35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Mobo dobrze ze zroblas najpierw HSG bo jest mniej inwazyjne. Przeciez nie wiedzialas, ze trzeba bedzie udrazniac jajnik.
Szkoda, ze kontrast ich nie przeplukal
starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.milka1 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:tak to fakt ze cierpienie psychiczne jest tez straszne, ale to wlasnie w tym najgorsze ze człowiek i fizycznie biega na zabiegi i psychicznie wysiada. Ja to przed kazdym badaniem to miałam stres, dobre bedzie czy złe i tak w koło. Juz pomijajac ból ...fizyczny. U mnie na bank, że gdybym nie podjęła leczenia itd, juz pomiajajac ile kasy na to poszło i ze teraz spłacamy poczyczke to bym sie tak mogła starac i 10 lat jak te dziewczyny z naprotechnologii.
Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne
A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MoBo wrote:starał się lekarz wepchnac kontrast bliżej i bezpośrednio w lewy ale wtedy juz z bólu ryknelam.
Dla mnie nic nie jest nigdy łatwe wiec się nastawilam na coś niedroznego. Nic zrobimy laparo.
Dokladnie, przynajmniej dostaniesz znieczulenie, przepchaja Cie, a potem mozna zachodzic :*
Dobrze, ze nie czekalas dluzejMoBo, Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Przynajmniej trafilas na fajnych lekarzy ktorzy w koncu znalezli przyczyne
A co u Ciebie bylo problemem? Jakos nie pamietam.
Ej, nie zartuj, takie dlugie starania na napro? Nie jestem w temacie wiec nawet nie wiem jak to jest leczone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 05:23
MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:jest tam taka dziewczyna co sie stara z 9 lat. Ja bym nie wytrzymała, juz wolałabym adoptowac, sama mam takich znajomych ze facet byl bezplemnikowcem ale nie mogli w to uwierzyc i z kilkanascie lat sie leczyli, oczywiscie przeszli poza Pl kilkanascie invitro i nic (w Pl wtedy nie było invitro). W koncu adoptowali dziecko i sa szczesliwi U mnie problemy hormonalne(nadczynnosc tarczycy), brak sluzu, brak naturalnie owulacji, cykle po 60 dni, problem z sercem. Mi juz gin powiedział od razu po 6 mies. ze trzeba do kliniki. Wg niego jak babka po 30 sie stara powyzej 6 mies to juz problem. Pozniej sie wygadał a facet ma 29 lat ze sam ma dziecko z invitro, dlatego w sumie wiedział co robic.
Ja tez chyba bym nie wytrzymala tyle sie starac jesli bym wiedziala, ze moj facet jest bezplemnikowcem. Moj to nawet jest w stanie zaakceptowac nasienie dawcy jesli taka bedzie potrzeba Udal mi sie chlop
Widze ze masz troche problemow ze zdrowiem, ale najwazniejsze ze w koncu sie udalo
U nas tez niby powinni zaczac diagnostyke po 6 miesiacach, ale w praktyce trzeba czekac rok! Na szczescie ja wiedzialam o tym i dodalam sobie kilka miesiecy do naszych staranek, zeby nas szybciej skierowali do kliniki, bo wiedzialam, ze trzeba sie naczekac na wizytyaszka, milka1 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyTo jest własnie straszne ze coraz wiecej i to młodych osob ma problem z zajsciem. Niestety w klinice jest jakies 80% ludzi młodych czyli do 34 a reszta powyzej. Ja ilekroc jestem w Invikcie to widze młode osoby np. ostatnio dwie parki lat 24, bo czesto gadam z pacjentkami i pacjentami.
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Coraz gorzej z plodnoscia w tych czasach, a bedzie jeszcze gorzej25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lore wrote:MoBo widzimy się 8-10 dni w miesiącu, naprawdę trudno utrafić
U nas reproduktorzy w doma siedzą a cioNz i tok nie ma
No ale lipa faktycznie. Tyle że jak se człowiek poteskni to i lepiej smakująmilka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hipcia wrote:Witajcie !Pewnie jestem tu najstarsza bo w lipcu stuknie mi 46! (...) Dla nas nawet gdyby tu był tylko 1% to zawsze jest jakaś nadzieja że nam się uda i doczekamy się naszego MALEŃSTWA!!!
Witajcie Mnie w tym roku stuknęło 41 Staramy się o pierwsze dziecko od roku czasu Gdy chodzi o inne metody poza naturalną: Mnie mój ginekolog powiedział że w tym wieku - niezależnie od przekonań - wchodzi w grę - tylko metoda naturalna O in vitro i inseminacji nikt nie będzie z panią rozmawiał Tak więc sie staramy i nie załamujemy
milka1, MoBo lubią tę wiadomość