35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:Storczyk u mnie w ogole sluzu nie było, wiec nawet nie było czego sprawdzac.
Jot to coraz wiecej dziewczyn do IUIpewnie zaczniecie w 2016?
Margaret ale masz nowy avatar -dopiero po nazwie nicka poznałam :p
Aszka avatar misiek z opatrunkiem na głowie a ja na kolanie i razem sie kurujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:56
Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:Margaret, a lepiej na kolano troche???
Tak dziekujejuz moge powoli przekrcic na lewa jak i prawa strone kolano, normalnie tez bez przytrzymania nogi schodze z wyrka
ale boli nadal cholerstwo i ciezko sie chodzi. W pracy tyle chodze i jak ja dam rade ehhhh
W domu teraz mam taki zapach ze sąsiedzi moga nas podejrzewac o rozlewnie octuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:08
pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Tak dziekuje
juz moge powoli przekrcic na lewa jak i prawa strone kolano, normalnie tez bez przytrzymania nogi schodze z wyrka
ale boli nadal cholerstwo i ciezko sie chodzi. W pracy tyle chodze i jak ja dam rade ehhhh
Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
"
Evus, superja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?[/QUOTE]"
tez lubie zwierzaczki...i mi sie tluklo po glowie zalozenie fajnego hotelu dla zwierzat...gdzie brykaly by sobie swobodnie a wlasciciele nie musieliby sie martwic... tylko potrzebny fajny, duzy i zielony teren:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:28
She Wolf, evus, aszka lubią tę wiadomość
loret1 -
She Wolf wrote:
Evus, superja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?
Ja natomiast chciałabym ośrodek dla kobiet z dziećmi z maltretowanych rodzin i pomagac im uwolnic sie od oprawców i ułozyc zycie na nowo ale... wlasnie skąd taka kase wziąćShe Wolf, loret1, Storczyk31, evus, Dani, aszka lubią tę wiadomość
-
Bry Dziewczynki.
Pisze co następuje. Otóż w niedzielę o 21 miałam wizyte u dr. Torbieli brakza to ciągle powtarza mi że mięśniaki i mięśniaki , ale o tym wiemy od dłuższego czasu.... cóż starość i już chyba wszystko będzie się przyplatywać. Ale póki co mam sie tym nie przejmować...
Dziś byłam na pobraniu krwi na AMH i FSH z tego pierwszego wyniki za tydzień.
A że dr na urlopie do końca miesiąca to i ja w tym cyklu mam luz: tzn; bez monitoringu, bez wspomagaczy zobaczymy co się wydarzy i tyle
Rozmawiałam z rehabilitantem, mówi żebym zrobiła RTG miednicy i zobaczy jak się ona miewa i podejmie decyzję czy " ćwiczymy" się czy nie...
Opowiedział mi historię: że ma znajomą która długo nie mogła mieć dzieci, przeszła in vitro urodziła dwójeczkę. Ale że skarżyła się na bóle miednicy to i wyladowała u niego na zabiegach. Ostrzegł ją i męża że po tych "zabiegach" wzrasta płodność i że jak nie chcą mieć kolejnego dzidziusia to żeby uważali.... wyśmiali go oboje : bo prof z katowic i ktos z krakowa że przecież nie może mieć dzieci naturalnie .. bla bla bla.... a tu niespodzianka po chyba 3-4 mieś kobitka w ciąży naturalnieStorczyk31, evus, Dani, pierwiastka, aszka, Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Aszka, co do IUI, to zapewne w tym 2016 się zdecydujemy
Storczyk31, aszka, Margaret.Se, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Hej:)
Eltasz powodzenia!
A ja jak nie urok to...zaczyna mi sie jakies przeziebienie i czuje jakies oslabienie:(
Oczywiscie nerwy mam, bo ciagle cos i stres czy uda sie zaskoczyc jak w tym organizmie infekcje wrrrr...
Jeszcze sie naczytalam o zapaleniu pecherza ktory moze miec wplyw na plodnosc:(
Masz Storczyk racje, myslenie jest najgorsze w tym wszystkim...
Jakiejs energii mi brakuje...
Pozdrowionka:)
Ps a Wy dziewczeta co lykacie suplementy to normalnie w tabletach? Bo sie nasluchalam ostatnio o tym ze bardziej szkodza niz pomagaja...(no ale lykam)evus, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Czy robiłaś cokolwiek żeby to poprawić? Jeśli tak to czy przyniosło to zamierzony efekt? I co pomogło? Zresztą po co ja pytam, przecież Ty już cieszysz się swoim szczęściem
Malutka dbaj o siebie. Tylko napisz coś więcej o tym śluzie.
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:12
evus, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJot kciuki za szczesliwy rok 2016 &&&
Margaret tulam żeby noga szybko wyzdrowiała
Eltasz za badania i pracę &&&
Storczyk owocnej wizyty &&&
Loret zdrówka &&& a z tymi suplementami to jest roznie, sa opinie żeby brac i zeby nie brac. Tak samo w ciązy cześć lekarzy mowic, zeby robic sałatki i pić soki plus tylko kwas f. a reszta zeby brac witaminy itd. Przed ciaza to ja sie ograniczałam tylko do kwasu f. i wiatmin z grupy B. Witamina B1 odpowiada za prawidłowy przebieg owulacji i zagnieżdżenia, natomiast witamina B6 łącznie z cynkiem niezbędna jest do produkcji żeńskich hormonów płciowych (cynk poprawia jej przyswajanie). Warto pamiętać również o kwasie foliowym – jest potrzebny do wytwarzania kwasów nukleinowych zrodlo: https://ovufriend.pl/wywiad/wplyw-diety-na-plodnosc-prawda-czy-mit-rozmowa-z-dietetykiem-klinicznym-sylwia-leszczynska,3.htmlevus, Jot, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
zaczne od tego że uległam na mowom i wyszła piękna jedna krecha, no ale jakoś tego się spodziewałam. Plan jest taki że po @ bedzie cykl z badaniami, ze dwa cykle wezme luteine co gin zalecil na skrocenie cykli, kolejne badania zeby zobaczyc czy coś się zmieniło i zamiast bujać się u zwykłego gina wybiore się do klinikievus, aszka, Margaret.Se, MoBo, Ylya, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dzieki Aszka, no wlasnie tak to jest z tymi lekarzami... O B1 nie slyszalam, b6 biere...
Mi jedna lekarka przepisala kwas foliowy (wieksza dawke)na recepte i nie wiem czy go brac? Kwas foliowy chyba raczej nie powinien zaszkodzic?
A myslicie, ze np branie furaginy moze miec jakis wplyw na zajscie? No poczytalam i na zajsce ponoc nie ma... Wiecznie cos;)
Takie oto mam dzis dylematy...
Serdecznie Was pozdrawiam!evus, aszka, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
Pierwiastka dobry plan...!
Ja jeszcze nigdy testu nie robilam. Czekam ze nie przybedzie @...
W sumie to tez chyba za dlugo sie bujam u gina...? No ale zobacze co mi wyjdzie po tym braniu clo...
Powodzenia!evus, aszka, MoBo, Ylya, pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
aszka wrote:pilam te gluty z siemienia i brałam wiesiołek i nic. Jak w koncu podeszłam do IUI to podobno pojawił sie lek, który poprawia śluz, trzeba wygooglać. Ale czy tak jest naprawde to nie wiem i czy jest skuteczny...U mnie śluz było widać na usg
.
Mnie gluty pomogły, mam też wrażenie (nie potwierdzone zachwytem gina) że dobrze mi robi na cykl łykanie B-kompleks (akurat łykam Solgaru), chyba przyspiesza mi owulację. Odkąd łykam mam owu koło 15-17 dc a wcześnie bywało że 18-22. Przy czym lutelana się wydłuzyła do ok. 13 dni a było 10-11.Storczyk31, Dani, aszka lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:Mnie gluty pomogły, mam też wrażenie (nie potwierdzone zachwytem gina) że dobrze mi robi na cykl łykanie B-kompleks (akurat łykam Solgaru), chyba przyspiesza mi owulację. Odkąd łykam mam owu koło 15-17 dc a wcześnie bywało że 18-22. Przy czym lutelana się wydłuzyła do ok. 13 dni a było 10-11.
u mnie akurat wiesiołek nie zadziałął, siemię troche pomogło, dołożyłam tran z omega bez wit A i całkiem, może jeszcze B-komoleks by nie zaszkodził
a słyszałyście o inofemie? dziewczyna opisywała jak to zaszła w 2 czy 3 cyklu stosowania tego suplementujeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter