X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Cyganeczka Debiutantka

Wysłany: 20 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, tak jak Evus. Pozytywne podejście. Próbujemy do końca roku a potem możemy usiąść i się dolowac. Margaret pamiętaj,że jak raz się udało, to uda się i następnym razem ;-) ja taraz mam dni płodne i tak jak Wy radzicie przytulam się co drugi dzień a przynajmniej się staram. Ale wierzę w dobre fluidy tego forum!

evus, MoBo, Ania1602, Jot lubią tę wiadomość

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    czesc, kurcze chwilke mnie nie ma i juz tyle sie dzieje :)

ja juz w domu, czas na dalsze starania, bo jak nic jutro @ przyjdzie..

Asana, ja tez daje nam czas do konca roku, jak sie nie uda, robimy badania.

witaj Cyganeczko :)
    a hormonalne badania miałas wykonane?

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki prosze przypomnijcie mi w jakiej wersji najlepszy jest kwas foliowy? bo chyba cos pisałyscie ale nie zakodowałam :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazłam w necie :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • evus Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, nie mialam zadnych badan, tzn oprocz zwyklych wizyt u gina, bo tez nigdy jakos problemow nie mialam. cykl 28-30 dni, sluz dobry. poza tym, nigdy wczesniej nie myslalam o dziecku. zaczynamy dopiero teraz

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    aszka, nie mialam zadnych badan, tzn oprocz zwyklych wizyt u gina, bo tez nigdy jakos problemow nie mialam. cykl 28-30 dni, sluz dobry. poza tym, nigdy wczesniej nie myslalam o dziecku. zaczynamy dopiero teraz
    czyli zadnego FSH, lH, AMH TSH itd?

• evus Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh i t3, t4 mialam robione jakies lata swietlne temu, bo za mlodu mialam n
    lekka niedoczynosc tarczycy,cos tam lykalam, potem troche jodu, ale jakos 10 lat temu bylo w normie i odpuscilam badania. poza tym, nic.

teraz cykle mam jak w zegarku, jeszcze 10 lat temu roznie bylo, ale teraz nawet moj gin sie dziwi ze bez tabletek antykoncepcyjnych mam taki cykl :)

zreszta, tabletek anty nigdy nie bralam :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, a ja mam niezbyt dobry humor po weekendzie coś. Niby nic złego się nie działo a jednak. Szwagierka mnie poprosiła, żebym przypilnowała dziecka (4 latka) i przekonałam się, że jestem mega super hiper nianią. Ale zawsze jest jakieś ale, naszły mnie myśli, dlaczego jeśli natura obdarzyła mnie takim podejściem to jednak utrudnia mi to spełnienie się w roli mamy :/ Do tego widziałam się z moim M AŻ całe 6 godzin :(

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Asana, ja tez daje nam czas do konca roku, jak sie nie uda, robimy badania.
    powodzenia, kochana
    ja porobiłam badania, biorę leki a i tak efektów zero:/
    BTW wiecie może czy jak się chce podejść do komercyjnego in vitro wymagają powórzenia badań?

evus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    dlaczego jeśli natura obdarzyła mnie takim podejściem to jednak utrudnia mi to spełnienie się w roli mamy :/

a długo się starasz?

Lore wrote:
    Do tego widziałam się z moim M AŻ całe 6 godzin :(

ale wykorzystałaś sytuację, mam nadzieję;)?

• Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana, staramy się od 2 lat, mamy troszkę problem ze strony mojego M, ale nie jest najgorzej. Tyle, ze widujemy się tylko kilka dni w miesiącu, więc utrafić ten właściwy moment jest baaaardzo trudno. Ps. na razie staranka zawieszone :)

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    na razie staranka zawieszone :)

rozumiem:/ współczuję:/

• Lore Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana nie ma czego wspolczuc, taka decyzja, mamy pare spraw na kilka miesiecy do pozalatwiania wiec staranka na dalszy plan schodza :)

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana ja badania mialam probione i ponad 2.5 roku sie staralam ;) ale przynjmniej wiedzialam po kolei w czym problem. A co do invitro mi do inseminacji tez wymagali aktualnych, posiew co mc a wirusowka co 6 miesiecy.

Lore trzeba tego meza przydybac :p i molestowac :p

MoBo, Asana lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, toż to nie monsz :D odliczam do zamężowania chociaż moj się jeszcze nie określił :D

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    aszka, toż to nie monsz :D odliczam do zamężowania chociaż moj się jeszcze nie określił :D
    to go podkrecaj niech sie zdecyduje :D

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Asana ja badania mialam probione i ponad 2.5 roku sie staralam ;) ale przynjmniej wiedzialam po kolei w czym problem. A co do invitro mi do inseminacji tez wymagali aktualnych, posiew co mc a wirusowka co 6 miesiecy.

heh, dzięki, no pięknie, a te posiewy to koniecznie u nich?
    aszka wrote:
    Lore trzeba tego meza przydybac :p i molestowac :p

Lore i ja jestem tego zdania, wcześniej zaczniecie, wcześniej zajdziecie, raczej od pierwszego razu się nie uda.
    Cykl można trochę zmanipulować lekami, przesunąć @ po pare dni jakby co, ale widzę że Ty chyba na luzie pochodzisz, więc nie namawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to go podkrecaj niech sie zdecyduje :D

podkręcaj, podkręcaj, byle mu niczego nie urwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana posiewy u nich, to chwila, pobieraja z kanalu szyjki macicy i dobrze, bo wychodzi czy stan zapalny czy bakteria itd. Oczywiscie wiele klinik w tym ta pierwsza do ktorej chodzilam i druga miala to głeboko w powazaniu. Oczywiscie tak sie mowi"wymagaja" bo zalezy na jakiego lekarza trafisz. W mojej 1 klinice ani słowa o tym nie słyszałam, w 2 klinice tez nie, dopoki nie zmienilam lekarza. W sumie te badania mialam tylko i dlatego wylacznie porobione bo mi przesuwali HSG kilka razy bo a to byalam chora i antybiotyk, a to, torbiele mialam, a to problem z tym, ze lekarza nie bylo i tak to przeszlo.Pozniej jak zrobilam nowe to juz mialam powtorne. Z kolei do IUI tez olewaja, wiem ze nic nie mowia na te tematy, dlaczego bo w ogole duzo babek po wizycie w klinice ma bakterie jezeli sie poddaje zabiegowi np. inseminacji, HSG albo invitro. Po prostu takie sa warunki "przychodniowe i szpitalowe" wiec po co oni beda o tym mowic?W wiekszosci klinik cicho siedza. Ja po zabiegu jak poszlam do swojego gina spoza kliniki kazal mi od razu zrobic posiewy itd. czyli lekarze dobrze zdaja sobie z tego sprawe ale wiadomo lepiej cicho siedziec. Tak samo w temacie invitro wychodzi ze facetom nie robia posiewu z nasienia z moczu a pozniej bach i bakterie i trzeba to leczyc m-cami. Jedna dziewczyna pisala, ze faceta leczyli chyba z 6-8 miesiecy. Ale po co o tym mowic? Lepiej wziac kase za IUI lub invitro odbebnic i z glowy.

Asana, evus lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI ma malutki % skuteczności u mnie nieudane tylko po invitro się udało.

Asana lubi tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ