35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo czyli ten acard jakby mozna brac...?
No wlasnie mam plan isc jeszcze do tego goscia i poznac jego opinie i zobzczymy co mi powie.
A ja bylam juz u babki co przyjmuje w invimedzie i w sumie u niej plan taki brac suplementy, dieta i jak przez pare miesiecy nic to in vitro...
Ale jestem w trakcie badan moze cos z nich jeszcze wyjdzie...?
Dziekiloret1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Loret a ile ty sie juz starasz?
Ja bym przed invitro jednak chciala sprobowac stymulacji, przynajmniej jakis miesiac do trzech - bo a noz zaskoczysz
Jak sperma slabsza to tez warto moze wczesniej inseminacje sprobowac, przy ktorej tez zazwyczaj robi sie stymulke pod nadzorem i monitoringiem.
Dopiero wtedy myslec mozna o invitro, koszt to duzy, a i procedura daje w kosc. Tu Ci Aszka zaraz fajnie doradzi.
A pytalas nawet lekarza o stymulacje? bo to jest jednak pierwsze od czego sie zaczyna.Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
-
Ja się prosiłam o stymulację !
ale lekarz powiedział, że nie widzi potrzeby
. No i pół roku staramy się a później inseminacja.
A co do dzieci wszędzie...no cóż, ja nabrałam do tego dystansu, i jakaś taka spokojniejsza się stałam. Gorzej z teściami, którzy nie mają wnuków, i autentycznie widać w nich tą tęsknotę za dziećmi, ale w takim pozytywnym tego słowa znaczeniu.Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
MoBo 18 cykli jakos tak...
Aszka nikt mi nic nie tlumaczyl... Moj gin do ktorego chodzilam mial luzne podejscie, dal mi bromka i powiedzial ze jak do wrzesnia nic to mam przyjsc i bedziemy stymulowac...
Pomyslalam ze pojde poznac opinie kogos innego i padlo na babke ktora po wywiadzie i usg stwierdzila ze nie ma co stymulowac bo obnizona rezerwa i dala mi mase suplementow + badania... No i stwierdzila zeby tak 4 mce probowac i in vitro. Ja szooook i niedowierzanie...
Po tej wizycie tu napisalam i wlasnie Aszka sie wkurzyla:) i tym samym pomyslalam ze pojde jeszcze do innego zeby poznac opinie...
Nikt mi nic o stymulacji, inseminacji nie mowil...
No moze cos mi sie w przeciagu paru miesiecy wyklaruje...? Ciezki to temat... A w zyciu bym nie pomyslala ze tak bedzie...
Jot to super ze zlapalas dystans, to rzeczywiscie ulatwia sprawe:) moja mama tez nie ma wnuczat a lubi dzieci...Margaret.Se lubi tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyloret1 wrote:MoBo 18 cykli jakos tak...
Aszka nikt mi nic nie tlumaczyl... Moj gin do ktorego chodzilam mial luzne podejscie, dal mi bromka i powiedzial ze jak do wrzesnia nic to mam przyjsc i bedziemy stymulowac...
Pomyslalam ze pojde poznac opinie kogos innego i padlo na babke ktora po wywiadzie i usg stwierdzila ze nie ma co stymulowac bo obnizona rezerwa i dala mi mase suplementow + badania... No i stwierdzila zeby tak 4 mce probowac i in vitro. Ja szooook i niedowierzanie...
Po tej wizycie tu napisalam i wlasnie Aszka sie wkurzyla:) i tym samym pomyslalam ze pojde jeszcze do innego zeby poznac opinie...
Nikt mi nic o stymulacji, inseminacji nie mowil...
No moze cos mi sie w przeciagu paru miesiecy wyklaruje...? Ciezki to temat... A w zyciu bym nie pomyslala ze tak bedzie...
Jot to super ze zlapalas dystans, to rzeczywiscie ulatwia sprawe:) moja mama tez nie ma wnuczat a lubi dzieci...Karen_1980 lubi tę wiadomość
-
Loret moim zdaniem, jeśli lekarz od razu proponuje in vitro to coś jest nie tak. Myślę, że najpierw powinniście spróbować kilka IUI. In vitro to ostateczność. Dobry lekarz to podstawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:52
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Hej dziewczynki
Tak trochę zaniedbałam forum ale doskonale mi wychodzi niestaranie się : ) Na razie gonię za kredytem hipotecznym i nie mam czasu rozmyślać. Która testuje teraz ? : ) Ja następny miesiąc zwalniam kolejkę : )
I will live my life!!!
-
Dziewczyny co lekarz to opinia. Loret zależy tez co chcesz spróbowac. Jedna będzie chciała od razu in vitro, a druga nie.
Aszka z tego co pamiętam to tez nie trafiłaś od razu na lekarza który świetnie dobrał Ci to porządne leczenie, tylko tez przeszlas przez swoje.
Ja miałam tam swoje rzeczy które chciałam wypróbować, wiec do roku stwierdzilam ze nie będę się pchać do kliniki tylko sprawdzimy czy się da.
Loret te suplementy co Ci lekarka przepisała mają sens, w każdej książce co przeczytałam to samo podają żeby brać przed insemkami i in vitro, wiec krzywdy Ci nie robi. Mnie lekarz nawet tego nie doradził. A z tym czy wolisz szybciej czy później in vitro to Twoja sprawa.Ania1602, loret1, moremi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Ja dziś zaskoczylam sama siebie bo rewelacyjnie wszyłam nowy zamek w kurtce
yuuupiiii
kupiłam ją 6 miechow temu i nie zauważyłam, że zamek sie troczy i odpada w dwóch miejscachoddać za późno, a na dodatek to taka wymarzona kurtka i cieszyłam się jak dziecko kiedy ja znalazłam - pewno dlatego nie dostrzeglam dziur
Ale jest zrobiłam samaJot, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
MoBo gratuluję krawieckich zdolności:)
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
aszka wrote:a no to własnie bo to trzeba znalezc konkretnego dobrego lekarza inaczej tak sie mozesz bujac i kilka lat, oczywiscie zycze zebys np. takjak Mobo, ktora miala podchodzic do laparo i sie udało i Tobie, ale u mnie zeby nie porzadne leczenie to jeszcze kupe czasu moglabym probowac.
oj Aszka oby sie udalo jak MoBobo widze ze co lekarz to inna opinia inny plan
jak w sumie wiekszosc z Was pisze dobry lekarz to podstawa...
MoBo ja pewnie jak kazda z nas chcialabym zeby naturalnie zaskoczylo, ale poki co nie idzie a ja sie mlodsza nie robie wiec pewnie troche tez stres mnie spowalnia... moim zdaniem te suplementy i badania to juz troche pod procedure, no ale zobaczymy jak to sie potoczy...
MoBo gratuluje talentu:)
MoBo, aszka lubią tę wiadomość
loret1 -
A dziękuję, dziękuję dziewczynki
Pochwaliłam się mojemu, ucieszyl sie bardzo po czym zanikl na kilka minut i wrócił ze spodniami do skrócenia i tona guzików do przyszycia
Tak mi się udałoAnia1602, loret1, Karen_1980, aszka, Eltasz, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Hehehe MoBo czasem lepiej się nie ujawniać
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Dziewczynki moze was zainteresuje. BBC one wczoraj nadala pierwszy odcinek (z trzech) dosc ciekawego dokumentu o tworzeniu sie zycia, czyli ciaza krok po kroku.
Tu jest link (pozostale 2 odcinki bede dostepne tydzien po tygodniu)
http://www.bbc.co.uk/programmes/b06cl24s
aszka, Karen_1980, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane moje trzymajcie dzis kciuki za moje rury, zeby byly drozne
:*
MoBo, Eltasz, milka1, Jot, Margaret.Se, Asana lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Kochane moje trzymajcie dzis kciuki za moje rury, zeby byly drozne
:*
Trzymamy, trzymamyShe Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą