Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Cyganeczka Debiutantka

Wysłany: 20 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, tak jak Evus. Pozytywne podejście. Próbujemy do końca roku a potem możemy usiąść i się dolowac. Margaret pamiętaj,że jak raz się udało, to uda się i następnym razem ;-) ja taraz mam dni płodne i tak jak Wy radzicie przytulam się co drugi dzień a przynajmniej się staram. Ale wierzę w dobre fluidy tego forum!

evus, MoBo, Ania1602, Jot lubią tę wiadomość

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    czesc, kurcze chwilke mnie nie ma i juz tyle sie dzieje :)

ja juz w domu, czas na dalsze starania, bo jak nic jutro @ przyjdzie..

Asana, ja tez daje nam czas do konca roku, jak sie nie uda, robimy badania.

witaj Cyganeczko :)
    a hormonalne badania miałas wykonane?

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki prosze przypomnijcie mi w jakiej wersji najlepszy jest kwas foliowy? bo chyba cos pisałyscie ale nie zakodowałam :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazłam w necie :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • evus Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, nie mialam zadnych badan, tzn oprocz zwyklych wizyt u gina, bo tez nigdy jakos problemow nie mialam. cykl 28-30 dni, sluz dobry. poza tym, nigdy wczesniej nie myslalam o dziecku. zaczynamy dopiero teraz

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    aszka, nie mialam zadnych badan, tzn oprocz zwyklych wizyt u gina, bo tez nigdy jakos problemow nie mialam. cykl 28-30 dni, sluz dobry. poza tym, nigdy wczesniej nie myslalam o dziecku. zaczynamy dopiero teraz
    czyli zadnego FSH, lH, AMH TSH itd?

• evus Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh i t3, t4 mialam robione jakies lata swietlne temu, bo za mlodu mialam n
    lekka niedoczynosc tarczycy,cos tam lykalam, potem troche jodu, ale jakos 10 lat temu bylo w normie i odpuscilam badania. poza tym, nic.

teraz cykle mam jak w zegarku, jeszcze 10 lat temu roznie bylo, ale teraz nawet moj gin sie dziwi ze bez tabletek antykoncepcyjnych mam taki cykl :)

zreszta, tabletek anty nigdy nie bralam :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, a ja mam niezbyt dobry humor po weekendzie coś. Niby nic złego się nie działo a jednak. Szwagierka mnie poprosiła, żebym przypilnowała dziecka (4 latka) i przekonałam się, że jestem mega super hiper nianią. Ale zawsze jest jakieś ale, naszły mnie myśli, dlaczego jeśli natura obdarzyła mnie takim podejściem to jednak utrudnia mi to spełnienie się w roli mamy :/ Do tego widziałam się z moim M AŻ całe 6 godzin :(

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Asana, ja tez daje nam czas do konca roku, jak sie nie uda, robimy badania.
    powodzenia, kochana
    ja porobiłam badania, biorę leki a i tak efektów zero:/
    BTW wiecie może czy jak się chce podejść do komercyjnego in vitro wymagają powórzenia badań?

evus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    dlaczego jeśli natura obdarzyła mnie takim podejściem to jednak utrudnia mi to spełnienie się w roli mamy :/

a długo się starasz?

Lore wrote:
    Do tego widziałam się z moim M AŻ całe 6 godzin :(

ale wykorzystałaś sytuację, mam nadzieję;)?

• Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana, staramy się od 2 lat, mamy troszkę problem ze strony mojego M, ale nie jest najgorzej. Tyle, ze widujemy się tylko kilka dni w miesiącu, więc utrafić ten właściwy moment jest baaaardzo trudno. Ps. na razie staranka zawieszone :)

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    na razie staranka zawieszone :)

rozumiem:/ współczuję:/

• Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana nie ma czego wspolczuc, taka decyzja, mamy pare spraw na kilka miesiecy do pozalatwiania wiec staranka na dalszy plan schodza :)

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana ja badania mialam probione i ponad 2.5 roku sie staralam ;) ale przynjmniej wiedzialam po kolei w czym problem. A co do invitro mi do inseminacji tez wymagali aktualnych, posiew co mc a wirusowka co 6 miesiecy.

Lore trzeba tego meza przydybac :p i molestowac :p

MoBo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, toż to nie monsz :D odliczam do zamężowania chociaż moj się jeszcze nie określił :D

nick nieaktualny, MoBo lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    aszka, toż to nie monsz :D odliczam do zamężowania chociaż moj się jeszcze nie określił :D
    to go podkrecaj niech sie zdecyduje :D

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Asana ja badania mialam probione i ponad 2.5 roku sie staralam ;) ale przynjmniej wiedzialam po kolei w czym problem. A co do invitro mi do inseminacji tez wymagali aktualnych, posiew co mc a wirusowka co 6 miesiecy.

heh, dzięki, no pięknie, a te posiewy to koniecznie u nich?
    aszka wrote:
    Lore trzeba tego meza przydybac :p i molestowac :p

Lore i ja jestem tego zdania, wcześniej zaczniecie, wcześniej zajdziecie, raczej od pierwszego razu się nie uda.
    Cykl można trochę zmanipulować lekami, przesunąć @ po pare dni jakby co, ale widzę że Ty chyba na luzie pochodzisz, więc nie namawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to go podkrecaj niech sie zdecyduje :D

podkręcaj, podkręcaj, byle mu niczego nie urwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana posiewy u nich, to chwila, pobieraja z kanalu szyjki macicy i dobrze, bo wychodzi czy stan zapalny czy bakteria itd. Oczywiscie wiele klinik w tym ta pierwsza do ktorej chodzilam i druga miala to głeboko w powazaniu. Oczywiscie tak sie mowi"wymagaja" bo zalezy na jakiego lekarza trafisz. W mojej 1 klinice ani słowa o tym nie słyszałam, w 2 klinice tez nie, dopoki nie zmienilam lekarza. W sumie te badania mialam tylko i dlatego wylacznie porobione bo mi przesuwali HSG kilka razy bo a to byalam chora i antybiotyk, a to, torbiele mialam, a to problem z tym, ze lekarza nie bylo i tak to przeszlo.Pozniej jak zrobilam nowe to juz mialam powtorne. Z kolei do IUI tez olewaja, wiem ze nic nie mowia na te tematy, dlaczego bo w ogole duzo babek po wizycie w klinice ma bakterie jezeli sie poddaje zabiegowi np. inseminacji, HSG albo invitro. Po prostu takie sa warunki "przychodniowe i szpitalowe" wiec po co oni beda o tym mowic?W wiekszosci klinik cicho siedza. Ja po zabiegu jak poszlam do swojego gina spoza kliniki kazal mi od razu zrobic posiewy itd. czyli lekarze dobrze zdaja sobie z tego sprawe ale wiadomo lepiej cicho siedziec. Tak samo w temacie invitro wychodzi ze facetom nie robia posiewu z nasienia z moczu a pozniej bach i bakterie i trzeba to leczyc m-cami. Jedna dziewczyna pisala, ze faceta leczyli chyba z 6-8 miesiecy. Ale po co o tym mowic? Lepiej wziac kase za IUI lub invitro odbebnic i z glowy.

nick nieaktualny, evus lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI ma malutki % skuteczności u mnie nieudane tylko po invitro się udało.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ