X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo dobrze ze zroblas najpierw HSG bo jest mniej inwazyjne. Przeciez nie wiedzialas, ze trzeba bedzie udrazniac jajnik.
    Szkoda, ze kontrast ich nie przeplukal :(

starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
    Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.

milka1 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak to fakt ze cierpienie psychiczne jest tez straszne, ale to wlasnie w tym najgorsze ze człowiek i fizycznie biega na zabiegi i psychicznie wysiada. Ja to przed kazdym badaniem to miałam stres, dobre bedzie czy złe i tak w koło. Juz pomijajac ból ...fizyczny. U mnie na bank, że gdybym nie podjęła leczenia itd, juz pomiajajac ile kasy na to poszło i ze teraz spłacamy poczyczke to bym sie tak mogła starac i 10 lat jak te dziewczyny z naprotechnologii.

Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne :D
    A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
    Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
    Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.

Dokladnie, przynajmniej dostaniesz znieczulenie, przepchaja Cie, a potem mozna zachodzic :*
    Dobrze, ze nie czekalas dluzej :D

MoBo, Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne :D
    A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
    Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.
    jest tam taka dziewczyna co sie stara z 9 lat. Ja bym nie wytrzymała, juz wolałabym adoptowac, sama mam takich znajomych ze facet byl bezplemnikowcem ale nie mogli w to uwierzyc i z kilkanascie lat sie leczyli, oczywiscie przeszli poza Pl kilkanascie invitro i nic (w Pl wtedy nie było invitro). W koncu adoptowali dziecko i sa szczesliwi :) U mnie problemy hormonalne(nadczynnosc tarczycy), brak sluzu, brak naturalnie owulacji, cykle po 60 dni, problem z sercem. Mi juz gin powiedział od razu po 6 mies. ze trzeba do kliniki. Wg niego jak babka po 30 sie stara powyzej 6 mies to juz problem. Pozniej sie wygadał a facet ma 29 lat ze sam ma dziecko z invitro, dlatego w sumie wiedział co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 05:23

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jest tam taka dziewczyna co sie stara z 9 lat. Ja bym nie wytrzymała, juz wolałabym adoptowac, sama mam takich znajomych ze facet byl bezplemnikowcem ale nie mogli w to uwierzyc i z kilkanascie lat sie leczyli, oczywiscie przeszli poza Pl kilkanascie invitro i nic (w Pl wtedy nie było invitro). W koncu adoptowali dziecko i sa szczesliwi :) U mnie problemy hormonalne(nadczynnosc tarczycy), brak sluzu, brak naturalnie owulacji, cykle po 60 dni, problem z sercem. Mi juz gin powiedział od razu po 6 mies. ze trzeba do kliniki. Wg niego jak babka po 30 sie stara powyzej 6 mies to juz problem. Pozniej sie wygadał a facet ma 29 lat ze sam ma dziecko z invitro, dlatego w sumie wiedział co robic.

Ja tez chyba bym nie wytrzymala tyle sie starac jesli bym wiedziala, ze moj facet jest bezplemnikowcem. Moj to nawet jest w stanie zaakceptowac nasienie dawcy jesli taka bedzie potrzeba :D Udal mi sie chlop :D
    Widze ze masz troche problemow ze zdrowiem, ale najwazniejsze ze w koncu sie udalo :D
    U nas tez niby powinni zaczac diagnostyke po 6 miesiacach, ale w praktyce trzeba czekac rok! Na szczescie ja wiedzialam o tym i dodalam sobie kilka miesiecy do naszych staranek, zeby nas szybciej skierowali do kliniki, bo wiedzialam, ze trzeba sie naczekac na wizyty :(

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest własnie straszne ze coraz wiecej i to młodych osob ma problem z zajsciem. Niestety w klinice jest jakies 80% ludzi młodych czyli do 34 ;) a reszta powyzej. Ja ilekroc jestem w Invikcie to widze młode osoby np. ostatnio dwie parki lat 24, bo czesto gadam z pacjentkami i pacjentami.

She Wolf lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz gorzej z plodnoscia w tych czasach, a bedzie jeszcze gorzej :(

17 cs <3 2.11.2019

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jak kolejeczka wygląda? Poczytałam trochę i chyba nie ma zmian na razie

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    hej dziewczyny, jak kolejeczka wygląda? Poczytałam trochę i chyba nie ma zmian na razie

A chyba ty jesteś następna do kolejeczki :)

l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja jeszcze następny miesiąc muszę postać bo mój M nie zdążył wrócić na czas do domu. I potem się dziwić, że się człowiek tyle stara jak nie ma kiedy robić dzecka :/

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    MoBo ja jeszcze następny miesiąc muszę postać bo mój M nie zdążył wrócić na czas do domu. I potem się dziwić, że się człowiek tyle stara jak nie ma kiedy robić dzecka :/
    to łap go i wiesz co masz zrobic :D

MoBo lubi tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo widzimy się 8-10 dni w miesiącu, naprawdę trudno utrafić :(

I will live my life!!!
  • Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka jak wrócił to wzięłam go w obroty ale sądzę, że już było po ptokach więc spokojnie czekam na nsatępny cykl, ten wypadnie na wakacjach :D

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    aszka jak wrócił to wzięłam go w obroty ale sądzę, że już było po ptokach więc spokojnie czekam na nsatępny cykl, ten wypadnie na wakacjach :D

A wtedy, rozluźnieni, wypoczęci możecie się cieszyć sobą ;)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    A wtedy, rozluźnieni, wypoczęci możecie się cieszyć sobą ;)
    hahaha jedziemy z 4-letnim chrześniakiem mojego M, nie wiem czy się rozluźnimy przy nim :D

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    hahaha jedziemy z 4-letnim chrześniakiem mojego M, nie wiem czy się rozluźnimy przy nim :D

4 latek szybko pójdzie spać ;-)

Albo da Wam w kość tak, że Wy szybko padniecie. I gdzie ten romantyzm ja się pytam ???

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    MoBo widzimy się 8-10 dni w miesiącu, naprawdę trudno utrafić :(

U nas reproduktorzy w doma siedzą a cioNz i tok nie ma :P
    No ale lipa faktycznie. Tyle że jak se człowiek poteskni to i <3 lepiej smakują :)

milka1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Wawie zeby zapisac sie na NFZ do gina to wiecie jakie terminy? Na listopad :D

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie w Wawie zeby zapisac sie na NFZ do gina to wiecie jakie terminy? Na listopad :D

no to nieźle!

l22ndf9her11uere.png
  • dleyk Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipcia wrote:
    Witajcie !Pewnie jestem tu najstarsza bo w lipcu stuknie mi 46! (...) Dla nas nawet gdyby tu był tylko 1% to zawsze jest jakaś nadzieja że nam się uda i doczekamy się naszego MALEŃSTWA!!!

Witajcie Mnie w tym roku stuknęło 41 Staramy się o pierwsze dziecko od roku czasu Gdy chodzi o inne metody poza naturalną: Mnie mój ginekolog powiedział że w tym wieku - niezależnie od przekonań - wchodzi w grę - tylko metoda naturalna O in vitro i inseminacji nikt nie będzie z panią rozmawiał Tak więc sie staramy i nie załamujemy :D

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

20140815650123.png

dleyk
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ