35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki MoBo i Aszka za sugestie! Cudowne wszystkie jestescie, ze czytacie, przejmujecie się każdą tutaj.
She Wolf - to trzymam kciuki zeby sie udalo w listopadzie. Jak sie uda, to zaczniesz przede mna i bedziesz mi radzic co i jakStorczyk31, MoBo, evus, Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Ja na stymulacje mam sobie wstrzykiwac Gonal F. I Ovitrelle na owulke.
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Jamaica Wielkie Gratulacje
She moja piekna włochatastrasznie sie ciesze ze w koncu ruszyło sie u Ciebie. Masz darmowe to korzystaj ale pilnuj ich zeby to nie bylo na odwal.
Co do moich badan to tak postanowilam z ta tarczysa bo na inne juz by mi nie starczylo kaski bo byl limitnajlepsze jest to ze dostalam dodatkowa kase z pracy i jak na zlosc nie wczoraj a dzisiaj. W sumie to sobie pomyslalam ze moze tak powinno byc zebym nie robila tych badan bo i tak nic to nie da.
Dani to kciukam za owocny cyklpodobno zaraz po hsg najlatwiej zajsc
Storczyk31, evus, MoBo, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość
-
Myslicie ze moge jeszcze zrobic badanie antyfosfolipidowe miedzy 7-8tyg od poronienia? Czy to ma sens?
-
aszka wrote:a co na stymulke mowila?
Ze bede miala clo + prawdopodobnie pregnyl. Ale wszystkiego dowiem sie na kolejnej wizycie.
Dani, czyli jednak czekasz do grudnia?
Margaret bede ich pilnowala. Troche poczytalam wiec juz jestem obcykana co i jak
Co do badan, to po 6 tyg. juz jest male prawdopodobienstw zeby cos wyszlo (jesli uaktywnilo sie w ciazy). Ja robilam 7tyg. po i dwa z badan wyszly mi graniczne i teraz sie zastanawiam czy to byla przyczyna czy nie. A ze mialam antyTPO w ciazy podwyzszone, to u mnie mogla zawinic immunologia, ale nie mam pojecia jak sie zabrac za zbadanie tego, wiec na razie nic nie robie.Margaret.Se lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf - nie wiem jeszcze. Z jednej strony juz bym chciala to zaczac...To ekscytujące
Prawda?
Z drugiej - te wyjazdy. Raczej nie uda mi sie tego pogodzic. A od grudnia to pewne ze moge siedziec i nigdzie nie wyjezdzac przez pare miesiecy.
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Myslicie ze moge jeszcze zrobic badanie antyfosfolipidowe miedzy 7-8tyg od poronienia? Czy to ma sens?
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Myslicie ze moge jeszcze zrobic badanie antyfosfolipidowe miedzy 7-8tyg od poronienia? Czy to ma sens?
ponoc zalecaja do 6 tygodni. Sama musisz zdecydowac.
Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Własnie mysle i mysle i dupa musze uwazac zebym od tego myslenia nie stala sie za madrahehehe ale juz raczej to mi nie grozi
mam weekend na przemyslenie ale nie wiem czy jest sens tak pozno. Te we srode to byl ostatni gwizdek.
Milego dnia piekne mojeStorczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
-
U mnie tez pogoda barowa brrrr
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, widzę że się dużo dzieje
to dobrze a nawet bardzo dobrze
no więc byłam u gina i wizyta była dziwna
wchodzę i zanim się odezwałam gin pyta czy po receptę czy z wynikami, więc tłumacze że wyniki bo podejrzane są tarczyca, cukrzyca, PCOS, bo skąpe miesiączki, bolą cycki, zimno cały czas, bla bla bla, diagnozujemy
wyraz na jej twarzymówi że wyniki na granicy pyta czy wiem i co na to biorę, wyraz mojej twarzy
wdech, wydech
mówie że mam endo w grudniu, pokaże mu wyniki, co jeszcze badamy?
na co ona: nic, wszystko wygląda niby ok, otyłość rodzinna, tak? jajniki ok, PCOS nie widze. dam luteine bo ten okres trzeba wywołać, no głową muru nie przebijemy a że Pani nie bardzo zdecydowana na dziecko to zrobimy eksperyment. I diete prosze 1000 kcl i ćwiczenia. Kontrola w styczniu. Jak nie pomoże to bedą antyki. Następny...
Czy Wy też macie wrażenie że lekarze nie słuchają? Chyba czas na zmiany. Tymczasem oddycham głęboko i powoli. Lutke wykupie. W najbliższym cyklu zbadam sobie hormony na własną rękę. Wdrożę diete ok 1500kcl, i dużo przytulania bez presji cionży, lutkę od następnego cyklu po badaniach dopiero a po wizycie u endo zdecyduje co dalej.
Mąż chce mnie do naturoterapeuty wysłać, babka widzi aure i wysyła do odpowiedniego lekarza, może mi coś na wqu..a poradzitymczasem szukam innego gina bo jak zobaczę te blond okularnice raz jeszcze to chyba obraz plemniorów uciekających w popłochu na widok mojego tłustego jaja będzie mi się śnił po nocach. A tak na marginesie moja matka zawsze miała wagę trzycyfrową i urodziła trójkę zdrowych dzieci.
evus, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dobry, co z ty Ovu dzis sie dzialo?
Asana, to nie tak ze sa dwie szkoly. Badania na zespol antyf. powinny byc powtorzone po 12 tyg. tak czy inaczej
A co innego ze niektorzy lekarze odradzaja jakiekolwiek badania od razu po poronieniu. Tylko ze akurat niektore choroby autoimmunologiczne moga sie ujawnic tylko w czasie ciazy i dlatego tak wazne sa badnia, bo w kolejnej ciazy moze sie to powtorzyc, a skoro badanie jest wykonywane po kilku miesiacach to mija sie to troche z celem.
Storczyk, na endo tak jak dziewczyny mowia - lampka czerwonego wytrawnego wina do owulki i orzechy
Pierwiastka, myslalam ze na razie starasz sie na luzie, a dopiero potem bedziesz sie diagnozowala?
W kazdym razie, dobry lekarz to podstawa jesli sa jakiekolwiek problemy. Poszukaj innego gina, ktory podejdzie do Ciebie jako do jednostki a nie kolejnego numerka. Powodzenia.
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty