Witam nową Koleżankę ;)
    zrobic mozesz :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Witamy dleyk :)

Co tak cicho dziolchy siedzicie? Ja czasu 0 wpadam na chwile by se poczytać tyle ze nie ma co 0.o

Proszę się meldowac po kolei!

My skończyliśmy malowanie :) tzn salon, kuchnia, przedpokój, toaleta. Na więcej brak siły u czasu. Bedziemy malować po kolei pozostałe pokoje później.
    Do końca tygodnia przenosimy graty. Dobra nie myślę ile jeszcze do roboty bo masakra :P
    U nas w końcu chłodniej :)
    u mnie tez chłodniej co za ulga. A ile macie m2?

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:

Witam nową Koleżankę ;)

Za wcześnie na bete a co dopiero na test. 14 dni po IUI beta prawdę Ci powie.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie tez chłodniej co za ulga. A ile macie m2?

Aszka 133m2 + piwnica (3 pomieszczenia gosp i pralnia). Jak dla mnie to za dużo :P

She Wolf, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz Ania ma racje, chcesz znowu przezywac jak w tamtym miesiacu?Jedz na urlop i spokojnie czekaj. Bo co zrobisz jak beta znowu wyjdzie niepewna i trzeba bedzie ja powtorzyc? Zepsujesz sobie tylko wyjazd.

Mobo tesknie :*

Jamaica, dlaczego lipa? Nie staraliscie sie w tym miesiacu? Bo jesli tak to prosze myslec pozytywnie a nie przekreslac cykl juz kilka dni po owlce :P

Lore uwazaj z tym imprezowaniem w sobote, bo niejedna juz myslala, ze sie nie wbila w owulke a potem test pozytywny :P

Gdzie jest Margaret?

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz właśnie na ulotce się zapomina o wszystkim wiec może i o testowaniu się uda :)

She Wolf, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aszka 133m2 + piwnica (3 pomieszczenia gosp i pralnia). Jak dla mnie to za dużo :P
    łał to super. Tylko pozazdroscic. My mamy prawie 44 ale chcemy za kilka lat kupic wieksze mieszkanie.

MoBo lubi tę wiadomość

• dleyk Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Nade wszystko jednak diagnostyka. Mieliście robione z partnerem jakieś badania?

Kochana mieliśmy wszystkie podstawowe badania Mąż miał badane nasienie Po wyniku nasienia lekarz zalecił kompleks witamin Co do mnie dostałam luteinę Miałam brać od owulacji przez 10 dni Właśnie je skończyłam Trwało to chyba 4 cykle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:38

MoBo lubi tę wiadomość

20140815650123.png

dleyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    Kochana mieliśmy wszystkie podstawowe badania Mąż miał badane nasienie Po wyniku nasienia lekarz zalecił kompleks witamin Co do mnie dostałam luteinę Miałam brać od owulacji przez 10 dni Właśnie je skończyłam Trwało to chyba 4 cykle
    a miałas hsg? I AMH?

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ