X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moja wczorajsza beta 561 :)

Margaret.Se, Jot, moremi, aszka, polasia, Eltasz, Ania1602, milka1, Amelcia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie kochana :* konczysz na tej czy jeszcze jedna?
    Ja niestety z rana jak wtaje to mdlosci mam :( powinnam juz nie pracowac hyyyy co zrobic

MoBo, polasia, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczynki moja wczorajsza beta 561 :)

Gratulacje! ;)
    Tez chcem tak...
    a ja wstaje juz z tak nabita bania ze o niczym innym nie mysle...
    Nawet pracowac mi sie nie chce:(

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka-to dobrze ze szybko podjelas decyzje o zmianie!
    Zaraz sobie poczytam o tej inviccie...
    Ostatnio wlazilam na rozne fora i przerazilam sie troche ile lat czasami sie kobiety staraja, to mnie to przeraza:(

MoBo, aszka, polasia lubią tę wiadomość

loret1
  • Jot Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo...przepiękna beta :)! a w zasadzie jej przyrościk :).

Margaret.Se, fatalnie że nie masz takiej pracy żeby mieć na tyle komfortu żeby o ciąży powiedzieć...

MoBo, polasia, milka1 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Ja niestety z rana jak wtaje to mdlosci mam :( powinnam juz nie pracowac hyyyy co zrobic

A lekarz zalecil 3trzy wiec ide jeszcze jutro upuscic krwi - jak chce niech bada :P Ale stresik mialam malutki z rana jaki bedzie wynik :P

No tak, to tylko ja bede pracowac do 8 miesiaca :P
    Margaret mi jest ciezko nadal uwierzyc, ze jestem w ciazy. Wczoraj np nic! Nie jestem zmeczona ani senna, wrecz przeciwnie juz o 5tej otwieram oko i jestem gotowa na dzien. Mam super apetyt i jedzenie jakby znika w moim zoladku - czyli jakbym sie nie powstrzymala to bym mogla zjesc dwie porcje wszystkiego :P enegria mnie rozpiera i nawet dzis mowie do mojego choc wezmiemy dzis rowery :P
    Moje cycki to wcale nie dostaly sygnalu ze cos sie dzieje, nic ani nie pykna.
    No to Ciekawe kiedy sie ta bajka skonczy :P

Jot, aszka, polasia, Eltasz, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy do 8 miesiaca to pieknie:)
    Ale jak taka energia to dasz rade! Moja kolezanka od samego poczatku do konca ciazy nie miala zadnych objawow, po prostu wszytsko super, takze sa takie szczesciary;)
    Licze na Wasza moc i zaczarowana kolejke;)
    Troche sie rozmarzam jak czytam o tych ciazach, hm...

aszka, polasia lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Aszka-to dobrze ze szybko podjelas decyzje o zmianie!
    Zaraz sobie poczytam o tej inviccie...
    Ostatnio wlazilam na rozne fora i przerazilam sie troche ile lat czasami sie kobiety staraja, to mnie to przeraza:(
    akurat na obrazie usg juz sie znam dosc dobrze, byly widoczne zmiany a lekarz szedł w zaparte ze nie ma, dlatego nie daja wydrukow z usg bo to byłby dowod dla sadu. U mnie 3 lekarzy potwierdziło ze sa zmiany wiec widac jakie tam traktowanie.

polasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    to na l4 :p

MoBo, polasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja mam takie kolezanki ze ciaze przeszły/przechodza jakby nie były wiec to zalezy głownie od danej osoby jak sie czuje.

MoBo lubi tę wiadomość

• polasia Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    :) dzieki, chetnie dodam jak mi powiecie jak...

Dodałam Cie, teraz odbierz powiadomienie-zakladka zaproszenia i przyjmij. Kopertka z migajacym listem, prawy rog ekranu.

I rob te stymulacje, 1 miesiac clo. W tym czasie zrob amh czyli rezerwe jajnikowa bo nie nalezy dlugo prowadzic clo jesli mamy mniej jajeczek. Jak po clo nie zajdziesz a rezerwa jest malavto moze cie skierowac na hcg badanie droznosci jajowodow, jak drozne i rezerwa ok to dalej clo a jak mala to do kliniki i inseminacja i nie czekac

Pola
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja chodzilam prawie rok do Invimedu, dla mnie R. to mega nieodpowiedzialny człowiek. U mnie po leczeniu bajerował ze jest ok, a były zmiany ktore potwierdzili inni lekarze, nie daja usg, badanie trwa z minute itd. Dlatego stamtad uciekłam. Invicta mi prostowała leczenie, owszem w Invikcie tez fabryka ale lekarze bardziej sie przykładaja do roboty. Dzieki Bogu ze nie skonczyłam jak ta dziewczyna. Zreszta na forum poleciłam Invicte jednej dziewczynie z inseminacji i tez w Invimedzie jej sie nie udawało po wizycie w Invikcie zaszła po IUI, nie wiem moze to był łut szczescia a moze i nie. Tez mała negatywne wrazenia z Invimedu.

Aszka przykro mi. Coż ja nie mialam z R. Zlychnprzejsc , bylam tylkom raz... Byl mily, zlecil badania i mozliwosc robienia u nich sono hsg. Ale jest w nim cos czemu nie ufalam. Na razie ufam tylko dr gin Huziorowi, i gin. Olszewskiej z Gdanska. R. Gdy wspomnialam o polipie i histeroskopii, to jakby wzrok odwrocil i mnie splawil. Jeszcze nienw kierunku in vitro, ale od razu pomyslalam ze dziala inaczej niz dr Huzior ktory kazal sprawdzac WSZYSTKIE tropy. Przykro mi ze mialas przejscia w Invimedzie.

Pola
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polasia wrote:
    Dodałam Cie, teraz odbierz powiadomienie-zakladka zaproszenia i przyjmij. Kopertka z migajacym listem, prawy rog ekranu.

I rob te stymulacje, 1 miesiac clo. W tym czasie zrob amh czyli rezerwe jajnikowa bo nie nalezy dlugo prowadzic clo jesli mamy mniej jajeczek. Jak po clo nie zajdziesz a rezerwa jest malavto moze cie skierowac na hcg badanie droznosci jajowodow, jak drozne i rezerwa ok to dalej clo a jak mala to do kliniki i inseminacja i nie czekac

Dzieki:) nic mi nie miga, jeeeessooo jaka ja jestem bystra w tej technologii;)
    Mialam robiona droznosc, ponoc wszytsko ok.
    Teraz czekam na wrzesien i zobczymy co tam mi powie expert:)
    A Ty Pola dlugo sie staralas?

loret1
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Dzieki:) nic mi nie miga, jeeeessooo jaka ja jestem bystra w tej technologii;)
    Mialam robiona droznosc, ponoc wszytsko ok.
    Teraz czekam na wrzesien i zobczymy co tam mi powie expert:)
    A Ty Pola dlugo sie staralas?

Zakladka wiadomosci, drobnym druczkiem, na saaamej gorze strony ovufriend, a w niej zaproszenia, po prawej.

Ja 13 miesięcy. I clo zadziałało, bo komórki podrosły, zazwyczaj mialam 19mm a z clo 23. No i tsh unormowane oczywiscie na euthyroksie, bo mam hashimoto.

Pola
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrob badania amh w dowolnym dniu cyklu, przed clo i z nimi idz do experta. Jak juz placisz za wizyte to miej jak najwiecej badan ze soba, bo on Ci powie, ok. Prosze przyjsc za miesiac z takim a takim badaniem a kasa w bloto.miej juz wiekszosc badan ze soba. Fajnie ze masz drozne jajowody! To wspaniala wiadomosc. Tym bardziej jest szansa na to ze stymulacja zadziala. To jest 5 tabletek i nie sa drogie. Ibierz juz teraz femibion, w nim jest aktywna forma kwasu foliowego, wprost przyswajalna. Poinad 50% kobiet w Polsce moze nienprzyswajac kwasu foliowego w jego postaci do rozbicia przez organizm kobiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:40

aszka lubi tę wiadomość

Pola
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polasia wrote:
    Ale zrob badania amh w dowolnym dniu cyklu, przed clo i z nimi idz do experta. Jak juz placisz za wizyte to miej jak najwiecej badan ze soba, bo on Ci powie, ok. Prosze przyjsc za miesiac z takim a takim badaniem a kasa w bloto.miej juz wiekszosc badan ze soba. Fajnie ze masz drozne jajowody! To wspaniala wiadomosc. Tym bardziej jest szansa na to ze stymulacja zadziala. To jest 5 tabletek i nie sa drogie. Ibierz juz teraz femibion, w nim jest aktywna forma kwasu foliowego, wprost przyswajalna. Poinad 50% kobiet w Polsce moze nienprzyswajac kwasu foliowego w jego postaci do rozbicia przez organizm kobiety.

No dziekuje Ci bardzo;)
    W dowolnym cyklu sie robi to amh? A clo nie jest na recepte?
    Ale Wy macie wiedze, czuje ze raczkuje w temacie:)
    No ciesze sie, mam tylko nadzieje ze nie bede musiala powtarzac tego badania:(

Ja tez mam silny pms prawie na tydzien przed spodziewana @... Moze to tez o czyms swiadczy?

loret1
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo piękny przyrost:)
    Margaret.Se niektórzy mówią, że jak są mdłości to znaczy, że ciąża dobrze się rozwija.

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 niektórzy mówią, że AMH w dowolnym dniu cyklu, a inni zalecają jednak w 2-3 dniu. Clo jest na receptę

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna zwariowac od tego wszystkiego...:(
    Duzo badan mam porobionych wiec pojde z tym co mam, chociaz to amh moge sobie zrobic dla spokojnosci( chociaz kto wie co wyjdzie)...
    Tylko mam dylemat, bo mam sie zglosic do swojego gina we wrzesniu, ale zapisalam sie do innego bo jestem ciekawa co powie i sie zastanawiam czy tez leciec do swojego... Ale jak mi inne leczenia ustawia?

Hm...

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A lekarz zalecil 3trzy wiec ide jeszcze jutro upuscic krwi - jak chce niech bada :P Ale stresik mialam malutki z rana jaki bedzie wynik :P

No tak, to tylko ja bede pracowac do 8 miesiaca :P
    Margaret mi jest ciezko nadal uwierzyc, ze jestem w ciazy. Wczoraj np nic! Nie jestem zmeczona ani senna, wrecz przeciwnie juz o 5tej otwieram oko i jestem gotowa na dzien. Mam super apetyt i jedzenie jakby znika w moim zoladku - czyli jakbym sie nie powstrzymala to bym mogla zjesc dwie porcje wszystkiego :P enegria mnie rozpiera i nawet dzis mowie do mojego choc wezmiemy dzis rowery :P
    Moje cycki to wcale nie dostaly sygnalu ze cos sie dzieje, nic ani nie pykna.
    No to Ciekawe kiedy sie ta bajka skonczy :P

Ja już w 17 tygodniu i jak ktoś mi mówi, że stan błogosławiony, to mam ochotę w łeb walnąć. W upały miałam migreny nie do wytrzymania, apetytu jak nie miałam, tak nie mam, mój kropek jest tak wybredny, że samym gotowaniem obiadu się najada, brzuch rośnie, ale nogi coraz bardziej smukłe. Miesiąc po jednej wizycie, brzuch mi wywaliło, pani doktor mnie na wagę (pomyślałam no, to będzie pare kilo więcej, a tu 4 kg mniej) Zachcianek - zero. Zaczęły mnie boleć plecy, baaa nawet pośladki, czasem mam problem żeby wysiąść z samochodu ;-) oddech już płytki i szybko się męczę, sutki bolą cały czas a jak przed ciążą moje libido było bardzo wysokie, tak gdybym powiedziała, że zero to byłoby super, to poniżej jakichkolwiek oczekiwań (i tak chwilowo mi nie wolno po plamieniach) ale podobno ochota na sex może przyść w tym trymestrze, ale póki co, to nie mam ochoty, ku rozpaczy mojego.
    Każda kobieta zupełnie inaczej przechodzi ciązę, to, że teraz nic nie czujesz, to nie znaczy, że nie będziesz ;-) Ja na szczęście miałam spokój z mdłościami, zwymiotowałam raptem 3 razy i to wszystko. Żadnych mdłości.
    Czasami kropek odłącza mi nagle zasilanie, zwyczajnie, jak się od razu nie położę, to zasnę na stojąco. To jest moment, jak nagle oczy same mi się potrafią zamknąć. Często "drzemię" po południu.
    Ale to wszystko to pestka - zaczęłam czuć ruchy dziecka i nic tego nie zastąpi :-) Już słyszy dźwięki, więc czytamy mu/jej bajeczki, żeby oswoić z naszymi głosami i puszczam muzyczkę relaksacyjną. Każdy tydzień przynosi coś ciekawego i nowego.
    Nie sprawdzam w ogóle tabel wymiarów, bo to też może być indywidualne - moja rada - nie nakręcać się, bo może to powodować niepotrzebny stres.
    Czytać na temat rozwoju dziecka w każdym tygodniu i naprawdę super bardzo polecam dla każdej ciężarnej - Martha Sears,William Sears KSIĘGA CIĄŻY WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ O CIĄŻY MIESIĄC PO MIESIĄCU - kapitalna książka, nie tylko dla Was ale i dla partnerów.

Myśleć pozytywnie, ograniczyć stres i nie czytać po internetach negatywnych informacji! Nie panikować, że się tyje za mało albo za dużo, a z któraś tez w tym tygodniu, a z usg jedna ma większy crl, inna mniejszy, a tu serducho bije szybciej a tu trochę wolniej. Tak będzie - mnie się przesuwa termin porodu już z 6 lutego na 1 lutego, śmieję się, że po następnym usg już na styczeń mi termin wyznaczą, okazuje się, że dzidzia "starsza" o kilka dni. Dlatego nie ma co porównywać i się stresować niepotrzebnie, dbać o zdrowie swoje i dziecka i to najważniejsze jest :-) Odpowiedni lekarz, badania i wszystko będzie ok.

Eltasz, MoBo, aszka, Jot, polasia, Margaret.Se lubią tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ