X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo dobrze ze zroblas najpierw HSG bo jest mniej inwazyjne. Przeciez nie wiedzialas, ze trzeba bedzie udrazniac jajnik.
    Szkoda, ze kontrast ich nie przeplukal :(

starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
    Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.

milka1 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak to fakt ze cierpienie psychiczne jest tez straszne, ale to wlasnie w tym najgorsze ze człowiek i fizycznie biega na zabiegi i psychicznie wysiada. Ja to przed kazdym badaniem to miałam stres, dobre bedzie czy złe i tak w koło. Juz pomijajac ból ...fizyczny. U mnie na bank, że gdybym nie podjęła leczenia itd, juz pomiajajac ile kasy na to poszło i ze teraz spłacamy poczyczke to bym sie tak mogła starac i 10 lat jak te dziewczyny z naprotechnologii.

Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne :D
    A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
    Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
    Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.

Dokladnie, przynajmniej dostaniesz znieczulenie, przepchaja Cie, a potem mozna zachodzic :*
    Dobrze, ze nie czekalas dluzej :D

MoBo, Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne :D
    A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
    Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.
    jest tam taka dziewczyna co sie stara z 9 lat. Ja bym nie wytrzymała, juz wolałabym adoptowac, sama mam takich znajomych ze facet byl bezplemnikowcem ale nie mogli w to uwierzyc i z kilkanascie lat sie leczyli, oczywiscie przeszli poza Pl kilkanascie invitro i nic (w Pl wtedy nie było invitro). W koncu adoptowali dziecko i sa szczesliwi :) U mnie problemy hormonalne(nadczynnosc tarczycy), brak sluzu, brak naturalnie owulacji, cykle po 60 dni, problem z sercem. Mi juz gin powiedział od razu po 6 mies. ze trzeba do kliniki. Wg niego jak babka po 30 sie stara powyzej 6 mies to juz problem. Pozniej sie wygadał a facet ma 29 lat ze sam ma dziecko z invitro, dlatego w sumie wiedział co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 05:23

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jest tam taka dziewczyna co sie stara z 9 lat. Ja bym nie wytrzymała, juz wolałabym adoptowac, sama mam takich znajomych ze facet byl bezplemnikowcem ale nie mogli w to uwierzyc i z kilkanascie lat sie leczyli, oczywiscie przeszli poza Pl kilkanascie invitro i nic (w Pl wtedy nie było invitro). W koncu adoptowali dziecko i sa szczesliwi :) U mnie problemy hormonalne(nadczynnosc tarczycy), brak sluzu, brak naturalnie owulacji, cykle po 60 dni, problem z sercem. Mi juz gin powiedział od razu po 6 mies. ze trzeba do kliniki. Wg niego jak babka po 30 sie stara powyzej 6 mies to juz problem. Pozniej sie wygadał a facet ma 29 lat ze sam ma dziecko z invitro, dlatego w sumie wiedział co robic.

Ja tez chyba bym nie wytrzymala tyle sie starac jesli bym wiedziala, ze moj facet jest bezplemnikowcem. Moj to nawet jest w stanie zaakceptowac nasienie dawcy jesli taka bedzie potrzeba :D Udal mi sie chlop :D
    Widze ze masz troche problemow ze zdrowiem, ale najwazniejsze ze w koncu sie udalo :D
    U nas tez niby powinni zaczac diagnostyke po 6 miesiacach, ale w praktyce trzeba czekac rok! Na szczescie ja wiedzialam o tym i dodalam sobie kilka miesiecy do naszych staranek, zeby nas szybciej skierowali do kliniki, bo wiedzialam, ze trzeba sie naczekac na wizyty :(

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest własnie straszne ze coraz wiecej i to młodych osob ma problem z zajsciem. Niestety w klinice jest jakies 80% ludzi młodych czyli do 34 ;) a reszta powyzej. Ja ilekroc jestem w Invikcie to widze młode osoby np. ostatnio dwie parki lat 24, bo czesto gadam z pacjentkami i pacjentami.

She Wolf lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz gorzej z plodnoscia w tych czasach, a bedzie jeszcze gorzej :(

17 cs <3 2.11.2019

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jak kolejeczka wygląda? Poczytałam trochę i chyba nie ma zmian na razie

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    hej dziewczyny, jak kolejeczka wygląda? Poczytałam trochę i chyba nie ma zmian na razie

A chyba ty jesteś następna do kolejeczki :)

l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja jeszcze następny miesiąc muszę postać bo mój M nie zdążył wrócić na czas do domu. I potem się dziwić, że się człowiek tyle stara jak nie ma kiedy robić dzecka :/

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    MoBo ja jeszcze następny miesiąc muszę postać bo mój M nie zdążył wrócić na czas do domu. I potem się dziwić, że się człowiek tyle stara jak nie ma kiedy robić dzecka :/
    to łap go i wiesz co masz zrobic :D

MoBo lubi tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo widzimy się 8-10 dni w miesiącu, naprawdę trudno utrafić :(

I will live my life!!!
  • Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka jak wrócił to wzięłam go w obroty ale sądzę, że już było po ptokach więc spokojnie czekam na nsatępny cykl, ten wypadnie na wakacjach :D

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    aszka jak wrócił to wzięłam go w obroty ale sądzę, że już było po ptokach więc spokojnie czekam na nsatępny cykl, ten wypadnie na wakacjach :D

A wtedy, rozluźnieni, wypoczęci możecie się cieszyć sobą ;)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    A wtedy, rozluźnieni, wypoczęci możecie się cieszyć sobą ;)
    hahaha jedziemy z 4-letnim chrześniakiem mojego M, nie wiem czy się rozluźnimy przy nim :D

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    hahaha jedziemy z 4-letnim chrześniakiem mojego M, nie wiem czy się rozluźnimy przy nim :D

4 latek szybko pójdzie spać ;-)

Albo da Wam w kość tak, że Wy szybko padniecie. I gdzie ten romantyzm ja się pytam ???

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    MoBo widzimy się 8-10 dni w miesiącu, naprawdę trudno utrafić :(

U nas reproduktorzy w doma siedzą a cioNz i tok nie ma :P
    No ale lipa faktycznie. Tyle że jak se człowiek poteskni to i <3 lepiej smakują :)

milka1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Wawie zeby zapisac sie na NFZ do gina to wiecie jakie terminy? Na listopad :D

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie w Wawie zeby zapisac sie na NFZ do gina to wiecie jakie terminy? Na listopad :D

no to nieźle!

l22ndf9her11uere.png
  • dleyk Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipcia wrote:
    Witajcie !Pewnie jestem tu najstarsza bo w lipcu stuknie mi 46! (...) Dla nas nawet gdyby tu był tylko 1% to zawsze jest jakaś nadzieja że nam się uda i doczekamy się naszego MALEŃSTWA!!!

Witajcie Mnie w tym roku stuknęło 41 Staramy się o pierwsze dziecko od roku czasu Gdy chodzi o inne metody poza naturalną: Mnie mój ginekolog powiedział że w tym wieku - niezależnie od przekonań - wchodzi w grę - tylko metoda naturalna O in vitro i inseminacji nikt nie będzie z panią rozmawiał Tak więc sie staramy i nie załamujemy :D

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

20140815650123.png

dleyk
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ