35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem Dziewczyny!
dołączam do was na absolutnym początku początków poważnego starania się, po roku bezowocnych prób bez wspomagaczy.
Fajnie tu u Wasevus, Ania1602 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyYla to polipa trzeba najpierw usunac, moze to jakas torbiel? W kazdym razie powiedz mu o tym, stad moze te krwawienia.
Pierwiastka hej a badania jakies masz probione?
Jot oby byl szczesliwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:33
Jot lubi tę wiadomość
-
Witaj Pierwiastkano pewnie że fajnie
Ylya, niestety jestem po dwóch poronieniach i w toku badań wyszło (póki co), że mam
taką samą mutację genu MTHFR jak Ty. W związku z tym, jedyne co zażywam przy staraniach to 5 mg kwasu foliowego oraz fembion nata I (chyba jakoś tak). Ponadto, moje endo nie jest zbyt rewelacyjne więc wspomagam się czerwonym winem, migdałami i orzeszkami brazylijskimi, oraz ćwiczę (poprawa krążenia)
Jak kiedyś zajdę, to mam dołączyć duphaston, acard, i prawdopodobnie heparynę. Daje sobie na to 6 cykli, a później podejdę do inseminacji, a jak to nie wyjdzie to IVF.evus, aszka, pierwiastka lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
no wlasnie, jak to jest z tym cwiczeniem podczas starania? jedni pisza tak, drudzy inaczej.. ja troszke biegam i zapomnialam gina spytac czy nadal moge, bo te wszystkie czarne mysli ze moze jakies problemy z ewentualnym zagniezdzeniem i takie tam.
a joga czy jakies takie jakos nie dla mnie
-
To i ja jako nowa też się przyłączam do powitań, Pierwiastko!
Aszka, no właśnie boję się, że masz rację i że znowu ze starań d... bo polip, no to kolejne cykle stracone. Lekarka która mi robiła USG w 10 dc nie była pewna,co widzi. Nie umiała nawet powiedziec, czy to przed owu czy po, czy to coś to polip czy nie polip.. Kazała sprawdzić w nowym cyklu, zaraz po @.
Wczoraj byłam u mojego endo-gina, co mnie szykuje do HSG, powiedziałam o polipie i czy by się nie dało jakoś tak naraz i HSG i usunięcie, ale mnie ofukał, że głupoty gadam i że najpierw posiew, potem HSG a potem zobaczymy....
Jot, mnie też "w razie czego" czeka heparyna i acard i kwas 15 mg wg mojego endo-gina, ale polazłam skonsultowac na klinikę immunologii i krzepliwosci i lekarka postukała się w głowę, powiedziała, żeby zignorować MTHFR a do heparyny nie mam wg niej wskazań i bądź tu mądry i pisz wiersze... Załamka diagnostyczna.pierwiastka lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
cześć Aszka,Evus, Ylya, Jot
To absolutnie początek mojej drogi więc mam tylko TSH - wynik w poniedziałek i glikemie poposiłkową x3
ginka powiedziała, że w razie potrzeby zrobimy kolejne bo twierdzi że zachodzenie po prostu wymaga czasu i relaksu
Evus, mnie znajoma poleciła taki zestaw, mnie to uspokaja wieczoremhttps://www.youtube.com/watch?v=RJ7ThDFkv_I
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 15:36
Ylya, Asana, evus, aszka lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyCześć Wam. Witaj w klubie Pierwiastko
Fajnie że się tu wszystkie odnalazlyśmy
Widzę Ylya że masz wykres. Super, będzie można Ci kibicować. Możliwe że te plamienia masz od polipa? Jedyne z czym mi się plamienia poowulacyjne kojarzą to z niedomogą lutealną - badałaś progesteron 7dpo?
evus, aszka, Ylya, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJot masz plan to juz sporo
Evus ja nie cwiczyłam bo z lenistwa, ale sadze ze bieganie nie przeszkadza o ile nie jestes po inseminacji czy invitro.
Ylya dobrze mowi, posiew niech i tak zrobi bo do HSG potrzebny plus wirusówka cała. Jakie bedziesz miec na NFZ rtg czy sono prywatnie? Ja mialam sono-do przezycia. A torbiel moze sie wchłonie, dlatego po @ najlepiej sprawdzic. Yla co do tej heparyny to na forum tez sa dziewczyny ktorym lekarz nie przepisywał, ale wiekszosci przepisuja, w sumie moze to zalezy od woli lekarza, jeden da drugi nie da...
Pierwiastka jak jestes po 35 r zycia i rok staran to juz badania hormonalne powinny byc porobione, wg zalecen PTG i PTR po 35 r zycia juz po 6 miesiacach nieudanych staran trzeba diagnozowac. U mnie samo leczenie z diagnoza wyszlo ponad 2.5 roku a gdybym tak zyła na lajciku to x wiecej, chociaz moze u Ciebie bedzie inaczej, szybko zajdziesz czego Ci zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 16:47
evus, Ylya, Asana, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
aszka, tez mysle ze takie wolniutkie truchtanie nie zaszkodzi, ale sie naczytalam i juz sama nie wiem
pierwiastka- ja dalam sobie 4 miesiace staran bez badan, nie da sie ukryc ze czasu juz nie ma. a z tego co czytalam, 80% problemow z zajsciem da sie wyprostowac lekami i ewentualnie drobnymi zabiegamiAsana, pierwiastka, aszka lubią tę wiadomość
-
Asana, dzięki, że zerknęłaś na wykres
badałam progesteron ze 3 razy w ciągu ostatnich dwóch lat i był OK. Może czas zbadać znowu. Mam w szufladzie luteinę, wymusiłam na lekarce po poronieniu rok temu, ale nie wiem, czy jest sens brać tak na własną rękę? W szufladzie mam też Clexane, mam nadzieję, że nie zdąży się przeterminować!
Aszka, HSG chce mi zrobić mój lekarz w szpitalu uniwersyteckim, ale bałam się zapytać czy to na NFZ... Do gina chodzę prywatnie. Powiedział tylko, że dostanę ketonal, więcej nie wiem, co on planuje ze mną zrobić. Ale mu ufam.. no bo co mam robić... jeden super lekarz dwa lata temu mi usuwał polipa, jemu też ufałam, ale umarł...hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualny
-
Evus, ja pewnie tak jak wiele innych dziewczyn posłuchałam gina że na spokojnie, że czerwone wino i że relaks a po roku pogadamy ale pewnie o ciąży, do tego mąż z nastawieniem "luzik, nie spieszy się" i moje przekonanie że przecież jak to ja za max trzecim razem nie zajdę!?
Aszka, ja właśnie mam 35 czyli tak na granicy, więc te dwa badania co mam to gin odesłał mnie do rodzinnego i tak to powoli się zaczyna...
no więc teraz uczę się od bardziej doświadczonychWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 17:39
evus, aszka lubią tę wiadomość
Yilya, z jakiego miasta jesteś ?
Co do lekarzy...to często jest tak, że "coś"pomaga, co niekoniecznie ma swoje uzasadnienie medyczne, w sensie - mechanizm pozostaje nierozpoznany..Asana, aszka lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
i dzięki dziewczyny za życzenia szybkiego zajścia, czego i Wam również życzę
teraz zaczęłam mierzyć tempke, brać siemię i wiesiołek a męża karmić cynkiem, będzie dobrze!evus, Jot, aszka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny