35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:
Pierwiastka, myslalam ze na razie starasz sie na luzie, a dopiero potem bedziesz sie diagnozowala?
W kazdym razie, dobry lekarz to podstawa jesli sa jakiekolwiek problemy. Poszukaj innego gina, ktory podejdzie do Ciebie jako do jednostki a nie kolejnego numerka. Powodzenia.
Staram sie na luzie i diagnoze tez na luzie robie
powiem tak dałam sobie 1.5 roku na starania bez paniki że to jeszcze nie ten cykl, 13 cykl się kończy więc postanowiłam na spokojnie pochodzić po lekarzach bo do tego trzeba mieć zdrowie i ogrom wolnego czasuevus lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Migdały czy orzechy ? Dziękuję
generalnie pestki dyni i słonecznika + garść mieszanki orzechów jako przekąska pomiedzy posiłkami są fajne i wystarczą w ramach suplementówStorczyk31, evus lubią tę wiadomość
Storczyk31 wrote:Migdały czy orzechy ? Dziękuję
Tu poczytaj
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9456Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć Dziewczyny
Przybywam z nowym cyklemw końcu po 30 dniach dostałam @- i nawet się cieszę.
Pare dni temu dzwoniłam do gabinetu żeby umówić się na wizytę , a tam mi pani mówi że mój dr. na urlopie do końca miesiąca.... totalna załamka.... ale zadzwoniłam do niego osobiście i mówie jak sprawa wygląda- że leczymy te zakichane torbiele i teraz nie wiem co dalej z tym wszystkim zrobić, a on żebym zadzwoniła w niedzielę do niego to mi powie o której mam podejść do gabinetuno czad , miło z jego strony ...
Trochę się boje, znowu są obawy.. ale cóż będę czekać cierpliwie co tym razem wyjdzie.
pierwiastka, Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
Eltasz
-
no właśnie popytam wśród znajomych czy mają jakiegoś gina do polecenia i zmienie bo zamiast mi pomagać to mnie drażni i wpędza w kompleksy
podejrzewam że gdyby to była wizyta prywatna to byłaby inna rozmowa
to pogadajmy o kasieMoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
MoBo wrote:Co do orzechow/migdalow to niech wam nie przyjdzie do glowy isc ich niewiadomo ile - gora garsc dziennie, brazylijscie 6, bo po tym sie tyje cacy jak za duzo.
ja robie z nimi batoniki albo ciastka i zajadam 1 albo 2 dziennie, zależnie od wielkościMoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
Pierwiasta nie licz kalorii! bo tak to sie czlowiek czuje, ze gloduje.
Wprowadz zasade: 5 posilkow, jesc powoli, nie jesc do pelnowsci (nie objadac sie), oczywise fast foody/smazone ograniczyc, jak komponujesz posilek do dorzuc wiecej warzyw niz wczesniej bys to zrobila, jak nakladasz na talerz to wyobraz sobie jakiej wielkosci jest Twoja watroba bo tyle sie powinno na nim znalezc.
Patrzylam na Twoj wykres tez Ci sie przyda troche ciepla, wiec jemy cieple potrawy, nic z lodowki, cieple napoje.
W ten sposob nie czujesz, ze sie glodzisz (pierwsze 3-4 dni trza przelamac chec obiadania pozniej leci), watroba zaczyna funkconowac optymalnie, kilogramki spadnapierwiastka, She Wolf, moremi, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Powiedzcie mi czy tem mieszanki o. sroki i klimuszki to trzeba se samemu przygotowac czy można kupic gotowe ??
Najlepiej sama kup w jakim herbapolu - alegrowskie sie roznia skladem (np do sroki dodaja niepokalanka).
Etasz tylko ty ich nie pij do poki nie wiesz, ze torbiel se poszla.
She Wolf, Eltasz, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Pierwiasta nie licz kalorii! bo tak to sie czlowiek czuje, ze gloduje.
Wprowadz zasade: 5 posilkow, jesc powoli, nie jesc do pelnowsci (nie objadac sie), oczywise fast foody/smazone ograniczyc, jak komponujesz posilek do dorzuc wiecej warzyw niz wczesniej bys to zrobila, jak nakladasz na talerz to wyobraz sobie jakiej wielkosci jest Twoja watroba bo tyle sie powinno na nim znalezc.
Patrzylam na Twoj wykres tez Ci sie przyda troche ciepla, wiec jemy cieple potrawy, nic z lodowki, cieple napoje.
W ten sposob nie czujesz, ze sie glodzisz (pierwsze 3-4 dni trza przelamac chec obiadania pozniej leci), watroba zaczyna funkconowac optymalnie, kilogramki spadna
gotuje sama, warzyw i owoców jadam dużo, talerze zamieniłam na mniejsze, posiłków 4 to chyba musze dołożyć ten 1 extra
u mnie problemem bedzie siedząca praca i niechęć do sportów, jedyne co to chodzę sporo i czasem w domu poćwicze troche
dzięki za rady MoBoMoBo, Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eltasz kurcze, mam nadzieje ze juz nie ma zadnych torbieli :* Trzymam kciuki zebys mogla sie juz normalnie starac :*
Eltasz, MoBo, Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Wczoraj w robocie niechcący dowiedziałam się ze dwoje rehabilitantów od nas zajmuje się parami które maja problem z zajściem w ciąże... czysty przypadek. Oczywiście jeszcze z nimi nie rozmawiałam, ale zamierzam jak tylko bedą na dyżurze.
Więcej info będę miała po wekk. o co tak naprawdę chodzi.Łukasz ma na koncie 8 par którym pomógł : jakies ćwiczenia na mięśnie macicy, rozluźnienie kośćca lepszy przepływ krwi itp... a Gosia zajmuje się ćwiczeniami tzw per rektum też na jakieś mięśnie i to podobno ma pomagać w przepływie plemników w drogach rodnych kobiety..Jak się dokładnie dowiem o co kaman to opiszeShe Wolf, pierwiastka, Storczyk31, Dani, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Eltasz wrote:Wczoraj w robocie niechcący dowiedziałam się ze dwoje rehabilitantów od nas zajmuje się parami które maja problem z zajściem w ciąże... czysty przypadek. Oczywiście jeszcze z nimi nie rozmawiałam, ale zamierzam jak tylko bedą na dyżurze.
Więcej info będę miała po wekk. o co tak naprawdę chodzi.Łukasz ma na koncie 8 par którym pomógł : jakies ćwiczenia na mięśnie macicy, rozluźnienie kośćca lepszy przepływ krwi itp... a Gosia zajmuje się ćwiczeniami tzw per rektum też na jakieś mięśnie i to podobno ma pomagać w przepływie plemników w drogach rodnych kobiety..Jak się dokładnie dowiem o co kaman to opisze
No juz wam raz dawalam linki do yogi na plodnosc, masazu etc
Samemu mozna w domu robic, to powoduje przeplyw krwi do narzadow rodnych.
Ja robie caly czas tem yoge.
Eltasz, Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:No juz wam raz dawalam linki do yogi na plodnosc, masazu etc
Samemu mozna w domu robic, to powoduje przeplyw krwi do narzadow rodnych.
Ja robie caly czas tem yoge.
A mi sie tak bardzo nie chceMoBo, Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty