35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo tak, ja chudłam nie przez mdłości ale przez brak apetytu, bo wymiotowałam tylko kilka razy, zwyczajnie Kropkowi nic nie smakuje.
A to nie słyszałam, że gwałtowne schudnięcie może oznaczać martwy zarodek.
Jamaica - świetne wieści! Dziwnie, że najpierw Ci robią usg a potem krew. Mi najpierw pobierali krew i po tygodniu wizyta usg i lekarz miał wyniki krwi i całość badania interpretował usg z wynikami. Super dzidzia Ci rośnie
-
Niestety beta <0,1 nie udało się...
Czułam to no nic muszę odpocząćAsana lubi tę wiadomość
Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
nick nieaktualnymilka1 wrote:No tak, ja chudłam nie przez mdłości ale przez brak apetytu, bo wymiotowałam tylko kilka razy, zwyczajnie Kropkowi nic nie smakuje.
A to nie słyszałam, że gwałtowne schudnięcie może oznaczać martwy zarodek.
Jamaica - świetne wieści! Dziwnie, że najpierw Ci robią usg a potem krew. Mi najpierw pobierali krew i po tygodniu wizyta usg i lekarz miał wyniki krwi i całość badania interpretował usg z wynikami. Super dzidzia Ci rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:57
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:mi tez najpierw robił usg a pozniej krew w ten sam dzien. Wg zalecen medycznych tak powinno byc bo oba wyniki sa zblizone do siebie, z tego samego przedzialu czasowego. Oczywiscie mozna tez zrobic test z krwi po pewnym czasie ale zazwyczaj tego sie unika, poniewaz sie uznaje ze taki sposob postepowania usg + krew jest najbardziej miarodajny.
A czy mozecie wytumaczyc kolezance o co chodzi?
Czy z krwi to ten jakis test Papa.
Bo ja sie wstepnie pytalam lekarza i on mi mowil ze z USG tam wszystko mierza+wiek baby+jakies tam przeslanki (czy palila czy nie palila etc) i jakis tam wynik jest.
Jak to jest zrobione to wtedy mozna zrobic z krwi badania, to jakos wylapuje z krwi matki krew krewetki i jakies tam geny sprawdzaja.
Czy wam o to chodziTak ogolnie to gdzie se mozna o tym poczytac tak dobrze - aszka doradz cos kolezankce
-
Jesteście kochane niestety za gładko szło...
Dziękuję!
Dużo zdrowia dla wszystkich :*Asana lubi tę wiadomość
Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
DZIEWCZYNY totalna zalamka. ..
Torbiel na lewym jajniku mimo 2 miesięcznej kuracji orgametrilem((
Nie jest w stanie powiedzieć czy to stary czy nowy. Przepisał mi kolejne opakowania na 6 mies. Przypuszcza że to dodatkowa endrometrioza tak mi niszczy jajka. Mam mieć robioną laparoskopie ale terminy na NFZ są na styczeń ;-( . W kolejnym cyklu usg jeszcze będzie sprawdzał czy torbiel się wchłania. .. inaczej kolejna inseminacja nie ma sensu...
Jessoo wyć mi się chce ...Asana lubi tę wiadomość
Eltasz
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:A czy mozecie wytumaczyc kolezance o co chodzi?
Czy z krwi to ten jakis test Papa.
Bo ja sie wstepnie pytalam lekarza i on mi mowil ze z USG tam wszystko mierza+wiek baby+jakies tam przeslanki (czy palila czy nie palila etc) i jakis tam wynik jest.
Jak to jest zrobione to wtedy mozna zrobic z krwi badania, to jakos wylapuje z krwi matki krew krewetki i jakies tam geny sprawdzaja.
Czy wam o to chodziTak ogolnie to gdzie se mozna o tym poczytac tak dobrze - aszka doradz cos kolezankce
1) badanie usg-tzn przeziernosc karkowa m.in
2) wywiad
3) test z krwi -Pappa ( (białko ciążowe A – PAPP-A i wolną podjednostkę beta gonadotropiny kosmówkowej – ßhCG)
wszystko to powinno byc wykonywane w tym samym dniu chociaz lekarze dopuszczaja ze pacjentka sie zglasza pozniej np. jak mi mowił lekarz ze np. najpierw miała usg a pozniej dopiero sie zgłosiła po tygodniu ze jednak chce pappa. Tez wynik miarodajny ale ten od razu z usg+ pappa jest bardziej prawdopodobny. Dobrze lekarz mówił, jak przeprowadzi wywiad, zrobi usg, wprowadzi dane i obliczy algorytmy z komputera, to wtedy skieruje na pappa. Ja miałam od razu skierowanie na pappa po usg i oddałam krew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:37
MoBo, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:DZIEWCZYNY totalna zalamka. ..
Torbiel na lewym jajniku mimo 2 miesięcznej kuracji orgametrilem((
Nie jest w stanie powiedzieć czy to stary czy nowy. Przepisał mi kolejne opakowania na 6 mies. Przypuszcza że to dodatkowa endrometrioza tak mi niszczy jajka. Mam mieć robioną laparoskopie ale terminy na NFZ są na styczeń ;-( . W kolejnym cyklu usg jeszcze będzie sprawdzał czy torbiel się wchłania. .. inaczej kolejna inseminacja nie ma sensu...
Jessoo wyć mi się chce ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:40
MoBo, Asana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ty pierdzielony pechu spiprzaj z naszego forum!!!!!
Nosz Eltaszale jak nie wie czy to nie stary torbiel
???
Przecież byłaś na USG i mówił ze nie ma!
Nie chcesz się iść kogoś innego poradzić?
Trochę się już starasz wiec zrobienie laparo może by co ruszyło i wyjaśniło, tylko czekać do stycznia to trochę jest. Ile kosztuje takie laparo priv?
A tabletki jakieś nowe dostałaś?
-
Mnie też się wchłonęła dość duża torbiel po lekach antykoncepcyjnych, ale to było lata temu i już nigdy się to nie powtórzyło.Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Karen przykro mi:(* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka