X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret jak po wizycie?

Margaret.Se lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    Basiurka, no to opowiadaj, kochana jak było. Ile kasy Wam poszło no i jak było i gdzie się odbyło, no i w którym jestes miesiącu?:)
    bo ja już też nastawiam sie na inv, zaczynam czytac co i jak itd.:)
    teraz w 4 miesiącu. Udało się po wielu latach starań, oczywiście od naturalnych zaczęliśmy. Później już kliniki. Do invitro podeszliśmy w sumie szybko, dla nas to była naturalna decyzja. W zależności jaki masz problem, nasz zakwalifikowali z powodu problemu z nasieniem i się w końcu udało. Po tylu latach było to dla mnie długo niedowierzaniem. Tego co przeżyłam nie da się opisać, tych wyrzeczeń, płaczu, zwątpienia i wielu innych negatywnych przeżyć, ale z mężem zawsze się trzymaliśmy razem i te nasze starania tylko sprawiły że nasze uczucie jest głębsze.

Asana, Ylya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Hej dziewczynki, czy to u mnie była jakaś awaria czy rzeczywiście pół dnia forum było niedostępne ?
    u mnie tez niedostepne dopiero mi sie strona wyswietlila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiurka, dzięki:) powodzenia, już masz niedaleko:D

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Margaret jak po wizycie?

Hej dziewczynki :)

Aniu w sumie wiem tyle, że powinnam wstrzymac sie ze staraniami ze 3-miesiace :( (lekarz w szpitalu powiedział ze teraz to nie poleca ale nastepny cykl tak) co do badan to powiedział ze nikła szanse daje mi to ze wyjdzie co było przyczyna ale poleca badanie dla mnie i mojego kariotyp z limfocytów krwi obwodowej. Podzielił mi liste badan które ja miałam zapisane i inne dodał, podzielił je na 7 czesci: krzepliwosc, infekcja itd i zebym sobie wybrała które chce zrobic i na które mnie stac. Bo całosc kosztów które nie wchodza do mojego ubezpieczenia allianz wynoszą ponad 2tys w tym tez zlecił badanie nasienia jej fragmentacje i parametry. Zalecił mi branie luteiny pod jezyk przez 10dni bo nadal mam plamienie. Zostały jeszcze jakies resztki ale nie wiedział co powiedziec czy łyzeczkowanie bedzie potrzebne, endo mowi ze mi urosło bo mam juz 11mm (w szpitalu tydzien temu miałam 10mm) a o jajnikach nie chciał mówic ale boli mnie dzisiaj bardzo prawy i sluz mam płodny ale z krwia bo plamie jeszcze. Ogólnie wyszłam zdołowana strasznie i tylko ryczec mi sie chciało ehhh
    Dzisiaj wieczorem wizyta u mojej ginekolog, przełozyłam z jutrzejszego dnia, zobaczymy co ona powie...

Miłego dnia dziewczynki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 09:05

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret moze zrob najpierw te na allianz, a te pozostale co mc moze inne. Chociaz bywa i tak ze badania sa dobre i niby przyczyn nie ma, ale przynajmniej to jakas informacja. Wspieram Cie http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif

• evus Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, ja tez wspieram i zgadzam sie z Aszka, ze jakakolwiek informacja jest lepsza niz nic :)

milego dnia dziewczyny :*

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączam do Was. 39 lat, jedno poronienie, kilka zdrowotnych przeciwności, ale to będzie "ostatnie podejście" do tematu, teraz już pod okiem lekarza. Pozdrawiam Was, dzielnie koleżanki.

Asana, Margaret.Se, evus, Ania1602, Eltasz lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Jot Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Yiya, rozgość się :). Możesz napisać kilka słów z czym się borykasz i czy dotarłaś do możliwej przyczyny swojego poronienia ? Oraz na czym będzie polegać "ostateczne podejście"?:)

Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki :* nie wiem od czego zaczne ale zobacze jeszcze co powie dzisiaj lekarka, z jakim nastawieniem od niej wyjde.

Witam Ylya :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za powitanie! Poza peselem moim i lubego (10 lat straszy) to mam w asortymencie jeszcze niedoczynność tarczycy przez jednych uznawaną na Hashimoto przez innych nie, odnawiającego się zawzięcie polipa endometrialnego, mutację genu MTHFR (heterozygota A1298C), p/c. p. fosfatydyloserynie, dodatnie ANA 1, ANA2 i ANA 3 wątpliwe, jeden niedziałający jajnik no i podwyższoną prolaktynę, wprawdzie zbitą ostatnio pięknie norprolakiem, ale pół roku po odstawieniu wróciła franca do swojej "normy". Przyczyny poronienia nie doszłam, choć wydałam majątek na badania, wszyscy mówią: nieprawidłowości plemnika lub komórki, a ja czuję, choć pewności nie mam, że "posypało się" w momencie zagnieżdżania, że moja autoagresja zadziałała.. Pocieszam sie tym, że "zaszliśmy" praktycznie od strzała, od jednego razu i to w drugim cyklu bez zabezpieczania, więc "maszynka działa", tylko potem coś się psuje... Teraz myślę już o inseminacji, lekarz chce mi zrobić drożność w kolejnym cyklu, ale nie wie jeszcze o polipie na 9 mm, który mi chyba teraz powoduje dziwne plamienia, więc nie wiem, co z tego wszystkiego wyjdzie.. Na wszelki wypadek zrobiłam mikrobiologię i wyszła OK, więc teoretycznie jestem gotowa do HSG. Sorry, że tak obszernie, ale, Jot, pytałaś, to skorzystałam :-)

Jot, Asana, evus, Eltasz lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powodzenia Ylya, łatwo zachodzisz, szybko się uda <3

Ylya, Eltasz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yla powodzenia :)

Ylya, Eltasz lubią tę wiadomość

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez zycze powodzenia :) Margaret trzymamy kciuki :))

Ylya, Asana, Eltasz lubią tę wiadomość

jamaica
  • evus Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Dziewczyny, dołączam do Was. 39 lat, jedno poronienie, kilka zdrowotnych przeciwności, ale to będzie "ostatnie podejście" do tematu, teraz już pod okiem lekarza. Pozdrawiam Was, dzielnie koleżanki.

witaj, ja tez jestem nowa, dopiero kilka dni ale tutaj bardzo szybko mozna sie zadomowic :) super atmosfera i dziewczyny takie jak Ty :)

Ylya, Asana, Eltasz, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya witaj u nas:) Powodzenia.

Margaret badanie kariotypów jest drogie. Ja dostałam skierowanie na NFZ, może i Tobie uda się je uzyskać. Czekamy na dzisiejsze wieści.

Asana lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest super, jedyny minus, że to strasznie wciąga :-) chciałoby się poznać wszystkie Wasze historie.

evus, Eltasz, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya witaj :) Jak to mówią, w kupie raźniej, w kupie siła :D Dziewczyny zaciążają parami więc jest prawdopodobieństwo duże ;)

Ylya, evus, Eltasz lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Jot Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya, bardzo dobrze, że się nam tutaj rozpisałaś :) a historie nasze poznasz przeglądając forum :) jak widać każda z czym innym się boryka ale cel wszystkie mamy wspólny :)

Zadawaj pytania, pisz śmiało o swoich smutkach, cięższych dniach, wesprzyj nas dobrym słowem ale i też pośmiej się z nami :)

Ja już mogę oficjalnie napisać, że rozpoczynam cykl 2 walki :)

Ylya, evus, aszka lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot, a ta walka jest wspomagana? Podchodzisz do inseminacji? Czy IVF? Czy "naturalnie"?

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ