35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz wrote:wczoraj zrobiłam na wieczór
tak samo wyszło
tez tak mialam kazdy test byl z blada kreska i dopiero beta potwierdzila ze to jakis 3 tydz
wiec badz dobrej mysliAsana, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość
jamaica -
nick nieaktualny
-
Jot trzymam kciuki za twój cykl.
U mnie znowu zanosi się na wczesną owulację. Dzisiaj dopiero 8dc a pęchol już wielki i na dodatek wystrzelił jeden "szef". Endo 8mm. Dr niezadowolony, nie lubi takich "wariatów". Ech, pewnie znowu nici:(* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Hej dzieczynki :*
Jezeli któras nie chce czytac to co pisze o moim poronieniu, to nie czytajcie i zrozumiałe to jest ale własnine ja mam potrzebe napisania tego.
W srodę byłam w szpitaludobiło mnie to czekanie i latanie po szpitalu, z nerwów trzesłam sie jak galareta ehhh w koncu jak doszło do wizyty z lekarzem po długiej rozmowie zdecydowałam sie na poronienie farmakologiczne i mysle ze zrobiłam dobrze. Dostałam 2 tabletki dopochwowo i jak dotarłam do domku to kolejne dwie wziełam doustnie. Zaczełam krwawic przed 19ta, bóle były do wytrzymania i trwały krótko. Niestety miedzy 1a 2 w nocy zaczełam wyc z bólu (mocniejszy ból niz miesiaczkowy a miewałam bardzo mocne) tak wyłam ze obudziłam mojego bidulka. Byłam tak słaba ze nie miałam siły stac skulona bo o wyprostowaniu nie było mowy. Trwało to około 2-3 godziny po których padłam z wyczerpania a mój juz nie zasnął, taki był zdenerwowany tym jak cierpie. Obudziałam sie 8.40 i poleciałam do toalety, w tej chwili własnie pożegnałam sie z moją kruszynka
która razem z pecherzykiem wyleciała.....
W nastepnym tygodniu kolejna dawka tabletekmama nadzieje ze moj organizm szybko sie oczysci i juz takiego samego bólu nie doznam
Spotkałam dziewczyna, która trzeci raz przyjechała po dawke tabletek, zreszta dziwna dziewczyna i mam nadzieje ze jej wiecej nie spotkam. Wychodząc powiedziała do zobaczenia nastepnym razem tutaj a ja na to no nie w takiej sytuacji przeciez! a ona sie tylko usmiechneła. Mówiła o poronieniach a cztery przeszła jakby zabieg na twarz robiłaludzie to zjeby strasznie ehhhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 14:46
-
Mam nadzieje ze juz w paździrniku organizm moj pozwoli mi juz na starania sie o kolejna kruszynke. Czuje tak ze powinnam jak najszybciej zaczac staranka, wiadomo czas goni i tez mysle sobie ze jak dosyc szybko uda sie to mniej bede cierpiec. Jezeli czas bedzie leciał i nie bedzie sie udawało to wiem ze moge sobie nie poradzic z tym...
milka1, Eltasz, Jot, Ania1602, moremi, polasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki musze byc silna, bo kto wie ile mi zostało czasu jeszcze, moze rok a potem juz nie bede mogła zajsc w ciąze. Tak bardzo pragne dziecka, ze nie moge sie poddać. Zreszta wiele razy słyszałam ze jestem silna, moj tez tak twierdzi, życie dało mi popalic i jako nastolatka pochowałam rodziców tez pewnie robi swoje...
milka1, MoBo, Jot, Ania1602, Karen_1980, polasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margaret, wiem dokladnie co czujesz, tak jak i wiele innych dziewczyn ktore traca dziecko. Widac ze jestes silna i podziwiam Cie za to :* Pamietaj ze w tej chwili zawalil Ci sie swiat, ale z czasem jest lzej. Jestes w moich myslach :*
Margaret.Se, Jot, MoBo, polasia lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret.Se wrote:Dziewczynki musze byc silna, bo kto wie ile mi zostało czasu jeszcze, moze rok a potem juz nie bede mogła zajsc w ciąze. Tak bardzo pragne dziecka, ze nie moge sie poddać. Zreszta wiele razy słyszałam ze jestem silna, moj tez tak twierdzi, życie dało mi popalic i jako nastolatka pochowałam rodziców tez pewnie robi swoje...
bardzo bardzo mocno
Margaret.Se lubi tę wiadomość
jamaica -
nick nieaktualny
-
Margaret przytulam. Szkoda, że nie dostałaś czegoś przeciwbólowego, ja dostałam czopek. Trochę inna procedura u Ciebie niż u mnie. Ja nie brałam doustnych i nie miałam kolejnej dawki. Dostałam tylko raz dopochwowe, nie wiem dokładnie ile ich było, chyba trzy, ale nie jestem pewna.
Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję w tym nieszczęściu. Życzę, żebyś jak najszybciej mogła wrócić do kolejnych starań.MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Jot 19 na 20 mm.
MoBo lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Margaret.Se wrote:Dziewczynki musze byc silna, bo kto wie ile mi zostało czasu jeszcze, moze rok a potem juz nie bede mogła zajsc w ciąze. Tak bardzo pragne dziecka, ze nie moge sie poddać. Zreszta wiele razy słyszałam ze jestem silna, moj tez tak twierdzi, życie dało mi popalic i jako nastolatka pochowałam rodziców tez pewnie robi swoje...
Powodzenia! Trzymam kciuki za Twoje szczęścieMargaret.Se, polasia lubią tę wiadomość
Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
Margaret, dasz radę, trzeba być twardym nie mientkim ponoć. Dobrze, że masz partnera który Cię wspiera. A poza tym mamy siebie
Kto jak kto, ale my damy radę ze wszystkim, prawda dziewczynki ?
Margaret.Se, MoBo, polasia lubią tę wiadomość
I will live my life!!!