35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, ja się nie będę z Wami sperała, mówię tylko co sama się dowiedziałam jak szukałam po necie informacji nt diety pro-zajściowej i właśnie wg tych informacji sok pomarańczowy świeżo wyciskany jest w pierwszej fazie nie wskazany bo zawiera jakieś substancje niezbyt dobrze wpływające na śluz, grejfruty i cytryny są ok w całym cyklu
dodatkowo babka radziła porcję pełnotłustego nabiału raz dziennie najlepiej na kolacje i najlepiej jako mleko lub mlekopochodne czyli sery maślanki jogurty kefiry bo to ponoć wpływa dobrze na jajka a do tego 1-2 szklanki wody extra bo dobre nawodnienie wpływa dobrze na produkcję śluzu i jego bardziej zasadowy charakter
do tego garść pestek i orzechów i 3 kolory warzyw dziennie surowych lub aldente
i ograniczyć cukry
ogólnie dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym ponoć pomaga
to tyleMoBo, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyCześć, Dzieweczki
Melduję się w końcu coby mieć mniej gaci płodności do zrobienia
Storczyk31 wrote:Wystarczy zmienić dietę z kwaśnej na zasadową
ooo brzmi pięknie
Storczyk31 wrote:unikać niektórych produktów, jak pomidory, papryka
cccco??? pomidory? papryka?
o nieeeee
podziękował
wszystko tylko nie pomidory i papryka buuuuu
She Wolf, Margaret.Se, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:poczytaj poprzednie posty MoBo o ciepłym jedzeniu w drugiej fazie cyklu, dodaj do tego ze np w pierwszej fazie cyklu nie powinno się pić soku z pomarańczy bo zakwasza śluz i plemniory umierają
o to ciekawe, bo jak pisałam, żeby nie suplementować witaminy C bo szkodzi na plemniki (jw) to MoBo napisała że to musiały by być duże dawki witaminy, hm
Mobo, pamiętasz?Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie pomidory
Ja nie potrafie z nich zrezygnowac
Wogole chlebus, pierogi, nalesniki i makarony, jak bez tego zyc? Koniec swiata!
Asana, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:No wlasnie pomidory
Ja nie potrafie z nich zrezygnowac
Wogole chlebus, pierogi, nalesniki i makarony, jak bez tego zyc? Koniec swiata!nie trzeba pszennej mąki całkowicie eliminować ale ograniczyć
i naleśniki z gryki czy z kaszy jaglanej też są smaczne
ja do ciast uwielbiam kasztanową, dodatkowo jest słodka więc mniej cukru trzebaShe Wolf, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:możesz dodawać mąki bez glutenu
nie trzeba pszennej mąki całkowicie eliminować ale ograniczyć
i naleśniki z gryki czy z kaszy jaglanej też są smaczne
ja do ciast uwielbiam kasztanową, dodatkowo jest słodka więc mniej cukru trzeba
Mowisz? Dzieki, musze sobie kupic te specyfiki i poeksperymenowacCiekawe co moj na to powie
Margaret.Se, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jej, mi jakoś trudno uwierzyć w te wszystkie doniesienia związane z tym co jeść a czego nie jeść. Patrząc dookoła na wszystkie ciężarne z mojego środowiska, to ich dieta przedstawiała się zazwyczaj nieszczególnie...
Myślę, że należy odżywiać się po prostu zdrowo, a co to znaczy to każda tak naprawdę wie. A to czy wypijemy przed owulacją sok wyciskany z pomarańczy czy z innych owoców nie sądzę żeby miał jakiekolwiek znaczenie.
Margaret.Se, pierwiastka, Asana, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
aha, i jest jeszcze jedna zasada: NIE JEŚĆ TEGO CO ODRZUCA bo nie chodzi o to żeby w diecie były same 'zdrowe ale obrzydliwe' rzeczy, jest tyle opcji i alternatyw na zdrowsze jedzenie więc szukajcie tego co Wam smakuje i sprawia przyjemność przy jedzeniu, na co macie ochotę, ja grejfruta nie tkne bo mi się żołądek na supeł robi a ponoć taki zdrowy i odchudza
jedna ze starających się o ciążę napisała w swoim pamiętniku już w niej będąc, że karała swoje ciało zdrową dietą i ćwiczeniami w imię zajścia w ciążę a jak odpuściła i zaczęła cieszyć się życiem i jedzeniem też to chyba w ciągu 2 cykli zaszła
lubie takie historie, napawają mnie optymizmemMargaret.Se, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:
ogólnie dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym ponoć pomaga
to tyle
Dzisiaj weszłam na wykresy dziewczyn spod mojego wykresu i patrze dwie sa w ciązy!jedna stosowała diete o niskim IG
cos w tym jest
Pomidory hmm pierwsze słysze zeby one były zakazane, tyle witamin maja tak jak papryka. NIe zrezygnuje z nich, jadłam je i zaszłam tak samo papryka.
Soku z pomaranczy nie pijam za czesto a jak to robie to mieszam z innymi warzyami i owocami
She moja kochanawidzisz achciało mi sie tancowac a tera płace za to
na szczescie odrobine lepiej jest ale nawala ostro i tak nadal
She Wolf, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Mowisz? Dzieki, musze sobie kupic te specyfiki i poeksperymenowac
Ciekawe co moj na to powie
Margaret.Se, She Wolf, evus lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Tez ominełam ta rozmowę i nie wiedziałam ze sok pomaranczowy zakazany. Grepfrutowy chyba tak bo piłam i zaszłam
Dziewczyny to mit jest z tym sokiem pomaranczowym...ze zakwasza. Absolutnie nie prawda. Wszystkie cytrusy i soki naturalne bez dodatku cukru odkwaszają. Organizmu nie zakwaszają te produkty, które mają kwaśny smak. Cytryna i inne cytrusy po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w posiłkach. A cytrusy mają wapń i fluor ktore likwidują zakwaszenie organizmu wlasnie.
Ogolnie to wogole nie jest tak, że sluz w pochwie ma kwasny odczyn czy zasadowy przez to co jemy...Nasze organizmy wkladają duzo pracy w to, żeby odkwasic krew (kawa, cukier, mieso, itp mocno zakwaszają krew) pobierając wapń i fluor z organizmu...Dlatego zęby, kosci sie psują i oslabiają jak jemy duzo cukru. Nasze PH krwi jest w miare stałe. A sluz w pochwie zawsze jest kwasny przed i po dniach płodnych, bo kwaśność zabije infekcje. Jak są infekcje to slub jest bardziej kwasny (zeby zwalczyc).Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.Margaret.Se, She Wolf, Jot, MoBo, Storczyk31, Ylya, evus, Asana lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Dziewczyny to mit jest z tym sokiem pomaranczowym...ze zakwasza. Absolutnie nie prawda. Wszystkie cytrusy i soki naturalne bez dodatku cukru odkwaszają. Organizmu nie zakwaszają te produkty, które mają kwaśny smak. Cytryna i inne cytrusy po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w posiłkach. A cytrusy mają wapń i fluor ktore likwidują zakwaszenie organizmu wlasnie.
Ogolnie to wogole nie jest tak, że sluz w pochwie ma kwasny odczyn czy zasadowy przez to co jemy...Nasze organizmy wkladają duzo pracy w to, żeby odkwasic krew (kawa, cukier, mieso, itp mocno zakwaszają krew) pobierając wapń i fluor z organizmu...Dlatego zęby, kosci sie psują i oslabiają jak jemy duzo cukru. Nasze PH krwi jest w miare stałe. A sluz w pochwie zawsze jest kwasny przed i po dniach płodnych, bo kwaśność zabije infekcje. Jak są infekcje to slub jest bardziej kwasny (zeby zwalczyc).Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.
Dobrze piszesz, dlatego powinno sie odstawic słodycze a nie witaminy jakie sa w cytrusachja nie zrezygnuje z cytrusów jak tez ze słodyczy bo uwazam ze w minimalnych ilosciach cukier nie zaszkodzi a pomoze bo np. czekoladka poprawia humor a najlepsze jest samopoczucie i dobry humor a nie ograniczenie wszystkiego i stres z powodu braku przyjemnosci
Dani, She Wolf, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
Dani wrote:Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.
znajomej jak się starała to gin zalecał probiotyk doustny profilaktycznieStorczyk31, evus lubią tę wiadomość
Następna jest w ciązy dziewczyna
w sierpniu dziewczyny robiły testy tak jak i ja i mase ciąz było a tera październik
czyli co dwa miechy to teraz grudzien
Storczyk31, Dani, evus lubią tę wiadomość
-
Eeee to w tym cyklu nie ma co sie w takim razie starac? Nie kracz Misku
Margaret.Se, Jot, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Odwiedzam kolejne dziewczyny i dzisiaj na czwatra cieżarna sie natknełam
W 2c pp sie jej udało
MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość