X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Storczyk u mnie w ogole sluzu nie było, wiec nawet nie było czego sprawdzac.

Jot to coraz wiecej dziewczyn do IUI :) pewnie zaczniecie w 2016?

Margaret ale masz nowy avatar -dopiero po nazwie nicka poznałam :p

Aszka avatar misiek z opatrunkiem na głowie a ja na kolanie i razem sie kurujemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:56

Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, a lepiej na kolano troche???

Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Margaret, a lepiej na kolano troche???

Tak dziekuje :) juz moge powoli przekrcic na lewa jak i prawa strone kolano, normalnie tez bez przytrzymania nogi schodze z wyrka :) ale boli nadal cholerstwo i ciezko sie chodzi. W pracy tyle chodze i jak ja dam rade ehhhh
    W domu teraz mam taki zapach ze sąsiedzi moga nas podejrzewac o rozlewnie octu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:08

pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Tak dziekuje :) juz moge powoli przekrcic na lewa jak i prawa strone kolano, normalnie tez bez przytrzymania nogi schodze z wyrka :) ale boli nadal cholerstwo i ciezko sie chodzi. W pracy tyle chodze i jak ja dam rade ehhhh
    no i tak trzymaj :)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

"
    Evus, super :) ja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?[/QUOTE]"

tez lubie zwierzaczki...i mi sie tluklo po glowie zalozenie fajnego hotelu dla zwierzat...gdzie brykaly by sobie swobodnie a wlasciciele nie musieliby sie martwic... tylko potrzebny fajny, duzy i zielony teren:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:28

She Wolf, evus, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Evus, super :) ja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?

Ja natomiast chciałabym ośrodek dla kobiet z dziećmi z maltretowanych rodzin i pomagac im uwolnic sie od oprawców i ułozyc zycie na nowo ale... wlasnie skąd taka kase wziąć

She Wolf, loret1, Storczyk31, evus, Dani, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Dziewczynki.
    Pisze co następuje. Otóż w niedzielę o 21 miałam wizyte u dr. Torbieli brak :) za to ciągle powtarza mi że mięśniaki i mięśniaki , ale o tym wiemy od dłuższego czasu.... cóż starość i już chyba wszystko będzie się przyplatywać. Ale póki co mam sie tym nie przejmować...
    Dziś byłam na pobraniu krwi na AMH i FSH z tego pierwszego wyniki za tydzień.
    A że dr na urlopie do końca miesiąca to i ja w tym cyklu mam luz: tzn; bez monitoringu, bez wspomagaczy zobaczymy co się wydarzy i tyle ;)
    Rozmawiałam z rehabilitantem, mówi żebym zrobiła RTG miednicy i zobaczy jak się ona miewa i podejmie decyzję czy " ćwiczymy" się czy nie...
    Opowiedział mi historię: że ma znajomą która długo nie mogła mieć dzieci, przeszła in vitro urodziła dwójeczkę. Ale że skarżyła się na bóle miednicy to i wyladowała u niego na zabiegach. Ostrzegł ją i męża że po tych "zabiegach" wzrasta płodność i że jak nie chcą mieć kolejnego dzidziusia to żeby uważali.... wyśmiali go oboje : bo prof z katowic i ktos z krakowa że przecież nie może mieć dzieci naturalnie .. bla bla bla.... a tu niespodzianka po chyba 3-4 mieś kobitka w ciąży naturalnie :)

Storczyk31, evus, Dani, pierwiastka, aszka, Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie dodatkowej pracy :D kurcze zastanawiam się czy jeszcze mi się chce :D :D :D

evus, aszka, Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk tak własnie myślę, trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie ;)

Storczyk31, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Jot Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, co do IUI, to zapewne w tym 2016 się zdecydujemy :)

Storczyk31, aszka, Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Eltasz powodzenia!
    A ja jak nie urok to...zaczyna mi sie jakies przeziebienie i czuje jakies oslabienie:(
    Oczywiscie nerwy mam, bo ciagle cos i stres czy uda sie zaskoczyc jak w tym organizmie infekcje wrrrr...
    Jeszcze sie naczytalam o zapaleniu pecherza ktory moze miec wplyw na plodnosc:(
    Masz Storczyk racje, myslenie jest najgorsze w tym wszystkim...

Jakiejs energii mi brakuje...
    Pozdrowionka:)

Ps a Wy dziewczeta co lykacie suplementy to normalnie w tabletach? Bo sie nasluchalam ostatnio o tym ze bardziej szkodza niz pomagaja...(no ale lykam)

evus, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Czy robiłaś cokolwiek żeby to poprawić? Jeśli tak to czy przyniosło to zamierzony efekt? I co pomogło? Zresztą po co ja pytam, przecież Ty już cieszysz się swoim szczęściem ;) :) Malutka dbaj o siebie. Tylko napisz coś więcej o tym śluzie.
    pilam te gluty z siemienia i brałam wiesiołek i nic. Jak w koncu podeszłam do IUI to podobno pojawił sie lek, który poprawia śluz, trzeba wygooglać. Ale czy tak jest naprawde to nie wiem i czy jest skuteczny...U mnie śluz było widać na usg o.O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:12

evus, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot kciuki za szczesliwy rok 2016 &&&

Margaret tulam żeby noga szybko wyzdrowiała :)

Eltasz za badania i pracę &&&

Storczyk owocnej wizyty &&&

Loret zdrówka &&& a z tymi suplementami to jest roznie, sa opinie żeby brac i zeby nie brac. Tak samo w ciązy cześć lekarzy mowic, zeby robic sałatki i pić soki plus tylko kwas f. a reszta zeby brac witaminy itd. Przed ciaza to ja sie ograniczałam tylko do kwasu f. i wiatmin z grupy B. Witamina B1 odpowiada za prawidłowy przebieg owulacji i zagnieżdżenia, natomiast witamina B6 łącznie z cynkiem niezbędna jest do produkcji żeńskich hormonów płciowych (cynk poprawia jej przyswajanie). Warto pamiętać również o kwasie foliowym – jest potrzebny do wytwarzania kwasów nukleinowych zrodlo: https://ovufriend.pl/wywiad/wplyw-diety-na-plodnosc-prawda-czy-mit-rozmowa-z-dietetykiem-klinicznym-sylwia-leszczynska,3.html

evus, Jot, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

zaczne od tego że uległam na mowom i wyszła piękna jedna krecha, no ale jakoś tego się spodziewałam. Plan jest taki że po @ bedzie cykl z badaniami, ze dwa cykle wezme luteine co gin zalecil na skrocenie cykli, kolejne badania zeby zobaczyc czy coś się zmieniło i zamiast bujać się u zwykłego gina wybiore się do kliniki

evus, aszka, Margaret.Se, MoBo, Ylya, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Dzieki Aszka, no wlasnie tak to jest z tymi lekarzami... O B1 nie slyszalam, b6 biere...
    Mi jedna lekarka przepisala kwas foliowy (wieksza dawke)na recepte i nie wiem czy go brac? Kwas foliowy chyba raczej nie powinien zaszkodzic?

A myslicie, ze np branie furaginy moze miec jakis wplyw na zajscie? No poczytalam i na zajsce ponoc nie ma... Wiecznie cos;)
    Takie oto mam dzis dylematy...

Serdecznie Was pozdrawiam!:)

evus, aszka, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka dobry plan...!:)
    Ja jeszcze nigdy testu nie robilam. Czekam ze nie przybedzie @...
    W sumie to tez chyba za dlugo sie bujam u gina...? No ale zobacze co mi wyjdzie po tym braniu clo...
    Powodzenia!

evus, aszka, MoBo, Ylya, pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • Jot Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka a w którym dniu cyklu robiłaś test ?

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pilam te gluty z siemienia i brałam wiesiołek i nic. Jak w koncu podeszłam do IUI to podobno pojawił sie lek, który poprawia śluz, trzeba wygooglać. Ale czy tak jest naprawde to nie wiem i czy jest skuteczny...U mnie śluz było widać na usg o.O.

Mnie gluty pomogły, mam też wrażenie (nie potwierdzone zachwytem gina) że dobrze mi robi na cykl łykanie B-kompleks (akurat łykam Solgaru), chyba przyspiesza mi owulację. Odkąd łykam mam owu koło 15-17 dc a wcześnie bywało że 18-22. Przy czym lutelana się wydłuzyła do ok. 13 dni a było 10-11.

Storczyk31, Dani, aszka lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Pierwiastka a w którym dniu cyklu robiłaś test ?

33dc więc jak nawet cienia cienia nie ma to nie ma co powtarzać ani na bety latać ;)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Mnie gluty pomogły, mam też wrażenie (nie potwierdzone zachwytem gina) że dobrze mi robi na cykl łykanie B-kompleks (akurat łykam Solgaru), chyba przyspiesza mi owulację. Odkąd łykam mam owu koło 15-17 dc a wcześnie bywało że 18-22. Przy czym lutelana się wydłuzyła do ok. 13 dni a było 10-11.

u mnie akurat wiesiołek nie zadziałął, siemię troche pomogło, dołożyłam tran z omega bez wit A i całkiem, może jeszcze B-komoleks by nie zaszkodził :)

a słyszałyście o inofemie? dziewczyna opisywała jak to zaszła w 2 czy 3 cyklu stosowania tego suplementu

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ