35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:Hmm a gdzie ten sex przez telefon bo nic nie wiem?
Widzisz ja sie jakas mega pechowa zrobiłam i zaczyna mnie to coraz bardziej martwic, bo ciekawe co zachwile mi sie przydarzy ehhhh
Ta w ogóle to na tej imprezce była rozmowa o wieku i ze jestem starsza od swojego bo moj opowiadał ze byłam na kultowym koncercie w Polsce w 91roku i jeden gosc ze co ja jestem przed 40tką? był w szoku. Pewna dziewczyna nie słyszała tego o tym koncercie i strasznie sie dopytywała ile mam lat a ja na ile wygladam, a ona ze 87 rocznik jestem hahahhahah myslałam ze padne i mowie jej ze przeciez gadalismy ze jestem starsza od mojegoW koncu jej nie powiedziałam ile mam a ona zbastowała bo stwierdziła ze wiecej nie mam jak 82 rocznik a ja i niech tak zostanie hahahha
to mnie odmłodziła o 12 lat
tego to nawet w kinie nie grali
-
Dwa razy mi sie wkleiło to samo
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:Hmmm... chyba mnie z kimś pomyliłaś
ale do Romy chętnie bym się wybrała
Ups...to przepraszam ale obilo mi sie o oczy ze ktoras z dziewczyn jest w podrozy sluzbowej... Sorki tak to jest jak jest za duzo informacji:) ale moze to jaki znak ze tam bedziesz:)pierwiastka, Storczyk31, Margaret.Se, Dani, MoBo lubią tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:Ups...to przepraszam ale obilo mi sie o oczy ze ktoras z dziewczyn jest w podrozy sluzbowej... Sorki tak to jest jak jest za duzo informacji:) ale moze to jaki znak ze tam bedziesz:)
że to przepowiedniaStorczyk31, loret1, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
No to super ze tak mlodo wygladasz:) ja ostatnio przez stresy i jakies ciut pesymistyczne podejscie mam wrazenie ze polecialam...
W sumie lico to odzwierciedlenie duszy;)
Ale po chudych przyjda lata tluste!
Storczyk31, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
loret1 -
Storczyk31 wrote:Margaret, nie wmawiaj sobie, że jesteś pechowa, bo przełożę przez tyłek. Nie wolno Ci tak myśleć, bo zawsze będziesz przyciągać co złe. Musisz być, jak tarcza obronna. Musisz uwierzyć, że jesteś silna i wtedy nie ma szansy na to, by coś Cię złamało. Myśl jest energią. Wszystko zależy od nastawienia. Musi być dobrze. Trzeba w to wierzyć. I dlatego wszystko co sobie zaplanujesz się uda!
OOO lubie klapsyale dobra musze zmienic nastawienie ale trudne to jest jak od kilku miesiecy ciagle cos nie tak jest. Wiem ze cos w tym jest, że jak przyciagasz złe mysli to one leca do nas jak bumerang.
Storczyk31, loret1, MoBo lubią tę wiadomość
-
Storczyk Ty tak motywujesz do takiego myslenia...
na dzien dobry zawsze jakis pozytywny wpis;)
Ale w sumie cos w tym jest, ze po burzy slonce itp...
Ylya to Cie tez przepraszam ale mnie Pierwiastka tym telefonem zmylila:)
Wszystkie drogi prowadza do Rzymu wiec nam zycze Pierwiastko bysmy tam kiedy dotarly:)
A Ylya moze nam zdradzic jak jest w wiecznym miescie:)Storczyk31, Margaret.Se, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:No to super ze tak mlodo wygladasz:) ja ostatnio przez stresy i jakies ciut pesymistyczne podejscie mam wrazenie ze polecialam...
W sumie lico to odzwierciedlenie duszy;)
Ale po chudych przyjda lata tluste!
Ja nie uwazam ze az tak młodo wygladam bez przesady ale moj twierdzi ze jak piekna małolatka wygladam ale jemu moza wybaczyc bo zakochany to ma klapki na oczy i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 23:27
Storczyk31, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Margaret, tulę do serca Twojego schorowanego misia. Czy to takie przeniesienie, bo jak tak, to i Ciebie tulę. Już się tak nie wymądrzam, wiem, że Cię boli to kolano i w ogóle, i wcale mnie nie odstraszy zapachu octu
Czuje sie jak ten misio obolała, dlatego zmieniłam sobie avatarka. Wymądrzaj sie jak tylko masz ochote kochana
Ojjj ten domowej roboty ocet wali dziesiec razy mocniej i podobno wali niemiłosiernie, wiec uciekłabyś gdzie pieprz rosnieStorczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Margaret, dla swojego mężczyzny jesteś najpiękniejsza, czy można chcieć czegoś więcej?
Tak on twierdzi ze nie ma piekniejszej ode mnie i niech tak zostanieStorczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:W programie Cegiełka zdrowia na TVN style cały odcinek poświęcony był niedoczynności tarczycy, chorobie hashimoto. Leczę niedoczynność od 2008 roku i ilekroć pytam lekarza, jak można zatrzymać ten proces autodestrukcji słyszę, że nic nie można zrobić. Trza grzecznie brać tabletki do końca życia. A tu w tv słyszę wypowiedz dr z pięćdziesięcioletnim stażem pracy, że można!
Wystarczy zmienić dietę z kwaśnej na zasadową, unikać niektórych produktów, jak mąka pszenna (ponoć można zastąpić mąką kasztanową), pomidory, papryka, bakłażany, szpinak ... Wprowadzić do swojej diety soki owocowo-warzywne np. z jarmużu, pomarańczy i mandarynki. Jeść dużo zielonych potraw (nie gumiżelki
). Pracę tarczycy można też usprawnić ( o ile działają jeszcze jakiekolwiek komórki tarczycy) ćwiczeniami, odpowiednim oddychaniem. Ta pani dr zapewniała, że w spotkała się z przypadkami ozrowień, że problem hasimoto nie został do końca zdiagnozowany, a jego przyczyny nie do końca poznane. Niesie to pewną nadzieje, prawda? Tylko dlaczego te konowały, po specjalizacjach nawet z endokrynologii, zarzekają się, że nic tu już nie pomoże i zabierają człowiekowi nadzieję????
jest taki brytyjski program 'food hospital' gdzie pacjentów leczy sie dietą dobraną do ich problemów ze zdrowiem, przyjmują oni cały czas leki; zwykle po okresie kilku, kilkunastu miesięcy kuracji lekami decydują się na zmiany w diecie i po ok 4-6 tygodniach zwykle występuje poprawa
u nas uważa się że lepiej łykać suplementy zamiast warzyw i owoców i że tłuszcz jest ZAWSZE zły a zioła to tylko jakieś chwasty
poczytaj poprzednie posty MoBo o ciepłym jedzeniu w drugiej fazie cyklu, dodaj do tego ze np w pierwszej fazie cyklu nie powinno się pić soku z pomarańczy bo zakwasza śluz i plemniory umierają, że masaż i joga/pilates wpływa na ukrwienie narządów wewnętrznych i pomaga zaciążyć, że medytacja i wizualizacja też się przydaje bo jak nie jesteś zestresowana to jakoś łatwiej żeby wszystko włąściwie działało
ja wiem że czasem trzeba brać leki czy inne hormony bo po prostu się nie da ale można się dodatkowo wspierać naturalnymi metodami i dla niektórych to właśnie one sprawdzają się bardziej
szkoda tylko że nie można o tym pogadać z lekarzem i uzyskać jakichś konkretnych wskazówek a trzeba samemu szukać i testować co się sprawdza a co nieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 09:53
Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Hej:)
No z tym jedzeniem, cwiczeniem, ziolami to prawda...
Ja np nie mialam pojecia zeby nie pic soku z pomaranczy w 1 fazie cyklu siet...
Kto ma duza wiedze na ten temat niechze napisze skrocona wersje diety plodnosci albo poleci cos do poczytania w ktorym cyklu co;)
MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
loret1 -
Storczyk31 wrote:Mam nadzieję, że Twoje czucie jest już lepsze. Niezmiennie wspierająco całuję w chore miejsca
P.S. Są takie plastry do kinesiotapingu na bolące miejsca np. kolana, kark, plecy. Gdyby nic nie pomogło.
Miało byc napisane ze 10razy bardziej smierdzi ocet ale tez i działa tyle samo mocniej
Dzien doberek dziewczynki
Na szczescie czuje minimalna poprawewczoraj po południu nie mogłam ruszyc kolanem na prawo i na lewo, wieczorem mogłam delikatnie na prawo a na lewo nie. Dzisiaj juz moge subtelnie na lewo tez przełozyc kolano i troche mniej boli, moge tez delikatnie zgiąc kolano, ocet babci działa
dzisiaj siedze w domu i zmieniam tylko okłady
oby do jutra było jeszcze lepiej bo juz musze isc do roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:27
Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
Tez ominełam ta rozmowę i nie wiedziałam ze sok pomaranczowy zakazany. Grepfrutowy chyba tak bo piłam i zaszłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:28
Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
Margaret dziewczyno, ale sie zalatwilas! Zdrowiej szybko, ale moze warto wybrac sie do lekarza zeby to obejrzal?
Storczyk co do tarczycy to poczytaj sobie blog Tluste zycie. Tam jest wiele na temat chorob tarczycy, diety itp. Ja sama sie zastanawiam nad odstawieniem glutenu. W tym cyklu bardzo go ograniczylam. Tylko co ja bede jadla jak wszystkie produkty ktore lubie bede musiala odstwaic? Juz i tak nie mam pomyslow na obady ze wzgledu na to ze nie jem miesa ...
Pierwiastka pomarancze sa zasadotworcze, wiec nie zakwaszaja organizmuStorczyk31, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret.Se wrote:Tez ominełam ta rozmowę i nie wiedziałam ze sok pomaranczowy zakazany. Grepfrutowy chyba tak bo piłam i zaszłam
Nie jest zakazany. Tak samo jak GREJPFRUT czy sok z cytryny sa silnie odkwaszajaceStorczyk31, MoBo, Margaret.Se, Dani, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty