X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk ty tak na codzien wymodelowana O.o

No pieknie pieknie :P

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk widze ze ta grypa Cie do refleksji mobilizuje :)

Wiesz ja mam kaca, wiec jedyne o czym mysle, to o tym jak zalegne na sofie po powrocie z pracy. Moj mi bedzie serwowal kolacje i herbatke - no pieknie bedzie :P
    Jak juz przez to przejde to bedem myslec o szansach na cIONze :P

Storczyk31, evus, Dani, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze jutro piatek :)

MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    dobrze, ze jutro piatek :)

Alleluja!

evus, Margaret.Se, She Wolf, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam spotkanie z moim lekarzem w klinice i dostalam wszystkie skierowania, recepty i wytlumaczono mi cala procedure - na rozpoczecie IUI!

Moge zaczynac juz od najblizszej miesiaczki. Ale mi sie to nie uda, bo akurat nastepna miesiaczka wypada mi wtedy kiedy mam byc w podróży słuzbowej do Rzymu. W Rzymie bede kilka dni i nie wyobrazam sobie zacząć wtedy, na konferencji, te zastrzyki w brzuch sobie dawac....Podobnie miesiąc pozniej, pod koniec listopada mam podroz sluzbową do Paryża, a wtedy tez ovufriend mi przepowiada koniec miesiączki a więc mialabym zacząć sobie te zastrzyki w Paryżu ładować....Ja nie jezdze tak czesto na podroze sluzbowe zagraniczne (ostatnia mialam rok temu), aurat tak mi wyszlo pod koniec tego roku.

Ale szczerze mowiac to nawet sie ciesze ze mam te podroze sluzbowe i dopiero w grudniu zaczne IUI...Nie wiem, ta cala perspektywa tych hormonow, ta igła w brzuch....Boże. Jak mus to mus, ale moze uda mi sie przez nastepne dwa miesiace naturalnie zajsc, po HSG w tym miesiącu? Po Fertility Cleanse ktory robie w tym miesiącu?

Ale moze nie powinnam tego odkladac na grudzien? W moim wieku (37) odkladac na za dwa miesiące...moze nie powinnam czekac? Co myslicie?

evus, Storczyk31, MoBo, She Wolf, aszka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tego ze jutro piatek jak w sobote do roboty ehhh

evus, Storczyk31, MoBo, Asana lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, super ze jest juz plan dzialania :)
    nie wiem czy powinnas czekac czy nie, prawda jest taka ze konferencje to stres, a to niepotrzebne Ci przy calej procedurze, ale sama musisz czuc sie w miare komfortowo z tym wszystkim :)

tak czy siak, ciesze sie ze juz cos wiesz i trzymam kciuki :)

Dani, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Evus. To prawda tez, nie pomyslalam ze konferencje to też zawsze ta adrenalina...Stres i wogole. Spokojnie w grudniu to zaczne. Bo tez nie wiem czy uda mi sie tą igłę sama sobie wbic w brzuch...Pielegniarka mi wytlumaczyla dzis, ze jak mi sie samej nie uda, to pielegniarki mi będą wbijac. A jak mi sie nie uda w tym Rzymie sobie wbic, albo raz wbije a raz nie?

Storczyk31, evus, aszka lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani lepiej nie ryzykuj i nie szalej po Europie z iglami, ja bym wolala w domu robic sobie bo i bezpieczniej niz w obcym miejscu. Fakt, czas ucieka ale moze uda sie po hsg zajsc i bedziesz miala po problemie :) super sluzbowku masz i wyluzuj sie tam na maxa i pokorzystaj z urokow :) kiedy masz hsg? Sporo dziewczyn zachodzi do trzeciego miesiaca ale ja zaszlam w czwarty.

Dani, evus, aszka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja juz po wizycie w klinice.
    Musimy wypenic stos papierow i przywiezc je na kolejna wizyte. Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to od kolejnego cyklu zaczynamy IUI ze stymulacja. Ciesze sie ze w koncu sie ruszylo :)
    Oczywiscie nawet nie chciala spojrzec na moje wyniki antyTPO i testosteronu, no ale co sie spodziewac po angielskiej sluzbie zdrowia, nie da rade im nic przegadac :P

Dani, sluchaj serca, ale moja lekarka powiedziala ze chce u mnie robic iui jak najszybciej po hsg, bo sa niby wieksze szanse. Tez mam 37 lat i ja juz nie mam cierpliwosci czekac wiec pewnie na Twoim iejscu bym sie dzgala nawet na wyjezdzie ;) Ale decyzja nalezy do Ciebie :*

Margaret, bylo zostawic te badania tarczycowe jak Ci radzilam i zrobic zespol, no ale juz po ptakach. Moze jeszcze dasz rade zrobic?

Storczyk - duzo zdrowia :*

Mobo masz juz jakies wyniki?

Eltasz, MoBo, evus, Storczyk31, Dani, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani. Cała procedura do iui polega też na tym że trzeba robić monitoring owulacji. Skoro masz być stymulowanie lekami na owulke lekarz musi sprawdzić wymiary perzerzyka i wtedy decyduje kiedy przyjmujesz zastrzyk na jego pęknięcie przed zabiegiem najczęściej do 48 przed. A skoro wyjazd Ci koliduje to szkoda i stresu i kasy na rozpoczęcie całej w tym czasie procedury.
    Co do czasu.... hmmm kazda z nas tak naprawdę w swoim mniemaniu go już nie ma. Ale granicą rodzących kobiet mocno się przesuwa. Ja tez czekam na swoją szansę i kolejne iui lub laparo...
    Decyzja należy i tak do Ciebie. Pozdrawiam

MoBo, Storczyk31, Dani, She Wolf, aszka, evus lubią tę wiadomość

Eltasz
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odzywam sie ale wirnie czytam wasze wpisy i kibicuje , sciskam mocno kazda z was :) u mnie spokojnie wszystko, powoli ale ok . juz 17 tydzien , dzis bylam u lekarza i na 90 % dziewczynka :))) tylko im dalej tym bardziej martwie sie o te miesniaki choc narazie nie rosna

Eltasz, MoBo, Storczyk31, Dani, She Wolf, aszka, evus, Asana, Jot lubią tę wiadomość

jamaica
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani to ty musisz wiedzieć że jesteś gotowa. Jak masz wątpliwości że se poradzisz to lepiej poczekać. No juz te dwa miechy cie nie zbawia, a można se zrobić podkład pod IUI, zadbać o siebie itp. A nóż widelec się uda zajść przed, oby :)

She ja wyniki za jakieś 3 tyg, nie spieszy mi się to nic nie zmieni, odbiorę jak będę u gina.
    She ciesze się ze ruszyło, tyle że nie rozumie jak to na badania nie chcą zerknąć? Kotek żeby to jaka fabryka nie była, ty ich tam trochę przypilnuj, bo oni dostają kasę za pacjentke czy się uda czy nie, więc popychaja wszystko żeby szybko szybko bo i tak do 4 razy sztuka.

Jamaica gratulacje dziewczynki <3 uff ten ciazowy czas zapierdziela :)

Storczyk31, She Wolf, evus, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za porady dziewczyny! Margaret.Se - HSG mialam w tym cyklu teraz, pare dni temu. Wiec jesli zaczne IUI w grudniu, to nadal będę 2 miesiące po HSG, wiec chyba nie tak zle.

SheWolf - czyli zaczynasz IUI w listopadzie?

Eltasz - na monitoring bym juz byla, bo kazano mi robic po zastrzykasz czyli od 9 dnia. A ja kazda podroz sluzbowa mam tylko kilku-dniowa, tak ze na 9-y dzien bym byla. Jedynie zastrzyki musialabym na konferencji uskuteczniac, a jakos sobie tego nie moge wyobrazic...
    No nic, jeszcze sie zastanowie, napewno nie zaczne od najblizszego cyklu (za 2 tygodnie), ale moze sie zdecyduje na nastepny i zastrzyki w Paryzu?

Wow, gratulacje Jamaica! Dziewczynka...cudownie.

MoBo, She Wolf, evus lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamaica, super, ze wzystko idzie zgodnie z planem :)

Dani, to zalezy czy dostaniemy sie na kolejna wizyte przed koncem tego cyklu, jesli tak i jesli w klinice bedzie mozna bez problemy umowic sie na USG itp. to tak, zaczniemy w listopadzie :)

Mobo, podziwiam za cierpliwosc, ja to na wszytko czekam z wypiekami na twarzy :P
    A no powiem Ci ze w tej klinice to tak na odwal robia, ale i tak nie narzekam, bo mamy 4 proby za darmo :P
    A tak wogole to wyslalam Ci priva :*

evus, aszka, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ja bym zaczeła od grudnia, wg mnie IUI bardziej ma skutecznosc, z tego co czytam na roznych forach jak ma ciaglosc. A jakbys byla poza miejscem zamieszkania to jak pojdziesz do lekarza? ANi czasu na monit itd. Dla mnie bez sensu, ale oczywiscie to Twoja decyzja. Niby z mojej kliniki lekarz twierdzil ze to nie ma az takiego znaczenia (ciaglosc IUI) ale nawet staty IUI pokazuja ze przy 3/4 -ale cykl po cyklu jest najwiecej %.

Storczyk31, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej dziewczyny

Ja juz po wizycie w klinice.
    Musimy wypenic stos papierow i przywiezc je na kolejna wizyte. Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to od kolejnego cyklu zaczynamy IUI ze stymulacja. Ciesze sie ze w koncu sie ruszylo :)
    Oczywiscie nawet nie chciala spojrzec na moje wyniki antyTPO i testosteronu, no ale co sie spodziewac po angielskiej sluzbie zdrowia, nie da rade im nic przegadac :P

a co na stymulke mowila?

evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    nie odzywam sie ale wirnie czytam wasze wpisy i kibicuje , sciskam mocno kazda z was :) u mnie spokojnie wszystko, powoli ale ok . juz 17 tydzien , dzis bylam u lekarza i na 90 % dziewczynka :))) tylko im dalej tym bardziej martwie sie o te miesniaki choc narazie nie rosna
    gratulacje :) a co lekarz na te miesniaki?

evus, Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz za laparo lub IUI kciuki &&.

MoBo i margaret za badania &&

Storczyk, Asana za serduszkowanie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 19:39

evus, Storczyk31, Asana, MoBo, Margaret.Se, Eltasz lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, mróweczko wspierająca, dziękuję. Spokojnych chwil aż do rozwiązania.

MoBo, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ