X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja się nie będę z Wami sperała, mówię tylko co sama się dowiedziałam jak szukałam po necie informacji nt diety pro-zajściowej i właśnie wg tych informacji sok pomarańczowy świeżo wyciskany jest w pierwszej fazie nie wskazany bo zawiera jakieś substancje niezbyt dobrze wpływające na śluz, grejfruty i cytryny są ok w całym cyklu
    dodatkowo babka radziła porcję pełnotłustego nabiału raz dziennie najlepiej na kolacje i najlepiej jako mleko lub mlekopochodne czyli sery maślanki jogurty kefiry bo to ponoć wpływa dobrze na jajka a do tego 1-2 szklanki wody extra bo dobre nawodnienie wpływa dobrze na produkcję śluzu i jego bardziej zasadowy charakter
    do tego garść pestek i orzechów i 3 kolory warzyw dziennie surowych lub aldente
    i ograniczyć cukry

ogólnie dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym ponoć pomaga

to tyle

MoBo, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dzieweczki
    Melduję się w końcu coby mieć mniej gaci płodności do zrobienia

Storczyk31 wrote:
    Wystarczy zmienić dietę z kwaśnej na zasadową

ooo brzmi pięknie

Storczyk31 wrote:
    unikać niektórych produktów, jak pomidory, papryka

cccco??? pomidory? papryka?
    o nieeeee
    podziękował
    wszystko tylko nie pomidory i papryka buuuuu

She Wolf, Margaret.Se, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    poczytaj poprzednie posty MoBo o ciepłym jedzeniu w drugiej fazie cyklu, dodaj do tego ze np w pierwszej fazie cyklu nie powinno się pić soku z pomarańczy bo zakwasza śluz i plemniory umierają

o to ciekawe, bo jak pisałam, żeby nie suplementować witaminy C bo szkodzi na plemniki (jw) to MoBo napisała że to musiały by być duże dawki witaminy, hm
    Mobo, pamiętasz?

Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    W programie Cegiełka zdrowia na TVN style

Storczyku, dzięki, że chciało Ci się zreferować, w końcu to tyla pisania, dzięki wielkie - piszcie laski wszystko co wiecie

Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pomidory :( Ja nie potrafie z nich zrezygnowac :(
    Wogole chlebus, pierogi, nalesniki i makarony, jak bez tego zyc? Koniec swiata!

Asana, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No wlasnie pomidory :( Ja nie potrafie z nich zrezygnowac :(
    Wogole chlebus, pierogi, nalesniki i makarony, jak bez tego zyc? Koniec swiata!
    możesz dodawać mąki bez glutenu :) nie trzeba pszennej mąki całkowicie eliminować ale ograniczyć
    i naleśniki z gryki czy z kaszy jaglanej też są smaczne ;D
    ja do ciast uwielbiam kasztanową, dodatkowo jest słodka więc mniej cukru trzeba

She Wolf, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    możesz dodawać mąki bez glutenu :) nie trzeba pszennej mąki całkowicie eliminować ale ograniczyć
    i naleśniki z gryki czy z kaszy jaglanej też są smaczne ;D
    ja do ciast uwielbiam kasztanową, dodatkowo jest słodka więc mniej cukru trzeba

Mowisz? Dzieki, musze sobie kupic te specyfiki i poeksperymenowac :) Ciekawe co moj na to powie ;)

Margaret.Se, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, mi jakoś trudno uwierzyć w te wszystkie doniesienia związane z tym co jeść a czego nie jeść. Patrząc dookoła na wszystkie ciężarne z mojego środowiska, to ich dieta przedstawiała się zazwyczaj nieszczególnie...
    Myślę, że należy odżywiać się po prostu zdrowo, a co to znaczy to każda tak naprawdę wie. A to czy wypijemy przed owulacją sok wyciskany z pomarańczy czy z innych owoców nie sądzę żeby miał jakiekolwiek znaczenie.

Margaret.Se, pierwiastka, Asana, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, i jest jeszcze jedna zasada: NIE JEŚĆ TEGO CO ODRZUCA bo nie chodzi o to żeby w diecie były same 'zdrowe ale obrzydliwe' rzeczy, jest tyle opcji i alternatyw na zdrowsze jedzenie więc szukajcie tego co Wam smakuje i sprawia przyjemność przy jedzeniu, na co macie ochotę, ja grejfruta nie tkne bo mi się żołądek na supeł robi a ponoć taki zdrowy i odchudza :P

jedna ze starających się o ciążę napisała w swoim pamiętniku już w niej będąc, że karała swoje ciało zdrową dietą i ćwiczeniami w imię zajścia w ciążę a jak odpuściła i zaczęła cieszyć się życiem i jedzeniem też to chyba w ciągu 2 cykli zaszła :)

lubie takie historie, napawają mnie optymizmem

Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

ogólnie dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym ponoć pomaga

to tyle

Dzisiaj weszłam na wykresy dziewczyn spod mojego wykresu i patrze dwie sa w ciązy! :) jedna stosowała diete o niskim IG :) cos w tym jest

Pomidory hmm pierwsze słysze zeby one były zakazane, tyle witamin maja tak jak papryka. NIe zrezygnuje z nich, jadłam je i zaszłam tak samo papryka.

Soku z pomaranczy nie pijam za czesto a jak to robie to mieszam z innymi warzyami i owocami

She moja kochana <3 widzisz achciało mi sie tancowac a tera płace za to :( na szczescie odrobine lepiej jest ale nawala ostro i tak nadal

She Wolf, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mowisz? Dzieki, musze sobie kupic te specyfiki i poeksperymenowac :) Ciekawe co moj na to powie ;)
    mój nawet nie zauważa a czasem domaga się powtórki tak mu smakuje :)

Margaret.Se, She Wolf, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomidory papryka to psiankowate, od zawsze odradzane przy niedoczynności t.
    podobnie jak kapustne, rzepa (więcej grzechów nie pamiętam)

Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Tez ominełam ta rozmowę i nie wiedziałam ze sok pomaranczowy zakazany. Grepfrutowy chyba tak bo piłam i zaszłam :)

Dziewczyny to mit jest z tym sokiem pomaranczowym...ze zakwasza. Absolutnie nie prawda. Wszystkie cytrusy i soki naturalne bez dodatku cukru odkwaszają. Organizmu nie zakwaszają te produkty, które mają kwaśny smak. Cytryna i inne cytrusy po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w posiłkach. A cytrusy mają wapń i fluor ktore likwidują zakwaszenie organizmu wlasnie.
    Ogolnie to wogole nie jest tak, że sluz w pochwie ma kwasny odczyn czy zasadowy przez to co jemy...Nasze organizmy wkladają duzo pracy w to, żeby odkwasic krew (kawa, cukier, mieso, itp mocno zakwaszają krew) pobierając wapń i fluor z organizmu...Dlatego zęby, kosci sie psują i oslabiają jak jemy duzo cukru. Nasze PH krwi jest w miare stałe. A sluz w pochwie zawsze jest kwasny przed i po dniach płodnych, bo kwaśność zabije infekcje. Jak są infekcje to slub jest bardziej kwasny (zeby zwalczyc).Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.

Margaret.Se, She Wolf, Jot, MoBo, Storczyk31, Ylya, evus, Asana lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziewczyny to mit jest z tym sokiem pomaranczowym...ze zakwasza. Absolutnie nie prawda. Wszystkie cytrusy i soki naturalne bez dodatku cukru odkwaszają. Organizmu nie zakwaszają te produkty, które mają kwaśny smak. Cytryna i inne cytrusy po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w posiłkach. A cytrusy mają wapń i fluor ktore likwidują zakwaszenie organizmu wlasnie.
    Ogolnie to wogole nie jest tak, że sluz w pochwie ma kwasny odczyn czy zasadowy przez to co jemy...Nasze organizmy wkladają duzo pracy w to, żeby odkwasic krew (kawa, cukier, mieso, itp mocno zakwaszają krew) pobierając wapń i fluor z organizmu...Dlatego zęby, kosci sie psują i oslabiają jak jemy duzo cukru. Nasze PH krwi jest w miare stałe. A sluz w pochwie zawsze jest kwasny przed i po dniach płodnych, bo kwaśność zabije infekcje. Jak są infekcje to slub jest bardziej kwasny (zeby zwalczyc).Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.

Dobrze piszesz, dlatego powinno sie odstawic słodycze a nie witaminy jakie sa w cytrusach :) ja nie zrezygnuje z cytrusów jak tez ze słodyczy bo uwazam ze w minimalnych ilosciach cukier nie zaszkodzi a pomoze bo np. czekoladka poprawia humor a najlepsze jest samopoczucie i dobry humor a nie ograniczenie wszystkiego i stres z powodu braku przyjemnosci :)

Dani, She Wolf, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Ale jak nie ma infekcji i jak wszystkie hormony działają jak nalezy, to sluz pochwy zmienia ph na alkaliczny w tych kilku dniach poprzedzających owulacje, kiedy otwiera się szyjka macicy powoli i plemniki dzieki temu moga żyć.

znajomej jak się starała to gin zalecał probiotyk doustny profilaktycznie

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i herbatki z kwiatu koniczyny i liścia poziomki na lepsze ukrwienie i endo

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna jest w ciązy dziewczyna :) w sierpniu dziewczyny robiły testy tak jak i ja i mase ciąz było a tera październik :) czyli co dwa miechy to teraz grudzien :D

Storczyk31, Dani, evus lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to w tym cyklu nie ma co sie w takim razie starac? Nie kracz Misku :P

Margaret.Se, Jot, MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedzam kolejne dziewczyny i dzisiaj na czwatra cieżarna sie natknełam :) W 2c pp sie jej udało :)

MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to zwykle się hurtem odbywa ;)

Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ